Internet carstvom danas vlada WordPress

Internet carstvom danas vlada WordPress (i verovatno je lupio Džofriju šamar)

Sudeći prema poslednjim informacijama koje je izneo sajt za prikupljanje podataka W3Tech, čak 25 odsto Interneta zauzimaju sajtovi koje pokreće WordPress - što samo potvrđuje veliku popularnost ove platforme kod korisnika širom planete.

WordPress

Kako piše VentureBeat oslanjajući se na podatke sa W3Techa, svaki četvrti sajt danas pokreće WordPress – 58,7 odsto CMS-ova u upotrebi je takođe WP. Iako je prirodno da ovi brojevi variraju u toku meseca, za WordPress se može reći da ima spor ali ipak stabilan rast.

Osnivač WordPressa Matt Mullenweg, smatra kako bi platforma do kraja godine mogla da pređe 25% prisutnosti na webu, istakaviši da njihova šansa leži u činjenici da 57% web sajtova ne koristi standardne CMS-ove, ostavljajući tako dosta prostora za rast.

Joomla, Drupal… tu su

S obzirom da pokreće veliki broj sajtova na Internetu, WordPress je zahvaljujući svojoj popularnosti bio meta nekoliko štetnih i upornih napada na koje je bilo teško naći pravi odgovor, ali su pravovremeno svi problemi bivali uspešno otklonjeni.

Zanimljivo je istaći da su se odmah ispod WordPressa na listi W3Techa našli i drugi kandidati kao što su Joomla, Drupal, Magneto, a iza njih redosled su nastavli Blogger, TYPO3, Adobe Dreamweaver i drugi.

Ostavi komentar

 1. Ivana

  Ivana

  4. 7. 2016. u 20:50 Odgovori

  WordPress je jedan od najboljih cms.
  Jednostavan je za korištenje ima milijune tema i pluginova.
  Dosta tema i pluginova su besplatni.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Ekskluzivno

Francuski Groupe Up kupio manjinski udeo u kompaniji FitPass – u startu ekspanzija na 5 novih tržišta

Domaća kompanija FitPass upravo je ekskluzivno za Netokraciju objavila prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji i partnerstvo koje je tom prilikom sklopljeno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.