Unreal Day 2023: Celodnevno iskustvo za sve Unreal Engine entuzijaste - Netokracija.rs

Unreal Day 2023: Celodnevno iskustvo za sve Unreal Engine entuzijaste

Drugo izdanje manifestacije Unreal Day održaće se 26. oktobra u mts Dvorani i na drugim lokacijama u Beogradu. Sve što treba da znate o ovom događaju, donosimo vam u tekstu koji sledi.

Prošlogodišnji Unreal Day okupio je sadašanje, ali i buduće Unreal Engine profesionalce iz Srbije, Kanade, Tajvana, Poljske i šireg regiona. Interesovanje je bilo toliko veliko da je Dorćol Platz bio suviše mali da primi mnogobrojne učesnika i entuzijaste – preko 400 njih – koji su satima pratili predavanja iz domena arhitekture, gejminga, robotike, mocap rešenja i animacije. Iz tog razloga, ove godine 3 Lateral, Epic Games & SGA predstavljaju još obiminije celodnevno UE iskustvo.

U okviru programa, posetiocima biće dostupne radionice, masterklasovi, prilika za prezentovanje i unapređenje vlastitih projekata, i najzad showcase Game Jam finala. A, sve ove aktivnosti biće namenjene entuzijastima za širok spekar oblasti – od game arta i digitalnih slika, razvoja igara, CGI-a, preko virtuelne produkcije, animacije, arhitekture, do produkcije 3d aseta, digital twins tehnologije, pa čak i opere.

Profesionalci iz različitih digitalnih kreativnih disciplina, programeri, studenti i svi zainteresovani umetnici i inženjeri iz čitavog regiona – i šire – imaće priliku da iskuse sve ove formate, u mts Dvorani, ali i na drugim lokacijama u Beogradu.

Unreal Engine je, kao što je poznato, profesionalni alat koji je na raspolaganju korisnicima potpuno besplatno. Uz njega, tu je o pregršt online resursa, referenci, kurseva i drugih materijala koji pomažu korisnicima, ali i onima koji edukuju i obučavaju kreativce koji žele da koriste UE u svom radu. Zato će, sasvim logično, svi Unreal Day programi biti potpuno besplatni uz registraciju. Ipak, imajte na umu da su mesta ograničena za sve radionice i masterklasove, pa se prijavite na vreme.

Dobrodošli su i studenti, srednjoškolci, mladi iili iskusniji profesionalci

Keynotes and showcases powered by Mad Head Games predstavlja niz predavanja namenjen je svima onima koji su već deo lokalne ili regionalne Unreal Engine zajednice, kao i svima onima koji žele da se pridruže ovoj zajednici i istražuju velike mogućnosti i široke aplikacije koje Unreal Engine nudi.

Pored njih, više su nego dobrodošli i studenti, srednjoškolci, mladi ili iskusniji profesionalci, te svi oni zainteresovani za najrelevantnije svetske i lokalne trendove u domenu CGI-a, 3d vizuelizacija, video igara ili obrazovanja.

Dakle, bilo da radite u oblasti igara, filmske (post)produkcije, arhitekture, umetnosti novih medija, ili dizajna interakcije – naći ćete nešto zanimljivo za sebe. Ovaj program održava se u mts Dvorani, a kako je broj mesta ograničen, neophodno je prijaviti se unapred.

Cilj Showcase programa jeste fokus na neke od najambicioznijih i najinspirativnih projekata na kojima se radi, kako unutar tako i izvan zajednice, povezujući zanimljiva iskustva razvojnih igara sa očaravajućom vizuelnom produkcijom, indie igrama, animacijom, tehnologijom “digitalnih blizanaca”, pa čak i eksperimentalnim projektima kao što je korišćenje MetaHuman tehnologije u operi.

Svako od njih imaće 10 minuta vaše pažnje, dok će pauza usred programa biti zanimljiva sama po sebi – finale UNREAL JAM-a koje donosi tri najbolja projekta iz regiona na binu mts Dvorane.

Četiri masterklasa u organizaciji EBB Software, namenjena su onima koji već poznaju osnove rada u Unreal Engine-u, ili su možda napredni korisnici koji rade kao nezavisni profesionalci ili su deo gejming, CGI/VFX studija ili tima koji se bavi 3d vizuelizacijama različitih formata.

Masterklas program vodiće specijalni gosti iz Francuske i Španije, uz predstavnike vodećih studija iz Srbije. Održava se u mts Dvorani, jedan učesnik može izabrati samo jedan masterklas, s obzirom da se sva četiri održavaju istovremeno. Mesta su ograničena, pa je potrebno prijaviti se do 21. oktobra!

Najzad, tu je pet radionica namenjenih različitim tipovima korisnika Unreal Engine-a. S jedne strane, postoji nekoliko radionica uglavnom namenjenih početnicima ili juniorima koji imaju barem minimalno iskustvo u 3D modelovanju ili poznavanje UE okruženja, dok će jedna od njih biti posebno namenjena arhitektama i onima koji se bave 3D vizuelizacijama u tom polju.

Biće obezbeđena oprema koja će učesnicima potencijalno biti potrebna za pohađanje radionice. Većina radionica je ograničena na oko 12 mesta, dok je arhitektonska otvorena za do 30 učesnika. Radionice će biti organizovane na tri lokacije – Crater Training Center, Knićaninova 3; SAE Institute Belgrade, Čika-Ljubina 8; Metropolitan University, Tadeuša Košćuška 63. Jedan učesnik može izabrati samo jednu radionicu, s obzirom da se svih pet održavaju istovremeno.

Portfolio review i Game Jam finale

Nešto sasvim novo ove godine jeste prilika da svoje veštine modeliranja 3D aseta unapredite do sledećeg nivoa, nastala u saradnji sa PackDev Interactive, jednim od vodećih lokalnih studija koji se bave razvojem 3D aseta. Štand PackDev Interactive-a biće dostupan u mts Dvorani od 15 do 18 časova, a svako će imati priliku za sopstvenu 20-minutnu besplatnu konsultaciju povodom vlastitog portfolija.

Donesite svoje fajlove kreirane u Substance Designer-u, Blender-u ili Unreal Engine-u, i zaronite u detalje zajedno sa iskusnim 3D umetnicima iz PackDev Interactive tima. Možete doneti svoje finalne rendere ili čitave radne fajlove. Registracija nije potrebna, samo dođite do štanda i rezervišite sledeće slobodno mesto. Međutim, ko prvi dođe – njegov red.

U okviru Keynoste & Showcase programa, imaćete priliku da upoznate tri tima koja budu ušla u najuži izbor sa regionalnog UNREAL JAM-a. Održan je online između 10. i 20. oktobra i uključio je 30 prijavljenih timova iz Srbije, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Severne Makedonije. Na Game Jam finalu, međunarodni žiri sastavljen od  ovogodišnjih govornika, koji će proglasiće najbolji tim, kao i drugoplasirani treće plasirani projekat.


Za više informacija o programu i registraciji i lokacijama, posetite zvaničnu prezentaciju događaja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kolumna

Po čemu srpski Zakon o digitalnoj imovini podseća na Azarov transfer iz Čelsija u Real?

Advokati Ilija Rilaković i dr Minja Đokić u zajedničkoj kolumni razjasnili su (ne)mogućnost plaćanja usluga stranih kompanija kripto valutom!

Sponzorisano

Kompanija Proximus u Srbiji zapošljava IT stručnjake i gradi inženjering timove

Proximus je došao na tržište Srbije još 2017. godine kada je preko svoje kompanije BICS postao vlasnik Telesigna. Ovom akvizicijom, Proximus počinje da zapošljava prve Market Development specijaliste, čime mladi talenti stiču mogućnost brzog učenja i razvoja u internacionalnom okruženju.

Office Talks Podcast

LinkedIn za šahiste broji 10.000 korisnika

Gošća 188. epizode Office Talks podkasta bila je Lena Miladinović, osnivačica OutpostChess platforme namenjene umrežavanju svih ljubitelja šaha — kako profesionalaca, tako i entuzijasta.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Startup Genome 2024: Ekosistemi Beograda i Novog Sada vrede preko milijardu evra!

Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija imalo je premijerni uvid u ovogodišnje izdanje Startup Genome istraživanja koje je obuhvatilo podatke za startap ekosisteme Beograda i Novog Sada.

Startapi i poslovanje

PolyAI Nikole Mrkšića vredi $500 miliona!

PolyAI, startap sa sedištem u Londonu koji razvija glasove generisane uz pomoć veštačke inteligencije za upotrebu u pozivnim centrima, zatvorio je krug finansiranja od 50 miliona dolara (39,4 miliona funti) dostigavši tako ukupnu vrednost od blizu 500 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

Silicon Garden investirao u srpski OTA Sync u zaokruženoj ‘seed’ rundi ulaganja

Domaća hotel tech kompanija OTA Sync prikupila je dodatna sredstva koja će se koristiti za širenje prodajnog tima na globalno tržište. 

Startapi i poslovanje

DSI investirao u Veli — kripto platformu za finansijske savetnike

Najnovija investicija DSI mreže poslovnih anđela otišla je startapu Veli, iza kojeg stoje Stevan Radonjanin i Marko Selaković. Ova platforma omogućava profesionalcima da investiraju u kriptovalute za svoje klijente i upravljaju njihovim portfeljima.

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.