Vip ulaže €30 miliona za 4G u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

Vip ulaže €30 miliona za 4G u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu

U prethodnim danima Vip mobile započeo je širenje svoje 4G LTE mreže na teritoriji Beograda i Pančeva, a uskoro će je uvesti i u druge gradove kao što su Kragujevac, Niš i Novi Sad.Tokom ove godine, pomenuti operater će uložiti više od 30 miliona evra kako bi se unapredile mreže širom Srbije, a u okviru investicije biće obuhvaćeno i dodatno poboljšanje signala 3G mreže u Vojvodini.

vip_1

Signal veoma brzog prenosa podataka četvrte generacije biće dostupan i u drugim delovima Beograda, tačnije širim zonama Zemuna, Vračara, Zvezdare, Voždovca, Žarkova i Krnjače, a početkom novembra prednosti LTE tehnologije osetiće i korisnici u već pomenuta tri grada.

Što se tiče same tehnologije, 4G LTE pruža znatno bolje korisničko iskustvo u odnosu na postojeću 3G mrežu, prvenstveno pri korišćenju mobilnog Interneta. Pristup Internetu i učitavanje online sadržaja odvija se gotovo u trenutku, što važi i za preuzimanje velikih i zahtevnih aplikacija, kao i za gledanje i deljenje Full HD (1080p) video materijala.

Obim prenosa podataka u Srbiji veoma brzo raste

Povodom ovih novina, oglasila se i CTO kompanije Vip mobile Natali Delić, koja tom prilikom ističe:

Zbog sve veće potrebe korisnika za mobilnim prenosom podataka, naš cilj je da do kraja ove godine obezbedimo brzi 3G i 4G mobilni internet za 89% populacije Srbije. U narednim fazama planiramo da omogućimo pristup 4G mreži, najpre korisnicima u većim gradovima Srbije, a nakon toga i u manjim mestima i ruralnim područjima, u zavisnosti od njihovog broja i učestalosti korišćenja pametnih uređaja.

Sudeći prema određenim statistikama, samo u Vip mreži od početka godine obim prenosa podataka je porastao za 80% u odnosu na isti period 2014. godine, a u ovom trenutku više od polovine postpejd korisnika ima pametni telefon.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.