Italijansko-srpski Sunthetic napuniće vaš iPhone - uz pomoć Sunca

Italijansko-srpski Sunthetic napuniće vaš iPhone – uz pomoć Sunca

Sa namerom da iskoristi Sunčevu energiju za punjenje pametnih telefona, kompanija Sunthetic podigla je više od 15.000 evra uz pomoć Indiegogo kampanje. Uprkos tek delimičnom ispunjenju svog cilja, ovaj italijansko-srpski tim kreće sa razvojem solarnog putanja za iPhone. U razgovoru sa osnivačem kompanije, Gerardom Di Đuzepeom, otkrivamo kako je došlo do ove saradnje, ali i dalje planove za njihove proizvode.

Sunthetic kućište (case) na poleđini koristi poslednju generaciju solarnog panela koji je dostupan na tržištu, kako bi obezbedio neograničen izvor energije za najnovije iPhone modele. Kako se današnji pametni telefoni ne mogu pohvaliti izdržljivošću baterije, ovo kućište nameće se kao idealno rešenje – koristeći se energijom Sunca. No, kako zapravo Sunthetic radi?

Jedan od najbitnijih elemenata ovog proizvoda upravo je integrisana dvomilimetarska baterija koja obezbeđuje i do 40% dodatnog kapaciteta baterije, a koja se napaja pomoću solarnog panela koji se nalazi na poleđini kućišta. Patent koji je razvijen upravo u Srbiji obezbeđuje jednostavnu i potpunu kontrolu korisnika nad procesom dopune, a tu je i LED indikator koji pokazuje preostali nivo baterije. Iz kompanije kažu da Sunthetic kućište na ovaj način omogućava i do dodatnih 7 sati razgovora.

Crowdfundigom (delimično) do sredstava potrebnih za dalji razvoj

Kako Di Đuzepe kaže, početna ideja bila je da se kreira case koji će kombinovati stil, performanse i skoro pa neograničeni izvor energije za vlasnike pametnih telefona – u ovom slučaju, korisnike iPhone uređaja. Iako predstavlja pomalo glomazan uređaj, mnogi korisnici danas će se pre odlučiti za funkcionalnost i nešto veće gabarite, kako bi njihovi pametni telefoni zaista mogli da izdrže celodnevni ciklus korišćenja, bez potrebe za pronalaskom obližnje utičnice.

Daleko od utičnice. Sunthetic case napuniće vaš iPhone uz pomoć solarne energije.

Gerardo dodaje da iako kompanija nije uspela da ispuni cilj od 50.000 evra, Indiegogo kampanju svakako ne bi nazivali neuspešnom. Prikupljeno je nešto više od 15.000 evra koji će biti iskorišćeni za finalnu fazu izrade prototipa, marketing, kao i pokretanje serijske proizvodnje:

Prikupljena sredstva će nam poslužiti da privedemo kraju i završimo prototip fazu Sunthetica, kako bi nakon toga krenuli u serijsku proizvodnju. Sa druge strane, moram da napomenem da smo započeli i fazu sertifikacije samog proizvoda za tržište EU i SAD-a.

Naš sagovornik između ostalog otkriva i da Sunthetic sve važne operacije obavlja upravo iz Beograda, te da se u glavnom gradu Srbije nalazi gotovo kompletan tim ove kompanije – uključujući menadžment, dizajnere, inženjere, dok je trenutno otvoreno i mesto za dva elektro inženjera koji bi uskoro trebali da se priključe ekipi.

Na pitanje Netokracije da li je njegova kompanija trenutno u potrazi za dodatnom investicijom, Di Đuzepe kaže da razgovara sa nekoliko investitora, ali da će se šansa za upoznavanje potencijalnih partnera ukazati već u okviru Google Campus-a u Varšavi, kada će proizvod biti i predstavljen iza zatvorenih vrata.

Dotakavši se teme budućih planova, Gerardo zaključuje da će do kraja juna biti izrađeno 30 solarnih kućišta koja će biti dostavljena partnerima, te da je samo jedan od planova za budući period uspostavljanje saradnje sa tehničkim fakultetima u Beogradu u cilju saradnje i razvoja nekih budućih, solarnih projekata. Više informacija o Sunthetic kućištu možete pronaći na zvaničnom sajtu ove kompanije.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.

Startapi i poslovanje

Fond za inovacionu delatnost dodeljuje bespovratno €380.000 – prijavite svoje inovativne projekte

Fond za inovacionu delatnost raspisao je danas javni poziv za dodelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 380.000 evra za razvoj inovativnih proizvoda, usluga i tehnologija kroz Program ranog razvoja i Program saradnje nauke i privrede.