Srpski Zamphyr lansirao ‘online’ školu programiranja

Srpski Zamphyr lansirao ‘online’ školu programiranja – besplatnu za nezaposlene!

Online platforma za učenje programskih jezika 'Zamphyr', nakon devet meseci priprema konačno je krenula sa radom - prvi učenici se upisuju, a servis je besplatan za nezaposlene. U osnovi platforme su agilnost, praktičan rad, kao i gradivo koje prave stručnjaci, te povezanost sa industrijom kao šansa za uspešne karijere. Osnivač servisa, Marko Kažić, ističe da su već poslate pozivnice za rani pristup ka 500 ljudi na njihovoj listi čekanja.

zamphyr

Kompletna platforma prilagođena je tako da dovede učenike do praktičnog realnog projekta na kom će upotrebiti svoje stečeno znanje, a taj projekat koristiti kao portfolio za buduću karijeru. Zamphyr je inače online platforma, koja na taj način omogućava učenicima da lako i jednostavno uče sa bilo kog mesta i u bilo koje vreme, uz računar ili preko svog mobilnog uređaja.

S obzirom na to da je ovo prva škola koja se prilagođava obavezama korisnika, posebnost Zamphyr-ove platforme leži u inovativnosti koja prvi put omogućava da se spoji znanje više stručnjaka u jedno gradivo iz kog učenici uče. Takođe, bitno je napomenuti da se provera znanja putem pomenute online škole ne zasniva na ispitima ili testovima, već se znanje pokazuje na realnim projektima, poput praktične nastave.

Povodom lansiranja javne bete ovog servisa, oglasio se i Marko Kažić, osnivač platforme, koji je tom prilikom istakao:

Zajedno možemo da naučimo svet programiranju. Mi smo taj izazov prihvatili jer je to šansa za sve nas. Preispitali smo gotovo sve, jer da bi stvorili obrazovanje 21. veka moramo da dizajniramo školu za uspeh i da povećamo naše mogućnosti da dođemo do kvalitetnih ljudi. Zamphyr je tu da stavi ljudima moć u ruke, da preuzmu kontrolu nad budućnošću onako kako bi svi to trebali – znanjem. Štaviše, otvorićemo Frontend programiranje i Git uz ponudu doživotnog pristupa za 219 evra, tačnije 179 evra za insajdere.

Besplatno za nezaposlene

Sa druge strane, potencijalni korisnici pomenute platforme treba samo da odaberu program koji žele da pohađaju i upišu se. Deo pomenute škole, između ostalog biće i Inkubator, gde učenici odlučuju kako će se škola razvijati, dok je ona otvorena i za trenutne i za buduće učenike. Podsećanja radi, Zamphyr je još ranije zašao u polje inovativnosti, te je pre nekoliko meseci lansirao pametnog bota koji zamenjuje studentsku službu, a nosi naziv Tara.

Iz Zamphyra navode da su planovi za budućnost ambiciozni, te da je u okviru beta verzije pristup nezaposlenima u potpunosti besplatan. Takođe, tim iza ovog projekta se nada da će biti katalizator promene za mnoge ljude, nudeći im usput najbolje znanje 21. veka. Platforma je već dostupna za korišćenje i otvorena je za sve korisnike.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.