Kada je najbolje krenuti sa programiranjem? (gost Vanja Paunović)

Kada je najbolje krenuti sa programiranjem? (gost Vanja Paunović)

Vanja trenutno završava Raf i već četiri godine radi kao programer, a uz sve to pokrenuo je i YouTube kanal posvećen programiranju. Njegovu priču, nakon intervjua na sajtu, otkrivamo još detaljnije u dvadeset i šestoj epizodi Office Talks podcasta.

U okviru sat vremena razgovora koliko je trajala najnovija epizoda Office Talks podkasta, Vanja nam je otkrio kako je izgledao put koji ga je vodio do programiranja i kako se zainteresovao za ovu profesiju, počev od ranih srednjoškolskih dana, pa sve do fakulteta. Svoj talenat, pokazao je i na FON hakatonu gde je osvojio prvo mesto, a tu nam je govorio i o iskustvima sa ovih takmičenja i kako to sve zapravo izgleda iz ugla takmičara.

Fokus ove epizode bio je da predstavi programiranje generaciji Z, kao i kako ova generacija gleda na pisanje koda i kada je zapravo najbolje vreme da se započne sa programiranjem. O svemu ovome nam je Vanja govorio koji sada studira Računarski fakultet i koji je u ovaj svet ušao sasvim slučajno, iako mu je inicijalna želja bila da se bavi sportskim novinarstvom.

Sa našim sagovornikom smo komentarisali i domaću IT industriju, trenutno stanje, kao i koje su njene prednosti i mane bilo da je reč da se bavite ovom profesijom u velikoj IT kompaniji ili planirate da vaše znanje iz programiranja iskoristite za određenu biznis ideju i pokrenete svoj startap.

Još jedna od bitnih stavki ove epizode jeste i YouTube kanal koji je Vanja pokrenuo pre dva meseca, a koji se zove Dzimiks. Na ovaj način, on svojim vršnjacima pomaže da se upoznaju sa oblašću u okviru koje je naš sagovornik nedavno započeo karijeru – sa programiranjem. Štaviše, osvrnuli smo se i na sve popularniji kanal digitalne komunikacije TikTok na kojem se takođe mogu naći različite tech teme. Ostanite do kraja epizode i poslušajte šta je Vanja imao da poruči svima onima koji planiraju da naprave svoje prve korake u svetu programiranja.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Karijere

Katarina Anđelković: Veći broj žena na čelnim pozicijama u IT kompanijama – to bih volela da vidim

Povodom međunarodnog dana žena, donosimo vam specijal inspirativnih priča dama koje svojim radom svakodnevno doprinose razvoju domaće IT industrije.

Startapi i poslovanje

ICT Hub otvorio nove prostorije u Beogradu – 520m2 za 90 ljudi

Redakcija Netokracije imala je ekskluzivnu priliku da poseti novootvorene kancelarije ICT Hub-a u Beogradu koje se nalaze na Trgu Nikole Pašića. Ovo je drugi veliki coworking prostor ICT Hub-a pored kancelarija u ulici kralja Milana, koja nastavlja da radi normalnim tokom.

Startapi i poslovanje

Srpski Hyperfacade pomoću veštačke inteligencije projektuje fasade širom Evrope

Startap iz Pančeva nudi digitalizovana rešenja koja olakšavaju proces fasadnog inženjeringa, spajajući građevinsku i tehnološku industriju. O Hyperfacade startapu i misiji kojom je vođen, razgovarali smo sa osnivačem Nenadom Simićem.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako je Jovan Simić pokrenuo FK Miljakovac?

Gost 135. epizode Office Talks podkasta bio je Jovan Simić, čovek koji živi za sport, konkretno fudbal. Ta strast ga je vodila od humanitarnih sportskih akcija, preko PR pozicije u FK Voždovcu i Olimpijskom komitetu, pa sve do pokretanja svog fudbalskog kluba Miljakovac.

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.