Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Gost 34. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Vladimir Kovač sa kojim smo razgovarali o budućnosti organizovanja događaja i tome kako je aktuelna pandemija negativno uticala na industriju događaja i konferencija.

Iako se situacija u ovoj godini kada je reč o organizovanju velikih događaja neće značajno promeniti, Vlada nam je otkrio šta bi to sve sa organizacione strane u 2021. moglo da bude deo pomenute industrije, na osnovu svog bogatog iskustva iz ove oblasti.

Sa našim sagovornikom smo imali priliku da govorimo i o jednoj, relativno novoj terminologiji, a reč je o hibridinim događajima. Tom prilikom, Kovač je napravio paralelu između onih biznisa kojima su događaji jedan deo poslovnih modela i onih biznisa koji su u potpunosti orijentisani na njihovu organizaciju, definišući i šta za njih, ali i za publiku u tom slučaju predstavlja koncept hibridnih događaja.

Osvrnuli smo se i na domaću scenu, pa nam je Vladimir otkrio svoje stavove na pitanje da li se u ovom trenutku šira publika prezasitila različitih online događaja kojih je, istini za volju, ove godine bilo zaista mnogo na Internetu. S obzirom na to da nas je pandemija značajno udaljila od standardnih konferencija, naš gost nam je govorio i o tome šta je to krucijalno što nedostaje ljudima kada su konferencije u pitanju, pozivajući se na društveni faktor i faktor networkinga.

Sa druge strane, Vladimir je na osnovu svojih iskustava podelio konkretne savete o tome kako najuspešnije organizovati digitalne event-ove na Internetu i zašto ne treba pokušavati kopirati fizičke događaje na online prostoru – s obzirom na to da je ovde reč o potpuno drugačijim stvarima i zašto je kvalitet sadržaja ovde ključna stvar.

Sa našim sagovornikom smo pričali i da li smo sve “ispucali” što se tiče online događaja u prethodnoj godini, kao i da li je pandemija virusa zapravo sa sobom donela možda neke pozitivne stvari i zašto je pre svega sada veoma važno da organizatori budu taktični.

Na samom kraju, Kovač je govorio i o veoma važnom faktoru koji se tiče zarade od ove delatnosti u vreme zdravstvene krize, istakavši da je baš u ovom trenutku za uspeh u pomenutoj industriji veoma važna izgradnja brenda i stvaranje poverenja. Uz to, Vlada nam je otkrio i njegova očekivanja za tekuću godinu kada je reč o pomenutoj industriji.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Ekskluzivno

NCR otvorio novu zgradu : 30.000 m² najsavremenijeg tehnološkog kampusa u Beogradu vrednog $100 miliona

Donosimo vam ekskluzivne fotografije novog NCR tehnološkog kampusa koji je danas otvoren u prestonici, a u kojem će uskoro raditi više od 5.000 zaposlenih.

Startapi i poslovanje

Continentalovih četiri godine u Srbiji – direktor Saša Ćoringa o IT zajednici, subvencijama i daljem rastu

Prvi put od dolaska nemačkog Continentala u Novi Sad, razgovaramo o zapošljavanju i prilikama za razvoj visokostručnog kadra, proizvodima na kojima rade domaći inženjeri, kao i o daljim planovima kompanije za razvoj poslovanja u Srbiji.

Propustili ste

Karijere

Loš ‘offboarding’ može imati veoma loše posledice po kompaniju – i zato ne otpisujte bivše zaposlene

Zašto je važno imati dobro ustanovljen 'offboarding' proces kada zaposleni odlaze iz kompanije? Zato što nikada ne znate da li će u nekom trenutku odlučiti da se vrate i kakva će iskustva preneti prijateljima iz industrije.

Gaming

Život i rad Nikole Tesle i Mihajla Pupina oživljeni kroz video igre domaćih studija

Najbolji polaznici besplatnog obrazovnog programa Nordeus fondacije i letnje prakse Crater Training Centra napravili su dve igre o našim slavnim naučnicima i premijerno ih prikazali na izložbi u Muzeju nauke i tehnike.

Gaming

ITC Studio iz Niša je među pionirima razvoja VR igara u Srbiji – a do sada su izdali pet naslova na Steamu

O industriji razvoja igara često pišemo na Netokraciji, ali retko smo imali priliku da predstavimo timove koji se bave razvojem VR igara. ITC Studio iz Niša je upravo takav tim.

E-commerce

Glovo dostavljačima zarada od 500 do 600 evra – strani dostavljači rade u skladu sa zakonom

Direktor kompanije Glovo Srbija u razgovoru sa medijima približio je poslovanje ove kompanije u periodu nakon akvizicije servisa Donesi.

Gaming

Fortuna Esports postaje regionalni predstavnik Trova za Balkan – sledi jačanje zajednice i brojni događaji

Streaming platforma za gejmere Trovo i domaći Fortuna Esports napravili su partnerstvo u sklopu kog ova domaća organizacija postaje predstavnik pomenute platforme za ceo Balkan.

Novost

Studio Kerber pokrenuo Kickstarter kampanju za razvoj svoje društvene igre – cilj je $6.000

Domaći tim koji razvija društvene igre Kerber Games pokrenuo je Kickstarter kampanju za svoju novu igru 'Final Challenge'.