Zašto čitav Surčin čeka Uber?

Zašto čitav Surčin čeka Uber?

U beogradskom hotelu Metropol juče je održana još jedna ‘The Economist - Svet u 2016.’ konferencija koja je imala za cilj da okupi preduzetnike i stručne predavače radi podizanja svesti o poslovnom okruženju i unapređenju istog u godinama koje su pred nama. Među govornicima našao se i Entoni Le Ru, direktor Ubera za Istočnu Evropu koji je izneo planove ove kompanije za sledeću godinu - kako u svetu, tako i na Balkanu.

anthony
Entoni Le Ru, Uber (Foto: Color Press Group)

Nakon što je na početku prisutne upoznao sa turbolentnom istorijom Ubera, odnosno kako i gde je ova kompanija nastala, Entoni se ubrzo nadovezao na proces širenja poslovanja i dostupnosti ovog servisa u svetu, posebno osvrnuvši se na tekuću godinu kada je zabeležen i najveći porast usluga koje su vozači Ubera izvršili.

Kada je reč o Evropi, Le Ru je za primer naveo poslovanje u Londonu, uporedivši ga sa onim u San Fransicku, te je izjavio kako u glavnom gradu Engleske danas ima preko 18.000 aktivnih vozača, dok na našem kontinentu kompanija beleži sve veći broj vozača partnera uz platni promet od čak 4 milijarde evra!

Zagreb kao odskočna daska

Da je kvalitetna usluga prioritet za ovu kompaniju, dokaz je i statistika prosečnih čekanja vozila u svetu (oko 3 minuta) koju je Le Ru prezentovao beogradskoj publici, dodavši uz to da putnici širom sveta koriste Uber kao prevozno sredstvo tokom posete gradova Evrope.

Spomenuvši nedavno lansiranje servisa u Zagrebu, Entoni nije krio zadovoljstvo i optimizam kada je reč o regionu, istakavši tom prilikom:

Odličan start koji smo imali u glavnom gradu Hrvatske sa 8.000 preuzimanja aplikacije za samo dve nedelje nam govori da smo napravili prvi bitan korak ka širenju u ovom delu Istočne Evrope, te nam preostaje da još više unapredimo i obezbedimo naše usluge na ostale zemlje u regionu.

Uber-Beograd
Zbog čega je čitav Surčin zainteresovan za Uber? Zbog aerodroma i stranih turista!

Što se tiče generalnih planova za sledeću godinu, Entoni navodi kako kompanija priprema dva nova servisa – tačnije Uber Pool (nedavno testiran u San Francisku i Londonu) kao i Uber Rush, koji bi trebao da služi za dostavu određenih paketa na zahtev korisnika.

Pre nego što je napustio salu hotela Metropol, za Le Rua je stiglo i jedno pitanje iz publike, koje se ticalo dolaska ovog servisa u našu zemlju, na šta je on odgovorio da još nema zvaničnih datuma kao i da je sve u pripremnoj fazi, te da dosta toga zavisi od zainteresovanosti korisnika, zaključio je Entoni.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Tehnologija

Ekskluzivno: Posetili smo Državni data centar u Kragujevcu od 14.000m² – jedan od najmodernijih u ovom delu Evrope

Redakcija Netokracije prošle nedelje imala je priliku da prva među medijima u Srbiji poseti nedavno izgrađeni data centar u Kragujevcu. Tom prilikom razgovarali smo i sa Mihailom Jovanovićem, direktorom kancelarije za IT i eUpravu, koji nam je otkrio više detalja o ovoj zgradi i njenoj važnosti u procesu digitalizacije države.

Propustili ste

Tehnologija

Kako je softver otvorenog koda uticao da rover NASA-e uspešno sleti na Mars?

Prešavši put od preko 200 miliona kilometara još jedan rover sa Zemlje je, nakon sedam meseci, uspešno sleteo na Mars. Pored mnogih inženjerskih dostignuća na ovom polju, vrlo važnu ulogu za ovaj veliku uspeh, odigrao je, ni manje ni više - softver otvorenog koda.

Intervju

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Principal Software Engineer?

Nikola Puzović, Principal Software Engineer u kompaniji LearnUpon, deli svoja razmišljanja o IT industriji u Srbiji.

Karijere

Vuk Stefanović je junior UI inženjer i otkriva nam kako iz njegovog ugla izgleda srpski IT

Predstavljamo vam 'Razgovore sa juniorima' - specijal u kome nam inženjeri koji ulaze u IT otkrivaju kako oni vide ovu industriju.

Office Talks Podcast

Zašto Srbija nema više uspešnih startapa?

10 uspešnih startapa su slučajnost - 100 su proizvod sistemskog rada.

Kultura 2.0

Data Science može se primeniti i u medijskom poslu – a takvo novinarstvo polako se razvija i u Srbiji

Tatjana Kecojević i Tijana Blagojev, Data naučnice, otkrivaju nam šta je to 'Data Journalism'.

Startapi i poslovanje

Telekom Srbija pokreće VC fond – 25 miliona evra za ‘early stage’ startape u narednih 5 godina

Telekom Srbija osnovala je VC fond koji će godišnje ulagati do 5 miliona evra u domaće startape. Početne ideje finansiraće se iznosima od 50.000 do 100.000 evra.