Synechron podržao prvi hakaton na PMF-u u Novom Sadu

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Studenti informatike i Synechron organizovali prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu

BarKod hakaton, prvi hakaton na Prirodno-matematičkom fakultetu u Novom Sadu, održan je prethodnog vikenda pod sloganom 'Ako ništa…bar kod!'.

Kompanija Synechron bila je partner ovog događaja sa ciljem da podrži studente u prezentaciji njihovih inovativnih ideja i ohrabri njihove prve profesionalne korake u programiranju.

Svoja inovativna rešenja nakon osam sati BarKod hakatona predstavilo je 30 takmičara i, kako navode organizatori, demonstriran je visok nivo znanja prilikom razvijanja full stack aplikacije. Tehnologije korišćene za FrontEnd i BackEnd bile su po izboru takmičara, dok se responzivan dizajn podrazumevao, uz mogućnost depolymenta na AWS server.

Mentori i sudije takmičenja, zaposleni u Synechronu (Andreja Isaković, Milan Jović, Želimir Stefanović, Radonja Prelević, Boris Hadžić), kao i Ivan Pribela, asistent na Prirodno-matematičkom fakultetu, pohvalili su kvalitet rešenja koje su timovi ponudili, imajući u vidu događaj, ograničeno vreme, pritisak i kompletan razvoj aplikacije od nule.

Pobednički tim bio je INTelligence, koji su činili studenti druge godine fakulteta, a koji se izdvojio svojim rešenjem u razvijanju aplikacije za konverziju određene količine jedne valute u drugu valutu, dodatno nudeći mogućnosti predviđanja kretanja kursa valute u narednom periodu.

Synechron za studente organizuje i praksu u kompaniji

O posvećenosti takmičara svedoči i brojka od 16.000 poziva na eksterni API tokom takmičenja, a organizatori posebno ističu da se pobednička ekipa koju čine Stefan Đurđević, Bojan Mijanović i Uroš Poček, posebno izdvojila svojim pristupom problematici, svojom kreativnošću u pronalaženju rešenja i predlogom primene veštačke inteligencije. INTelligence navodi sledeće:

Osnovni motiv prijavljivanja na hakaton nam je bila ideja da se oprobamo na ovoj vrsti takmičenja, s obzirom da ranije nismo imali iskustva u nekim ozbiljnijim projektima. U trenucima izazova koje smo imali tokom razvoja backenda, shvatili smo da je ovo bila prilika da uz mentore naučimo nešto novo.

Za nas hakatoni predstavljaju priliku da testiramo svoju inovativnost, pomerimo granice, upoznamo kolege, kao i steknemo kontakte sa ozbiljnim kompanijama koje nude mogućnost studentske prakse, te tako ulaznicu u svet ozbiljnih projekata i programiranja.

Kompanija Synechron prepoznala je značaj podrške ovakvih takmičenje i ohrabrivanja studenata da zakorače u svet programiranja. “Iz ovog razloga, smatramo da je praksa u kompaniji, koju mi već godinama realizujemo sa studentima Univerziteta u Novom Sadu, najbolji način da se studenti završnih godina upoznaju sa Greenfield i Enterprise-level projektima kakve radimo za klijente svetskog finansijskog tržišta i tako omogućavamo potpunu digitalnu transformaciju njihovog poslovanja”, navode oni.

Tokom pomenute prakse, uz podršku mentora, studenti imaju priliku da se upoznaju sa kompanijom, procene sopstvene afinitete i ambicije, i tako sebi otvore vrata ka ozbiljnoj programerskoj karijeri. Oko 80% praktikanata zaposlili su se u Synechronu nakon dvomesečne prakse.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Novost

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.