Vip pustio 4G signal u Subotici i Zrenjaninu

Vip pustio 4G signal u Subotici i Zrenjaninu

Vip mobile ovih je dana i zvanično pustio u rad 4G LTE signal u Subotici i Zrenjaninu. Ukupna investicija vredna 77 miliona evra koliko je ovaj operater uložio u razvoj 4G mreže širom Srbije, polako ali sigurno dobija na značaju kako se i sama pokrivenost širi. Građani ovih mesta sada mogu u potpunosti iskoristiti sve mogućnosti koje brzi mobilni Internet pruža.

vip4g1

Nakon Šumadije i Južne Srbije, i Vojvodina se može pohvaliti širenjem 4G mreže. Vip mobile ovih je dana i zvanično pustio u rad svoju LTE mrežu u Subotici i Zrenjaninu. U Subotici, signalom su pokrivena naselja Centar, Bajnat, Aleksandrovo, Prozivka, delovi Kertvaroša, Novi grad i Dudova šuma, dok su pak u Zrenjaninu Vipovim 4G signalom pokriveni Centar, Bagljaš, Mala Amerika, Putnikovo, Dolja, Crni Šor, delovi Zelenog polja, Dositelj Obradović i Nikola Tesla.

Do kraja godine biće pokrivena i dodatna područja u oba grada, saopšteno je iz kompanije Vip mobile. U svojoj osnovi, 4G tehnologija omogućava veoma brz prenos podataka i multimedijalnog sadržaja putem mobilnih uređaja, kao i gotovo trenutan odziv mreže i učitavanje online sadržaja. U Vipu kažu da prosečne brzine u Subotici i Zrenjaninu sada iznose između 40 i 60 Mbps, što je gotovo tri puta prže od postojeće 3G mreže.

77 miliona evra za dalje širenje 4G mreže

Natali Delić, CTO Vip mobile, izjavila je u obraćanju medijima:

Vip stalno ulaže u svoju mrežu i tehnologiju kako bismo obezbedili bolji kvalitet postojećih usluga i unapredili iskustvo u korišćenju mobilnih uređaja. Samo tokom 2015. godine uložili smo više od 77 miliona evra, najvećim delom u razvoj nove 4G mreže i unapređenje postojeće mreže širom Srbije.

Delić zaključuje kako će ovaj operater do kraja 2016. godine nastaviti da širi svoju brzu mobilnu širokopojasnu mrežu: kako u urbanim, tako i u ruralnim područjima zemlje – u čemu će im umnogome pomoći i nedavno obezbeđena frekvencija od 800 MHz koja pruža pouzdaniji i jači signal i podrazumeva manje baznih stanica potrebnih za pokrivanje određenog područja.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.