Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije 'u oblaku'

Telenor Capture čuva vaše omiljene selfije ‘u oblaku’ – i štedi memoriju na telefonu

Sa evolucijom pametnih telefona i sama kamera prešla je veliki put. Gotovo da nema osobe koja ne fotografiše svoje prijatelje, događaje i različite scene upravo uz pomoć svog pametnog ljubimca. I dok su mogućnosti za 'fotkanje' neograničene, isto se nažalost ne može reći i za memoriju vašeg telefona.

capture_telenor_samsung_main

“Najbolja kamera je ona koju imate sa sobom”, reči su poznatog i nagrađivanog fotografa Čejsa Džarvisa. Umnogome, ovaj citat savršeno opisuje ono šta pametni telefoni danas predstavljaju. Bilo da je za lični album ili post na Facebooku, fotografije su postale neizbežni deo naše svakodnevnice koji rado čuvamo i delimo sa svojim prijateljima. Ipak, fotke umeju vremenom da se nakupe, memorije na telefonu bude sve manje, a pitanje koje se nameće jeste kako možemo sačuvati naše drage uspomene?

Poznati servisi kao što su Facebook i Instagram omogućili su nam da upravo tamo čuvamo naše fotografije, no veliki broj korisnika ne želi javno da deli svoje drage momente. Kako je 2015. godina i kako ne volimo kablove, skladištenje foto i video sadržaja na računaru odavno više nije opcija koju želimo da razmatramo.

Naše uspomene, dostupne u svakom trenutku

Imajući na umu ovaj problem, Telenor je nedavno predstavio svoj odgovor koji stiže u vidu besplatne aplikacije Capture namenjene pretplatnicima ovog mobilnog operatera, ali i drugim korisnicima Android i iOS uređaja u Srbiji i Crnoj Gori. Capture je jednostavan cloud servis koji sigurno skladišti vaše fotografije i video zapise, backup-uje ih na server kome je moguće pristupiti u bilo koje doba dana i noći – putem pametog telefona, tableta ili računara.

U zavisnosti od vaše potrebe, Telenor Capture pruža mogućnost skladištenja od 25, 50 i 100 GB cloud prostora, dok je Internet saobraćaj za prebacivanje tj. sinhronizovanje fotografija u potpunosti besplatan do kraja 2017. godine za sve pretplatnike ovog operatera. Iz Telenora posebno ističu da svi pretplatnici drugih operatera besplatno dobijaju 2 GB cloud prostora na kome mogu skladištiti svoje fotografije i video klipove, te druge dokumente.

Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne 'Priče' (Story).
Capture nudi mogućnost postavljanja fotografija direktno sa vašeg telefona, koje kasnije možete organizovati i u posebne ‘Priče’ (Story).

Nakon što preuzmete aplikaciju za vaš smartphone, servis će vam pružiti mogućnost da postavite fotografije sa vašeg uređaja (bilo iz pojedinačnih albuma ili kompletan foto i video sadržaj). Svi podaci obeleženi su datumom tako da je pretraga znatno lakša, dok postoji i mogućnost kreiranja „Priča“ – posebnih albuma koji na jednom mestu čuvaju fotografije sa vašeg rođendana, letovanja ili drugog značajnog događaja, a koje je moguće podeliti sa prijateljima ili rodbinom putem unikatnog linka.

Jesu li moje fotografije zaista sigurne?

Kada govorimo o cloud servisima, nedavno istraživanje koje je Telenor sproveo u Srbiji otkrilo je da veliki broj građana danas ne koristi ni jednu aplikaciju za spremanje podataka „u oblaku“ – pametni telefon centralno je mesto gde se u većini slučajeva skladišti sadržaj. Glavni krivac za ovu činjenicu mogao bi upravo biti manjak poverenja građana kada je cloud tehnologija u pitanju, no predstavnici ovog operatera napominju da su korisnici jedini koji mogu da pristupe svom sadržaju, kao i da on nije javno dostupan:

Apsolutno svi podaci zaštićeni su enkripcijom koja radi na samom telefonu, ali i na serveru gde su fotografije i drugi sadržaj skladišteni, što znači da je mogućnost za narušavanje privatnosti korisnika svedena na minimum.

Vaše fotografije, vaše uspomene!

Ukoliko je najbolja kamera zaista ona koju imamo kraj sebe u datom trenutku, najbolji način da skladištimo naše vredne i nezaboravne momente mogao bi upravo biti „u oblaku“.

Iskoristite specijalnu promociju i isprobajte Telenor Capture već danas, pri čemu svi pretplatnici ovog operatera dobijaju 25, 50 i 100 GB besplatnog prostora za svoje fotografije, ali i priliku da osvoje vredne nagrade – kako u Srbiji, tako i u Crnoj GoriRegistrujte se, preuzmite kod i podelite ga sa prijateljima. Oni dobijaju 30 GB prostora, a vi poene za učešće u konkursu – kao i priliku da zaštitite vaše drage uspomene od zuba vremena, ali i da nastavite da ‘fotkate’ vama omiljene selfije!

Ostavi komentar

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

E-commerce

Šta to u carinskim propisima koči dostavu pošiljki i možemo li nešto da uradimo povodom toga?

Situacija sa nedostavljanjem pošiljki sa Aliexpressa nekoliko meseci unazad većinu korisnika navela je da preispitaju čitav sistem - od avio saobraćaja do Pošte. U ovom tekstu, pak, bavimo se carinskim propisima. Šta se zakonski može unaprediti kako bi nam paketi stizali brže?

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Kultura 2.0

Pisanje kompanijskog bloga može da vam donese sve ili ništa – zavisno od toga kako ga i zašto pišete

Da li je sadržaj 'kralj', čak i ako radite u tehnološkoj kompaniji? Zavisi koga pitate, a svoja iskustva i savete ovaj put dele predstavnici kompanija i agencija kojima je pisanje bloga donelo nove ljude i veliku prepoznatljivost u industriji.

Startapi i poslovanje

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Startapi i poslovanje

Beogradski tim kompanije Florence Healthcare obezbeđuje lakše čuvanje dokumentacije korporacija koje testiraju vakcinu za COVID-19

Rastko Jokić, Software Director ove kompanije iz SAD, otkriva nam kako izgleda obezbeđivati tehničku podršku za klijenta koji vrši kliničko istraživanje vakcine za korona virus.

Startapi i poslovanje

Otvorene prijave za novi BioSense akcelerator – cilj je dalja digitalizacija privrede

Nakon prvog BioSens akceleratora realizovanog 2019. u okviru projekta ANTARES, Institut BioSens kroz novi program nastavlja da podržava inovativne preduzetnike u razvoju ideja koje će doprineti digitalnoj transformaciji poljoprivrede.

Office Talks Podcast

Da li digitalci napuštaju gradove zbog korone?

Život u gradu ili na selu? Pitanje koje je posebno postalo aktuelno nakon izbijanja pandemije korona virusa.

Startapi i poslovanje

Kako ostati produktivan i nakon 7 meseci rada od kuće – otkrivaju nam članovi novosadskog COING-a

Rad od kuće, pogotovo kada to nije opcija već potreba, može imati i svoje negativne efekte. Za roditelje i mlade parove koji ne mogu da se distanciraju tokom radnog vremena rad od kuće čini se više kao kazna nego kao benefit - no to ne mora da bude tako, kao što su nam otkrili zaposleni u novosadskoj kompaniji COING.