Besplatno predavanje o odnosima s medijima

Kako kupiti novinarsku ljubav – i po koju medijsku objavu? Saznajte idućeg četvrtka u ICT Hubu

Kada domaćim startapima spomenete odnose s javnošću i medije, većina vas pogleda kao ‘jelen farove od automobila’. Budimo iskreni, retko ko zna kako sa novinarima i blogerima, da ne pričam o komuniciranju sa inostranstvom i pokrićem u velikim i poznatim izdanjima. No, mediji nisu zmajevi iz GoT a ja nisam Khaleesi - hajde da demistifikujemo čitavu stvar u ICT Hubu idućeg utorka od 18:30.

markomudrinic_icthub

Da sam dobio dinar svaki put kada sam pročitao loše obaveštenje, loš PR, loš intro… sada bih bio bogat čovek. Činjenica je da domaći startapi poseduju mnogo kvaliteta, ali komunikacija nažalost nije jedna od njih.

Kako da iskomunicirate vaš proizvod, privučete pažnju novinara i blogera, dobijete potrebno pokriće i nastavite sa izgradnjom odnosa?

Sve o ovim ali i srodnim temama, saznaćete idućeg utorka u ICT Hubu (Veljka Dugoševića 54) od 18:30. Zahvaljujući organizatorima, biću u prilici da održim predavanje pod nazivom “How To Rock at Startup PR” gde ću detaljno preći osnove medijske komunikacije (kako stupiti u kontakt sa novnarima, kako pripremiti materijale, kada juriti medijsku podršku i zašto je ona bitna, itd.), ali i gde ću odgovarati na vaša pitanja – zato ih unapred pripremite jer pitanja su uvek dobrodošla.

Vaš zadatak je da animirate nas novinare – zato to i uradite

Kroz primere iz prakse, potrudiću se da vam pokažem kako izgleda pravilna, a kako nepravilna komunikacija, koje su najčešće greške koje domaći i regionalni startapi prave kada su mediji u pitanju, te zašto su novinari i blogeri zapravo “ljubomorne devojke” koje treba zavoditi i muvati, držati ih na speed dial-u ali i “kupovati ruže i bombonjere” s vremena na vreme.

ezgif-3800876199
Kome si to dao ekskluzivu?

Ok, nismo baš toliki materijalisti ali shvatate poentu – odnos sa medijima je kao i svaki drugi odnos – on se gradi i vremenom jača, zato hajde da jump start-ujemo taj proces i našim programerskim i marketinškim veštinama pridodamo one vezane za komunikaciju, jer one ponekada mogu biti i važnije.

Više informacija o predstojećem okupljanju (koje je otvorenog tipa) možete pronaći na zvaničnoj Meetup stranici, a ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili predloga – pišite na mudrinic@mememedia.me.

Vidimo se u ICT Hubu!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Novost

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Sponzorisano

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti.