WhatsApp glasovni pozivi napokon stižu i na iOS

WhatsApp glasovni pozivi nakon Androida stigli i na iOS!

Svetski popularan servis za razmenu poruka - WhatsApp, obradovaće korisnike iOS uređaja širom planete, tako što će im pored niza novih funkcija, omogućiti i opciju besplatnih poziva prijatelja, kao što je trenutno slučaj kod konkurentskog Vibera.

WhatsApp

Podsećanja radi, WhatsApp je još pre nekoliko nedelja pokrenuo priču o lansiranju glasovnih poziva za Android operativni sistem, te je sada ista mogućnost stigla i za iOS korisnike, koje će ova vest sigurno obradovati. Međutim, kako prenosi The Verge, iz WhatsApp-a ističu da iako aplikacija bude ažurirana, pozivi neće moći baš odmah da se obavljaju, već treba sačekati par nedelja da se proces dodatno razvije i testira.

Ovo ipak nije jedina novina koja stiže sa novim update-om za iOS. Naime, korisnici će biti u prilici da iskoriste sistem deljenja na poslednjoj verziji iOS-a te će putem share dugmeta u drugim aplikacijama moći da podele različit multimedijalni sadržaj sa svojim prijateljima putem ove aplikacije.

Šta nam još donosi novi WhatsApp?

Druga velika promena koja stiže sa novom verzijom popularnog servisa tiče se kamere. Zapravo, omogućen je brz pristup kameri i galeriji fotografija na telefonu, te možete editovati i poslati nekoliko video snimaka odjednom. Još jedna novina koja može da bude korisna, jeste mogućnost uređivanja kontakata direkto iz WhatsApp-a, koji se nakon promene čuvaju u imeniku telefona i aplikacije.

Nova verzija je već sada spremna za preuzimanje i možete je pronaći putem App Store prodavnice . Korisnici koji jedva čekaju da testiraju pozive na pomenutoj aplikaciji, moraće pak malo da sačekaju i budu strpljivi dok iz popularnog servisa ne sinhronizuju pozive sa nalozima mnogobrojih korisnika.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.