Startit predstavlja treći 'Znam da možemo' - fokus na razvoju lokalnih zajednica - Netokracija.rs

Startit predstavlja treći ‘Znam da možemo’ – fokus na razvoju lokalnih zajednica

Treće po redu IT okupljanje 'Znam da možemo' održaće se 27. septembra u Domu omladine u Beogradu, a zainteresovani će moći da prate i prenos uživo u osam gradova širom Srbije u Startit Centrima. Fokus događaja biće usmeren ka razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT.

Ovogodišnje okupljanje, poput prethodnih, namenjeno je svima koji su zainteresovani za domaću IT industriju, a fokus će biti usmeren ka razvoju lokalnih zajednica kao sledećem velikom koraku za srpski IT.

Kako kaže Zoja Kukić, predstavnica Startita, potrebno je posvetiti se razvoju informacionih tehnologija i van Beograda i Novog Sada i time podstaći ekonomski razvoj nerazvijenih sredina:

Iako u tom poduhvatu teško može biti lakih ili brzih pobeda, verujemo da je to u ovom trenutku najbolja investicija koju možemo napraviti na dugi rok.

Prenos predavanja u Startit Centrima širom Srbije

O rezultatima domaće IT zajednice na domaćem i svetskom nivou će, između ostalog, govoriti i Milan Simić (izvršni direktor za IT u Telekomu Srbija), Igor Bogićević (osnivač kompanije Seven Bridges), Nemanja Čedomirović (predstavnik Digitalne Srbije) i Vukan Simić (osnivač Fishing Booker-a), navodi se u saopštenju.

Iz organizacije napominju da će tom prilikom najaviti i barem jedan veliki projekat za narednu godinu i pozivaju sve zainteresovane da im se pridruže u sredu u 18 časova u Domu omladine ili u nekom od Startit Centara u Novom Sadu, Valjevu, Zrenjaninu, Vršcu, Inđiji, Subitici, Šapcu ili Mokrin House-u.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Propustili ste

Novost

Devtech obezbedio €12,25 miliona za dalje širenje poslovanja u Srbiji i regionu

Globalna kompanija za digitalne inovacije iz Srbije Devtech, objavila je partnerstvo sa Claret Capital Partners, investicionim fondom iz Londona koji finansira razvoj brzorastućih tehnoloških kompanija.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako je Miloš od Frontend programera postao JavaScript Tech Lead

Ukoliko imate dobro početno znanje i volju da učite, IT industrija vas može nagraditi brzim napretkom kroz tehnološku hijerarhiju kompanije. Svoj karijerni put ka tituli senior programera, ovog puta nam detaljno otkriva Miloš Cvetković koji je JavaScript Tech Lead u kompaniji Levi9.

Office Talks Podcast

Relax Gaming: Put od formiranja studija do nagrađivanih igara

Gost 99. epizode Office Talks podcasta bio je Srđan Zdravković, Head of Studio u kompaniji Relax Gaming koja se bavi razvojem online igara na sreću, a čiji tim u Srbiji stoji iza nekih od najnagrađivanijih naslova u iGaming industriji.

Recenzija

Telegram ili WhatsApp: Koje nam prednosti i rizike donosi svakodnevno dopisivanje na ovim aplikacijama?

Telegram je uveo premium opciju koja za 4,99 dolara mesečno korisnicima obezbeđuje pristup dodatnim funkcijama. Da li je ovo samo nastavak 'borbe' za korisnike između ovog chat servisa i giganta kao što je WhatsApp?

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.