U novom Superste ciklusu spremno 5.1 milion dinara za inovativne ideje mladih

Novi ciklus Superste programa Erste Banke namenjenog mladima od 16 do 35 godina otvoren je za prijave. Na program se mogu prijaviti formalne i neformalne grupe koje za cilj imaju razvoj društveno odgovornih projekata u oblasti kulture, umetnosti i obrazovanja.

Prvi deo programa – Centrifuga namenjen je mladim kreativcima koji teže da kroz realizaciju svojih projekata doprinesu razvoju lokalnih zajednica, ali i društva u celini i u tom cilju organizatori su učesnicima obezbedili i mentorsku podršku iz oblasti  marketinga, komunikacija, ljudskih resursa, dizajna, projektnog menadžmenta, kulture i preduzetništva. Povodom ove akcije oglasio se i Vladimir Todorović, direktor Direkcije komunikacija Erste Banke:

Najvažnije kod mladih koji žele da se prijave je da veruju u sebe i svoje ideje, da teže da uključe i inspirišu što više ljudi iz svoje okoline i da žele da izvrše pozitivan uticaj na društvo u celini. Dokaz da je to moguće su svi sjajni projekti talentovanih timova iz cele Srbije koje smo podržali prethodnih godina, a koji su postali prepoznatljivi i na nacionalnom nivou.

Neki od podržanih prošlogodišnjih projekata su i Ptice na dlanu (za zaštitu i proučavanje ptica Srbije), Pedaliranje (za lakše snalaženje biciklista u Beogradu) Klasika u poseti (interaktivnih koncerata namenjen ljudima koji se nalaze na dužem bolničkom lečenju) itd.

Prijave otvorene do 7. maja

Za deset najboljih projekata, odn. za njihovu realizaciju, ove godine izdvojeno je po 500.000 dinara, dok projekat koji dobije nagradu publike očekuje 100.000 dinara, a sve što je potrebno je da mladi svoju prijavu pošalju do 7. maja.

Kako organizatori (među kojima su i Trag fondacija i Sprawsm d.o.o.) najavljuju, u Nišu, Novom Sadu, Šapcu i Beogradu tokom aprila biće organizovane projektne klinike i događaji za sve zainteresovane formalne i neformalne  grupe, a detaljnije informacije o konkursu nalaze se na portalu Superste.net.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Quantox otvorio kancelariju u Novom Sadu – petu posle Beograda, Niša, Kragujevca i Čačka

Sa ciljem privlačenja lokalnog kadra, sve veći broj domaćih IT kompanija otvara svoje kancelarije širom Srbije nudeći budućim kolegama mogućnost rada iz rodnog grada.

Kolumna

TripAdvisor marketing: Kako da vaš hotel ‘dominira’ na osnovu iskustva posetilaca

U ugostiteljstvu se oduvek znalo da je zadovoljni gost najbolja reklama, kao i da su najbolji gosti oni koji dođu putem preporuke.

Internet marketing

Da li su platforme za influensere samo ‘hype’ koji prolazi – poput WoM servisa?

Sećate se 2014. godine i tada aktuelnih 'word of mouth' platformi (iPyro, Beeshaper i drugi) - alata za spajanje brendova i njihovih vernih korisnika kao najboljih kanala za promociju? Danas, pak, imamo platforme za spajanje influensera i brendova, a mi se pitamo da li će ovi servisi završiti kao i njihovi prethodnici?

Propustili ste

Karijere

6 stvari koje NE doprinose razvoju vaše (digitalne) karijere

Kojim god poslom da krećete da se bavite, a pogotvo digitalnim, zapamtite lekcije koje vas mogu zadržati na pravom putu.

E-commerce

Dijaspora.shop startovao sa 40.000 artikala – cilja na vašu rodbinu u inostranstvu da kupuje za vas u Srbiji

Ostavivši sigurne poslove iza sebe, Marko, Srđan i Emil pokrenuli su dijaspora.shop - prvu Internet prodavnicu za naše ljude u inostranstvu koji kupuju robu za porodicu i prijatelje u Srbiji.

Novost

€1.500.000 za NTP Beograd – EU preuzima finansiranje parka

Evropska komesarka za digitalno društvo i ekonomiju Marija Gabrijel, najavila je da će od sledeće godine Evropska unija preuzeti finansiranje Naučno-tehnološkog parka u Beogradu u iznosu od 1,5 miliona evra.

Tehnologija

CERN openlab i Comtrade produžili saradnju za dalji razvoj ‘data security’ rešenja

CERN openlab i Comtrade produžili su saradnju potpisavši trogodišnji sporazum po kom će Comtrade biti zadužen za omogućavanje pristupa rezultatima CERN-ovih istraživanja bilo gde u svetu.

Tehnologija

Beskontaktno plaćanje u Srbiji poraslo za 154% u odnosu na prošlu godinu

Srbija iznad evropskog proseka u broju i vrednosti beskontaktnih transakcija, što dokazuje zrelost tržišta za modernija platna rešenja primerena digitalnom dobu.

Startapi i poslovanje

80.000 turista širom sveta posetilo unikatne ture zahvaljujući domaćoj aplikaciji Tour Guide

Da li na odmoru posećujete lokacije koje ne spadaju u tradicionalnu turističku ponudu? Odgovor na ovo pitanje osnova je na kojoj je Tour Guide ekipa bazirala svoj biznis.