Razvijte poslovnu ideju u saradnji sa mentorima

Razvijte poslovnu ideju u saradnji sa mentorima i osvojite vredne nagrade

Četvrti Startup Weekend u Novom Sadu održaće se u periodu od 13. do 15. maja s početkom od 18 časova u zgradi rektorata Univerziteta u Novom Sadu. Ovaj globalni događaj čiji su organizatori Poslovni inkubator Novi Sad, iDEA LAB i nStarter ima za cilj da okupi učesnike koji imaju priliku, da uz pomoć mentora za samo 54 časa razviju svoju inicijalnu poslovnu ideju.

Startup-Weekend-Novi-Sad

Naime, nakon učestvovanja, najbolje ideje imaju mogućnost da se ostvare u realnom poslovnom okruženju, dok je sam početak predstojećeg događaja u petak posle podne, kada svi učesnici predstavljaju svoju ideju, nakon čega bi trebalo da se izabere oko deset najboljih. Tako će se oko izabranih ideja formirati timovi, koji u subotu i nedelju razvijaju svoj minimalni dovoljni proizvod, definišu potencijalno tržište i stvaraju poslovni plan.

Inače, trećina spomenutih učesnika je već započela sopstveni preduzetnički poduhvat, dok neki od njih već rade u pojedinim startapima. Podsetimo, ovaj događaj je nastao 2007. godine u Koloradu (SAD), da bi do 2012. bila stvorena Startup Weekend neprofitna organizacija, kakvu danas poznajemo.

Poziv na događaj otvoren za sve zainteresovane

Takođe, pored učesnika i publike, na Startup Weekendu biće prisutni i mentori, uspešni i iskusni preduzetnici, koji su tu da bi vodili mlade preduzetnike kroz razvoj poslovne ideje – zajedno sa stručnim žirijem koji ocenjuje samu ideju, dok su za prva tri mesta spremne vredne nagrade.

Iz organizacije pozivaju sve zainteresovane da dođu na otvaranje, naučite nešto novo, kao i da upoznaju mentore i stručni žiri. Više informacija o samom događaju možete pronaći na zvaničnom sajtu Startup Weekenda.

U videu ispod se možete ukratko podsetiti kako je izgledalo prethodno Startup Weekend okupljanje u Novom Sadu:

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći EasyPass nudi privatne časove za sve učenike — a dodatnu zaradu za nastavnike

EasyPass platforma domaćih osnivača profesore i nastavnike širom Srbije povezuje sa učenicima, povećavajući im broj zakazanih časova, samim time i mogućnost dodatne zarade. A, učenicima su dostupni privatni časovi iz svih predmeta.

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Intervju

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.