YouTube Kids: Aplikacija namenjena vašim mališanima

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

YouTube Kids: Aplikacija namenjena vašim mališanima

Deca obožavaju crtaće. I dok su naše generacije odrasle uz TV i legendarnog Nikolu Simića, današnji mališani svoje omiljene junake prate upravo preko YouTube-a. Sa ciljem da olakša pretraživanje ove vrste sadržaja, ali i da zaštiti najmlađe od neprikladnog sadržaja, Google je danas lansirao zasebnu aplikaciju YouTube Kids.

youtubekids

Aplikacija je dostupna za Android i iOS uređaje, i radiće sa tabletima koje pokreće ovaj operativni sistem. Glavni cilj aplikacije jeste smeštanje mališana u sigurno okruženje gde mogu da uživaju u svojim omiljenim crtaćima, pri čemu roditelji ne moraju da brinu na sadržaj koji će se pojaviti na ekranu.

Zahvaljujući posebnim filterima sadržaj je ograničen na crtaće, odabrane muzičke video spotove, edukativne klipove i različite video materijale iza kojih stoje DreamWorks TV, Jim Henson TV, Mother Goose Club, Talking Tom and Friends, National Geographic Kids, Reading Rainbow, and Thomas the Tank Engine.

Najmlađi korisnici YouTube-a u mogućnosti su da uče i da se digitalno opismene, te da pretražuju različit sadržaj, praveći tako prve korake u svetu Interneta. YouTube Kids omogućava roditeljima postavljanje tajmera kojim mogu ograničiti vreme koje će mališani moći da provedu pred ekranom, ali i totalno gašenje tonova za situacije gde je potrebno malo mira.

Aplikacija je u potpunosti besplatna i dostupna putem Google Play i App Store prodavnice.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.