Synechron podržao prvi hakaton na PMF-u u Novom Sadu

Studenti informatike i Synechron organizovali prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

BarKod hakaton, prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, održan je prethodnog vikenda pod sloganom 'Ako ništa…bar kod!'.

Kompanija Synechron bila je partner ovog događaja sa ciljem da podrži studente u prezentaciji njihovih inovativnih ideja i ohrabri njihove prve profesionalne korake u programiranju.

Svoja inovativna rešenja nakon osam sati BarKod hakatona predstavilo je 30 takmičara i, kako navode organizatori, demonstriran je visok nivo znanja prilikom razvijanja full stack aplikacije. Tehnologije korišćene za FrontEnd i BackEnd bile su po izboru takmičara, dok se responzivan dizajn podrazumevao, uz mogućnost depolymenta na AWS server.

Mentori i sudije takmičenja, zaposleni u Synechronu (Andreja Isaković, Milan Jović, Želimir Stefanović, Radonja Prelević, Boris Hadžić), kao i Ivan Pribela, asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu, pohvalili su kvalitet rešenja koje su timovi ponudili, imajući u vidu događaj, ograničeno vreme, pritisak i kompletan razvoj aplikacije od nule.

Pobednički tim bio je INTelligence, koji su činili studenti druge godine fakulteta, a koji se izdvojio svojim rešenjem u razvijanju aplikacije za konverziju određene količine jedne valute u drugu valutu, dodatno nudeći mogućnosti predviđanja kretanja kursa valute u narednom periodu.

Synechron za studente organizuje i praksu u kompaniji

O posvećenosti takmičara svedoči i brojka od 16.000 poziva na eksterni API tokom takmičenja, a organizatori posebno ističu da se pobednička ekipa koju čine Stefan Đurđević, Bojan Mijanović i Uroš Poček, posebno izdvojila svojim pristupom problematici, svojom kreativnošću u pronalaženju rešenja i predlogom primene veštačke inteligencije. INTelligence navodi sledeće:

Osnovni motiv prijavljivanja na hakaton nam je bila ideja da se oprobamo na ovoj vrsti takmičenja, s obzirom da ranije nismo imali iskustva u nekim ozbiljnijim projektima. U trenucima izazova koje smo imali tokom razvoja backenda, shvatili smo da je ovo bila prilika da uz mentore naučimo nešto novo.

Za nas hakatoni predstavljaju priliku da testiramo svoju inovativnost, pomerimo granice, upoznamo kolege, kao i steknemo kontakte sa ozbiljnim kompanijama koje nude mogućnost studentske prakse, te tako ulaznicu u svet ozbiljnih projekata i programiranja.

Kompanija Synechron prepoznala je značaj podrške ovakvih takmičenje i ohrabrivanja studenata da zakorače u svet programiranja. “Iz ovog razloga, smatramo da je praksa u kompaniji, koju mi već godinama realizujemo sa studentima Univerziteta u Novom Sadu, najbolji način da se studenti završnih godina upoznaju sa Greenfield i Enterprise-level projektima kakve radimo za klijente svetskog finansijskog tržišta i tako omogućavamo potpunu digitalnu transformaciju njihovog poslovanja”, navode oni.

Tokom pomenute prakse, uz podršku mentora, studenti imaju priliku da se upoznaju sa kompanijom, procene sopstvene afinitete i ambicije, i tako sebi otvore vrata ka ozbiljnoj programerskoj karijeri. Oko 80% praktikanata zaposlili su se u Synechronu nakon dvomesečne prakse.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako se vaš tim sastoji od samo nekoliko ljudi?

Iako ste mali tim, veoma je bitno obratiti pažnju na 'feedback' koji vam daju korisnici i postarati se da ste zaista tu za njih. Zato je segment korisničke podrške ponekada presudan.

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Intervju

Symphony organizuje interne tehničke zajednice za razmenu znanja – a uskoro i eksternu konferenciju ‘TechNote’

Ova kompanija je za svoje zaposlene organizovala tehničke zajednice čiji je cilj podela znanja i iskustva među članovima tima (QA, DevOps i Front-End community), a to je preraslo i u eksternu konferenciju 'TechNote' koja startuje od marta.

Tehnologija

Šta je to ‘bear market’ i kako se povezuje sa drastičnim padom kriptovaluta?

U prethodnim danima Bitcoin je doživeo nagli pad vrednosti, spustivši se na ispod 35.000 dolara. Štaviše, kompletno 'crypto' tržište je u padu, smanjujući vrednost gotovo svih kriptovaluta. Šta je uzrok ovom problemu i koji uticaj u svemu tome ima termin 'bear market'?

Office Talks Podcast

Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Sa Aleksandrom Popović i Pavlom Batutom razgovarali smo o tome kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.