‘Informisanje na Internetu’ - Marko Mudrinić gost Webinara

‘Informisanje na Internetu’ – Netokracijin Marko Mudrinić gost sutrašnjeg Webinariuma

U sredu 6. maja s početkom od 20 časova, u novom izdanju Webinara, seriji edukativnih web emisija posvećenih informacionim tehnologijama, gost će biti urednik Netokracije u Srbiji - Marko Mudrinić, koji će govoriti o web novinarstvu, informisanju na Internetu i novih medijima.

webinarium_marko

U vremenu kada tradicionalni mediji zapostavljaju osnovne novinarske principe, istraživačko i analitičko novinarstvo ostavljeno je manjim, nezavisnim medijima, portalima i blogovima koji svojim izveštavanjem i radom prkose velikim medijskim kućama. Više o ovom trendu, u sutrašnjem Webinariumu govoriće Marko Mudrinić koji će sa publikom podeliti korisne savete kada je praćenje vesti 2.0 u pitanju.

Novinarstvo ostaje na pojedincima’

Suočeni sa „morem“ informacija koje nas preplavljuju svaki dan, priređivanje (curation) sadržaja danas predsavlja jednu od najučinkovitijih metoda da ostanemo u toku sa vestima, te će se u Webinariumu govoriti i o društvenim mrežama kao svojevrsnom alatu za informisanje, ali i odnosima koje web novinari grade sa svojom publikom upravo kroz ove kanale. Nezaobilazna tema kada je reč o web novinarstvu jesu i loše prakse informisanja, te će Mudrinić izneti neke praktične savete koji svi mogu da primene.

Besplatno predavanje možete pratiti ove srede od 20 časova putem Google Hangouts-a, a link za video dobićete prijavom na zvaničnom sajtu Webinariuma.

Ostavi komentar

  1. Livia Anitic

    Livia Anitic

    6. 9. 2015. u 02:32 Odgovori

    Molim Vas, interesuje me, gde se nalazi moje pitanje i odgovor? Juce sam postavila pitanje i zalbu na rad PayPala i trazila pomoc, savet i danas ne mogu da nadjem. Hvala unapred. S postovanjem, Livia

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Tehnologija

Muzički streaming servisi dostupni u Srbiji nude i probni period – ovo su njihove prednosti

Većina korisnika u Srbiji danas svoju omiljenu muziku pušta preko YouTube-a, pametnog telefona ili eksternih memorija. Međutim, muzički 'streaming' servisi nude znatno bolje korisničko iskustvo. Mi vam donosimo spisak onih najpopularnijih ali i njihove prednosti.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.