WhatsApp uveo @-tagovanje prijatelja

WhatsApp uveo @-tagovanje kako biste još lakše mogli da ‘spamujete’ vaše prijatelje

Poznati servis za dopisivanje omogućio je velikom broju svojih korisnika da u okviru grupnih konverzacija taguju druge osobe koje će na vreme dobijati notifikacije čak iako su trenutno izašli ili mute-ovali samu konverzaciju. Funkcija je za sada dostupna na iOS i Android verziji WhatsApp-a, te još nema informacija kada bi mogla da stigne za računare.

whatsapp-tag-

Ukoliko sa određenom grupom svojih kolega svakodnevno nakon završenog posla i dalje raspravljate o određenim obavezama, a da ne otvorite Slack ili HipChat, logičan i jednostavan izbor bio bi WhatsApp. Ovaj servis je, iako daleko od pomenutih alata za komunikaciju u grupama, obezbedio veoma korisnu funkciju tagovanja drugih korisnika, koji će na taj način biti pravovremeno obavešteni o pristiglim informacijama, bilo da su u svom stanu ili u svakodnevnoj jurnjavi za obavezama.

Kako prenosi The Next Web, sam proces tagovanja je krajnje jednostavan i uobičajen kao i na drugim servisima ili aplikacijama, a sve što treba uraditi jeste izabrati dobro poznati simbol „@“ i dodati ime željenog korisnika iz grupne konverzacije. Takođe, korisnici su u mogućnosti da taguju više recipijenata u okviru jedne poruke čak i one čije kontakte nemate u vašem imeniku, a koji se nalaze u chatu.

Tagovanje već dostupno za iOS i Android

Podsećanja radi, pomenuti servis je još ranije dodao funkciju koja je omogućavala korisnicima da citiraju same poruke tokom grupnog dopisivanja. Sa druge strane, bitno je istaći i da je pre nešto više od pola godine WhatsApp proširio kapacitet grupnih chatova sa tadašnjih 100 članova na čak 256 mogućih ljudi.

Jasno je da će sa novom funkcijom servis koji je u vlasništvu Facebooka podići korisničko iskustvo na jedan viši nivo, pružajući poslovnim ali i drugim korisnicima lako i jednostavno dopisivanje sa većim brojem ljudi. Za sada, pomenuta opcija stiže na Android i iOS operativne sisteme, pa ako još niste ažurirali aplikaciju WhatsApp-a, vreme je da to već uradite.

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.