€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.

Kako organizatori navode, do sada je 50 partnera iz inostranstva tražilo saradnike iz Srbije preko Tesla Nation-a kako bi zajedno pokrenuli firmu ili dobili ekspertske usluge, a realizovano je sedam partnerstava putem kojih je u srpsku privredu ušlo više od 1.000.000 evra, ističe Vukašin Stojkov, osnivač Tesla Nation-a koji dodaje.

U savremenom svetu su imidž i brend veoma važni kada inostrani partneri razmatraju saradnju sa firmama van svoje zemlje. Strani privrednici imaju brojne predrasude o Srbiji, ali smo ovim projektom pokazali da ih je moguće prevazići. Sada imamo situaciju da američki biznismeni dolaze u Srbiju da pronađu partnere i sa njima pokrenu novu firmu.

Uloga Tesla Nation-a je da poveže inostrane i domaće partnere radi zajedničkog osnivanja kompanija i pružanja inovativnih i drugih tehnoloških usluga, a u ovaj projekat je do sada uloženo oko 50.000 evra zahvaljujući kompanijama koje su se udružile na ovom poduhvatu. Inače, kako dalje navode organizatori, uspeh ovog projekta omogućavaju dve strane, srpske firme koje su pokrovitelji projekta, i mreža ambasadora – uspešnih poslovnih ljudi iz dijaspore koji povezuju i preporučuju srpske privrednike svojim poslovnim kontaktima.

Tesla Nation poziva sve zainteresovane privrednike da im se priključe

Dragan Babić, vlasnik novosadske firme Superawesome, jedan je od onih koji su putem ove platforme pronašli klijenta i, kako dodaje, to je bio savršeni spoj:

Superawesome je pre svega product design agencija. Uvek sam smatrao da si srećan ako se barem jednom poklopi to da, ajde da kažem, u tvojoj karijeri ako ti se poklopi da dobiješ takav projekat na kojem bi radio čak i da te niko ne plaća. Kroz Tesla Nation smo mi dobili jedan takav projekat.

Pored njegove agencije, finansiranje i partnerstva dobilo je još šest kompanija, a Tesla Nation nastavlja svoju misiju: svi zainteresovani privrednici u Srbiji i dijaspori pozvani su da se uključe u projekat i pomognu da Srbija postane zemlja čija je privreda zasnovana na savremenim tehnologijama i međunarodnim tržišnim principima poslovanja. 


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.