‘Informisanje na Internetu’ - Marko Mudrinić gost Webinara

‘Informisanje na Internetu’ – Netokracijin Marko Mudrinić gost sutrašnjeg Webinariuma

U sredu 6. maja s početkom od 20 časova, u novom izdanju Webinara, seriji edukativnih web emisija posvećenih informacionim tehnologijama, gost će biti urednik Netokracije u Srbiji - Marko Mudrinić, koji će govoriti o web novinarstvu, informisanju na Internetu i novih medijima.

webinarium_marko

U vremenu kada tradicionalni mediji zapostavljaju osnovne novinarske principe, istraživačko i analitičko novinarstvo ostavljeno je manjim, nezavisnim medijima, portalima i blogovima koji svojim izveštavanjem i radom prkose velikim medijskim kućama. Više o ovom trendu, u sutrašnjem Webinariumu govoriće Marko Mudrinić koji će sa publikom podeliti korisne savete kada je praćenje vesti 2.0 u pitanju.

Novinarstvo ostaje na pojedincima’

Suočeni sa „morem“ informacija koje nas preplavljuju svaki dan, priređivanje (curation) sadržaja danas predsavlja jednu od najučinkovitijih metoda da ostanemo u toku sa vestima, te će se u Webinariumu govoriti i o društvenim mrežama kao svojevrsnom alatu za informisanje, ali i odnosima koje web novinari grade sa svojom publikom upravo kroz ove kanale. Nezaobilazna tema kada je reč o web novinarstvu jesu i loše prakse informisanja, te će Mudrinić izneti neke praktične savete koji svi mogu da primene.

Besplatno predavanje možete pratiti ove srede od 20 časova putem Google Hangouts-a, a link za video dobićete prijavom na zvaničnom sajtu Webinariuma.

Ostavi komentar

  1. Livia Anitic

    Livia Anitic

    6. 9. 2015. u 02:32 Odgovori

    Molim Vas, interesuje me, gde se nalazi moje pitanje i odgovor? Juce sam postavila pitanje i zalbu na rad PayPala i trazila pomoc, savet i danas ne mogu da nadjem. Hvala unapred. S postovanjem, Livia

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Upoznajte poslodavce

Microsoft je najpoželjniji IT poslodavac u Srbiji – slede Nordeus i Ubisoft

Ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji? Sajt Poslovi Infostud predstavio je rezultate svog prvog velikog istraživanja poslodavaca te vrste, a kompanija koja je osvojila najviše glasova ispitanika je Microsoft.

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Startapi i poslovanje

Dobra ‘Employer Branding’ strategija je HR sadržaj na marketinški način

Već neko vreme polemiše se o tome kako i na koji način bi odgovornosti i zadaci HR sektora i marketinga trebalo da se preklapaju kada je Employer Branding u pitanju. Čarobne formule nema, ali ima određenih 'caka' kako da obe strane budu zadovoljne.

Propustili ste

Ekskluzivno

Skupština usvojila ‘zakon o paušalcima’

Izmene i dopune Zakona o porezu na dohodak građana koji se, između ostalog, odnose na paušalne preduzetnike i knjigaše, usvojen je u Skupštini Srbije. Mere podsticaja važiće od 1. januara 2020. godine.

Kultura 2.0

Retrospektiva 2019: Trendovi i događaji koji su obeležili prethodnu godinu

Još jedna zanimljiva godina polako nam se bliži kraju. Kako bismo sumirali proteklu 2019. godinu, predstavljamo vam retrospektivu ključnih događaja u prethodnih 11 meseci.

Gaming

Oni su Two Desperados, ima ih preko 30 i napravili su igru koju igra 30 miliona igrača širom sveta

Kada razvijete igru za 30 miliona ljudi predstavljate veoma respektabilno ime u rastućoj 'gaming' industriji. U ovom slučaju govorimo o beogradskoj kompaniji Two Desperados, sa čijim smo osnivačem imali priliku da razgovaramo.

Internet marketing

Kako kreirati kampanje sada kada Google Ads za Srbiju omogućava biranje mikro lokacija

Google je od nedavno omogućio oglašivačima da preko Google Ads platforme ciljaju pojedinačne gradove i regione u Srbiji. U nastavku teksta pročitajte kako to i da uradite.

Kultura 2.0

Istražujemo: Da li bi IT kompanije trebalo da odgovaraju na negativne komentare o sebi?

Radite u kompaniji i deo vašeg posla je komuniciranje sa (potencijalnim) zaposlenima? Znamo da vaš zadatak nije nimalo lak, pogotovo kada treba da odreagujete na krizu koju je izazvao nečiji negativan komentar. U tekstu koji sledi, razgovaramo kako da se postavite prema takvim komentarima i šta sa njima da radite.

Gaming

Domaća gejming scena vredna 50 do 100 miliona evra – sledi rast broja zaposlenih i dalji razvoj sektora

Organizacija 'Serbian Game Association' upoznala je domaću javnost i IT zajednicu sa stanjem u srpskoj gejming industriji za proteklu godinu.