Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

#Uključisedigitalno: Telenor fondacija otvorila konkurs za inovativne projekte

Telenor fondacija otvorila je drugi po redu konkurs za projekte koji promovišu ulogu i značaj digitalizacije, te nude inovativna tehnološka rešenja koja imaju za cilj da unaprede srpsko društvo. Sa Milicom Begenišić, menadžerkom Telenor fondacije razgovarali smo o uslovima i ciljevima konkursa koji će biti otvoren do 18. oktobra.

milica_1
Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacije.

Telenor fondacija osnovana je 2007. godine pri čemu su rad organizacije tokom godina obeležili mnogobrojni projekti koji su iznedrili delotvorna, održiva i razvojna rešenja na teritoriji cele Srbije.

Drugi put ove godine, Telenor fondacija otvorila je poziv za prijavljivanje projekata pod nazivom #Uključisedigitalno koji je otvoren od 19. septembra do 18. oktobra. „Naša očekivanja usmerena su na projekte koji nude inovativna digitalna rešenja za izazove sa kojima se srpsko društvo suočava“, kaže u razgovoru za Netokraciju Milica Begenišić, menadžerka ove fondacije.

Milica kaže da pravo za apliciranje na konkurs Telenor fondacije imaju humanitarne i nevladine organizacije, kao i druge institucije i fondacije registrovane u Srbiji kojima se pruža prilika da uz podršku Fondacije realizuju inovativne ideje koje će podstaći dalju digitalizaciju društva. Na pitanje kako u ovoj organizaciji vide ulogu tehnologije i deljenja informacija u modernoj zajednici, ali i koliko bi ti procesi mogli da utiču na rešavanje mnogobrojnih socio-ekonomskih problema, ona ističe:

Digitalna edukacija društva doprinosi smanjenju siromaštva i nepismenosti, podiže nivo obrazovanja i kvalitet života. Dobar primer za to je sistemska podrška zajednici gluvih i nagluvih osoba kojih u Srbiji, prema nezvaničnim podacima ima više od 100 hiljada. Podrška je pokrenuta otvaranjem Telecentra, prvog online audio i video servisa za prevođenje na znakovni jezik, kao i opremanjem porodilišta i domova za decu i omladinu sa oštećenjem sluha, a nastavljena razvojem aplikacija koje pomažu gluvim osobama u svakodnevnim aktivnostima.

Pored toga, Telenor fondacija veliku pažnju poklanja i kreiranju bezbednog internet okruženja, naročito kada su u pitanju najmlađi, kroz njihovu edukaciju i edukaciju roditelja.

Razvoj srpskog društva u DNK poslovanja

Prvi javni poziv Telenor fondacije ostvaren je u martu ove godine kada je na adresu organizacije stigao zavidan broj prijava. Iz Telenora dodaju da je fondacija tada podržala tri inicijative pokrenute od strane Udruženja građana ALTHEA, Udruženja poslovnih žena Srbije i Galerije 12 HUB, dok se četvrti projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Gradskim organizacijama gluvih Srbije.

foto_2
U okviru projekta „Budi deo dobre komunikacije“ Telenor fondacija donirala je računare i internet Domu za decu i omladinu sa oštećenjem sluha.

Koliko je pak korporativna odgovornost bitna za poslovanje Telenora u Srbiji? Milica ukazuje na činjenicu da su komunikacije najbrže rastući tehnološki sektor i da kao takve predstavljaju jednog od ključnih pokretača promena i održivih rešenja. Iz Fondacije dodaju i da su njihove aktivnosti pre svega usmerene na korišćenje novih tehnologija i kreiranje digitalnih servisa koji će pomoći razvoj čitave zajednice i rešiti neke od problema sa kojima se moderna društva  danas susreću.

Prijavite vašu ideju već danas!

Odabrane projekte koji prođu selekcioni proces, Telenor fondacija podržaće sredstvima u visini do 15.000 evra, dok pored novčanih sredstava – podrška stiže i u vidu korišćenja potencijala osnovne delatnosti kompanije Telenor. Kako saznajemo, broj projekata nije striktno definisan.

telenorfondacijabaner

Konkurs Telenor fondacije #Uključisedigitalno otvoren je od 19. septembra do 18. oktobra, dok se svi zainteresovani učesnici o prijavama mogu informisati na zvaničnom sajtu organizacije, kao i u pravilniku konkursa.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Hoće li soba za gejming i dalje biti ‘glavni adut’ poslodavaca ili nas zbog korone očekaju bolji benefiti i povlastice?

Pandemija je promenila mnogo toga, pa i način na koji poslodavci i zaposleni posmatraju kompanijske benefite. U nastavku otkrivamo koje će to povlastice zaposleni u IT-ju moći da očekuju sada kada rad od kuće više nije 'ništa posebno'.

Office Talks Podcast

Zašto ne gotivimo Baku Praseta i Marka Zuckerberga? (gost Goran Jankuloski)

Ova godina se može opisati samo jednom rečju - turbulentno. Osim pandemije i drugih nedaća, svedoci smo i različitih dešavanja na društvenim mrežama, počev od kontraverznih stavova Trampa na Tviteru pa preko novih promena na Facebooku i odnosa sa brendovima.

Kultura 2.0

Kako su dve marketinške agencije i Pozorište Puž napravili dečiju Viber predstavu koju je pratilo 20.000 ljudi

Kada se udruže volja, kreativnost i znanje, postoji rešenje za sve, a to nam pokazuje primer agencija Saatchi and Saatchi, Leo Burnett, kao i Pozorišta Puž i Vibera. Njihovi timovi su usred pandemije odlučili da obraduju mališane i organizuju predstavu - ni manje ni više nego baš na Viberu.

Tehnologija

Spotify je zvanično stigao u Srbiju – pretplata kreće od 580 dinara

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od srede 15. jula. Šta dolazak ovog servisa znači za domaće korisnike i da li bi isti mogao da ostane u senci veoma prisutnog Deezera?

Startapi i poslovanje

Duško Vesin (Alchemy): Budućnost startapa najviše zavisi od partnera i investitora – ne od proizvoda

Jedan od osnivača startapa Alchemy i nekadašnjeg dryTools, Duško Vesin, otkriva za Netokraciju kako je tekla njihova poslovna priča i na osnovu tog iskustva deli savete za sve buduće preduzetnike.

Startapi i poslovanje

Korisnici žele da sa bankama rade na daljinu, a rešenje nudi domaći Blinking

Video 'onboarding' korisnika, tačnije sistem video identifikacije na daljinu, polako postaje 'mainstream' širom sveta. Domaći Blinking razvio je takvo rešenje, a u nastavku teksta razgovaramo o tome kako ono može da nam skrati čekanje u redovima.