Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Dva sata o Formuli 1 sa Srđanom Ercegom

Dogurasmo i do jubilarne epizode broj 100! Tim povodom u goste smo pozvali Srđana Ercega, osnivača medijske kuće Infinity Lighthouse, te F1 i MotoGP komentatora sa kojim smo razgovarali o istoriji, ali i o budućnosti moto sporta - u doba društvenih mreža i Netflixa.

Čuvar galaksije, prijatelj Netokracije, Zemunac. Mogli bismo do sutra da hvalimo Srđana Ercega, čoveka čija predavanja i prenose trka obožavamo da slušamo. Dugo smo razmišljali koga bismo mogli da ugostimo u jubilarnoj epizodi broj 100 – ljubav prema Formuli 1 i novim medijima ipak je preovladala.

Pred vama je najduža epizoda koju smo ikada snimil, a u njoj smo sa Srđanom razgovarali o odrastanju, o njegovim novinarskim počecima, prvim dodirima sa svetom moto sporta i karijeri komentatora, kao i o preduzetničkim podvizima od kojih posebno ističemo Infinity Lighthouse.

Erceg je sa nama podelio neke od najbitnijih trenutaka koji su mu ostali u sećanju kada su F1 i MotoGP u pitanju. Govorio je o “najbržem cirkusu na planeti” iz svakog ugla – kako sportskog, tako i komercijalnog. Prešli smo istoriju od Nikija Laude, Ajrtona Sene, pa preko Šumahera i sve do Hamiltona i aktuelnog šampiona Maksa Verštapena.

Da su se vremena promenila govori nam i put kojim je Formula 1 krenula, pogotovo otkako je brend kupila kompanija Liberty Media čime je era Bernija Eklstona i zvanično završena. Našim slušaocima koji prate nove medije posebno će biti zanimljivo to što analiziramo kako je F1 dosegao novu publiku i kako je novi menadžment prepoznao prilike za okretanje ka društvenim mrežama i digitalnim kanalima.

Naravno, jedna ovakva epizoda nije mogla da prođe bez diskusije o popularnoj dokumentarnoj seriji “Drive to Survive” koju potpisuje Netflix produkcija, a koja je nastala upravo u saradnji sa Formulom 1. Mnogi kažu da je zbog ove emisije naglo skočila popularnost formule, a sa time se složio i naš gost.

Za kraj, razgovarali smo i o Infinity Lighthouse – medijskoj kompaniji koju je osnovao Srđan i koja se bavi produkcijom sportskih podcata među kojima je Lap76. Pored toga, kompanija se bavi i izdavanjem knjiga posvećenih upravo moto sportu. Planovi su, kako saznajemo, zaista veliki, a i o njima je bilo reči u epizodi koja je trajala skoro dva i po sata.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Propustili ste

Najava

Najveća regionalna konferencija za programere ovog septembra u Zadru – vidimo se na Infobip Shift 2022!

Najveća konferencija za programere u ovom delu Evrope ponovo okuplja istaknute IT stručnjake, programere, startape i preduzetnike. Ovogodišnju Infobip Shift konferenciju obeležiće nikad bogatiji program i spektakularna produkcija.

Startapi i poslovanje

Samo i Iza prodali su ‘Talking Tom’ i u Srbiji započeli poljoprivrednu revoluciju – održiva proizvodnja hrane njihov je životni cilj

U ekskluzivnom intervjuu za Netokraciju, Samo Login otkriva kako je od prodaje slovenačke kompanije Outfit7 došao do fondacije koja se u Srbiji bavi čistim vazduhom, čistom vodom, očuvanjem resursa i održivom poljoprivredom.

Office Talks Podcast

Demagog sa dva nova naslova osvaja tržište indie igara

Razvoj video igara u Srbiji ima sve veći značaj na globalnoj sceni. Tom prilikom smo u 105. epizodi Office Talks podkasta ugostili beogradski Demagog studio čija je video igra Golf Club Wasteland do sada zabeležila značajne rezultate na AppStore i Google Play prodavnicama.

Tehnologija

IT Srbija od ‘outsourcinga’ do vodeće zemlje za razvoj digitalnih proizvoda i usluga

O razvoju i rastu domaće IT industrije govorimo već nekoliko godina unazad. Prethodne dve, bile su najintenzivnije kada je reč o ovoj grani koja ima značajan udeo u domaćem BDP-u. Kako godine prolaze, informaciona i tehnološka industrija u Srbiji započela je put napretka od 'outsourcinga' do kompanija koje razvijaju zahtevne proizvode.

Gaming

Epic Games kreće sa izgradnjom kampusa u Novom Sadu

Kompanije Epic Games i 3Lateral najavljuju početak izgradnje svog kampusa nadomak Univerzitetskog centra, u Radničkoj ulici u Novom Sadu. Reč je o savremenom R&D centru koji podržava razvoj hardverskih i softverskih rešenja koja omogućavaju kreiranje fotorealističnih digitalnih ljudi.

Intervju

Kako je platforma Native Teams stvorila uslove za uspešno i jednostavno ‘freelance’ poslovanje

Zahvaljujući Native Teams platformi, 'freelance' radnici imaju mogućnost da ostvare sve benefite onih koji su zaposleni 'za stalno', online ili putem mobilne aplikacije.