Techstars stiže u Beograd: Tri dana radionica i predavanja u ICT Hub-u

Techstars stiže u Beograd: Tri dana radionica i predavanja u ICT Hub-u

U periodu između 24. i 26. oktobra ICT Hub organizuje seriju događaja i radionica sa predstavnicima Techstars-a iz Čikaga koji će tih dana boraviti u Beogradu. Prisutni će imati priliku da se povežu sa izvršnim direktorom jednog od najuspešnijih akceleratora, kao i sa programskim menadžerom, a predviđene su i 1 na 1 mentorske sesije, kao i deo za predstavljanje biznis ideja investitorima.

Izvršni direktor Techstarsa, Troy Henikoff, stiže u prestonicu kako bi se upoznao sa domaćim preduzetnicima.
Izvršni direktor Techstarsa, Troy Henikoff, stiže u prestonicu kako bi se upoznao sa domaćim preduzetnicima.

Nakon posete predstavnika seed investicionog fonda i akceleratora 500 startups, ICT Hub ove jeseni prvi put u Srbiju dovodi predstavnike poznatog akceleratora Techstars. Tokom trodnevne posete, prisutni će imati priliku da prisustvuju mentorskim sesijama i čuju predavanja Troja Henikofa, izvršnog direktora Techstars-a, kao i Dena Vilogbija, programskog menadžera.

Techstars danas važi za jedan od najuspešnijih globalnih ekosistema koji pomaže preduzetnicima prilikom izgradnje i skaliranje svojih tehnoloških biznisa. Tokom posete njegovih predstavnika, u fokusu će biti teme od važnosti za early stage startape kao što su akvizicija kupaca kroz digitalne kanale, finansijsko modelovanje i unapređenje komunikacionih veština. Zainteresovani timovi i kompanije imaće priliku da prisustvuju radionicama, da rade sa gostima kroz 1-na-1 mentorske sesije, ali i da pitch-uju investitorima svoju ideju.

Agenda

Ponedeljak, 24. oktobar 2016.

  • 10.00 – 11.00 Upoznavanje: Techstars – ko smo, šta radimo… i preduzetnički put Troja Henikofa
  • 11.00 – 13.00 Radionica “Interaktivna sesija o elevator pitch-evima” – Kako da postanete bolji komunikator”. Odabrane kompanije kroz elevator pitch od 60 sekundi predstavljaju ko su i šta rade i odmah dobijaju feedback.
  • 14.00 – 19.00 Rad sa timovima 1 na 1 (*u ovom periodu predviđeno je viđanje sa 10 timova, slot 30 minuta)

Utorak, 25. oktobar 2016.

  • 10.00 – 11.30 Radionica “Finansijsko modelovanje”
  • 11.30 – 16.00 Rad sa timovima 1 na 1 na njihovim finansijskim modelima (*predviđeno je viđanje sa 7 timova, slot 30 minuta)
  • 18.00 – 20.00 ICT HUB Meetup: “Razumevanje preduzetnog kapitala (Venture Capital) – USA perspektiva”. Dodatno, 6 timova će imati priliku da pitch-uje svoju ideju predstavnicima Techstars Čikago, nakon čega će dobiti povratne informacije o svojim izlaganjima.

Sreda, 26. oktobar 2016.

  • 09.00 – 10.30 Radionica “Levci konverzije i akvizicija kupaca kroz kanale digitalnog marketinga”

Iz ICT Hub-a poručuju da je učešće u svim radionicama, događajima i mentorskim sesijama sa predstavnicima Techstars-a u potpunosti besplatno, a zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta, potrebno je da prethodno popunite online prijavu i naznačite sve događaje u kojima želite da učestvujete. Više informacija o predstojećoj poseti dostupno je na zvaničnom sajtu ICT Hub-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.