‘Informisanje na Internetu’ - Marko Mudrinić gost Webinara

‘Informisanje na Internetu’ – Netokracijin Marko Mudrinić gost sutrašnjeg Webinariuma

U sredu 6. maja s početkom od 20 časova, u novom izdanju Webinara, seriji edukativnih web emisija posvećenih informacionim tehnologijama, gost će biti urednik Netokracije u Srbiji - Marko Mudrinić, koji će govoriti o web novinarstvu, informisanju na Internetu i novih medijima.

webinarium_marko

U vremenu kada tradicionalni mediji zapostavljaju osnovne novinarske principe, istraživačko i analitičko novinarstvo ostavljeno je manjim, nezavisnim medijima, portalima i blogovima koji svojim izveštavanjem i radom prkose velikim medijskim kućama. Više o ovom trendu, u sutrašnjem Webinariumu govoriće Marko Mudrinić koji će sa publikom podeliti korisne savete kada je praćenje vesti 2.0 u pitanju.

Novinarstvo ostaje na pojedincima’

Suočeni sa „morem“ informacija koje nas preplavljuju svaki dan, priređivanje (curation) sadržaja danas predsavlja jednu od najučinkovitijih metoda da ostanemo u toku sa vestima, te će se u Webinariumu govoriti i o društvenim mrežama kao svojevrsnom alatu za informisanje, ali i odnosima koje web novinari grade sa svojom publikom upravo kroz ove kanale. Nezaobilazna tema kada je reč o web novinarstvu jesu i loše prakse informisanja, te će Mudrinić izneti neke praktične savete koji svi mogu da primene.

Besplatno predavanje možete pratiti ove srede od 20 časova putem Google Hangouts-a, a link za video dobićete prijavom na zvaničnom sajtu Webinariuma.

Ostavi komentar

  1. Livia Anitic

    Livia Anitic

    6. 9. 2015. u 02:32 Odgovori

    Molim Vas, interesuje me, gde se nalazi moje pitanje i odgovor? Juce sam postavila pitanje i zalbu na rad PayPala i trazila pomoc, savet i danas ne mogu da nadjem. Hvala unapred. S postovanjem, Livia

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Godina u kojoj smo uništili srpski IT

Da, pričam o izmenama zakonskih regulativa vezanih za porez na dohodak građana. Po ko zna koji put imamo šansu da uradimo nešto veliko i sami uprskamo, kao reprezentacija u fudbalu.

Mobilno

Google i u Beogradu omogućio pregled javnog gradskog prevoza!

Google Maps od danas su konačno omogućile korisnicima u Beogradu da na svojim pametnim telefonima dobiju uvid u kretanje gradskog prevoza, cene karte i druge bitne informacije o GSP-u.

Kultura 2.0

Mogu li dva prijatelja iz IT-ja pozicionirati Srbiju na mapi evropskih biciklista – kroz projekat Serbia Upside Down?

Dvojica kolega i prijatelja koji rade u IT industriji svoju ljubav prema biciklizmu i putovanjima spojili su u projekat pod nazivom 'Serbia Upside Down'. Njihova ideja je da se kroz velike biciklističke ture u Srbiji naša zemlja približi njihovim kolegama IT-jevcima iz Zapadne Evrope kao vredno turističko mesto. O čemu se tu zapravo radi?

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako je srpski Agremo od troje ljudi postao kompanija koja digitalizuje poljoprivredu za 2.000 korisnika širom sveta

Imati efikasnu poljoprivredu danas znači imati 'tech' rešenja koja pomažu agronomima da uz pomoć detaljnih analiza preciznije obrađuju i održavaju svoje parcele. Jedno od tih savremenih rešenja dolazi iz kompanije Agremo, o čijem smo poslovanju razgovarali sa osnivačem.

Kultura 2.0

Da li je moguće sprečiti izgaranje na poslu – pitali smo HR-a, psihologa i direktora

Uhvatite li sebe da se osećate umorno, iscrpljeno, nemotivisano, ne spavate dovoljno, opada vam imunitet i sve to samo kada pomislite na posao koji vas čeka? U tekstu koji sledi pokušavamo da odgovorimo na pitanje kako da u 2020. godini ne dozvolite da do toga dođe.

Kultura 2.0

Privatnost na Internetu je nemoguća ali pazite gde i kako ostavljate svoj digitalni ‘otisak’

Kembridž analitika naučila nas je šta može da se desi ako se lični podaci zloupotrebljavaju. Zato na nivou društva moramo naučiti kako mediji i marketing utiču na nas - a naša namera u Laboratoriji za digitalnu sociometriju je upravo to.

Kultura 2.0

Programeri, da li vam je zaista bitno da vam poslodavac obezbedi priliku za edukaciju – ili to možete i sami?

O tome da li su interni treninzi i budžeti za samousavršavanje 'nice to have' ili stvar bez koje se danas ne može, razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Godina u kojoj smo uništili srpski IT

Da, pričam o izmenama zakonskih regulativa vezanih za porez na dohodak građana. Po ko zna koji put imamo šansu da uradimo nešto veliko i sami uprskamo, kao reprezentacija u fudbalu.

Startapi i poslovanje

CarGo predstavio biznis klasu i nova električna vozila, najavljen i sledeći krug investicija u flotu

Aleksandar Vučić, predsednik Udruženja građana CarGo, predstavio je danas najnoviju biznis klasu koju čini 100 vozila, među kojima se nalazi i električni Jaguari I-Pace. Cilj je, kaže, podići kvalitet usluge ovog servisa uz poštovanje strogih ekoloških normi.