YouTube Livestream stiže na mobilne uređaje - šta nas očekuje?

YouTube Livestream stiže na mobilne uređaje – šta nas očekuje?

Nakon što su na početku mobilni livestream sadržaj omogućili svim korisnicima, aplikacije Periscope i Meerkat dobili su ogromnu konkurenciju u vidu Facebook Livea koji im polako ali sigurno preuzima korisnike, trasirajući sebi put ka ostvarenju ciljeva. Ipak, da se ova društvena mreža neće tako lako odreći konkurencije, dokazuje nam YouTube, koji će svim korisnicima širom sveta uskoro omogućiti podršku za livestreaming u okviru svoje mobilne aplikacije.

youtube-live

Kako prenosi The Next Web, odluka poznatog servisa da zađe u segment prenosa videa uživo, samo će pozitivno uticati na korisnike nudeći im veći odabir kanala putem kojih mogu pratiti različite naloge i stranice. Primera radi, mnogi od njih prate više zabavljača, poput muzičkih umetnika na YouTube-u nego što je to slučaj na Facebook Live-u ili Periscopeu koji predstavljaju mesto na kome su prisutni bliksi prijatelji ili pojedine poznate ličnosti.

Sa druge strane, sudeći prema pojedinim fotografijama, nova podrška na YouTube aplikaciji se ne razlikuje preterano od već postojećeg korisničkog iskustva koje pruža ovaj servis, te umnogome podseća na interfejs Periscope-a, posebno zbog iskačućih poruka gledaoca koji uživo prate prenos. Takođe, tu je i mogućnost limitiranja pregleda videa za posebnu, privatnu grupu, ukoliko je to neophodno.

Podrška dolazi postepeno

Iz YouTube-a takođe napominju da će korisnici biti u mogućnosti da pretražuju i drugi livestream sadržaj od različitih korisnika, zahvaljujući preporukama, te se posebno navodi da će svi biti zaštićeni od neovlašćenog korišćenja od drugih strana – jer je privatnost na prvom mestu. Podsetimo, pomenuti servis se još u aprilu mesecu tekuće godine lansirao 360 livestream video podršku, ali je funkcija mogla da se koristi samo uz upotrebu posebnih, ali i skupocenih 360 kamera.

periscope
Nova podrška na YouTube-u dosta podseća na servis Periscope, koji je uveo veliku novinu na polju livestreaminga, izgubivši nedavno primat od Facebook Live-a. (Izvor: periscope.tv)

Mobilni prenos videa uživo na YouTube-u bi trebao uskoro da bude dostupan za sve korisnike, dok trenutno mogu da ga upotrebljavaju samo pojedini video kreatori iz Sjedinjenih Američkih Država. Nama ostaje da budemo strpljivi i sami sačekamo da opcija bude dostupna kako bi na najbolji mogući način mogli da ocenimo novu podršku iz YouTubea – kada je i sami budemo testirali na našim telefonima.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Nesortirano

Otvoren poziv za ‘online’ prekvalifikaciju za IT – prijave traju do 30. septembra

Projekat prekvalifikacije organizuju Kancelarija za informacione tehnologije i elektronsku upravu u saradnji sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP), a otvoren je za zaposlena lica širom Srbije.

Propustili ste

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.

Novost

‘Freelance hours rate’ anketa: Frilenseri treba više da cene svoj rad

Ova anketa nastala je kao rezultat diskusije na drušvenim mrežama u vezi angažovanja frilensera po veoma niskim cenama, a nastoji da detaljnije približi stanje kada je reč o zaradi na tržištu slobodnog rada. Organizator ankete je srpski IT preduzetnik koji je želeo da ostane anoniman.

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.