YouTube Kids: Aplikacija namenjena vašim mališanima

YouTube Kids: Aplikacija namenjena vašim mališanima

Deca obožavaju crtaće. I dok su naše generacije odrasle uz TV i legendarnog Nikolu Simića, današnji mališani svoje omiljene junake prate upravo preko YouTube-a. Sa ciljem da olakša pretraživanje ove vrste sadržaja, ali i da zaštiti najmlađe od neprikladnog sadržaja, Google je danas lansirao zasebnu aplikaciju YouTube Kids.

youtubekids

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, i radiće sa tabletima koje pokreće ovaj operativni sistem. Glavni cilj aplikacije jeste smeštanje mališana u sigurno okruženje gde mogu da uživaju u svojim omiljenim crtaćima, pri čemu roditelji ne moraju da brinu na sadržaj koji će se pojaviti na ekranu.

Zahvaljujući posebnim filterima sadržaj je ograničen na crtaće, odabrane muzičke video spotove, edukativne klipove i različite video materijale iza kojih stoje DreamWorks TV, Jim Henson TV, Mother Goose Club, Talking Tom and Friends, National Geographic Kids, Reading Rainbow, and Thomas the Tank Engine.

https://www.youtube.com/watch?v=OUmMAAPX6E8

Najmlađi korisnici YouTube-a u mogućnosti su da uče i da se digitalno opismene, te da pretražuju različit sadržaj, praveći tako prve korake u svetu Interneta. YouTube Kids omogućava roditeljima postavljanje tajmera kojim mogu ograničiti vreme koje će mališani moći da provedu pred ekranom, ali i totalno gašenje tonova za situacije gde je potrebno malo mira.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i dostupna putem Google Play i App Store prodavnice.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Startap Stomatopoda iz Srbije transformiše restorane u SAD — uz pomoć AI softvera!

Njihovo 'flagship' rešenje jeste SaaS proizvod aTavloa koji uz pomoć veštačke inteligencije analizira korisničko iskustvo čime omogućava ugostiteljima da budu uslužniji i efikasniji. U tekstu koji sledi, saznajte kako!

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Propustili ste

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Sponzorisano

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Web 3.0

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Startapi i poslovanje

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.

Najava

Empple Festival ove godine odgovara na najvažnija pitanja employer brandinga

Četvrti po redu Empple Festival, koji okuplja stručnjake iz employer branding-a, TA-a, internih komunikacija i HR-a održaće se 3. i 4. oktobra u Madlenianumu.

Office Talks Podcast

Randevu.tech: Put od ETF-a do Berlina sa CEO-om Aleksandrom Orlićem

Gost 189. epizode Office Talks podkasta bio je Aleksandar Orlić, CEO i jedan od suosnivača startapa Randevu.tech. Sa njim razgovaramo o njegovoj karijeri u IT industriji ali i o tome koji proizvod tačno razvija pomenuti startap i za koje tržište.