Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

U izjavi za Rojters, Aleksandar Čabrilo, izvršni direktor pomenute kompanije, istakao je da je ovo prikupljanje takozvanih equity sredstava namenjeno za manjinski udeo u kompaniji. On je tom prilikom istakao da je ideja kompanije da se spoji najbolje od onoga što ima jugoistočna Evropa ima, a to je sofisticirani inženjering, sa dizajnom proizvoda u Sjedinjenim Državama i Velikoj Britaniji.

Čabrilo je, između ostalog, otkrio da je sedište kompanije koju je mali tim osnovao u Beogradu 2008. godine, pre pet godina premešteno u San Francisko, odakle je i dolazilo najviše prihoda.

HTEC Grupa trenutno zapošljava preko 1.000 ljudi, većinom u zemljama jugoistočne Evrope, sa 70 novih radnih mesta koje se otvaraju mesečno. Ovo je jedna od najbrže rastućih kompanija za digitalne usluge u Evropi, koja beleži godišnji rast od 100 odsto, dodao je Aleksandar i istakao sledeće:

Investicija Brajton parka, za koju se smatra da je među najvećim početnim rundama finansiranja zabeleženim u Evropi 2021. godine, omogućiće nam da ubrzamo organski rast i akvizicije na novim tržištima.

Investicija usledila u pravo vreme

HTEC Grupa ima jaku reputaciju u razvoju inovativnih proizvoda, kao što je digitalizacija transportne industrije, kreiranje wearable (nosivih) uređaja koji mere zdravlje korisnika, ali i izgradnja robotskih ruku za skladišta.

“Oduševljeni smo što podržavamo kompaniju koja pruža mogućnosti rastućem tehnološkom talentu u Evropi i radujemo se što ćemo iskoristiti našu značajnu stručnost u industriji kako bismo pomogli kompaniji da raste”, istakao je Mark Dzialga, izvršni partner u Brighton Park Capital-u, a navodi se u saopštenju.

Podsetimo da je ova vest o investiciji stigla nakon još jednog uspešnog poslovnog poteza kompanije, tačnije akvizicije dizajn studija Momentum iz Silicijumske doline. Inače, Brighton Park je kompanija za investiranje u kapitalu koja se razvija i specijalizovana je za partnerstvo sa kompanijama koje se bave softverom, zdravstvom i tehnološkim servisima u fazi rasta.

Akvizicija ovog studija ukazuje nam i na to da se srpski HTEC polako sprema za izlazak na berzu, što je takođe odlična vest za poslovanje ove firme osnovane u Srbiji.


Ostavi komentar

 1. Tole

  Tole

  26. 1. 2022. u 08:13 Odgovori

  “podigao 140 miliona”…može li objašnjenje nama pismenima, bili su na podu? Podigli sa bankomata? Vodite malo računa o prevodu…

  • Djolo

   Djolo

   26. 1. 2022. u 14:58 Odgovori

   I ja se slažem da prevod nije “najsrećniji”. Ipak ovo podigli mi 100 puta zvuči bolje nego rejzovali. Ipak to je novi pojam u našem govoru.

   Kada se daje konstruktivna kritika, treba predložiti potencijalno rešenje.
   Evo mojih predloga 1. obezbedili investiciju ili 2. prikupili $140 miliona.

   Jel imaš ti neki bolji predlog?

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Web 3.0

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.