€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.

Kako organizatori navode, do sada je 50 partnera iz inostranstva tražilo saradnike iz Srbije preko Tesla Nation-a kako bi zajedno pokrenuli firmu ili dobili ekspertske usluge, a realizovano je sedam partnerstava putem kojih je u srpsku privredu ušlo više od 1.000.000 evra, ističe Vukašin Stojkov, osnivač Tesla Nation-a koji dodaje.

U savremenom svetu su imidž i brend veoma važni kada inostrani partneri razmatraju saradnju sa firmama van svoje zemlje. Strani privrednici imaju brojne predrasude o Srbiji, ali smo ovim projektom pokazali da ih je moguće prevazići. Sada imamo situaciju da američki biznismeni dolaze u Srbiju da pronađu partnere i sa njima pokrenu novu firmu.

Uloga Tesla Nation-a je da poveže inostrane i domaće partnere radi zajedničkog osnivanja kompanija i pružanja inovativnih i drugih tehnoloških usluga, a u ovaj projekat je do sada uloženo oko 50.000 evra zahvaljujući kompanijama koje su se udružile na ovom poduhvatu. Inače, kako dalje navode organizatori, uspeh ovog projekta omogućavaju dve strane, srpske firme koje su pokrovitelji projekta, i mreža ambasadora – uspešnih poslovnih ljudi iz dijaspore koji povezuju i preporučuju srpske privrednike svojim poslovnim kontaktima.

Tesla Nation poziva sve zainteresovane privrednike da im se priključe

Dragan Babić, vlasnik novosadske firme Superawesome, jedan je od onih koji su putem ove platforme pronašli klijenta i, kako dodaje, to je bio savršeni spoj:

Superawesome je pre svega product design agencija. Uvek sam smatrao da si srećan ako se barem jednom poklopi to da, ajde da kažem, u tvojoj karijeri ako ti se poklopi da dobiješ takav projekat na kojem bi radio čak i da te niko ne plaća. Kroz Tesla Nation smo mi dobili jedan takav projekat.

Pored njegove agencije, finansiranje i partnerstva dobilo je još šest kompanija, a Tesla Nation nastavlja svoju misiju: svi zainteresovani privrednici u Srbiji i dijaspori pozvani su da se uključe u projekat i pomognu da Srbija postane zemlja čija je privreda zasnovana na savremenim tehnologijama i međunarodnim tržišnim principima poslovanja. 


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Bojana Tomić-Brkušanin novi je ‘Chief of Staff’ u web3 kompaniji Polygon

Nakon skoro dve godine provedene u Inicijativi Digitalna Srbija, Bojana Tomić-Brkušanin svoju karijeru nastaviće u oblasti web3 industrije i to na novoj poziciji u kompaniji Polygon čiji je suosnivač Mihailo Bjelić.

Propustili ste

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.