Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Dogurasmo i do jubilarne epizode broj 100! Tim povodom u goste smo pozvali Srđana Ercega, osnivača medijske kuće Infinity Lighthouse, te F1 i MotoGP komentatora sa kojim smo razgovarali o istoriji, ali i o budućnosti moto sporta - u doba društvenih mreža i Netflixa.

Čuvar galaksije, prijatelj Netokracije, Zemunac. Mogli bismo do sutra da hvalimo Srđana Ercega, čoveka čija predavanja i prenose trka obožavamo da slušamo. Dugo smo razmišljali koga bismo mogli da ugostimo u jubilarnoj epizodi broj 100 – ljubav prema Formuli 1 i novim medijima ipak je preovladala.

Pred vama je najduža epizoda koju smo ikada snimil, a u njoj smo sa Srđanom razgovarali o odrastanju, o njegovim novinarskim počecima, prvim dodirima sa svetom moto sporta i karijeri komentatora, kao i o preduzetničkim podvizima od kojih posebno ističemo Infinity Lighthouse.

Erceg je sa nama podelio neke od najbitnijih trenutaka koji su mu ostali u sećanju kada su F1 i MotoGP u pitanju. Govorio je o “najbržem cirkusu na planeti” iz svakog ugla – kako sportskog, tako i komercijalnog. Prešli smo istoriju od Nikija Laude, Ajrtona Sene, pa preko Šumahera i sve do Hamiltona i aktuelnog šampiona Maksa Verštapena.

Da su se vremena promenila govori nam i put kojim je Formula 1 krenula, pogotovo otkako je brend kupila kompanija Liberty Media čime je era Bernija Eklstona i zvanično završena. Našim slušaocima koji prate nove medije posebno će biti zanimljivo to što analiziramo kako je F1 dosegao novu publiku i kako je novi menadžment prepoznao prilike za okretanje ka društvenim mrežama i digitalnim kanalima.

Naravno, jedna ovakva epizoda nije mogla da prođe bez diskusije o popularnoj dokumentarnoj seriji “Drive to Survive” koju potpisuje Netflix produkcija, a koja je nastala upravo u saradnji sa Formulom 1. Mnogi kažu da je zbog ove emisije naglo skočila popularnost formule, a sa time se složio i naš gost.

Za kraj, razgovarali smo i o Infinity Lighthouse – medijskoj kompaniji koju je osnovao Srđan i koja se bavi produkcijom sportskih podcata među kojima je Lap76. Pored toga, kompanija se bavi i izdavanjem knjiga posvećenih upravo moto sportu. Planovi su, kako saznajemo, zaista veliki, a i o njima je bilo reči u epizodi koja je trajala skoro dva i po sata.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

Neuralink moždani čip: Revolucija u medicini ili senzacionalizam?

Čip pod nazivom 'Telepatija' uspešno je ugrađen u ljudski mozak, saopštila je kompanija Elona Maska. Analizirali smo da li je reč o velikom naučnom dostignuću, ili tek eksperimentu u testnoj fazi.

Startapi i poslovanje

Vega IT ulaže €1.000.000 u osnivanje novog startapa Thrivea

Kao nastavak globalnog širenja poslovanja, kompanija Vega IT najavila je novi poslovni poduhvat. Ovog puta, rade na razvoju inovativnog HR SaaS rešenja pod imenom Thrivea.

Startapi i poslovanje

Anygo je novi servis za deljenje vozila u Beogradu putem aplikacije – čija se mreža širi

Na ulicama glavnog grada pojavili su se mali gradski Hyundai automobili sa natpisom 'Anygo car sharing'. Prestonica je konačno dobila jedan ovakav servis, a mi vam u intervjuu sa osnivačem startapa 'Anygo' otkrivamo kako on funkcioniše i na koji način je nastao.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Da li će Bitcoin doći do $100.000?

Dolazak Bitcoin ETF-a izazvao je pažnju mnogih u Web3 svetu. Upravo o ovoj temi ali i o stanju na tržištu kriptovaluta, razgovarali smo u novoj epizodi podkasta sa Aleksandrom Matanovićem, direktorom i osnivačem kripto menjačnice ECD.rs.

Mobilno

Uživo praćenje prevoza u Beogradu od danas na Google mapama!

Google je u okviru svoje aplikacije mapa na pametnim telefonima omogućio praćenje javnog prevoza u realnom vremenu za našu prestonicu.

Digitalni mediji

Vladimir Kovač: Iz zajednice se regrutuje radna snaga, zato kompanije treba da budu deo događaja

Zrenjaninski hotel Vojvodina tradicionalno će krajem aprila ugostiti još jednu DigiTalk konferenciju i edukaciju posvećenu e-trgovini. O važnosti održavanja ovakvih događaja za kreativnu, digitalnu i IT zajednicu, razgovaramo sa jednim od osnivača i organizatora konferencije.

Intervju

Bosch inženjerski centar u Srbiji zapošljava IT stručnjake koji razvijaju rešenja za auto industriju

Ubrzani razvoj 'automotive' industrije i okretanje u smeru sve veće integracije digitalnih rešenja, otvorile su jedno sasvim novo poglavlje za tehnološke i IT kompanije. Jedan od lidera u razvoju digitalnih rešenja za auto industriju je i kompanija Bosch, čiji IT sektor u Srbiji zapošljava više od 400 stručnjaka.

Tehnologija

YugoGPT dostupan je open-source sa 7 milijardi parametara za srpski, hrvatski i bosanski jezik

Aleksa Gordić, tvorac najvećeg jezičkog modela za južnoslovenske jezike, lansirao je Runa AI platformu koja nudi API pristup ka svim LLM-ovima koje je razvio i open-source-ovao YugoGPT. U intervjuu za Netokraciju, Aleksa govori zašto je to bitno za razvoj domaćeg AI ekosistema.

Društvene mreže

TikTok pod lupom Evropske komisije: Aplikacija dizajnirana da izazove zavisnost!

Evropska unija je pokrenula istragu u TikTok-u kako bi utvrdila da li je platforma prekršila Zakon o digitalnim uslugama (DSA).