WhatsApp uveo @-tagovanje prijatelja

WhatsApp uveo @-tagovanje kako biste još lakše mogli da ‘spamujete’ vaše prijatelje

Poznati servis za dopisivanje omogućio je velikom broju svojih korisnika da u okviru grupnih konverzacija taguju druge osobe koje će na vreme dobijati notifikacije čak iako su trenutno izašli ili mute-ovali samu konverzaciju. Funkcija je za sada dostupna na iOS i Android verziji WhatsApp-a, te još nema informacija kada bi mogla da stigne za računare.

whatsapp-tag-

Ukoliko sa određenom grupom svojih kolega svakodnevno nakon završenog posla i dalje raspravljate o određenim obavezama, a da ne otvorite Slack ili HipChat, logičan i jednostavan izbor bio bi WhatsApp. Ovaj servis je, iako daleko od pomenutih alata za komunikaciju u grupama, obezbedio veoma korisnu funkciju tagovanja drugih korisnika, koji će na taj način biti pravovremeno obavešteni o pristiglim informacijama, bilo da su u svom stanu ili u svakodnevnoj jurnjavi za obavezama.

Kako prenosi The Next Web, sam proces tagovanja je krajnje jednostavan i uobičajen kao i na drugim servisima ili aplikacijama, a sve što treba uraditi jeste izabrati dobro poznati simbol „@“ i dodati ime željenog korisnika iz grupne konverzacije. Takođe, korisnici su u mogućnosti da taguju više recipijenata u okviru jedne poruke čak i one čije kontakte nemate u vašem imeniku, a koji se nalaze u chatu.

Tagovanje već dostupno za iOS i Android

Podsećanja radi, pomenuti servis je još ranije dodao funkciju koja je omogućavala korisnicima da citiraju same poruke tokom grupnog dopisivanja. Sa druge strane, bitno je istaći i da je pre nešto više od pola godine WhatsApp proširio kapacitet grupnih chatova sa tadašnjih 100 članova na čak 256 mogućih ljudi.

Jasno je da će sa novom funkcijom servis koji je u vlasništvu Facebooka podići korisničko iskustvo na jedan viši nivo, pružajući poslovnim ali i drugim korisnicima lako i jednostavno dopisivanje sa većim brojem ljudi. Za sada, pomenuta opcija stiže na Android i iOS operativne sisteme, pa ako još niste ažurirali aplikaciju WhatsApp-a, vreme je da to već uradite.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

5 razloga zašto paušalci ne veruju izmenama zakona i zašto se javno bune protiv njihovog usvajanja

Svako ko je prisustvovao otvorenim razgovorima povodom donošenja novih zakona o poslovanju i oporezivanju paušalaca ima samo jedan pridev - zapaljivo. Suprostavljene strane diskutovale su o zakonskim predlozima, a šta je to što paušalci ističu kao najveće probleme, pročitajte u nastavku ovog teksta.

Kultura 2.0

Horor priče iz industrije: Plata koja nikada nije stigla

Želite da promenite firmu jer više nema šta da vam ponudi? Ja bih, na vašem mestu, ponovo razmislio - ko zna šta vas čeka u sledećoj.

Startapi i poslovanje

Da li je zbog ‘paušala’ na pomolu novi egzodus programera i digitalnih stručnjaka?

Od svih dilema koje poslednjih mesec dana potresaju domaću IT zajednicu, jedna od najizraženijih i najstrastvenijih glasi - otići ili ostati?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Tesla Nation: Platforma za networking, poslove i konsultacije bila je logičan korak za Startit

Sinoć su u beogradskom Domu omladine premijerno objavljeni prvi rezultati novog projekta iza kojeg stoji SEE ICT - Tesla Nation. Vukašin Stojkov podelio je sa publikom kako će ova platforma pomoći Srbiji da se rebrendira kao 'go-to' destinacija za tehnološko znanje.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Kultura 2.0

Stuberi: YouTube uspeh nisu pregledi već odnos prema publici

Ako niste tinejdžer ili svoje slobodno vreme ne provodite istražujući YouTube, verovatno ne znate da domaću scenu na svakih mesec, dva zahvata prava ‘drama’. Sa druge strane, pak, stoji kanal 'Stuberi' koji prati skoro milion ljudi, a koji se ne služe tim trikovima. Oni su za Netokraciju podelili svoju priču.

Startapi i poslovanje

Domaći Teodesk omogućava interno praćenje poslovnih aktivnosti za 1.000 korisnika u Srbiji – od komunikacije do organizacije

I kompanije i mali timovi u digitalnoj industriji gotovo da ne mogu da funkcionišu bez kolaboracionih i menadžerskih aplikacija. U gomili tih softverskih rešenja, beogradski Teodesk u jednoj platformi nudi čitav niz alata koje zadovoljavaju različite poslovne potrebe jedne firme.

Karijere

Devojke, želite praksu u agenciji Namics? Prijavite se za programerski hakaton!

Takmičenje namenjeno svim ženama zainteresovanim za programiranje u organizaciji agencije Namics zakazano je za 14. decembar, a na njega se mogu prijaviti i učesnice koje nemaju profesionalno programersko iskustvo.

Kultura 2.0

Tekst koji treba da pročitate pre odlaska u Kinu

Sve je više ljudi koji me u poslednje vreme pitaju kako da se pripreme za (kratki) put u Kinu. Kapiram da me niko to ne bi pitao da pre dva meseca nisam pomislio da je baš sjajna ideja da odem kao novinar na Svetsko prvenstvo u košarci i provedem tri nedelje u nekoliko kineskih gradova.