WhatsApp uveo @-tagovanje prijatelja

WhatsApp uveo @-tagovanje kako biste još lakše mogli da ‘spamujete’ vaše prijatelje

Poznati servis za dopisivanje omogućio je velikom broju svojih korisnika da u okviru grupnih konverzacija taguju druge osobe koje će na vreme dobijati notifikacije čak iako su trenutno izašli ili mute-ovali samu konverzaciju. Funkcija je za sada dostupna na iOS i Android verziji WhatsApp-a, te još nema informacija kada bi mogla da stigne za računare.

whatsapp-tag-

Ukoliko sa određenom grupom svojih kolega svakodnevno nakon završenog posla i dalje raspravljate o određenim obavezama, a da ne otvorite Slack ili HipChat, logičan i jednostavan izbor bio bi WhatsApp. Ovaj servis je, iako daleko od pomenutih alata za komunikaciju u grupama, obezbedio veoma korisnu funkciju tagovanja drugih korisnika, koji će na taj način biti pravovremeno obavešteni o pristiglim informacijama, bilo da su u svom stanu ili u svakodnevnoj jurnjavi za obavezama.

Kako prenosi The Next Web, sam proces tagovanja je krajnje jednostavan i uobičajen kao i na drugim servisima ili aplikacijama, a sve što treba uraditi jeste izabrati dobro poznati simbol “@” i dodati ime željenog korisnika iz grupne konverzacije. Takođe, korisnici su u mogućnosti da taguju više recipijenata u okviru jedne poruke čak i one čije kontakte nemate u vašem imeniku, a koji se nalaze u chatu.

Tagovanje već dostupno za iOS i Android

Podsećanja radi, pomenuti servis je još ranije dodao funkciju koja je omogućavala korisnicima da citiraju same poruke tokom grupnog dopisivanja. Sa druge strane, bitno je istaći i da je pre nešto više od pola godine WhatsApp proširio kapacitet grupnih chatova sa tadašnjih 100 članova na čak 256 mogućih ljudi.

Jasno je da će sa novom funkcijom servis koji je u vlasništvu Facebooka podići korisničko iskustvo na jedan viši nivo, pružajući poslovnim ali i drugim korisnicima lako i jednostavno dopisivanje sa većim brojem ljudi. Za sada, pomenuta opcija stiže na Android i iOS operativne sisteme, pa ako još niste ažurirali aplikaciju WhatsApp-a, vreme je da to već uradite.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.