Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

#Uključisedigitalno: Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

Telenor fondacija otvorila je drugi po redu konkurs za projekte koji promovišu ulogu i značaj digitalizacije, te nude inovativna tehnološka rešenja koja imaju za cilj da unaprede srpsko društvo. Sa Milicom Begenišić, menadžerkom Telenor fondacije razgovarali smo o uslovima i ciljevima konkursa koji će biti otvoren do 18. oktobra.

milica_1
Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Telenor fondacija osnovana je 2007. godine pri čemu su rad organizacije tokom godina obeležili mnogobrojni projekti koji su iznedrili delotvorna, održiva i razvojna rešenja na teritoriji cele Srbije.

Drugi put ove godine, Telenor fondacija otvorila je poziv za prijavljivanje projekata pod nazivom #Uključisedigitalno koji je otvoren od 19. septembra do 18. oktobra. „Naša očekivanja usmerena su na projekte koji nude inovativna digitalna rešenja za izazove sa kojima se srpsko društvo suočava“, kaže u razgovoru za Netokraciju Milica Begenišić, menadžerka ove fondacije.

Milica kaže da pravo za apliciranje na konkurs Telenor fondacije imaju humanitarne i nevladine organizacije, kao i druge institucije i fondacije registrovane u Srbiji kojima se pruža prilika da uz podršku Fondacije realizuju inovativne ideje koje će podstaći dalju digitalizaciju društva. Na pitanje kako u ovoj organizaciji vide ulogu tehnologije i deljenja informacija u modernoj zajednici, ali i koliko bi ti procesi mogli da utiču na rešavanje mnogobrojnih socio-ekonomskih problema, ona ističe:

Digitalna edukacija društva doprinosi smanjenju siromaštva i nepismenosti, podiže nivo obrazovanja i kvalitet života. Dobar primer za to je sistemska podrška zajednici gluvih i nagluvih osoba kojih u Srbiji, prema nezvaničnim podacima ima više od 100 hiljada. Podrška je pokrenuta otvaranjem Telecentra, prvog online audio i video servisa za prevođenje na znakovni jezik, kao i opremanjem porodilišta i domova za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, a nastavljena razvojem aplikacija koje pomažu gluvim osobama u svakodnevnim aktivnostima.

Pored toga, Telenor fondacija veliku pažnju poklanja i kreiranju bezbednog internet okruženja, naročito kada su u pitanju najmlađi, kroz njihovu edukaciju i edukaciju roditelja.

Razvoj srpskog društva u DNK poslovanja

Prvi javni poziv Telenor fondacije ostvaren je u martu ove godine kada je na adresu organizacije stigao zavidan broj prijava. Iz Telenora dodaju da je fondacija tada podržala tri inicijative pokrenute od strane Udruženja građana ALTHEA, Udruženja poslovnih žena Srbije i Galerije 12 HUB, dok se četvrti projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradskim organizacijama gluvih Srbije.

foto_2
U okviru projekta „Budi deo dobre komunikacije“ Telenor fondacija donirala je računare i internet Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha.

Koliko je pak korporativna odgovornost bitna za poslovanje Telenora u Srbiji? Milica ukazuje na činjenicu da su komunikacije najbrže rastući tehnološki sektor i da kao takve predstavljaju jednog od ključnih pokretača promena i održivih rešenja. Iz Fondacije dodaju i da su njihove aktivnosti pre svega usmerene na korišćenje novih tehnologija i kreiranje digitalnih servisa koji će pomoći razvoj čitave zajednice i rešiti neke od problema sa kojima se moderna društva  danas susreću.

Prijavite vašu ideju već danas!

Odabrane projekte koji prođu selekcioni proces, Telenor fondacija podržaće sredstvima u visini do 15.000 evra, dok pored novčanih sredstava – podrška stiže i u vidu korišćenja potencijala osnovne delatnosti kompanije Telenor. Kako saznajemo, broj projekata nije striktno definisan.

telenorfondacijabaner

Konkurs Telenor fondacije #Uključisedigitalno otvoren je od 19. septembra do 18. oktobra, dok se svi zainteresovani učesnici o prijavama mogu informisati na zvaničnom sajtu organizacije, kao i u pravilniku konkursa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.

Startapi i poslovanje

Novogradnja osvaja Beograd, a City Expert širi marketing tim kako bi odgovorio na potrebe industrije

Sa Igorom Jovićem iz beogradskog City Experta razgovaram o tržištu nekretnina u Srbiji u vreme globalne pandemije, novim projektima poput specijalizovanog oglašavanja za novogradnju, te razlozima zašto ovaj tim intenzivno širi svoj marketing sektor.