Samsung predstavio novi Galaxy A8

Samsung predstavio novi Galaxy A8: Premijum karakteristike po pristupačnoj ceni

Najnoviji telefon iz Samsung Galaxy A serije pod nazivom A8, predstavljen je juče u Srbiji, dok u prodaju kreće već od danas po preporučenoj maloprodajnoj ceni od 61.990 dinara. Kupci će u okviru ovog telefona dobiti pojedine karakteristike sa premijum modela južnokorejskog giganta, dok će uređaj od sledeće nedelje biti u ponudi operatera Telenor i Vip mobile već od jednog dinara, a od polovine februara i u ponudi MTS-a.

Samsung

Osim što je praktičan i elegantan, pomenuti telefon nasledio je od svoje starije i znatno skuplje braće veliki beskonačni edge to edge ekran, prvu dvostruku prednju kameru sa Live Focusom i jednostavan je za upotrebu.

Prisutnima i predstavnicima medija, obratio se i Milan Vujović, direktor marketinga kompanije Samsung za Adriatik region, koji je istakao da su iz ove kompanije svakodnevno posvećeni cilju da ispune potrebe korisnika. Kako on kaže, Galaxy A8 je upravo proizvod da se potrošačima pruži veći izbor kada je o pametnim telefonima reč:

Ovaj telefon svakako će ispuniti sve kriteriijume i drugih privatnih ali i poslovnih korisnika, jer ima brojne dodatne funkcije praktične za svakodnevnu upotrebu. Na ovaj način korisnici uz premijum dizajn, dobijaju uređaj koji poseduje i funkcije karakteristične za naše najnaprednije telefone.

Inače, Samsung Galaxy A8 ima zadnju kameru od 16 i dvostruku prednju kameru od 16 i osam megapiksela. Uz naprednu funkciju Live Focus, Bokeh efekat se lako može podesiti pre ili nakon fotografisanja, za slike visokog kvaliteta, dok su zahvaljujući blendi otvora f1,7 fotografije oštre, čak i u uslovima slabog osvetljenja. Takođe, kamera podržava tehnologiju stabilizacije video digitalne slike i dodatnu funkciju hyperlapse za snimanje video snimaka koji beleže protok vremena za „pričanje“ još dužih priča.

Samsung

Čuvanje podataka čak do 256GB

Beskonačni ekran uređaja prostire se dalje od okvira telefona sa razmerom od 18,5:9. Zakrivljenost stakla sa prednje i zadnje strane dodatno unapređuje ovaj veliki ekran, dok sam uređaj ima elegantni okvir od stakla, metala i glatke krivine, te udobno leži u ruci, čineći gledanje sadržaja na telefonu još lakšim.

Galaxy A8 otporan je na vodu i prašinu prema standardu IP68, podržava microSD kartice za proširenje kapaciteta memorije i čuvanje podataka čak do 256 GB, te je ujedno i prvi uređaj u A seriji koji podržava Samsungov Gear VR. Korisnici će biti u prilici da biraju između crne, orhideja sive i zlatne boje uređaja, dok je više informacija o novom telefonu južnokorejske kompanije moguće pronaći na zvaničnoj stranici Samsunga.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Kako Digitalna zajednica vidi efekte zakonskih izmena paušala – i šta predlaže kao rešenje?

Sa Aleksandrom Lugonjom, predsednikom Upravnog odbora Digitalne zajednice, razgovaramo o potencijalnim negativnim efektima koje će izmene paušalnog preduzetništva ostaviti na domaću IT industriju, njihovim saniranjem i budućim planovima ove organizacije.

Mobilno

Potvrđeno: App Store stiže u Srbiju početkom aprila!

Momenat koji smo toliko dugo čekali konačno je tu. Obrativši se iOS developerima, Apple je potvrdio dolazak App Store prodavnice za 20 novih zemalja među kojima je (konačno) i Srbija.

Startapi i poslovanje

Tumačenje Testa samostalnosti: Ko ga primenjuje, kada i nad kim?

U srpskoj IT zajednici se intenzivno vodi diskusija u vezi načina primene Testa samostalnosti, a u okviru koje su se javile brojne nedoumice. Ovaj tekst razrešava neke od njih.

Propustili ste

Novost

ICT Hub pokrenuo novu online eHUB platformu za deljenje poslovnih znanja i iskustva

U cilju prilagođavanja novonastalim okolnostima, ICT Hub je lansirao online platformu za razmenu znanja o inovacijama, dizajnu poslovnih modela i transformaciji poslovanja - pod nazivom eHUB.

Startapi i poslovanje

5 milijardi evra vredan ekonomski paket upravo je predstavljen

Vlada Srbije upravo je predstavila niz ekonomskih mera u cilju očuvanja privrede zbog pandemije korona virusa.

Tehnologija

Kako naručiti hranu putem Interneta – vodič za vaše roditelje, bake i deke

Naručivanje hrane putem Interneta nikada nije bilo lakše, ali se naši roditelji i stariji ukućani verovatno do sada nisu susreli sa tim procesom. Ne brinite, imamo rešenje.

Mobilno

Da li biste kupili telefon brenda za koji nikad ranije niste čuli?

Ako me pitate koji je telefon trenutno najbolji na tržištu, ne bih mogao da vam dam pravi odgovor. Zapravo, najbolji telefon je onaj koji najviše odgovara zahtevima pojedinačnog korisnika.

Kultura 2.0

Do kraja aprila đaci će programiranje učiti u virtuelnim učionicama

Inicijativa "Digitalna Srbija" i Fondacija Petlja do kraja aprila omogućiće prve funkcionalnosti virtuelne učionice za nastavnike i učenike na časovima informatike i računarstva, dok će tokom naredne školske godine postepeno biti uvođeni i drugi predmeti.

Internet marketing

$340 miliona pomoći u Google reklamama za mala i srednja preduzeća širom sveta

Kompanija Google (Alphabet) u zvaničnom blog postu najavila je niz mera koje će ovaj gigant preduzeti ne bi li doprineo borbi protiv korona virusa i ekonomskih posledica koje će pandemija ostaviti za sobom.