Startit predstavlja treći 'Znam da možemo' - fokus na razvoju lokalnih zajednica - Netokracija.rs

Startit predstavlja treći ‘Znam da možemo’ – fokus na razvoju lokalnih zajednica

Treće po redu IT okupljanje 'Znam da možemo' održaće se 27. septembra u Domu omladine u Beogradu, a zainteresovani će moći da prate i prenos uživo u osam gradova širom Srbije u Startit Centrima. Fokus događaja biće usmeren ka razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT.

Ovogodišnje okupljanje, poput prethodnih, namenjeno je svima koji su zainteresovani za domaću IT industriju, a fokus će biti usmeren ka razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT.

Kako kaže Zoja Kukić, predstavnica Startita, potrebno je posvetiti se razvoju informacionih tehnologija i van Beograda i Novog Sada i time podstaći ekonomski razvoj nerazvijenih sredina:

Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok.

Prenos predavanja u Startit Centrima širom Srbije

O rezultatima domaće IT zajednice na domaćem i svetskom nivou će, između ostalog, govoriti i Milan Simić (izvršni direktor za IT u Telekomu Srbija), Igor Bogićević (osnivač kompanije Seven Bridges), Nemanja Čedomirović (predstavnik Digitalne Srbije) i Vukan Simić (osnivač Fishing Booker-a), navodi se u saopštenju.

Iz organizacije napominju da će tom prilikom najaviti i barem jedan veliki projekat za narednu godinu i pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u sredu u 18 časova u Domu omladine ili u nekom od Startit Centara u Novom Sadu, Valjevu, Zrenjaninu, Vršcu, Inđiji, Subitici, Šapcu ili Mokrin House-u.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.