€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

€1.000.000 privredi Srbije iz SAD kroz projekat Tesla Nation

Ovaj projekat nastoji da razvije privredne veze Srbije i sveta uz pomoć dijaspore i kompanija koje su se udružile da ga podrže, a cilj mu je da promoviše Srbiju u inostranstvu kao zemlju inovatora i izuzetnih IT profesionalaca.

Kako organizatori navode, do sada je 50 partnera iz inostranstva tražilo saradnike iz Srbije preko Tesla Nation-a kako bi zajedno pokrenuli firmu ili dobili ekspertske usluge, a realizovano je sedam partnerstava putem kojih je u srpsku privredu ušlo više od 1.000.000 evra, ističe Vukašin Stojkov, osnivač Tesla Nation-a koji dodaje.

U savremenom svetu su imidž i brend veoma važni kada inostrani partneri razmatraju saradnju sa firmama van svoje zemlje. Strani privrednici imaju brojne predrasude o Srbiji, ali smo ovim projektom pokazali da ih je moguće prevazići. Sada imamo situaciju da američki biznismeni dolaze u Srbiju da pronađu partnere i sa njima pokrenu novu firmu.

Uloga Tesla Nation-a je da poveže inostrane i domaće partnere radi zajedničkog osnivanja kompanija i pružanja inovativnih i drugih tehnoloških usluga, a u ovaj projekat je do sada uloženo oko 50.000 evra zahvaljujući kompanijama koje su se udružile na ovom poduhvatu. Inače, kako dalje navode organizatori, uspeh ovog projekta omogućavaju dve strane, srpske firme koje su pokrovitelji projekta, i mreža ambasadora – uspešnih poslovnih ljudi iz dijaspore koji povezuju i preporučuju srpske privrednike svojim poslovnim kontaktima.

Tesla Nation poziva sve zainteresovane privrednike da im se priključe

Dragan Babić, vlasnik novosadske firme Superawesome, jedan je od onih koji su putem ove platforme pronašli klijenta i, kako dodaje, to je bio savršeni spoj:

Superawesome je pre svega product design agencija. Uvek sam smatrao da si srećan ako se barem jednom poklopi to da, ajde da kažem, u tvojoj karijeri ako ti se poklopi da dobiješ takav projekat na kojem bi radio čak i da te niko ne plaća. Kroz Tesla Nation smo mi dobili jedan takav projekat.

Pored njegove agencije, finansiranje i partnerstva dobilo je još šest kompanija, a Tesla Nation nastavlja svoju misiju: svi zainteresovani privrednici u Srbiji i dijaspori pozvani su da se uključe u projekat i pomognu da Srbija postane zemlja čija je privreda zasnovana na savremenim tehnologijama i međunarodnim tržišnim principima poslovanja. 


Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.

E-commerce

Kako do Internet prodavnice za manje od 24 časa?

Vladan Dobrenov pokrenuo je Cartizz kao odgovor na komplikovan i dugotrajan proces izrade web prodavnice. U razgovoru za Netokraciju otkriva nam kako servis funkcioniše i kome je namenjen.