Vip pustio 4G signal u Nišu

Vip pustio 4G signal u Nišu

Nakon što je Vip mobile pre nešto više od nedelju dana pustio 4G mrežu u Kragujevcu, na red je došao i Niš, te će svi korisnici ovog operatera koji poseduju 4G telefon i karticu moći da uživaju u velikim brzinama prenosa podataka, a LTE signalom će biti pokrivene opštine Marger, Kičevo, Kolonija, Palilula, Čair, Krive Livade, Cveni Pevac, Ćele Kula i Bulevar Nemanjića, kao i okolna naselja.

Niš-Vip-4G-

Prosečne brzine koje smo mi uspeli da izmerimo u gradu na jugu Srbije, kretale su se u proseku između 45 i 65 Mbps kada je reč o downlinku, dok se upload zaustavljao uglavom na 30 Mbps (brzina naravno varira i zavisi od toga da li se nalazite u zatvorenom prostoru, okruženi zgradama ili ste ipak na lokaciji koja nema previše objekata).

Prvo što će korisnici primetiti jeste velika razlika u odnosu na brzine 3G mreže na koju su godinama navikli, a krucijalna prednost LTE signala već se vidi prilikom obavljanja nekih zahtevnijih radnji na Internetu, kao što je učitavanje Full HD videa, te preuzimanje nešto većih aplikacija i igara. Inače, od kraja marta meseca kada je Vip među prvima uveo 4G mrežu u Srbiji, prodato je skoro 60% uređaja koji podržavaju brzine LTE tehnologije.

Jedan megabajt = jedan dinar

Kako bi nešto više saznali šta korisnici mogu očekivati od 4G mreže kada je reč o trošenju mobilnih podataka, upitali smo Mladena Dikića, produkt menadžera iz sektora za razvoj proizvoda i novih usluga, koji tom prilikom ističe:

Korisnici moraju biti svesni da 4G tehnologija neće uticati na veću potrošnju megabajta koje imaju u paketu, LTE signal zapravo može uticati na brzinu kojom će se ti megabajti potrošiti, što umnogome zavisi od veličine sadržaja koje korisnici preuzimaju sa Interneta.

Kada je reč o tarifama, skoro smo uveli nove sa više megabajta, zadovoljavajući tako potrebe korisnika. U najvećoj tarifi sada se nalazi čak 6000 megabajta, a pored toga smo odlučili da jedan megabajt košta samo jedan dinar, jer želimo da se korisnici osećaju bezbedno dok surfuju Internetom, te da nemaju strah od velikih računa.

Untitled-1
Najveća brzina koju smo u jednom trenutku izmerili, iznosila je 73,2 Mbps.

Prelazak na Vip 4G mrežu je jednostavan, potrebno je samo da imate odgovarajuću postpejd tarifu i LTE telefon, a kasnije sledi zamena trenutnih kartica za 4G SIM kartice, uz zadržavanje postojećeg broja telefona. Više informacija o paketima i ponudi telefona možete pronaći na zvaničnom sajtu Vip mobilea.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Novost

Institut za veštačku inteligenciju Srbije proslavio treći rođendan — šta je sve postignuto do sada?

Institut za veštačku inteligenciju Srbije ostvario je značajan napredak u razvoju i primeni veštačke inteligencije, postavljajući temelje za buduće inovacije koje će imati dalekosežan uticaj na društvo.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Web 3.0

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.