Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Sudbina IT konferencija (gost Vlada Kovač)

Gost 34. epizode Netokracijinog Office Talks podkasta bio je Vladimir Kovač sa kojim smo razgovarali o budućnosti organizovanja događaja i tome kako je aktuelna pandemija negativno uticala na industriju događaja i konferencija.

Iako se situacija u ovoj godini kada je reč o organizovanju velikih događaja neće značajno promeniti, Vlada nam je otkrio šta bi to sve sa organizacione strane u 2021. moglo da bude deo pomenute industrije, na osnovu svog bogatog iskustva iz ove oblasti.

Sa našim sagovornikom smo imali priliku da govorimo i o jednoj, relativno novoj terminologiji, a reč je o hibridinim događajima. Tom prilikom, Kovač je napravio paralelu između onih biznisa kojima su događaji jedan deo poslovnih modela i onih biznisa koji su u potpunosti orijentisani na njihovu organizaciju, definišući i šta za njih, ali i za publiku u tom slučaju predstavlja koncept hibridnih događaja.

Osvrnuli smo se i na domaću scenu, pa nam je Vladimir otkrio svoje stavove na pitanje da li se u ovom trenutku šira publika prezasitila različitih online događaja kojih je, istini za volju, ove godine bilo zaista mnogo na Internetu. S obzirom na to da nas je pandemija značajno udaljila od standardnih konferencija, naš gost nam je govorio i o tome šta je to krucijalno što nedostaje ljudima kada su konferencije u pitanju, pozivajući se na društveni faktor i faktor networkinga.

Sa druge strane, Vladimir je na osnovu svojih iskustava podelio konkretne savete o tome kako najuspešnije organizovati digitalne event-ove na Internetu i zašto ne treba pokušavati kopirati fizičke događaje na online prostoru – s obzirom na to da je ovde reč o potpuno drugačijim stvarima i zašto je kvalitet sadržaja ovde ključna stvar.

Sa našim sagovornikom smo pričali i da li smo sve “ispucali” što se tiče online događaja u prethodnoj godini, kao i da li je pandemija virusa zapravo sa sobom donela možda neke pozitivne stvari i zašto je pre svega sada veoma važno da organizatori budu taktični.

Na samom kraju, Kovač je govorio i o veoma važnom faktoru koji se tiče zarade od ove delatnosti u vreme zdravstvene krize, istakavši da je baš u ovom trenutku za uspeh u pomenutoj industriji veoma važna izgradnja brenda i stvaranje poverenja. Uz to, Vlada nam je otkrio i njegova očekivanja za tekuću godinu kada je reč o pomenutoj industriji.

Naš Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.