YouTube Livestream stiže na mobilne uređaje - šta nas očekuje?

YouTube Livestream stiže na mobilne uređaje – šta nas očekuje?

Nakon što su na početku mobilni livestream sadržaj omogućili svim korisnicima, aplikacije Periscope i Meerkat dobili su ogromnu konkurenciju u vidu Facebook Livea koji im polako ali sigurno preuzima korisnike, trasirajući sebi put ka ostvarenju ciljeva. Ipak, da se ova društvena mreža neće tako lako odreći konkurencije, dokazuje nam YouTube, koji će svim korisnicima širom sveta uskoro omogućiti podršku za livestreaming u okviru svoje mobilne aplikacije.

youtube-live

Kako prenosi The Next Web, odluka poznatog servisa da zađe u segment prenosa videa uživo, samo će pozitivno uticati na korisnike nudeći im veći odabir kanala putem kojih mogu pratiti različite naloge i stranice. Primera radi, mnogi od njih prate više zabavljača, poput muzičkih umetnika na YouTube-u nego što je to slučaj na Facebook Live-u ili Periscopeu koji predstavljaju mesto na kome su prisutni bliksi prijatelji ili pojedine poznate ličnosti.

Sa druge strane, sudeći prema pojedinim fotografijama, nova podrška na YouTube aplikaciji se ne razlikuje preterano od već postojećeg korisničkog iskustva koje pruža ovaj servis, te umnogome podseća na interfejs Periscope-a, posebno zbog iskačućih poruka gledaoca koji uživo prate prenos. Takođe, tu je i mogućnost limitiranja pregleda videa za posebnu, privatnu grupu, ukoliko je to neophodno.

Podrška dolazi postepeno

Iz YouTube-a takođe napominju da će korisnici biti u mogućnosti da pretražuju i drugi livestream sadržaj od različitih korisnika, zahvaljujući preporukama, te se posebno navodi da će svi biti zaštićeni od neovlašćenog korišćenja od drugih strana – jer je privatnost na prvom mestu. Podsetimo, pomenuti servis se još u aprilu mesecu tekuće godine lansirao 360 livestream video podršku, ali je funkcija mogla da se koristi samo uz upotrebu posebnih, ali i skupocenih 360 kamera.

periscope
Nova podrška na YouTube-u dosta podseća na servis Periscope, koji je uveo veliku novinu na polju livestreaminga, izgubivši nedavno primat od Facebook Live-a. (Izvor: periscope.tv)

Mobilni prenos videa uživo na YouTube-u bi trebao uskoro da bude dostupan za sve korisnike, dok trenutno mogu da ga upotrebljavaju samo pojedini video kreatori iz Sjedinjenih Američkih Država. Nama ostaje da budemo strpljivi i sami sačekamo da opcija bude dostupna kako bi na najbolji mogući način mogli da ocenimo novu podršku iz YouTubea – kada je i sami budemo testirali na našim telefonima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.

Mobilno

Bus Plus aplikacija konačno dostupna i za iOS uređaje

Posle dugo čekanja i najavljivanja, za korisnike mobilnih uređaja kompanije Apple konačno je dostupna Bus Plus aplikacija - koja će im omogućiti bolje i jednostavnije praćenje gradskog prevoza u Beogradu.

E-commerce

U borbi za domaće trgovce srpski Shopen izaziva WooCommerce i Shopify

Niste programer, ne umete da dizajnirate, a želite da kreirate web prodavnicu? Platforma Shopen.com bi vam mogla pomoći.

Tehnologija

Može li jedan digitalac spakovati sve svoje obaveze i hobije u novi T-Cross?

Mladi vozači od svog automobila očekuju da je praktičan, da oslikava njihovu ličnost, ali i da je opremljen najnovijom tehnologijom. Kako se u tu formulu uklapa najmanji 'crossover' iz Volkswagen porodice?

Internet marketing

Kako da kreirate kvalitetan sadržaj za svoj brend? Otkrijte na Netokracijinoj Content Marketing radionici!

Započinjemo novu sezonu stručnih radionica! Prva u nizu biće posvećena content marketingu i održaće se 18. marta u Beogradu, a namenjena je svim profesionalcima koji shvataju značaj i doseg oglašavanja kroz sadržaj, te koji žele da unaprede svoje shvatanje toga šta je dobar 'content' koji prodaje.