Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Dogurasmo i do jubilarne epizode broj 100! Tim povodom u goste smo pozvali Srđana Ercega, osnivača medijske kuće Infinity Lighthouse, te F1 i MotoGP komentatora sa kojim smo razgovarali o istoriji, ali i o budućnosti moto sporta - u doba društvenih mreža i Netflixa.

Čuvar galaksije, prijatelj Netokracije, Zemunac. Mogli bismo do sutra da hvalimo Srđana Ercega, čoveka čija predavanja i prenose trka obožavamo da slušamo. Dugo smo razmišljali koga bismo mogli da ugostimo u jubilarnoj epizodi broj 100 – ljubav prema Formuli 1 i novim medijima ipak je preovladala.

Pred vama je najduža epizoda koju smo ikada snimil, a u njoj smo sa Srđanom razgovarali o odrastanju, o njegovim novinarskim počecima, prvim dodirima sa svetom moto sporta i karijeri komentatora, kao i o preduzetničkim podvizima od kojih posebno ističemo Infinity Lighthouse.

Erceg je sa nama podelio neke od najbitnijih trenutaka koji su mu ostali u sećanju kada su F1 i MotoGP u pitanju. Govorio je o “najbržem cirkusu na planeti” iz svakog ugla – kako sportskog, tako i komercijalnog. Prešli smo istoriju od Nikija Laude, Ajrtona Sene, pa preko Šumahera i sve do Hamiltona i aktuelnog šampiona Maksa Verštapena.

Da su se vremena promenila govori nam i put kojim je Formula 1 krenula, pogotovo otkako je brend kupila kompanija Liberty Media čime je era Bernija Eklstona i zvanično završena. Našim slušaocima koji prate nove medije posebno će biti zanimljivo to što analiziramo kako je F1 dosegao novu publiku i kako je novi menadžment prepoznao prilike za okretanje ka društvenim mrežama i digitalnim kanalima.

Naravno, jedna ovakva epizoda nije mogla da prođe bez diskusije o popularnoj dokumentarnoj seriji “Drive to Survive” koju potpisuje Netflix produkcija, a koja je nastala upravo u saradnji sa Formulom 1. Mnogi kažu da je zbog ove emisije naglo skočila popularnost formule, a sa time se složio i naš gost.

Za kraj, razgovarali smo i o Infinity Lighthouse – medijskoj kompaniji koju je osnovao Srđan i koja se bavi produkcijom sportskih podcata među kojima je Lap76. Pored toga, kompanija se bavi i izdavanjem knjiga posvećenih upravo moto sportu. Planovi su, kako saznajemo, zaista veliki, a i o njima je bilo reči u epizodi koja je trajala skoro dva i po sata.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Kultura 2.0

Da li ćemo zbog anglicizama u IT industriji zaboraviti maternji jezik? Razgovarali smo sa profesorkom engleskog jezika

Bojana Stanojević, profesorka engleskog jezika i književnosti u intervjuu za Netokraciju govori o upotrebi anglicizama u savremenom poslovanju, o tome koje su reči i izrazi neprevodivi, a za koje postoje adekvatni prevodi na srpski jezik.

Novost

Prevara, laži i romansa na radnom mestu: Šta znamo o SBF i propasti FTX-a?

Kripto kriza se neumoljivo nastavlja, a mi vam donosimo najnovije vesti o FTX kolapsu i potencijalnim posledicama koje on može ostaviti na svetsku ekonomiju.

Analiza

Da li je krah FTX-a ‘smrtni udarac’ za kripto ekosistem?

Dok se Web2 bavi akvizicijom Twittera, sa druge stranice svedoci smo jedne od najvećih kriza koje su pogodile Web3. U velikoj analizi otkrivamo kako će se propast druge najveće kripto menjačnice odraziti na čitavu industriju.

Propustili ste

Novost

Srbija postala članica Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju

Na sastanku Ministarskog saveta Globalnog partnerstva za veštačku inteligenciju u Tokiju, Srbija je konsenzusom 26 država izabrana za članicu ove organizacije.

Kolumna

Investiciona prognoza: Evropski fond menadžeri predviđaju ‘zahlađenje’ u VC industriji

Venture kapitalisti (VC) obično su optimisti po prirodi. Veruju u preduzetnike, veruju da postoje rešenja koja menjaju svet i žele da - u šansama gde 10% portfolio kompanija uspeva - ostvare određen uspeh.

Startapi i poslovanje

TS Ventures investirao u domaće startape Anari AI, Bitebell i Brush Galaxy

TS Ventures Fond je nakon temeljnog procesa i detaljne analize idejnih rešenja, novu rundu sredstava dodelio za čak tri nova startapa i time nastavio da pomaže razvoj startap industrije u našoj zemlji.

Najava

Unapredite svoje DevTools veštine na ‘masterclass’ radionici svetski poznatog developera

Sajt HelloWorld.rs 9. decembra u 17h organizuje veliku 'masterclass' radionicu u Naučno-tehnološkom parku u Beogradu, gde će govoriti jedan od najboljih svetskih front-end developera Heri Roberts.

Startapi i poslovanje

Raising Stars: Do 20.000 švajcarskih franaka bespovratno za startape u ranim fazama razvoja

NTP Beograd raspisao je uz podršku Vlade Švajcarske i u partnerstvu sa NTP Niš i NTP Čačak treći poziv za Raising Starts, prvi pre-seed akceleratorski program u Srbiji koji startap timovima obezbeđuje stručnu i finansijsku podršku za ubrzan razvoj.

Internet marketing

GOstudy — platforma koja uvodi ljude u svet digitalnog marketinga

Za ostvarivanje poslovnog uspeha na internetu ne treba da posedujete formalno obrazovanje, ali je važno da ste željni znanja i naoružani disciplinom, savetuje Vladimir Mladenov, osnivač GOstudy platforme. U okviru 20 emisija na nacionalnom servisu gledaoci će imati priliku se upoznaju s radom platforme.