Prvi WordPress Meetup u Novom Sadu o popularizaciji platforme

Prvi WordPress Meetup u Novom Sadu o popularizaciji i razvoju platforme

Prostorije Univerziteta Singidunum u Novom Sad ugostiće 5. oktobra s početkom od 18 časova prvo WordPress okupljanje. Kako ističu iz organizacije, predstojeći događaj ima za cilj spajanje svih lokalnih WordPress korisnika, developera, blogera, fanova, kao i samu popularizaciji WordPress-a u gradu na jugu Bačke.

wp-meetup-ns-

Ovaj Meetup okupiće tako veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u CMS platformu koja pokreće oko 25% web sajtova na Internetu, širom sveta. Kako WordPress duži niz godina stiče sve veću popularnost među korisnicima na webu, što zbog svoje jednostavnosti u upotrebi, ali i fleksibilnosti prilikom izgradnje web sajtova, sve veći broj ljudi iz naše zemlje se zanima za njega.

Upravo iz tih razloga najavljeni Meetup u Novom Sadu će pored toga što okuplja korisnike WP-a, pokušati i da edukuje o ovoj platformi. Tom prilikom pokušali smo da saznamo nešto više o ovom događaju od organizatora Damira Bodora, koji je za Netokraciju izjavio:

Ovim Meetup-om želimo da okupimo sve one koji su već korisnici WordPress-a, programere, dizajnere, ali i da edukujemo osobe koje tek žele da se oprobaju u korišćenju istog, a zajednički cilj je da imamo popularizaciju WordPress platforme u Novom Sadu.

Kada je reč o predavačima, publika će biti u prilici da čuje stručne osobe iz domena WordPressa, te će svoje znanje, savete i dobre prakse preneti Aleksandar Savković, Boris Hegediš i Milan Ivanović. Aleksandar će tokom predavanja koje nosi naziv “Značaj pojedinca za zajednicu i vice versa”, govoriti o tome koliko WordPress zajednica kako u Srbiji tako i u svetu može pomoći pojedincu i koliko je bitno uključiti se u zajednicu i doprinositi WordPress-u.

Besplatan ulaz za sve zainteresovane

Sa druge strane, Boris će prisutnima tokom svog predavanja “WP development – my way” govoriti o razvojnom putu od WordPress korisnika do developera, te koji su to početni koraci, tipovi klijenata, alati koje koristimo, napredovanje i self-marketing. Uz to, pored predavanja Milana Ivanovića”Theme review”, biće otvoreno i nekoliko drugih glavnih tema, te se očekuje i da publika podeli svoja iskustva.

Iz organizacije napominju da će prisustvo predavanjima biti besplatno za sve zainteresovane, ali da se isti moraju prethodno prijaviti putem zvaničnog event sajta, gde između ostalog mogu pronaći i više informacija o događaju.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.