Techstars stiže u Beograd: Tri dana radionica i predavanja u ICT Hub-u

Techstars stiže u Beograd: Tri dana radionica i predavanja u ICT Hub-u

U periodu između 24. i 26. oktobra ICT Hub organizuje seriju događaja i radionica sa predstavnicima Techstars-a iz Čikaga koji će tih dana boraviti u Beogradu. Prisutni će imati priliku da se povežu sa izvršnim direktorom jednog od najuspešnijih akceleratora, kao i sa programskim menadžerom, a predviđene su i 1 na 1 mentorske sesije, kao i deo za predstavljanje biznis ideja investitorima.

Izvršni direktor Techstarsa, Troy Henikoff, stiže u prestonicu kako bi se upoznao sa domaćim preduzetnicima.
Izvršni direktor Techstarsa, Troy Henikoff, stiže u prestonicu kako bi se upoznao sa domaćim preduzetnicima.

Nakon posete predstavnika seed investicionog fonda i akceleratora 500 startups, ICT Hub ove jeseni prvi put u Srbiju dovodi predstavnike poznatog akceleratora Techstars. Tokom trodnevne posete, prisutni će imati priliku da prisustvuju mentorskim sesijama i čuju predavanja Troja Henikofa, izvršnog direktora Techstars-a, kao i Dena Vilogbija, programskog menadžera.

Techstars danas važi za jedan od najuspešnijih globalnih ekosistema koji pomaže preduzetnicima prilikom izgradnje i skaliranje svojih tehnoloških biznisa. Tokom posete njegovih predstavnika, u fokusu će biti teme od važnosti za early stage startape kao što su akvizicija kupaca kroz digitalne kanale, finansijsko modelovanje i unapređenje komunikacionih veština. Zainteresovani timovi i kompanije imaće priliku da prisustvuju radionicama, da rade sa gostima kroz 1-na-1 mentorske sesije, ali i da pitch-uju investitorima svoju ideju.

Agenda

Ponedeljak, 24. oktobar 2016.

  • 10.00 – 11.00 Upoznavanje: Techstars – ko smo, šta radimo… i preduzetnički put Troja Henikofa
  • 11.00 – 13.00 Radionica “Interaktivna sesija o elevator pitch-evima” – Kako da postanete bolji komunikator”. Odabrane kompanije kroz elevator pitch od 60 sekundi predstavljaju ko su i šta rade i odmah dobijaju feedback.
  • 14.00 – 19.00 Rad sa timovima 1 na 1 (*u ovom periodu predviđeno je viđanje sa 10 timova, slot 30 minuta)

Utorak, 25. oktobar 2016.

  • 10.00 – 11.30 Radionica “Finansijsko modelovanje”
  • 11.30 – 16.00 Rad sa timovima 1 na 1 na njihovim finansijskim modelima (*predviđeno je viđanje sa 7 timova, slot 30 minuta)
  • 18.00 – 20.00 ICT HUB Meetup: “Razumevanje preduzetnog kapitala (Venture Capital) – USA perspektiva”. Dodatno, 6 timova će imati priliku da pitch-uje svoju ideju predstavnicima Techstars Čikago, nakon čega će dobiti povratne informacije o svojim izlaganjima.

Sreda, 26. oktobar 2016.

  • 09.00 – 10.30 Radionica “Levci konverzije i akvizicija kupaca kroz kanale digitalnog marketinga”

Iz ICT Hub-a poručuju da je učešće u svim radionicama, događajima i mentorskim sesijama sa predstavnicima Techstars-a u potpunosti besplatno, a zbog velikog interesovanja i ograničenog broja mesta, potrebno je da prethodno popunite online prijavu i naznačite sve događaje u kojima želite da učestvujete. Više informacija o predstojećoj poseti dostupno je na zvaničnom sajtu ICT Hub-a.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Mobilno

Izabrali smo za vas 40 najboljih telefona u ovom trenutku – od €250 do preko €1.000

Da li se i vi često zbunite kada planirate da kupite novi mobilni telefon, posebno sada kada je tržište prezasićeno raznim modelima? Ponuda mobilnih telefona nije nikada bila bogatija za sve ciljne grupe korisnika. Mi smo se potrudili da vam te ponude detaljnije približimo kroz cenovne kategorije najinteresantnijih modela za kupovinu.

Propustili ste

Internet marketing

Kako kreirati efikasne marketinške kampanje na servisu Spotify?

Spotify, jedna od najpoznatijih platformi za 'streaming' muzike, dostupan je na tržištu Srbije od jula, a njegov dolazak nije obradovao samo ljubitelje muzike - već i oglašivače koji polako počinju da koriste benefite reklamiranja na ovom servisu.

Intervju

Nova zakonska regulativa omogućava lakše dobijanje boravišne vize za strance koji žele da postanu deo srpskog IT sektora

Vlada Srbije početkom godine donela je Uredbu kojom se definišu osnovi boravka stranaca koji se često nazivaju i Startup, Talent i Investor vize, a koja zapravo predstavlja kriterijume za određivanje kategorija stranaca kojima se privremeni boravak u Srbiji može odobriti nezavisno od osnova za odobrenje privremenog boravka. O tome šta to znači za domaći IT sektor, otkrivamo u tekstu koji sledi.

Startapi i poslovanje

Dev Shopper Lazara Stojkovića pomoći će vam da pronađete tim vrhunskih developera

Pandemija korona virusa bila je inicijalna kapisla Lazaru Stojkoviću da u svoj startap portfolio doda još jedan projekat pod nazivom 'Dev Shopper' - servis za brže nalaženje partnerske firme za softverske projekte.

Netokracija

Generacije razdvojene galaksijom

Tokom vikenda IT zajednicu zahvatila je vest da su pojedine kompanije povukle svoju podršku za realizaciju filma o prvom srpskom računaru Galaksija.

Gaming

Državni fakulteti u Beogradu i Kragujevcu dobijaju gejming programe na master studijama

U okviru projekta Master 4.0 studenti master studija nekih od državnih fakulteta uskoro će moći da biraju dva nova programa koji će povezati svet tehnologije i svet umetnosti. Sredstva za realizaciju dobili su beogradski Univerzitet umetnosti u saradnji sa Matematičkim fakultetom i fakulteti Univerziteta u Kragujevcu, koji su nosioci programa.

Kolumna

Digitalizacija obrazovnog sektora je vreme u kome uče i studenti i profesori

Tokom avgusta i septembra celokupan nastavni i nenastavni kadar visokoškolskih ustanova u Srbiji imao je priliku da unapredi svoja znanja i veštine na polju online nastave - uz pomoć kompanije Microsoft i trening centra Semos Education.