Kako će mobilne aplikacije 'opametiti' naše gradove?

Kako će mobilne aplikacije ‘opametiti’ naše gradove?

Zainteresovani preduzetnici koji žele da saznaju više od predstojećem Telenor Smart City Challenge konkursu, imaće prilku da se 22. avgusta upoznaju sa programom i čuju kako uz pomoć pametnih aplikacija mogu da unaprede svoje okruženje i svoj grad. Konkurs je otvoren za prijave ideja ili prototipa pametnih mobilnih aplikacija iz domena transporta, ekologije, šopinga, ugostiteljstva i turizma.

ict_smart_city

Udruženje BEUM, zajedno sa generalnim sponzorom Telenor Srbija i partnerima Friedrich Naumann fondacijom i ICT Hub-om, pozivaju sve zainteresovane IT preduzetnike da se prijave na naredni ICT Hub Meetup koji se održava 22. avgusta od 18:30 časova u prostorijama ovog centra na Zvezdari (ulica Veljka Dugoševića 54).

Tom prilikom prisutnima će se obratiti predstavnici Smart City Challenge konkursa koji će govoriti o samom projektu i ciljevima, kao i o uslovima koje kandidati moraju da ispune kako bi prijavili svoj projekat i osvojili nagradu od 10.000 evra za dalji razvoj njihove ideje:

Deset najboljih timova koji prođu prvi krug selekcije, ući će u osmomesečni program obuke i mentorstva u ICT Hub-u. Najbolja 3 tima će imati pristup novčanom fondu u ukupnoj vrednosti od 10.000 evra, uz obezbeđen prostor za rad u periodu od tri meseca za ceo tim u ICT Hub-u. Pobednik će biti nagrađen i dvonedeljnom posetom nekom od akceleratora u inostranstvu.

Prijave za konkurs otvorene do 28. avgusta

Tokom samog okupljanja, prisutnima će se obratiti Vladimir Tošić, predstavnik Telenora u Srbiji, Đorđe Đorđević, menadžer projekta i programski direktor BEUM-a, Charles du Vinage, koordinator Friedrich Naumann fondacije, kao i Kosta Andrić, izvršni direktor ICT Hub-a. Prijave za predstojeće okupljanje dostupne su putem zvanične Meetup stranice ICT Hub-a, pri čemu iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da na vreme potvrde svoje prisustvo.

Iz BEUM-a napominju da su prijave za Telenor Smart City Challenge otvorene do 28. avgusta, te pozivaju sve IT preduzetnike i one koji to žele da postanu, da prijave svoju ideju i učestvuju na konkursu koji ima za cilj da podrži inovativne projekte iz domena transporta, ekologije, šopinga, ugostiteljstva i turizma.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.