Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije 'u oblaku'

Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije ‘u oblaku’ – i štedi memoriju na telefonu

Sa evolucijom pametnih telefona i sama kamera prešla je veliki put. Gotovo da nema osobe koja ne fotografiše svoje prijatelje, događaje i različite scene upravo uz pomoć svog pametnog ljubimca. I dok su mogućnosti za 'fotkanje' neograničene, isto se nažalost ne može reći i za memoriju vašeg telefona.

capture_telenor_samsung_main

“Najbolja kamera je ona koju imate sa sobom”, reči su poznatog i nagrađivanog fotografa Čejsa Džarvisa. Umnogome, ovaj citat savršeno opisuje ono šta pametni telefoni danas predstavljaju. Bilo da je za lični album ili post na Facebooku, fotografije su postale neizbežni deo naše svakodnevnice koji rado čuvamo i delimo sa svojim prijateljima. Ipak, fotke umeju vremenom da se nakupe, memorije na telefonu bude sve manje, a pitanje koje se nameće jeste kako možemo sačuvati naše drage uspomene?

Poznati servisi kao što su Facebook i Instagram omogućili su nam da upravo tamo čuvamo naše fotografije, no veliki broj korisnika ne želi javno da deli svoje drage momente. Kako je 2015. godina i kako ne volimo kablove, skladištenje foto i video sadržaja na računaru odavno više nije opcija koju želimo da razmatramo.

Naše uspomene, dostupne u svakom trenutku

Imajući na umu ovaj problem, Telenor je nedavno predstavio svoj odgovor koji stiže u vidu besplatne aplikacije Capture namenjene pretplatnicima ovog mobilnog operatera, ali i drugim korisnicima Android i iOS uređaja u Srbiji i Crnoj Gori. Capture je jednostavan cloud servis koji sigurno skladišti vaše fotografije i video zapise, backup-uje ih na server kome je moguće pristupiti u bilo koje doba dana i noći – putem pametog telefona, tableta ili računara.

U zavisnosti od vaše potrebe, Telenor Capture pruža mogućnost skladištenja od 25, 50 i 100 GB cloud prostora, dok je Internet saobraćaj za prebacivanje tj. sinhronizovanje fotografija u potpunosti besplatan do kraja 2017. godine za sve pretplatnike ovog operatera. Iz Telenora posebno ističu da svi pretplatnici drugih operatera besplatno dobijaju 2 GB cloud prostora na kome mogu skladištiti svoje fotografije i video klipove, te druge dokumente.

Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne 'Priče' (Story).
Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne ‘Priče’ (Story).

Nakon što preuzmete aplikaciju za vaš smartphone, servis će vam pružiti mogućnost da postavite fotografije sa vašeg uređaja (bilo iz pojedinačnih albuma ili kompletan foto i video sadržaj). Svi podaci obeleženi su datumom tako da je pretraga znatno lakša, dok postoji i mogućnost kreiranja “Priča” – posebnih albuma koji na jednom mestu čuvaju fotografije sa vašeg rođendana, letovanja ili drugog značajnog događaja, a koje je moguće podeliti sa prijateljima ili rodbinom putem unikatnog linka.

Jesu li moje fotografije zaista sigurne?

Kada govorimo o cloud servisima, nedavno istraživanje koje je Telenor sproveo u Srbiji otkrilo je da veliki broj građana danas ne koristi ni jednu aplikaciju za spremanje podataka “u oblaku” – pametni telefon centralno je mesto gde se u većini slučajeva skladišti sadržaj. Glavni krivac za ovu činjenicu mogao bi upravo biti manjak poverenja građana kada je cloud tehnologija u pitanju, no predstavnici ovog operatera napominju da su korisnici jedini koji mogu da pristupe svom sadržaju, kao i da on nije javno dostupan:

Apsolutno svi podaci zaštićeni su enkripcijom koja radi na samom telefonu, ali i na serveru gde su fotografije i drugi sadržaj skladišteni, što znači da je mogućnost za narušavanje privatnosti korisnika svedena na minimum.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Vaše fotografije, vaše uspomene!

Ukoliko je najbolja kamera zaista ona koju imamo kraj sebe u datom trenutku, najbolji način da skladištimo naše vredne i nezaboravne momente mogao bi upravo biti “u oblaku”.

Iskoristite specijalnu promociju i isprobajte Telenor Capture već danas, pri čemu svi pretplatnici ovog operatera dobijaju 25, 50 i 100 GB besplatnog prostora za svoje fotografije, ali i priliku da osvoje vredne nagrade – kako u Srbiji, tako i u Crnoj GoriRegistrujte se, preuzmite kod i podelite ga sa prijateljima. Oni dobijaju 30 GB prostora, a vi poene za učešće u konkursu – kao i priliku da zaštitite vaše drage uspomene od zuba vremena, ali i da nastavite da ‘fotkate’ vama omiljene selfije!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.