YouTube: 10 najgledanijih reklama u 2016. godini

YouTube: 10 najgledanijih reklama u 2016. godini

Do kraja 2016. godine deli nas još svega tri dana kako bi konačno sumirali utiske iz sveta tehnologije i digitalnog marketinga, te pregledali sve one liste sa prefiskom 'naj'. U ovu grupu spada i deset najgledanijih reklama na YouTube-u za ovu godinu, koje dolaze mahom iz Sjedinjenih Američkih Država, od kojih je polovina emitovana za vreme velikog finala američkog fudbala - Super Bowla.

yt-2016

Pogledajte spisak deset najgledanijih reklama na YouTubeu za ovu godinu koji je preneo Business Insider, te se u isto vreme podsetite onih koje su vam se najviše dopale.

Tako je prvo mesto zauzela reklama za video igru Mobile Strike, koja je na pomenutom video servisu generisala preko 100 miliona pregleda korisnika iz različitih krajeva sveta, a u kojoj glavnu ulogu ima holivudska zvezda Arnold Švarceneger. Štaviše, zanimljiv je podatak da drugoplasirani video oglas kompanije Knorr beleži 60 miliona pregleda, čak 40 miliona manje od prvoplasiranog video oglasa.

Takođe, svoje mesto na Top 10 listi pronašle su i kompanije kao što su Skittles, Hyundai, Always, Nike i Samsung, a milionske preglede je ostvario i video koji slavi 20 godina od nastanka crtanih likova Pokemona, zatim reklama za energetsko piće Mountain Dew’s, dok niz završava reklama za video igru Clash Royale.

10. Skittles Super Bowl reklama: „The Portrait“ (24 miliona pregleda)

9. Pokémon Super Bowl reklama: „#Pokemon20“ (25 miliona pregleda)

8. Hyundai Super Bowl reklama: „The Chase“ (26 miliona pregleda)

7. Always #LikeAGirl: „Keep Playing“ (28 miliona pregleda)

6. Mountain Dew’s Super Bowl reklama: „Puppymonkeybaby“ (28 miliona pregleda)

5. Clash Royale (38 miliona pregleda)

4. Samsung Galaxy S7 i S7 edge (46 miliona pregleda)

3. Nike (58 miliona pregleda)

2. Knorr #LoveAtFirstTaste (60 miliona pregleda)

1. „Mobile Strike“ Super Bowl reklama: „Arnold’s Fight“ (102 miliona pregleda)

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Maratonci trče počasni krug (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduztništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.