Prvi WordPress Meetup u Novom Sadu o popularizaciji platforme

Prvi WordPress Meetup u Novom Sadu o popularizaciji i razvoju platforme

Prostorije Univerziteta Singidunum u Novom Sad ugostiće 5. oktobra s početkom od 18 časova prvo WordPress okupljanje. Kako ističu iz organizacije, predstojeći događaj ima za cilj spajanje svih lokalnih WordPress korisnika, developera, blogera, fanova, kao i samu popularizaciji WordPress-a u gradu na jugu Bačke.

wp-meetup-ns-

Ovaj Meetup okupiće tako veliki broj entuzijasta i zaljubljenika u CMS platformu koja pokreće oko 25% web sajtova na Internetu, širom sveta. Kako WordPress duži niz godina stiče sve veću popularnost među korisnicima na webu, što zbog svoje jednostavnosti u upotrebi, ali i fleksibilnosti prilikom izgradnje web sajtova, sve veći broj ljudi iz naše zemlje se zanima za njega.

Upravo iz tih razloga najavljeni Meetup u Novom Sadu će pored toga što okuplja korisnike WP-a, pokušati i da edukuje o ovoj platformi. Tom prilikom pokušali smo da saznamo nešto više o ovom događaju od organizatora Damira Bodora, koji je za Netokraciju izjavio:

Ovim Meetup-om želimo da okupimo sve one koji su već korisnici WordPress-a, programere, dizajnere, ali i da edukujemo osobe koje tek žele da se oprobaju u korišćenju istog, a zajednički cilj je da imamo popularizaciju WordPress platforme u Novom Sadu.

Kada je reč o predavačima, publika će biti u prilici da čuje stručne osobe iz domena WordPressa, te će svoje znanje, savete i dobre prakse preneti Aleksandar Savković, Boris Hegediš i Milan Ivanović. Aleksandar će tokom predavanja koje nosi naziv “Značaj pojedinca za zajednicu i vice versa”, govoriti o tome koliko WordPress zajednica kako u Srbiji tako i u svetu može pomoći pojedincu i koliko je bitno uključiti se u zajednicu i doprinositi WordPress-u.

Besplatan ulaz za sve zainteresovane

Sa druge strane, Boris će prisutnima tokom svog predavanja “WP development – my way” govoriti o razvojnom putu od WordPress korisnika do developera, te koji su to početni koraci, tipovi klijenata, alati koje koristimo, napredovanje i self-marketing. Uz to, pored predavanja Milana Ivanovića”Theme review”, biće otvoreno i nekoliko drugih glavnih tema, te se očekuje i da publika podeli svoja iskustva.

Iz organizacije napominju da će prisustvo predavanjima biti besplatno za sve zainteresovane, ali da se isti moraju prethodno prijaviti putem zvaničnog event sajta, gde između ostalog mogu pronaći i više informacija o događaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.