Budi najbolji na WordPress Hackathonu i osvoji - klijenta!

Budi najbolji na WordPress Hackathonu i osvoji – klijenta!

Prostorije kompanije Namics u Beogradu ugostiće u subotu 26. novembra Wordpress Hackathon. Cilj događaja koji organizuje savetovalište za preduzetništvo Rock Star VA, jeste da obuči mlade preduzetnike kako da samostalno naprave web sajt za potrebe svog posla, odnosno na koji način da koriste poznatu platformu i upotrebe stečeno znanje u cilju samozapošljavanja.

wp-hakaton

Polaznici će na WordPress hakatonu između ostalog učiti kako da izrade, dizajniraju i optimizuju sajt uz pomoć ove platforme. Takođe, timovi će se susretati sa organizovanjem i planiranjem strukture sajta, pravljenjem novih stranica na sajtu i optimizacijom i integracijom društvenih mreža kao i mejling liste – dok će za izradu rešenja timovi imati jedan radni dan, a takmičenje će trajati od 8 do 17 časova.

Povodom predstojećeg događaja, oglasio se i Ketrin Simon, osnivač savetovališta za preduzetništvo Rock Star VA koji je tom prilikom istakao:

Želeli smo da iskoristimo ideju i takmičarski duh koji poseduje hakaton kao svojevrstan oblik takmičenja u programiranju, kako bismo zainteresovali i podstakli što veći broj učesnika da se prijave. Osim što će učesnici imati priliku da steknu prva iskustva u pravljenju sajtova, za učešće na hakatonu nije potrebno imati osnovno znanje ili kvalifikacije, osim želje za učenjem – a kako bismo još snažnije podstakli takmičare da daju svoj maksimum, odlučili smo da nagradimo najuspešnije rešenje.

Kotizacija za takmičenje 1.000 dinara

Najbolji takmičar dobiće priliku da stečeno znanje primeni u realnim uslovima, radeći na izradi stvarnog web-sajta, čime će steći svog prvog klijenta. Tokom trajanja projekta, učesnici će, između ostalog, imati mogućnost da nauče kako se postavlja sajt sa URL-om i hostingom, te kako se namešta nova tema i kreira dizajn.

Iz organizacije napominju da je hakaton otvoren za sve zainteresovane učesnike uz kotizaciju od 1.000 dinara, a prijavljivanje će biti omogućeno još danas do ponoći putem zvaničnog sajta WordPress hakatona, gde se između ostalog može pronaći i više informacija o događaju.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Godina u kojoj smo uništili srpski IT

Da, pričam o izmenama zakonskih regulativa vezanih za porez na dohodak građana. Po ko zna koji put imamo šansu da uradimo nešto veliko i sami uprskamo, kao reprezentacija u fudbalu.

Mobilno

Google i u Beogradu omogućio pregled javnog gradskog prevoza!

Google Maps od danas su konačno omogućile korisnicima u Beogradu da na svojim pametnim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u.

Kultura 2.0

Mogu li dva prijatelja iz IT-ja pozicionirati Srbiju na mapi evropskih biciklista – kroz projekat Serbia Upside Down?

Dvojica kolega i prijatelja koji rade u IT industriji svoju ljubav prema biciklizmu i putovanjima spojili su u projekat pod nazivom 'Serbia Upside Down'. Njihova ideja je da se kroz velike biciklističke ture u Srbiji naša zemlja približi njihovim kolegama IT-jevcima iz Zapadne Evrope kao vredno turističko mesto. O čemu se tu zapravo radi?

Propustili ste

Internet marketing

Neil Skehel: Želimo da podignemo svest o značaju CX-a u Srbiji kroz dodelu nagrada

Kompanija 'Awards International' koja dodeljuje biznis nagrade širom sveta otvara prve 'Customer Experience' nagrade i za naš region - u Beogradu. Direktor i osnivač ove firme otkriva nam više detalja o predstojećem događaju i daljim planovima za poslovanje u Srbiji i regionu.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Kultura 2.0

CM-ovi su oči, uši i glas vaših brendova i kompanija na Internetu – i neće skoro nestati

Danas se obeležava dan Community Manager-a i zato smo se zapitali dokle ćemo slaviti ovu profesiju i gde su uopšte CM seniori.

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Gaming

Igre niškog gaming studija Peaksel preuzete su više od 300 miliona puta, a njihov kvalitet prepoznao je i Google

Niški gejming studio Peaksel može se pohvaliti sa čak 330 miliona preuzimanja svojih igara sa poznatih prodavnica kao što su App Store i Google Play. Ovo je njihova priča.

Ekskluzivno

Ako želimo dalji rast srpskog startap ekosistema, potrebna nam je podrška institucija – pokazuje Startap skener

Srpski startap ekosistem, iako je i dalje po veličini, resursima i iskustvu mali i nalazi se tek u prvoj fazi razvoja, jedan je od najbrže rastućih u odnosu na ekosisteme koji se nalaze u istoj fazi - zaključak je istraživanja Startap skener. Šta moramo promeniti kako bismo održali taj rast?