Srpski Zamphyr lansirao ‘online’ školu programiranja – besplatnu za nezaposlene!

Online platforma za učenje programskih jezika 'Zamphyr', nakon devet meseci priprema konačno je krenula sa radom - prvi učenici se upisuju, a servis je besplatan za nezaposlene. U osnovi platforme su agilnost, praktičan rad, kao i gradivo koje prave stručnjaci, te povezanost sa industrijom kao šansa za uspešne karijere. Osnivač servisa, Marko Kažić, ističe da su već poslate pozivnice za rani pristup ka 500 ljudi na njihovoj listi čekanja.

zamphyr

Kompletna platforma prilagođena je tako da dovede učenike do praktičnog realnog projekta na kom će upotrebiti svoje stečeno znanje, a taj projekat koristiti kao portfolio za buduću karijeru. Zamphyr je inače online platforma, koja na taj način omogućava učenicima da lako i jednostavno uče sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, uz računar ili preko svog mobilnog uređaja.

S obzirom na to da je ovo prva škola koja se prilagođava obavezama korisnika, posebnost Zamphyr-ove platforme leži u inovativnosti koja prvi put omogućava da se spoji znanje više stručnjaka u jedno gradivo iz kog učenici uče. Takođe, bitno je napomenuti da se provera znanja putem pomenute online škole ne zasniva na ispitima ili testovima, već se znanje pokazuje na realnim projektima, poput praktične nastave.

Povodom lansiranja javne bete ovog servisa, oglasio se i Marko Kažić, osnivač platforme, koji je tom prilikom istakao:

Zajedno možemo da naučimo svet programiranju. Mi smo taj izazov prihvatili jer je to šansa za sve nas. Preispitali smo gotovo sve, jer da bi stvorili obrazovanje 21. veka moramo da dizajniramo školu za uspeh i da povećamo naše mogućnosti da dođemo do kvalitetnih ljudi. Zamphyr je tu da stavi ljudima moć u ruke, da preuzmu kontrolu nad budućnošću onako kako bi svi to trebali – znanjem. Štaviše, otvorićemo Frontend programiranje i Git uz ponudu doživotnog pristupa za 219 evra, tačnije 179 evra za insajdere.

Besplatno za nezaposlene

Sa druge strane, potencijalni korisnici pomenute platforme treba samo da odaberu program koji žele da pohađaju i upišu se. Deo pomenute škole, između ostalog biće i Inkubator, gde učenici odlučuju kako će se škola razvijati, dok je ona otvorena i za trenutne i za buduće učenike. Podsećanja radi, Zamphyr je još ranije zašao u polje inovativnosti, te je pre nekoliko meseci lansirao pametnog bota koji zamenjuje studentsku službu, a nosi naziv Tara.

Iz Zamphyra navode da su planovi za budućnost ambiciozni, te da je u okviru beta verzije pristup nezaposlenima u potpunosti besplatan. Takođe, tim iza ovog projekta se nada da će biti katalizator promene za mnoge ljude, nudeći im usput najbolje znanje 21. veka. Platforma je već dostupna za korišćenje i otvorena je za sve korisnike.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Istina o Full-Stack programerima – da li oni postoje ili ne?

Domaća IT zajednica ima podeljenja mišljenja - postoje li Full-Stack programeri ili ne? Ako postoje koji su to programski jezici kojim vladaju i zašto nemamo standardizaciju ove pozicije?

E-commerce

Upoznajte prve predavače koji 22. novembra otkrivaju ‘zanat’ digitalne trgovine!

Do drugog izdanja Netokracijine OMGcommerce konferencije deli nas nešto manje od mesec dana - upoznajte se sa delom predavača na ovogodišnjem događaju i obezbedite svoje mesto na vreme!

Startapi i poslovanje

Skupština usvojila Zakon o prevozu putnika i time stopirala rad CAR:GO aplikacije

Skupština Srbije usvojila je izmene Zakona o prevozu putnika u drumskom saobraćaju čime država efektivno staje na put daljem radu digitalnih servisa za prevoz putnika.

Propustili ste

Intervju

Novosadski Smart Watering automatizuje navodnjavanje za male i velike poljoprivrednike

I Srbija lagano kreće u primenu naprednih tehnoloških rešenja u poljoprivredi, a veliku zaslugu za njihovu širu primenu i razvoj imaju domaće kompanije. Jedna od njih je i Smart Watering koja stoji iza sistema za pametno navodnjavanje.

Netokracija

Kako pronaći svoje mesto u IT industriji (ili se bolje pozicionirati u istoj)?

Netokracijina peta po redu Ladies of New Business konferencija održaće se 4. decembra u ICT Hub-u, a ovo izdanje biće posvećeno devojkama i ženama koje rade u u svetu IT-ja, ili u taj sektor žele da uđu.

Kolumna

Kako pobediti u borbi za normalniji Internet u Srbiji?

Pre desetak dana jedna devojka odlučila je da sebi oduzme život. Kako je jedan deo njenog i privatnog i profesionalnog života podrazumevao javno eksponiranje, a uzevši u obzir da je bila veoma harizmatična i neobična, sve je to privuklo mnogo više pažnje nego neki drugi slični slučajevi. Pažnje javnosti i pažnje medija.

Startapi i poslovanje

ConveyIQ sa kancelarijama u Beogradu osigurao $5,5 miliona – rundu predvodio SC Ventures

Američka kompanija koja se bavi razvojem softvera za komunikaciju sa kandidatima i automatizaciju zapošljavanja za velike kompanije osigurala je investiciju u iznosu od 5,5 miliona dolara. ConveyIQ ima kancelarije u Beogradu, dok će investicija biti iskorišćena i za proširenje lokalnog tima.

Kultura 2.0

Pitali smo srpske digitalce kako je bilo na Web Summitu u Lisabonu

Nedavno je zatvorena jedna od najvećih 'tech' konferencija na svetu koja se poslednjih nekoliko godina održava u Lisabonu. I dok je odbrojavanje do sledećeg događaja već počelo, mi smo porazgovarali sa stručnjacima o njihovom utisku sa samita u Portugalu i koja su sve značajna iskustva i znanja prikupili.

Društvene mreže

Obriši poslato – Messenger uvodi mogućnost brisanja poruka za sve

Facebook Messenger postao je bogatiji za 'Unsend' funkciju - uz pomoć koje korisnici od sada mogu da selektuju i uklone već poslate poruke.