Vip pustio 4G signal u Subotici i Zrenjaninu

Vip pustio 4G signal u Subotici i Zrenjaninu

Vip mobile ovih je dana i zvanično pustio u rad 4G LTE signal u Subotici i Zrenjaninu. Ukupna investicija vredna 77 miliona evra koliko je ovaj operater uložio u razvoj 4G mreže širom Srbije, polako ali sigurno dobija na značaju kako se i sama pokrivenost širi. Građani ovih mesta sada mogu u potpunosti iskoristiti sve mogućnosti koje brzi mobilni Internet pruža.

vip4g1

Nakon Šumadije i Južne Srbije, i Vojvodina se može pohvaliti širenjem 4G mreže. Vip mobile ovih je dana i zvanično pustio u rad svoju LTE mrežu u Subotici i Zrenjaninu. U Subotici, signalom su pokrivena naselja Centar, Bajnat, Aleksandrovo, Prozivka, delovi Kertvaroša, Novi grad i Dudova šuma, dok su pak u Zrenjaninu Vipovim 4G signalom pokriveni Centar, Bagljaš, Mala Amerika, Putnikovo, Dolja, Crni Šor, delovi Zelenog polja, Dositelj Obradović i Nikola Tesla.

Do kraja godine biće pokrivena i dodatna područja u oba grada, saopšteno je iz kompanije Vip mobile. U svojoj osnovi, 4G tehnologija omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja putem mobilnih uređaja, kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. U Vipu kažu da prosečne brzine u Subotici i Zrenjaninu sada iznose između 40 i 60 Mbps, što je gotovo tri puta prže od postojeće 3G mreže.

77 miliona evra za dalje širenje 4G mreže

Natali Delić, CTO Vip mobile, izjavila je u obraćanju medijima:

Vip stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bismo obezbedili bolji kvalitet postojećih usluga i unapredili iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Samo tokom 2015. godine uložili smo više od 77 miliona evra, najvećim delom u razvoj nove 4G mreže i unapređenje postojeće mreže širom Srbije.

Delić zaključuje kako će ovaj operater do kraja 2016. godine nastaviti da širi svoju brzu mobilnu širokopojasnu mrežu: kako u urbanim, tako i u ruralnim područjima zemlje – u čemu će im umnogome pomoći i nedavno obezbeđena frekvencija od 800 MHz koja pruža pouzdaniji i jači signal i podrazumeva manje baznih stanica potrebnih za pokrivanje određenog područja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.