Facebook na tronu 'Top 10' aplikacija godine

Facebook na tronu ‘Top 10’ aplikacija godine – slede Messenger, YouTube

Na osnovu statistika koje stižu iz analitičarske kompanije Nielsen, Facebook se i dalje nalazi na prvom mestu liste Top 10 aplikacija za tekuću godinu baziranih na osnovu prosečnog broja jedinstvenih korisnika u SAD-u. Odmah iza njega je i Messenger koji je ujedno i najbrže rastuća aplikacija za ovu godinu, dok ostatak liste sačinjavaju i YouTube, Apple Music, Google Maps, Instagram i druge.

Top-aplikacije-2015

Iako svesni da se uspeh Messengera najviše pripisuje odluci iz Facebooka da se ova aplikacija osamostali i isključi iz native verzije još prošle godine, ostaje nam da se zapitamo šta će se desiti sa servisom Moments koga čeka ista sudbina. Podsećanja radi, samo mesec dana otkako se odvojio, Messenegr je zauzimao sam vrh liste App Storea što je i bilo prikazano na grafikonima određenih statistika.

Kako prenosi TechCrunch, pomenuti servis naime beleži najveći rast preuzimnja još u 2014. godini od čak 31% korisnika. Sa druge strane, bitno je napomenuti da se u kategoriji brzo rastućih aplikacija nalazi i Apple Music sa brojkom od 26% koja se penje iz godine u godinu. U odnosu na Messenger, za ovaj muzički streaming servis važi nešto drugačija situacija – s obziorm da je on predstavljen tek u junu ove godine.

Kada govorimo o najboljim aplikacijama sudeći prema korisnicima, tron i dalje drži Facebook sa prosekom od oko 126 miliona jedinstvenih korisnika svakog meseca, odnosno rastom od 8% u odnosu na prošlu godinu. Za vratom mu diše YouTube koji je zabeležio brojku od 97 miliona, te rast od 5% u odnosu na isti period pre godinu dana.

WhatsApp bez premca na globalnom nivou

Zanimljivo je navesti da iz Facebooka tvrde kako je prošlog meseca zabeleženo čak 1,39 milijardi korisnika koji upotrebljavaju ovu društvenu mrežu na svojim mobilnim telefonima sa porastom od 23% iz godine u godinu. Na globalnom nivou prva tri mesta za aplikacije koje su najviše puta preuzete, pripadaju WhatsAppu, Messengeru i Snapchatu.

Takođe, svetska populacija je dokazala kako su aplikacije za prenos videa uživo među najpopularnijima, a ukoliko uzmemo u obzir da su ovi servisi besplatni, te omogućavaju korisnicima prenos videa uživo sa različitih lokacija širom sveta, onda možemo očekivati da se jednog dana probiju do samog vrha već pomenute liste.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.