Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije 'u oblaku'

Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije ‘u oblaku’ – i štedi memoriju na telefonu

Sa evolucijom pametnih telefona i sama kamera prešla je veliki put. Gotovo da nema osobe koja ne fotografiše svoje prijatelje, događaje i različite scene upravo uz pomoć svog pametnog ljubimca. I dok su mogućnosti za 'fotkanje' neograničene, isto se nažalost ne može reći i za memoriju vašeg telefona.

capture_telenor_samsung_main

“Najbolja kamera je ona koju imate sa sobom”, reči su poznatog i nagrađivanog fotografa Čejsa Džarvisa. Umnogome, ovaj citat savršeno opisuje ono šta pametni telefoni danas predstavljaju. Bilo da je za lični album ili post na Facebooku, fotografije su postale neizbežni deo naše svakodnevnice koji rado čuvamo i delimo sa svojim prijateljima. Ipak, fotke umeju vremenom da se nakupe, memorije na telefonu bude sve manje, a pitanje koje se nameće jeste kako možemo sačuvati naše drage uspomene?

Poznati servisi kao što su Facebook i Instagram omogućili su nam da upravo tamo čuvamo naše fotografije, no veliki broj korisnika ne želi javno da deli svoje drage momente. Kako je 2015. godina i kako ne volimo kablove, skladištenje foto i video sadržaja na računaru odavno više nije opcija koju želimo da razmatramo.

Naše uspomene, dostupne u svakom trenutku

Imajući na umu ovaj problem, Telenor je nedavno predstavio svoj odgovor koji stiže u vidu besplatne aplikacije Capture namenjene pretplatnicima ovog mobilnog operatera, ali i drugim korisnicima Android i iOS uređaja u Srbiji i Crnoj Gori. Capture je jednostavan cloud servis koji sigurno skladišti vaše fotografije i video zapise, backup-uje ih na server kome je moguće pristupiti u bilo koje doba dana i noći – putem pametog telefona, tableta ili računara.

U zavisnosti od vaše potrebe, Telenor Capture pruža mogućnost skladištenja od 25, 50 i 100 GB cloud prostora, dok je Internet saobraćaj za prebacivanje tj. sinhronizovanje fotografija u potpunosti besplatan do kraja 2017. godine za sve pretplatnike ovog operatera. Iz Telenora posebno ističu da svi pretplatnici drugih operatera besplatno dobijaju 2 GB cloud prostora na kome mogu skladištiti svoje fotografije i video klipove, te druge dokumente.

Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne 'Priče' (Story).
Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne ‘Priče’ (Story).

Nakon što preuzmete aplikaciju za vaš smartphone, servis će vam pružiti mogućnost da postavite fotografije sa vašeg uređaja (bilo iz pojedinačnih albuma ili kompletan foto i video sadržaj). Svi podaci obeleženi su datumom tako da je pretraga znatno lakša, dok postoji i mogućnost kreiranja „Priča“ – posebnih albuma koji na jednom mestu čuvaju fotografije sa vašeg rođendana, letovanja ili drugog značajnog događaja, a koje je moguće podeliti sa prijateljima ili rodbinom putem unikatnog linka.

Jesu li moje fotografije zaista sigurne?

Kada govorimo o cloud servisima, nedavno istraživanje koje je Telenor sproveo u Srbiji otkrilo je da veliki broj građana danas ne koristi ni jednu aplikaciju za spremanje podataka „u oblaku“ – pametni telefon centralno je mesto gde se u većini slučajeva skladišti sadržaj. Glavni krivac za ovu činjenicu mogao bi upravo biti manjak poverenja građana kada je cloud tehnologija u pitanju, no predstavnici ovog operatera napominju da su korisnici jedini koji mogu da pristupe svom sadržaju, kao i da on nije javno dostupan:

Apsolutno svi podaci zaštićeni su enkripcijom koja radi na samom telefonu, ali i na serveru gde su fotografije i drugi sadržaj skladišteni, što znači da je mogućnost za narušavanje privatnosti korisnika svedena na minimum.

Vaše fotografije, vaše uspomene!

Ukoliko je najbolja kamera zaista ona koju imamo kraj sebe u datom trenutku, najbolji način da skladištimo naše vredne i nezaboravne momente mogao bi upravo biti „u oblaku“.

Iskoristite specijalnu promociju i isprobajte Telenor Capture već danas, pri čemu svi pretplatnici ovog operatera dobijaju 25, 50 i 100 GB besplatnog prostora za svoje fotografije, ali i priliku da osvoje vredne nagrade – kako u Srbiji, tako i u Crnoj GoriRegistrujte se, preuzmite kod i podelite ga sa prijateljima. Oni dobijaju 30 GB prostora, a vi poene za učešće u konkursu – kao i priliku da zaštitite vaše drage uspomene od zuba vremena, ali i da nastavite da ‘fotkate’ vama omiljene selfije!

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Šta novi IPS QR kodovi donose malim trgovcima i njihovim kupcima – i kako ih implementirati?

Usluga instant plaćanja na prodajnim mestima uz pomoć IPS QR kodova zvanično je puštena u protokol u Srbiji krajem februara. U nastavku analiziramo na šta trgovci treba da obrate pažnju ako isti uvode u svoje procese naplate.

Startapi i poslovanje

Uz ‘Fleksibilni petak’ Nordeus omogućio zaposlenima da sami organizuju poslednji radni dan u nedelji

Dok se zaposleni u Nordeusu nakon 'full remote' režima ne vrate u kancelariju, kompanija im omogućava da njihova radna nedelja traje 4 dana - ukoliko to žele. Fleksibilni petak startovao je 8. maja, a u nastavku otkrivamo kako to izgleda u praksi.

Kultura 2.0

Kako su domaći YouTube kanali o kuvanju ‘eksplodirali’ za vreme epidemije

Da li i vi spadate u grupu ljudi koja je u karantinu isključivo radila na razvoju i usavršavanju kulinarskih veština? Verujem da jeste, a verujem i da ste inspiraciju tražili ne u bakinim kuvarima, već na YouTube-u.

Propustili ste

Netokracija

Popunite anketu o stanju plata u srpskoj IT i digitalnoj industriji nakon COVID-19

Učestvovanje u anketi je anonimno, zahteva svega nekoliko minuta i biće moguće dok ne prikupimo relevantnu količinu materijala.

Karijere

Kada je pravo vreme da uvećate vaš tim – iz ugla kreativne agencije i IT kompanije

Skaliranje - naizgled strana reč koju ako prebacite u kontekst preduzetništva i poslovanja znači mnogo. Ovog puta govorimo o rastu timova u kreativnoj i IT industriji, o tome kako efikasno voditi ovaj proces i kako izbeći izazove na tom putu.

Kultura 2.0

Mojih 5: Nemanja Čedomirović

Nemanja Čedomirović vodi GrowIT i sa svojim timom pomaže kompanijama da usvoje agilni način rada, a ove nedelje u specijalu 'Mojih 5' deli svoje preporuke sadržaja koji mu je ovih dana okupirao pažnju.

E-commerce

Nikola i Sonja pokrenuli su Prodajadelova.rs jer žele da promene način na koji održavamo naše četvorotočkaše

Napustio je dobro plaćen posao i visoku poziciju u kompaniji Würth sa ciljem da započne svoj posao iz snova. Ovo je priča o Nikoli Đuroviću koji je sa suprugom Sonjom pokrenuo sajt Prodajadelova.rs sa namerom da promeni percepciju kupovine auto delova i servisiranja vašeg četvorotočkaša.

Ekskluzivno

U 2019. godini potrošili smo €47,05 miliona na digitalno oglašavanje

Rezultati o ukupnom utrošku na digitalno oglašavanje u prethodnoj godini konačno su tu. Gle čuda - i ovoga puta tržište digitalnog oglašavanja u Srbiji zadržalo je dvocifren rast, ostvarivši jedan od najboljih rezultata otkako se istraživanje vrši.

E-commerce

eCommerce Asocijacija otvara vrata svoje Akademije za sve koji žele da pokrenu svoj web shop

eCommerce Asocijacija Srbije pokrenula je eCommerce Akademiju - edukativni projekat u okviru kog će profesionalci iz svih segmenata digitalnog ekosistema sa polaznicima deliti svoja iskustva iz sektora elektronske trgovine.