Srpski Zamphyr lansirao ‘online’ školu programiranja – besplatnu za nezaposlene!

Online platforma za učenje programskih jezika 'Zamphyr', nakon devet meseci priprema konačno je krenula sa radom - prvi učenici se upisuju, a servis je besplatan za nezaposlene. U osnovi platforme su agilnost, praktičan rad, kao i gradivo koje prave stručnjaci, te povezanost sa industrijom kao šansa za uspešne karijere. Osnivač servisa, Marko Kažić, ističe da su već poslate pozivnice za rani pristup ka 500 ljudi na njihovoj listi čekanja.

zamphyr

Kompletna platforma prilagođena je tako da dovede učenike do praktičnog realnog projekta na kom će upotrebiti svoje stečeno znanje, a taj projekat koristiti kao portfolio za buduću karijeru. Zamphyr je inače online platforma, koja na taj način omogućava učenicima da lako i jednostavno uče sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, uz računar ili preko svog mobilnog uređaja.

S obzirom na to da je ovo prva škola koja se prilagođava obavezama korisnika, posebnost Zamphyr-ove platforme leži u inovativnosti koja prvi put omogućava da se spoji znanje više stručnjaka u jedno gradivo iz kog učenici uče. Takođe, bitno je napomenuti da se provera znanja putem pomenute online škole ne zasniva na ispitima ili testovima, već se znanje pokazuje na realnim projektima, poput praktične nastave.

Povodom lansiranja javne bete ovog servisa, oglasio se i Marko Kažić, osnivač platforme, koji je tom prilikom istakao:

Zajedno možemo da naučimo svet programiranju. Mi smo taj izazov prihvatili jer je to šansa za sve nas. Preispitali smo gotovo sve, jer da bi stvorili obrazovanje 21. veka moramo da dizajniramo školu za uspeh i da povećamo naše mogućnosti da dođemo do kvalitetnih ljudi. Zamphyr je tu da stavi ljudima moć u ruke, da preuzmu kontrolu nad budućnošću onako kako bi svi to trebali – znanjem. Štaviše, otvorićemo Frontend programiranje i Git uz ponudu doživotnog pristupa za 219 evra, tačnije 179 evra za insajdere.

Besplatno za nezaposlene

Sa druge strane, potencijalni korisnici pomenute platforme treba samo da odaberu program koji žele da pohađaju i upišu se. Deo pomenute škole, između ostalog biće i Inkubator, gde učenici odlučuju kako će se škola razvijati, dok je ona otvorena i za trenutne i za buduće učenike. Podsećanja radi, Zamphyr je još ranije zašao u polje inovativnosti, te je pre nekoliko meseci lansirao pametnog bota koji zamenjuje studentsku službu, a nosi naziv Tara.

Iz Zamphyra navode da su planovi za budućnost ambiciozni, te da je u okviru beta verzije pristup nezaposlenima u potpunosti besplatan. Takođe, tim iza ovog projekta se nada da će biti katalizator promene za mnoge ljude, nudeći im usput najbolje znanje 21. veka. Platforma je već dostupna za korišćenje i otvorena je za sve korisnike.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Analiza

Koje opcije za razvoj karijere imaju senior programeri?

Nekadašnje nepisano pravilo glasilo je: ako želiš više novca i privilegija, ideš u IT menadžment. Istražujemo kakve opcije seniori danas imaju na raspolaganju.

Kultura 2.0

Kako postati digitalni nomad – iz ugla dvojca iza ‘Us two and the view’?

Jovana i Milan početkom godine rešili su da promene svoju poslovnu rutinu i da kancelariju zamene plažom ili džunglom. Kako im je to pošlo za rukom i koji su im trenutno najveći izazovi kao digitalnim nomadima?

Startapi i poslovanje

Mogu li protesti zadržati Car:Go – prvu IT kompaniju koja je izašla na ulice?

Saga zvana Car:Go i dalje traje. Novi protesti protiv ministarke Mihajlović i blokiranje ulica najavljeni su za petak. Pitamo se - da li je ovo pravi potez?

Propustili ste

Tehnologija

E-prime lansirao električni tricikl na sajmu automobila namenjen poslovnim korisnicima

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, direktor i suosnivač kompanije E-prime Milan Manojlović, govori o novim električnim biciklima kompanije, ali i o planiranom širenju poslovanja i izvozu na evropsko tržište.

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako radite u SaaS industriji?

Negativna iskustva sa korisničkom poprilično su česta. Međutim, kada vam uspešnost biznisa zavisi od takvih predrasuda morate uraditi sve da ih prevaziđete. Kako se to radi u SaaS kompanijama?

E-commerce

Ivan Kovačević o ‘omnichannel’ prodaji: Kako uspešno kombinovati ‘offline’ i ‘online’?

Direktor Digital Shopper hub-a u hrvatskoj agenciji Bruketa&Žinić&Grey sledeće nedelje na Webiz edukaciji govoriće o redefinisanju uloge fizičkog prodajnog mesta i spajanju 'online' i 'ofline' prodajnog sveta. Koji je njegov savet 'retaileri'-ima?

Karijere

Ladies of New Business: Zašto je preduzetništvo širi pojam od samostalnog vođenja biznisa?

Šesta po redu konferencija Ladies of News Business održana je juče u prostorijama ICT Hub-a. Tokom tročasovnog programa publika je imala priliku da sazna kako napraviti balans između privatnog i poslovnog života, kao i koliko je važno kontinuirano usavršavanje.

Startapi i poslovanje

Uprkos problemima u Srbiji, CarGo proširio svoje poslovanje – na Beč

Srpska softverska kompanija CarGo Technologies širi svoje poslovanje na još jedan evropski grad - Beč, čime će se naći rame uz rame sa svetski poznatim brendom Uber.

Gaming

Nikola Čavić: Osnovali smo SGA jer gejming zaslužuje poseban status u privredi Srbije

Gejming industrija u Srbiji iz godine u godinu raste i jedan je od značajnijih IT sektora u zemlji. Kako bi se dodatno osnažio razvoj video igara ali i esporta, pre godinu dana nastala je organizacija Serbia Games Association.