Kako su nastali Aca Informacija i Tatin dnevnik? (gost Strahinja Ćalović)

Kako su nastali Aca Informacija i Tatin dnevnik? (gost Strahinja Ćalović)

Dvadesetu epizodu Office Talks podkasta obeležio je razgovor sa jednim veoma zanimljivim gostom. U našu redakciju stigao je Strahinja Ćalović, kreativac i marketar koji stoji iza više projekata kao što su YouTube kanal Tata Straja, ali i popularnih Instagram stranica Aca Informacija i Tatin dnevnik.

Otkako smo počeli sa realizacijom Office Talks Podcasta, slobodno možemo reći da je ova epizoda najduža. U razgovoru koji je trajao nešto više od sat vremena, sa Strahinjom smo govorili o tome kako je ušao u svet digitalnog marketinga te kreiranja sadržaja – posebno pisanja scenarija za emisiju Veče sa Ivanom Ivanovićem, ali i pisanja definicija na nekada popularnom sajtu – Vukajliji.

Strahinja nam je između ostalog govorio o tome kako je jedno vreme imao i iskustvo pisanja na sajtu Njuz.net, ali i na koji način mu je satirično i kreativno pisanje na ovim kanalima pomoglo da to iskustvo pretoči u sopstvene projekte kao što su Instagram stranice Aca Informacija, Tatin dnevnik, Prosečni kladioničar, ali čak i YouTube kanal Tata Straja koji broji preko 20.000 pretplatnika.

Ćalović nam je govorio o tome kako je svoj uticaj na Facebooku i Instagramu iskoristio za monetizaciju i sa kojim se sve izazovima suočavao na tom polju, posebno kada je reč o saradnji sa brendovima. Kada već govorimo o monetizaciji, naš gost je pričao i o biznis saradnji sa kladionicama u okviru stranice Prosečni kladioničar i koliko je zapravo teško monetizovati sadržaj vezan za sport u Srbiji.

Na kraju epizode, Strahinja se detaljnije osvrnuo na YouTube scenu u Srbiji i interakciji kreatora sa publikom, što se njemu zapravo i najviše dopalo za pokretanje sopstvenog kanala i šta danas zapravo predstavlja koncept kreiranja sadržaja, bilo da je video ili tekst u pitanju.

Zaključivši ovaj razgovor, fokusirali smo se i na core posao našeg sagovornika, zapravo digitalni marketing i kako izgleda saradnja sa klijentima, a Strahinja nam je tom prilikom otkrio da mu u izradi kampanja pomaže tim od devet saradnika. Pored toga, saznali smo i da je počeo sa zasebnim online kursevima za uspešno upravljanje društvenim mrežama.

Nadamo se da će vam se ova epizoda dopasti, a mi se naredne nedelje slušamo i gledamo u sledećoj emisiji. Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsDeezerPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Porodična tradicija u aero-inženjerstvu Miloša je inspirisala da osnuje PR-DC i proizvodi dronove za svetsko tržište

Možda je manje poznato, ali i u Srbiji postoji tim stručnih inženjera koji rade na razvoju savremenih lakih letelica. Baš ta grupa ljudi, nedaleko od Beograda, ima svoje kancelarije i velike prostorije pune alata i prototipova većih i manjih dronova. Mi smo imali priliku da ih posetimo.

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Gaming

Golf Club Wasteland, igra srpskog studija Demagog, sada je dostupna i za PC i gaming konzole

Još jedna lepa priča dolazi nam iz sve više rastuće i respektabilne game dev industrije u Srbiji.

Istraživanje

Microsoft, Nordeus i Ubisoft su najpoželjniji poslodavci u Srbiji – pokazuje istraživanje koje je sproveo Infostud

Istraživanje je pokazalo ko se na domaćem tržištu percipira kao najpoželjniji poslodavac kao i koje osobine mora da poseduje ukoliko to želi da postane.

Karijere

Udruženje ‘Mame su zakon’ izborilo se za zakonske promene koje se tiču majki – ali borba za bolji položaj se vodi i dalje

Početkom juna Vlada je usvojila Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom. On uskoro ulazi u skupštinsku proceduru, a mi sa predsednicom Udruženja 'Mame su zakon' razgovaramo o pomenutom predlogu i daljim amandmanima.

Tehnologija

Nacionalna platforma za masovnu obradu podataka predstavljena u Državnom data centru u Kragujevcu

Kancelarija za IT i eUpravu predstavila je juče u Državnom data centru u Kragujevcu platformu 'Pametna Srbija' koja služi za sigurno prikupljanje i obradu podataka iz različitih javnih izvora.

Kolumna

Iza scene sa Levi9 u organizaciji nesvakidašnjeg Hack9 događaja

Kada je u pitanju kreativni rad koji je vremenski "kompresovan", adrenalin raste, entuzijazam ne jenjava, a rezultati mogu biti fantastični. Da, pričamo o pojmu hackathon-a. Međutim, usled pandemije, ove godine smo ga u Levi9 organizovali malo drugačije.

Karijere

Nemanja je softverski inženjer koji živi i radi u Japanu – i otkriva nam svoja iskustva

Kako funkcioniše IT industrija u Japanu? Nemanja, koji je programer u kompaniji Rakuten Mobile u Tokiju, otkriva detalje.