Rad na sopstvenim proizvodima iz ugla programera

Rad na sopstvenom proizvodu iz ugla programera

Na koji način senior programeri vide rad na sopstvenom proizvodu u jednoj IT kompaniji? Odgovore na ova i druga pitanja otkrivamo u 74. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam gosti dolaze iz kompanije LearnUpon.

Vladimir Gavrilović (Group Engineering Manager) i Dejan Dimitrijević (Senior Ruby on Rails Developer), iskreno su nam otkrili njihov put do sveta programiranja, a samim tim i do IT industrije, te kako su se uopšte zainteresovali za ovu oblast. Objašnjavajući nam na koji način je osnovana i šta radi kompanija LearnUpon, naši gosti su govorili i na temu razvoja sopstvenog proizvoda u okviru jedne IT kompanije.

Na ovaj način smo imali priliku da saznamo kako izgledaju uloge Dejana i Vladimira u pomenutoj kompaniji, koje su njihove pozicije i na kakvim rešenjima rade, a koji pomažu korisnicima i klijentima širom sveta. Kako je pandemija i dalje aktuelna, ovo je bila idealna prilika da porazgovaramo i na koji način su iz LearnUpona rešili rad na daljinu, uz osvrt na negovanje zdrave kompanijske kulture u kojoj kolege podržavaju jedni druge.

S obzirom na to da je tema product vs outsource kompanije jedna od najaktuelnijih u IT industriji, sa našim sagovornicima smo govorili i o tome koliko se stvarno razlikuje rešavanje tehničkih stvari (u zavisnosti od vrste kompanije) ili to više zavisi od samog proizvoda na kojem tim radi. Ukoliko je reč o product kompanijama, vrlo je važan feedback klijenta i uspostavljanje dobrog poslovnog odnosa, što su nam Dejan i Vladimir detaljno objasnili.

Ono što će mnoge zanimati, ukoliko ostanu do kraja epizode, jeste način razvoja zdrave interne kulture u jednoj IT kompaniji, koja je vrlo važna uz obavezno pružanje benefita zaposlenima kao što su recimo akcije firme. Ostanite sa nama do kraja i saznajte više o već navedenim temama, uz osvrt na to koji su naredni planovi za LearnUpon u periodu koji dolazi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.