Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

#Uključisedigitalno: Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

Telenor fondacija otvorila je drugi po redu konkurs za projekte koji promovišu ulogu i značaj digitalizacije, te nude inovativna tehnološka rešenja koja imaju za cilj da unaprede srpsko društvo. Sa Milicom Begenišić, menadžerkom Telenor fondacije razgovarali smo o uslovima i ciljevima konkursa koji će biti otvoren do 18. oktobra.

milica_1
Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Telenor fondacija osnovana je 2007. godine pri čemu su rad organizacije tokom godina obeležili mnogobrojni projekti koji su iznedrili delotvorna, održiva i razvojna rešenja na teritoriji cele Srbije.

Drugi put ove godine, Telenor fondacija otvorila je poziv za prijavljivanje projekata pod nazivom #Uključisedigitalno koji je otvoren od 19. septembra do 18. oktobra. „Naša očekivanja usmerena su na projekte koji nude inovativna digitalna rešenja za izazove sa kojima se srpsko društvo suočava“, kaže u razgovoru za Netokraciju Milica Begenišić, menadžerka ove fondacije.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Milica kaže da pravo za apliciranje na konkurs Telenor fondacije imaju humanitarne i nevladine organizacije, kao i druge institucije i fondacije registrovane u Srbiji kojima se pruža prilika da uz podršku Fondacije realizuju inovativne ideje koje će podstaći dalju digitalizaciju društva. Na pitanje kako u ovoj organizaciji vide ulogu tehnologije i deljenja informacija u modernoj zajednici, ali i koliko bi ti procesi mogli da utiču na rešavanje mnogobrojnih socio-ekonomskih problema, ona ističe:

Digitalna edukacija društva doprinosi smanjenju siromaštva i nepismenosti, podiže nivo obrazovanja i kvalitet života. Dobar primer za to je sistemska podrška zajednici gluvih i nagluvih osoba kojih u Srbiji, prema nezvaničnim podacima ima više od 100 hiljada. Podrška je pokrenuta otvaranjem Telecentra, prvog online audio i video servisa za prevođenje na znakovni jezik, kao i opremanjem porodilišta i domova za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, a nastavljena razvojem aplikacija koje pomažu gluvim osobama u svakodnevnim aktivnostima.

Pored toga, Telenor fondacija veliku pažnju poklanja i kreiranju bezbednog internet okruženja, naročito kada su u pitanju najmlađi, kroz njihovu edukaciju i edukaciju roditelja.

Razvoj srpskog društva u DNK poslovanja

Prvi javni poziv Telenor fondacije ostvaren je u martu ove godine kada je na adresu organizacije stigao zavidan broj prijava. Iz Telenora dodaju da je fondacija tada podržala tri inicijative pokrenute od strane Udruženja građana ALTHEA, Udruženja poslovnih žena Srbije i Galerije 12 HUB, dok se četvrti projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradskim organizacijama gluvih Srbije.

foto_2
U okviru projekta „Budi deo dobre komunikacije“ Telenor fondacija donirala je računare i internet Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha.

Koliko je pak korporativna odgovornost bitna za poslovanje Telenora u Srbiji? Milica ukazuje na činjenicu da su komunikacije najbrže rastući tehnološki sektor i da kao takve predstavljaju jednog od ključnih pokretača promena i održivih rešenja. Iz Fondacije dodaju i da su njihove aktivnosti pre svega usmerene na korišćenje novih tehnologija i kreiranje digitalnih servisa koji će pomoći razvoj čitave zajednice i rešiti neke od problema sa kojima se moderna društva  danas susreću.

Prijavite vašu ideju već danas!

Odabrane projekte koji prođu selekcioni proces, Telenor fondacija podržaće sredstvima u visini do 15.000 evra, dok pored novčanih sredstava – podrška stiže i u vidu korišćenja potencijala osnovne delatnosti kompanije Telenor. Kako saznajemo, broj projekata nije striktno definisan.

telenorfondacijabaner

Konkurs Telenor fondacije #Uključisedigitalno otvoren je od 19. septembra do 18. oktobra, dok se svi zainteresovani učesnici o prijavama mogu informisati na zvaničnom sajtu organizacije, kao i u pravilniku konkursa.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.