Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Gost 34. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Vladimir Kovač sa kojim smo razgovarali o budućnosti organizovanja događaja i tome kako je aktuelna pandemija negativno uticala na industriju događaja i konferencija.

Iako se situacija u ovoj godini kada je reč o organizovanju velikih događaja neće značajno promeniti, Vlada nam je otkrio šta bi to sve sa organizacione strane u 2021. moglo da bude deo pomenute industrije, na osnovu svog bogatog iskustva iz ove oblasti.

Sa našim sagovornikom smo imali priliku da govorimo i o jednoj, relativno novoj terminologiji, a reč je o hibridinim događajima. Tom prilikom, Kovač je napravio paralelu između onih biznisa kojima su događaji jedan deo poslovnih modela i onih biznisa koji su u potpunosti orijentisani na njihovu organizaciju, definišući i šta za njih, ali i za publiku u tom slučaju predstavlja koncept hibridnih događaja.

Osvrnuli smo se i na domaću scenu, pa nam je Vladimir otkrio svoje stavove na pitanje da li se u ovom trenutku šira publika prezasitila različitih online događaja kojih je, istini za volju, ove godine bilo zaista mnogo na Internetu. S obzirom na to da nas je pandemija značajno udaljila od standardnih konferencija, naš gost nam je govorio i o tome šta je to krucijalno što nedostaje ljudima kada su konferencije u pitanju, pozivajući se na društveni faktor i faktor networkinga.

Sa druge strane, Vladimir je na osnovu svojih iskustava podelio konkretne savete o tome kako najuspešnije organizovati digitalne event-ove na Internetu i zašto ne treba pokušavati kopirati fizičke događaje na online prostoru – s obzirom na to da je ovde reč o potpuno drugačijim stvarima i zašto je kvalitet sadržaja ovde ključna stvar.

Sa našim sagovornikom smo pričali i da li smo sve “ispucali” što se tiče online događaja u prethodnoj godini, kao i da li je pandemija virusa zapravo sa sobom donela možda neke pozitivne stvari i zašto je pre svega sada veoma važno da organizatori budu taktični.

Na samom kraju, Kovač je govorio i o veoma važnom faktoru koji se tiče zarade od ove delatnosti u vreme zdravstvene krize, istakavši da je baš u ovom trenutku za uspeh u pomenutoj industriji veoma važna izgradnja brenda i stvaranje poverenja. Uz to, Vlada nam je otkrio i njegova očekivanja za tekuću godinu kada je reč o pomenutoj industriji.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki ‘Cosmic Buildings’ podigao investiciju od $1,5 miliona i predstavio svoju održivu kuću u San Francisku

Startap Cosmic Buildings koji je osnovao Saša Jokić, podigao je pre-seed rundu investicije u iznosu od 1,5 miliona dolara koju predvodi domaći fond Fifth Quarter Ventures uz učešće Ciri Ventures, Navitas Capital, Climate Capital i vodećih 'angel' investitora.

Office Talks Podcast

Tech feminizam i Mudrinićev američki san

Nakon kraće pauze, 182. epizoda Office Talks podkasta bila je internog tipa: Mudrinić je s nama podelio utiske sa svoje 'američke turneje', a Anastasija je analizirala položaj žena u srpskoj tech industriji.

Društvene mreže

Twitter punoletstvo: Da li je Mask stavio X na instituciju uticajnih tviteraša?

Na godišnjicu prvog tvita, razmatramo da li će Maskovi eksperimenti zaista napraviti revoluciju, ili je u pitanju 'mnogo vike ni oko čega'?

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Tehnologija

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.