Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Gost 34. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Vladimir Kovač sa kojim smo razgovarali o budućnosti organizovanja događaja i tome kako je aktuelna pandemija negativno uticala na industriju događaja i konferencija.

Iako se situacija u ovoj godini kada je reč o organizovanju velikih događaja neće značajno promeniti, Vlada nam je otkrio šta bi to sve sa organizacione strane u 2021. moglo da bude deo pomenute industrije, na osnovu svog bogatog iskustva iz ove oblasti.

Sa našim sagovornikom smo imali priliku da govorimo i o jednoj, relativno novoj terminologiji, a reč je o hibridinim događajima. Tom prilikom, Kovač je napravio paralelu između onih biznisa kojima su događaji jedan deo poslovnih modela i onih biznisa koji su u potpunosti orijentisani na njihovu organizaciju, definišući i šta za njih, ali i za publiku u tom slučaju predstavlja koncept hibridnih događaja.

Osvrnuli smo se i na domaću scenu, pa nam je Vladimir otkrio svoje stavove na pitanje da li se u ovom trenutku šira publika prezasitila različitih online događaja kojih je, istini za volju, ove godine bilo zaista mnogo na Internetu. S obzirom na to da nas je pandemija značajno udaljila od standardnih konferencija, naš gost nam je govorio i o tome šta je to krucijalno što nedostaje ljudima kada su konferencije u pitanju, pozivajući se na društveni faktor i faktor networkinga.

Sa druge strane, Vladimir je na osnovu svojih iskustava podelio konkretne savete o tome kako najuspešnije organizovati digitalne event-ove na Internetu i zašto ne treba pokušavati kopirati fizičke događaje na online prostoru – s obzirom na to da je ovde reč o potpuno drugačijim stvarima i zašto je kvalitet sadržaja ovde ključna stvar.

Sa našim sagovornikom smo pričali i da li smo sve “ispucali” što se tiče online događaja u prethodnoj godini, kao i da li je pandemija virusa zapravo sa sobom donela možda neke pozitivne stvari i zašto je pre svega sada veoma važno da organizatori budu taktični.

Na samom kraju, Kovač je govorio i o veoma važnom faktoru koji se tiče zarade od ove delatnosti u vreme zdravstvene krize, istakavši da je baš u ovom trenutku za uspeh u pomenutoj industriji veoma važna izgradnja brenda i stvaranje poverenja. Uz to, Vlada nam je otkrio i njegova očekivanja za tekuću godinu kada je reč o pomenutoj industriji.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Šta rade zaposleni dok HR menadžeri spavaju? Kritikuju LGBT zajednicu i leče decu SMS porukama

Koliko ste upoznati sa kulturom ćutanja, skretanja pogleda i sleganja ramena koja je nikad prisutnija u domaćoj IT zajednici?

E-commerce

Deltin ‘Ananas’ unaprediće domaći e-commerce ne investicijom od €100 miliona, već brigom o korisnicima. Može li on to?

Kompanija Delta Holding najavila je da nakon 30 godina poslovanja u različitim oblastima u 2021. godini ulazi u e-commerce. Analiziram kako bi novi biznis mogao da izgleda i na čemu se mora zasnivati kako bi se takmičio sa konkurencijom.

Kultura 2.0

Sirenin krug poverenja: Zašto founderi toliko često biraju nepotizam?

Nepotizam je neiskren način da se ljudima veruje. Pogotovo u poslu.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Prevara od 70 miliona dolara – ko je kriv?

U 36. epizodi Netokracijinog Office Talks podcasta ugostili smo novinara BIRN-a, Aleksandra Đorđevića, sa kojim smo razgovarali o Internet prevarama. Reč je o nepostojećim sajtovima za kupovinu kriptovaluta i berzama, te call centrima koji su nedavno dospeli u žižu javnosti.

Kultura 2.0

Oporezivanje digitalne imovine u Srbiji: Koje obaveze imaju fizička i pravna lica?

Do decembra 2020. godine poreski propisi nisu izričito prepoznavali digitalnu imovinu i to je vodilo nepovoljnom poreskom tretmanu transakcija koje uključuju digitalnu imovinu, ali i pravnoj nesigurnosti o tome kako se digitalna imovina oporezuje. U tekstu objašnjavamo kako sada stoje stvari po tom pitanju.

Startapi i poslovanje

Američko-srpska podcast platforma Sounder.fm osigurala novu investiciju od $2.15 miliona

Nakon prošlogodišnje investicije od 1,8 miliona dolara, ova platforma za hostovanje i laku pretragu podcasta, audio knjiga i newscasta, prikupila je još 2,15 miliona dolara.

Startapi i poslovanje

NBS: U 2020. godini Srbija izvezla €1,37 milijardi ICT usluga

Sporiji rast nego u 2019. godini mogao bi biti opravdan aktuelnom pandemijom.

Novost

Program ‘Tačka povratka’ objavio vodič za lakši povratak Srba iz dijaspore u domovinu

Program za povezivanje sa srpskom dijasporom 'Tačka povratka' objavio je besplatan online 'Vodič za povratnike', namenjen građanima u dijaspori, bilo da su se već odlučili da se vrate u Srbiju, tek razmišljaju o povratku, ili ih zanimaju prilike za poslovnu saradnju.

Kultura 2.0

Platforma net.kabinet predstavlja interdisciplinarni kurs ‘Epidemija’ za srednjoškolce

Fondacija Petlja, Inicijativa 'Digitalna Srbija' i UNICEF predstavili su kurs "Epidemija" koji povezuje znanja o fenomenu epidemije iz ugla biologije, hemije, matematike i informatike. Kurs se sastoji iz tekstova, ilustracija, kvizova, a narator je glumac Miloš Biković.