Tapni - digitalna vizit karta na dodir

Tapni – digitalna vizit karta na dodir

Na koji način NFC tehnologija može da nam pomogne da zamenimo vizit karte i unapredimo razmenu poslovnih kontakata? U 69. epizodi Office Talks podcasta o tome razgovaramo sa Mihajlom Nikodijevićem, suosnivačem i direktorom startapa Tapni koji razvija 'pametne' vizit karte.

Naš sagovornik nam je najpre otkrio kako je ušao u svet startapa i preduzetništva nakon niza osvojenih hakatona sa svojim timom, a zatim i kako je svoj i potencijal svojih kolega iskoristio da razvije startap Tapni koji je nedavno dobio i investiciju od 200.000 evra.

Da je ovo pre svega zanimljiva poslovna priča najbolje pokazuje podatak i da je Tapni jedan od retkih domaćih startapa koji pored softverske, ima i hardversku komponentu, o čijem nam je razvoju naš sagovonik i govorio. Ovaj servis je nastao nakon dugog planiranja i strategijskog razmišljanja, s obzirom na to da su Mihajlo i njegov tim već imali jedan startap iza sebe pod nazivom Werbifli sa kojim nisu postigli željeni uspeh.

Prethodno iskustvo rezultovalo je okretanju ka jednom sasvim novom proizvodu koji jednostavno nema tržišnu ograničenost i može da bude koristan svima, posebno ljudima u poslovnom svetu. Otuda nam je Mihajlo govorio na koji način Tapni tačno funkcioniše i koje benefite nudi krajnjim korisnicima, uz osvrt na to kako ga je moguće preuzeti. Ono što je zanimljivo jeste činjenica na koji način su Mihajlo i njegov tim iskoristili pandemiju za rast ovog servisa, o čemu je takođe bilo nešto više reči.

Ostanite sa nama do kraja epizode i imaćete priliku da saznate koji su to naredni planovi koji čekaju pomenuti startap, posebno nakon investicije od investitora okupljenih iza Inicijative Digitalna Srbija koju su nedavno dobili. Ono što je, bar za sada, u planu ove firme, pored regrutovanja novih kolega i razvoja kvalitetnog korisničkog iskustva, jeste i prebacivanje poslovanja iz Austrije u Srbiju što će samo po sebi predstavljati svojevrstan izazov.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Sponzorisano

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.

Intervju

Može li veštačka inteligencija pomoći u izgradnji održivih energetskih sistema i poslovanja?

Koliko bi i na koji način integracija AI tehnologije mogla da utiče na unapređenje rešenja u energetskom sektoru, ali i na poslovanje jedne kompanije? Odgovor na ovo pitanje dobili smo u razgovoru sa Jelenom Pejković iz kompanije Schneider Electric.