Kako su nastali Aca Informacija i Tatin dnevnik? (gost Strahinja Ćalović)

Kako su nastali Aca Informacija i Tatin dnevnik? (gost Strahinja Ćalović)

Dvadesetu epizodu Office Talks podkasta obeležio je razgovor sa jednim veoma zanimljivim gostom. U našu redakciju stigao je Strahinja Ćalović, kreativac i marketar koji stoji iza više projekata kao što su YouTube kanal Tata Straja, ali i popularnih Instagram stranica Aca Informacija i Tatin dnevnik.

Otkako smo počeli sa realizacijom Office Talks Podcasta, slobodno možemo reći da je ova epizoda najduža. U razgovoru koji je trajao nešto više od sat vremena, sa Strahinjom smo govorili o tome kako je ušao u svet digitalnog marketinga te kreiranja sadržaja – posebno pisanja scenarija za emisiju Veče sa Ivanom Ivanovićem, ali i pisanja definicija na nekada popularnom sajtu – Vukajliji.

Strahinja nam je između ostalog govorio o tome kako je jedno vreme imao i iskustvo pisanja na sajtu Njuz.net, ali i na koji način mu je satirično i kreativno pisanje na ovim kanalima pomoglo da to iskustvo pretoči u sopstvene projekte kao što su Instagram stranice Aca Informacija, Tatin dnevnik, Prosečni kladioničar, ali čak i YouTube kanal Tata Straja koji broji preko 20.000 pretplatnika.

Ćalović nam je govorio o tome kako je svoj uticaj na Facebooku i Instagramu iskoristio za monetizaciju i sa kojim se sve izazovima suočavao na tom polju, posebno kada je reč o saradnji sa brendovima. Kada već govorimo o monetizaciji, naš gost je pričao i o biznis saradnji sa kladionicama u okviru stranice Prosečni kladioničar i koliko je zapravo teško monetizovati sadržaj vezan za sport u Srbiji.

Na kraju epizode, Strahinja se detaljnije osvrnuo na YouTube scenu u Srbiji i interakciji kreatora sa publikom, što se njemu zapravo i najviše dopalo za pokretanje sopstvenog kanala i šta danas zapravo predstavlja koncept kreiranja sadržaja, bilo da je video ili tekst u pitanju.

Zaključivši ovaj razgovor, fokusirali smo se i na core posao našeg sagovornika, zapravo digitalni marketing i kako izgleda saradnja sa klijentima, a Strahinja nam je tom prilikom otkrio da mu u izradi kampanja pomaže tim od devet saradnika. Pored toga, saznali smo i da je počeo sa zasebnim online kursevima za uspešno upravljanje društvenim mrežama.

Nadamo se da će vam se ova epizoda dopasti, a mi se naredne nedelje slušamo i gledamo u sledećoj emisiji. Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Intervju

Nakon 15 godina u medijima Ivan Jelić karijeru nastavlja u kompaniji Sourcefabric

Posle 15 godina rada na domaćem medijskom tržištu kao deo web tima B92, Ivan Jelić nastaviće svoju karijeru u kompaniji Sourcefabric. U intervjuu sa njim otkrivamo kako se odlučio da svoje nove profesionalne korake gradi u firmi koja razvija softver za medije.

Propustili ste

Web 3.0

Uvod u blokčejn: Novi vodič odgovara na pitanja o osnovama ove tehnologije

Ovaj vodič nam donosi osnove blockchain tehnologije, uvod u blockchain ekonomiju, kao i odgovore na pitanja kako ova tehnologija utiče na vaš online identitet i koja je njena budućnost.

Startapi i poslovanje

Florence Healthcare sa velikom kancelarijom u Beogradu obezbedio novih $27 miliona investicije

Cilj ove investicije je da podrži misiju kompanije da u narednoj deceniji udvostruči rezultate kliničkih istraživanja tako što će omogućiti remote pristup njihovoj dokumentaciji.

Internet marketing

Kreativna agencija Redvertex otvara kancelarije u Beogradu – zapošljavaju 3D artiste i arhitekte

Jedna od vodećih svetskih kreativnih agencija iz oblasti arhitektonske vizualizacije i marketinga posvećene svetskoj industriji nekretnina, otvara svoju kancelariju u prestonici Srbije.

Novost

Ximedes sa kancelarijama u Novom Sadu akvizirao holandski Ginger Payments – širenje tima prva stvar na spisku

Ximedes, evropska softverska firma aktivna u fintech oblasti sa kancelarijama u holandskom Harlemu, Hamburgu, Stokholmu i Novom Sadu, akvizirala je kompaniju Ginger Payments koja je vodeći provajder platforme za onlajn plaćanje sa sedištem u Amsterdamu.

Najava

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.