Tapni - digitalna vizit karta na dodir

Tapni – digitalna vizit karta na dodir

Na koji način NFC tehnologija može da nam pomogne da zamenimo vizit karte i unapredimo razmenu poslovnih kontakata? U 69. epizodi Office Talks podcasta o tome razgovaramo sa Mihajlom Nikodijevićem, suosnivačem i direktorom startapa Tapni koji razvija 'pametne' vizit karte.

Naš sagovornik nam je najpre otkrio kako je ušao u svet startapa i preduzetništva nakon niza osvojenih hakatona sa svojim timom, a zatim i kako je svoj i potencijal svojih kolega iskoristio da razvije startap Tapni koji je nedavno dobio i investiciju od 200.000 evra.

Da je ovo pre svega zanimljiva poslovna priča najbolje pokazuje podatak i da je Tapni jedan od retkih domaćih startapa koji pored softverske, ima i hardversku komponentu, o čijem nam je razvoju naš sagovonik i govorio. Ovaj servis je nastao nakon dugog planiranja i strategijskog razmišljanja, s obzirom na to da su Mihajlo i njegov tim već imali jedan startap iza sebe pod nazivom Werbifli sa kojim nisu postigli željeni uspeh.

Prethodno iskustvo rezultovalo je okretanju ka jednom sasvim novom proizvodu koji jednostavno nema tržišnu ograničenost i može da bude koristan svima, posebno ljudima u poslovnom svetu. Otuda nam je Mihajlo govorio na koji način Tapni tačno funkcioniše i koje benefite nudi krajnjim korisnicima, uz osvrt na to kako ga je moguće preuzeti. Ono što je zanimljivo jeste činjenica na koji način su Mihajlo i njegov tim iskoristili pandemiju za rast ovog servisa, o čemu je takođe bilo nešto više reči.

Ostanite sa nama do kraja epizode i imaćete priliku da saznate koji su to naredni planovi koji čekaju pomenuti startap, posebno nakon investicije od investitora okupljenih iza Inicijative Digitalna Srbija koju su nedavno dobili. Ono što je, bar za sada, u planu ove firme, pored regrutovanja novih kolega i razvoja kvalitetnog korisničkog iskustva, jeste i prebacivanje poslovanja iz Austrije u Srbiju što će samo po sebi predstavljati svojevrstan izazov.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

3Lateral predao urbanistički projekat za novosadski kampus – useljenje 2024. godine

Epic Games i 3Lateral zvanično su objavili više detalja o narednim koracima vezanim za planiranje i izgradnju svog budućeg kampusa u Novom Sadu.

Startapi i poslovanje

Da li Srbija inovira i zašto je važna naša pozicija na listi Globalnog indeksa inovativnosti?

Na poziciji Globalnog indeksa inovativnosti Srbija je pala sa 53. na 54. poziciju. Analiziramo gde smo bili lošiji, a gde bolji na skali inovacija.

E-commerce

eCommerce bezbednost: 5 saveta za bezbedniju internet trgovinu

Svakog oktobra održava se Evropski mesec sajber bezbednosti. Sa porastom internet trgovine u svetu, ali i u Srbiji, zapitali smo se kako povećati bezbednost domaćih internet prodavnica i šta to mali i veliki trgovci mogu da urade kako bi zaštitili svoje kupce. Korisne savete potražite u nastavku ovog vodiča.

Propustili ste

Mobilno

Koji su to najbolji telefoni na tržištu u cenovnom rangu od €250 do preko €750

Tržište mobilnih telefona nikada pre nije bilo ovako raznoliko. Korisnici danas na raspolaganju imaju ogroman broj modela različitih klasa i cenovnih kategorija, da se slobodno može reći kako je mogućnost izbora pametnih telefona najveća - od kada oni postoje.

Startapi i poslovanje

Freshdesk je SaaS alat za CX koji koristi 50.000 kompanija širom sveta – a od skoro je dostupan i na Balkanu

Kompanija Freshworks od prošle godine posluje i na regionalnom tržištu, a sa direktorom za Balkan razgovaramo o njihovim proizvodima - pogotovu o alatu Freshdesk.

Office Talks Podcast

Šta su to superklasteri i kako nastaju? (gost Kosta Andrić)

Može li se u naredne četiri godine izgraditi prvi srpski superklaster i kako pomoću ovog modela unaprediti tehnološke kapacitete domaće privrede? Otkrivamo u prvoj epizodi Office Talks specijala.

Startapi i poslovanje

Rekordan broj investicija i akvizicija obeležili su domaći ekosistem u 2021. godini

Analiziramo koji su to događaji obeležili startap zajednicu u proteklih 365 dana.

Startapi i poslovanje

Opseg plate prva je stvar koju programeri traže u oglasu za posao

Da, oglasi za posao u IT industriji imaju mane - čak i ako ih i HR-ovi i kompanijski menadžeri pišu i proveravaju po nekoliko puta. Najčešće ne sadrže dovoljno informacija o poziciji, opseg plate uglavnom izostaje, ali su zato marketinški detalji u prvom planu.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Stručna podrška i do 15.000 CHF za lokalni razvoj i globalni rast inovativnih ideja

Naučno-tehnološki park Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak, novi poziv za Raising Starts, prvi pre-seed program koji startapima u najranijim fazama razvoja donosi stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.