Zašto čitav Surčin čeka Uber?

Zašto čitav Surčin čeka Uber?

U beogradskom hotelu Metropol juče je održana još jedna ‘The Economist - Svet u 2016.’ konferencija koja je imala za cilj da okupi preduzetnike i stručne predavače radi podizanja svesti o poslovnom okruženju i unapređenju istog u godinama koje su pred nama. Među govornicima našao se i Entoni Le Ru, direktor Ubera za Istočnu Evropu koji je izneo planove ove kompanije za sledeću godinu - kako u svetu, tako i na Balkanu.

anthony
Entoni Le Ru, Uber (Foto: Color Press Group)

Nakon što je na početku prisutne upoznao sa turbolentnom istorijom Ubera, odnosno kako i gde je ova kompanija nastala, Entoni se ubrzo nadovezao na proces širenja poslovanja i dostupnosti ovog servisa u svetu, posebno osvrnuvši se na tekuću godinu kada je zabeležen i najveći porast usluga koje su vozači Ubera izvršili.

Kada je reč o Evropi, Le Ru je za primer naveo poslovanje u Londonu, uporedivši ga sa onim u San Fransicku, te je izjavio kako u glavnom gradu Engleske danas ima preko 18.000 aktivnih vozača, dok na našem kontinentu kompanija beleži sve veći broj vozača partnera uz platni promet od čak 4 milijarde evra!

Zagreb kao odskočna daska

Da je kvalitetna usluga prioritet za ovu kompaniju, dokaz je i statistika prosečnih čekanja vozila u svetu (oko 3 minuta) koju je Le Ru prezentovao beogradskoj publici, dodavši uz to da putnici širom sveta koriste Uber kao prevozno sredstvo tokom posete gradova Evrope.

Spomenuvši nedavno lansiranje servisa u Zagrebu, Entoni nije krio zadovoljstvo i optimizam kada je reč o regionu, istakavši tom prilikom:

Odličan start koji smo imali u glavnom gradu Hrvatske sa 8.000 preuzimanja aplikacije za samo dve nedelje nam govori da smo napravili prvi bitan korak ka širenju u ovom delu Istočne Evrope, te nam preostaje da još više unapredimo i obezbedimo naše usluge na ostale zemlje u regionu.

Uber-Beograd
Zbog čega je čitav Surčin zainteresovan za Uber? Zbog aerodroma i stranih turista!

Što se tiče generalnih planova za sledeću godinu, Entoni navodi kako kompanija priprema dva nova servisa – tačnije Uber Pool (nedavno testiran u San Francisku i Londonu) kao i Uber Rush, koji bi trebao da služi za dostavu određenih paketa na zahtev korisnika.

Pre nego što je napustio salu hotela Metropol, za Le Rua je stiglo i jedno pitanje iz publike, koje se ticalo dolaska ovog servisa u našu zemlju, na šta je on odgovorio da još nema zvaničnih datuma kao i da je sve u pripremnoj fazi, te da dosta toga zavisi od zainteresovanosti korisnika, zaključio je Entoni.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.