Google Street View od sada na Android i iOS uređajima

Google Street View od sada dostupan kao aplikacija za Android i iOS uređaje

Kompanija sa sedištem u Mountain View-u lansirala je Google Street View aplikaciju za Android i iOS, putem koje će korisnici ovih uređaja moći da se virtuelno ‘prošetaju‘ u određenim gradovima, kao i delovima sveta, odnosno tamo gde je taj servis dostupan.

Street-View-Android
Sada možete “prošetati” određenim gradovima i preko mobilnog telefona. (Izvor: venturebeat.com)

Kako prenosi VentureBeat, svi korisnici koji poseduju uređaje sa već ugrađenim žiroskopom mogu sami napraviti fotosferični sadržaj određene lokacije, i uploadovati ga direktno na Google Street View aplikaciju. Takođe, kao što je slučaj na računarima, tu je i veliki izbor pretrage već postojećih mesta sa realističnim prikazom od 360 stepeni.

Iz pomenute kompanije su prethodnim potezima pokazali da se ne plaše kako bi istražili mnoge neotkrivene delove sveta i podigli iskustvo korišćenja Google Street View-a na jedan viši nivo. Primera radi, još u martu mesecu, iz kompanije su uz pomoć sajle za spuštanje zabeležili bogatu vegetaciju amazonske prašume u Južnoj Americi, što je rezultiralo kvalitetnom, ali u isto vreme i neobičnom virtuelnom iskustvu.

Aplikacija dostupna za preuzimanje

Poznato je da i Apple još od juna radi na razvoju sopstvene verzije Street View-a za svoje mape, međutim iz Kupertina su tek započeli sa ovim projektom, dok je sa druge strane Google otišao korak dalje i istog meseca napravio vertikalnu varijantu Street View prikaza u Nacionalnom parku Yosemite.

Pomenuta aplikacija je već dostupna za Android i iOS operativne sisteme i možete je potpuno besplatno preuzeti putem Google Play i App Store prodavnica.

Kako se tim iz Google-a snašao u prašumi Amazona, možete pogledati na videu ispod:

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.