WhatsApp glasovni pozivi napokon stižu i na iOS

WhatsApp glasovni pozivi nakon Androida stigli i na iOS!

Svetski popularan servis za razmenu poruka - WhatsApp, obradovaće korisnike iOS uređaja širom planete, tako što će im pored niza novih funkcija, omogućiti i opciju besplatnih poziva prijatelja, kao što je trenutno slučaj kod konkurentskog Vibera.

WhatsApp

Podsećanja radi, WhatsApp je još pre nekoliko nedelja pokrenuo priču o lansiranju glasovnih poziva za Android operativni sistem, te je sada ista mogućnost stigla i za iOS korisnike, koje će ova vest sigurno obradovati. Međutim, kako prenosi The Verge, iz WhatsApp-a ističu da iako aplikacija bude ažurirana, pozivi neće moći baš odmah da se obavljaju, već treba sačekati par nedelja da se proces dodatno razvije i testira.

Ovo ipak nije jedina novina koja stiže sa novim update-om za iOS. Naime, korisnici će biti u prilici da iskoriste sistem deljenja na poslednjoj verziji iOS-a te će putem share dugmeta u drugim aplikacijama moći da podele različit multimedijalni sadržaj sa svojim prijateljima putem ove aplikacije.

Šta nam još donosi novi WhatsApp?

Druga velika promena koja stiže sa novom verzijom popularnog servisa tiče se kamere. Zapravo, omogućen je brz pristup kameri i galeriji fotografija na telefonu, te možete editovati i poslati nekoliko video snimaka odjednom. Još jedna novina koja može da bude korisna, jeste mogućnost uređivanja kontakata direkto iz WhatsApp-a, koji se nakon promene čuvaju u imeniku telefona i aplikacije.

Nova verzija je već sada spremna za preuzimanje i možete je pronaći putem App Store prodavnice . Korisnici koji jedva čekaju da testiraju pozive na pomenutoj aplikaciji, moraće pak malo da sačekaju i budu strpljivi dok iz popularnog servisa ne sinhronizuju pozive sa nalozima mnogobrojih korisnika.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.