Zašto Samsung brine o vašem zdravlju?

Zašto Samsung brine o vašem zdravlju?

Iz južnokorejske kompanije veruju da ‘fitness’ trekeri u nosivim uređajima mogu da pruže znatno više opcija od grafičkog prikazivanje pulsa ili nekih drugih osnovnih funkcija. Tako iz Samsunga već najavljuju da rade na takozvanom ‘Bio-Processoru’ koji će biti zadužen za merenje podataka o telesnoj masnoći, mišićnoj masi, otkucaju srca, temperaturi tela, kao i nivou stresa.

Samsung-Bio-processor
Hoćemo li ovog puta dobiti pravu malu pokretnu ambulantu? (Izvor: The Verge)

Koliko je tehnološki gigant ozbiljno shvatio ovaj projekat, dokazuje i činjenica da će pomenuti čip biti spreman za upotrebu u novim fitness uređajima već u prvoj polovini 2016. godine. Kako piše The Verge, ukoliko “saberemo” sva digitalna dešavanja u tekućoj godini, lako se dolazi do zaključka da je ista bila više limitirana kada je reč o fitness trekerima, nego što se to inače očekivalo.

Naime, raniji izveštaji ukazuju da je Apple imao u planu da slične senzore i čipove predstavi zajedno sa svojim pametnim satom, što se na kraju završilo samo sa običnim monitorom za merenje otkucaja srca.

Kako to i obično biva u svetu tehnologija, kompanije se često utrkuju koja će od njih pre predstaviti što inovativniji proizvod, a kada je reč o fitnessu, jasno je da Samsung ima nameru da napravi prvi veliki korak – pre nego što bilo ko od konkurencije uradi sličnu stvar.

Ranije iskustvo nam daje kritički pogled

Ipak, postavlja se pitanje na koji način bi Bio-Processor mogao da zaživi ukoliko se osvrnemo na tvrdnje iz Samsunga. Podučeni nekim ranijim iskustvima, setićemo se da veliki broj trekera za merenje koraka i monitora za merenje pulsa, nije baš dobro obavljalo svoj posao – te će biti zanimljivo videti na koji način će Samsung integrisati nove senzore i predstaviti ih na tržištu.

Sa druge strane, jasno je da će novi Bio-Processor biti prisutan na nosivim uređajima iz Samusnga, ali ne bi bilo iznenađenja da se isti taj čip nađe i na sličnim proizvodima drugih kompanija. Iz južnokorejskog tehnološkog giganta dodaju kako će pomenuti procesor moći da funkcioniše u različitim oblicima nosivih uređaja, te da još nema bilo kakvih naznaka u koje bi proizvode mogao da bude ugrađen sredinom sledeće godine.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

Dušan i David prave društvene igre, a njihov studio Kerber Games napada tržište vredno skoro 20$ milijardi

Iako kultura igranja društvenih igara u Srbiji nije toliko velika, to bi vremenom moglo da se promeni zahvaljujući talentovanim timovima poput onog koji čini Kerber - 'board games' dizajn studio.

Startapi i poslovanje

Uvođenjem udela u vlasništvu kompanije povećavaju svoju konkurentnost – a motivacija zaposlenih se drastično uvećava

Prema podacima do kojih je došao Joberty, manje od 3% kompanija koje posluju na domaćem tržištu ima opciju da svojim zaposlenima omogući udeo u vlasništvu firme a ta opcija, kako kažu naši sagovornici, može napraviti veliku razliku.

Intervju

Milan Starčević je prvi inženjer iz Srbije koji je postao partner u kompaniji Zühlke

Nakon skoro osam godina provedenih u kompaniji Zühlke, Milan Starčević postao je partner. U nastavku teksta razgovaramo o njegovom karijernom putu koji je doveo do nove pozicije.

Propustili ste

Kultura 2.0

AliExpress paketi u Srbiju stižu sa većim zakašnjenjem – uticaj pandemije i dalje traje

Enigma zvana AliExpress i dalje traje, a mi proveravamo šta se trenutno dešava sa paketima i cenom shipping-a za Srbiju.

Startapi i poslovanje

Kredium.rs klijentima pomaže da lakše dobiju stambeni kredit uz pomoć personalizovanih bankarskih ponuda

Potraga za stanovima i kreditima često ume da bude težak, naporan i dug proces. Ipak, digitalizacijom i novim alatima koji su nam dostupni online, sve ovo može da izgleda znatno jednostavnije. Rešenje ima i startap iz Srbije - Kredium.rs.

Startapi i poslovanje

Srpski Tenderly osigurao investiciju od $15.3M u okviru A runde, sledi izgradnja Ethereum platforme za developere

Glavni cilj Tenderly startapa je da poboljša način rada Ethereum programera i ubrza prihvatanje blockchain tehnologije.

Office Talks Podcast

Internet zajednica za 70.000 ljubitelja fudbala

Tema 57. epizode Office Talks podcasta bila je online klađenje ali i izgradnja internet zajednice ljubitelja fudbala i sporta kroz zanimljiv i kvalitetan sadržaj. O svemu tome smo razgovarali sa našim gostom Vladimirom Kečkešom, osnivačem popularnih Instagram stranica Burazzers.net i Engleski fudbal.

Karijere

HelloWorld ponovo organizuje istraživanje domaće tehnološke scene: IT-jevci, popunite anketu!

Sajt za IT zapošljavanje HelloWorld.rs trenutno sprovodi još jedno veliko istraživanje domaće IT scene.