Kada je najbolje krenuti sa programiranjem? (gost Vanja Paunović)

Kada je najbolje krenuti sa programiranjem? (gost Vanja Paunović)

Vanja trenutno završava Raf i već četiri godine radi kao programer, a uz sve to pokrenuo je i YouTube kanal posvećen programiranju. Njegovu priču, nakon intervjua na sajtu, otkrivamo još detaljnije u dvadeset i šestoj epizodi Office Talks podcasta.

U okviru sat vremena razgovora koliko je trajala najnovija epizoda Office Talks podkasta, Vanja nam je otkrio kako je izgledao put koji ga je vodio do programiranja i kako se zainteresovao za ovu profesiju, počev od ranih srednjoškolskih dana, pa sve do fakulteta. Svoj talenat, pokazao je i na FON hakatonu gde je osvojio prvo mesto, a tu nam je govorio i o iskustvima sa ovih takmičenja i kako to sve zapravo izgleda iz ugla takmičara.

Fokus ove epizode bio je da predstavi programiranje generaciji Z, kao i kako ova generacija gleda na pisanje koda i kada je zapravo najbolje vreme da se započne sa programiranjem. O svemu ovome nam je Vanja govorio koji sada studira Računarski fakultet i koji je u ovaj svet ušao sasvim slučajno, iako mu je inicijalna želja bila da se bavi sportskim novinarstvom.

Sa našim sagovornikom smo komentarisali i domaću IT industriju, trenutno stanje, kao i koje su njene prednosti i mane bilo da je reč da se bavite ovom profesijom u velikoj IT kompaniji ili planirate da vaše znanje iz programiranja iskoristite za određenu biznis ideju i pokrenete svoj startap.

Još jedna od bitnih stavki ove epizode jeste i YouTube kanal koji je Vanja pokrenuo pre dva meseca, a koji se zove Dzimiks. Na ovaj način, on svojim vršnjacima pomaže da se upoznaju sa oblašću u okviru koje je naš sagovornik nedavno započeo karijeru – sa programiranjem. Štaviše, osvrnuli smo se i na sve popularniji kanal digitalne komunikacije TikTok na kojem se takođe mogu naći različite tech teme. Ostanite do kraja epizode i poslušajte šta je Vanja imao da poruči svima onima koji planiraju da naprave svoje prve korake u svetu programiranja.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.