Rad na sopstvenim proizvodima iz ugla programera

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Rad na sopstvenom proizvodu iz ugla programera

Na koji način senior programeri vide rad na sopstvenom proizvodu u jednoj IT kompaniji? Odgovore na ova i druga pitanja otkrivamo u 74. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam gosti dolaze iz kompanije LearnUpon.

Vladimir Gavrilović (Group Engineering Manager) i Dejan Dimitrijević (Senior Ruby on Rails Developer), iskreno su nam otkrili njihov put do sveta programiranja, a samim tim i do IT industrije, te kako su se uopšte zainteresovali za ovu oblast. Objašnjavajući nam na koji način je osnovana i šta radi kompanija LearnUpon, naši gosti su govorili i na temu razvoja sopstvenog proizvoda u okviru jedne IT kompanije.

Na ovaj način smo imali priliku da saznamo kako izgledaju uloge Dejana i Vladimira u pomenutoj kompaniji, koje su njihove pozicije i na kakvim rešenjima rade, a koji pomažu korisnicima i klijentima širom sveta. Kako je pandemija i dalje aktuelna, ovo je bila idealna prilika da porazgovaramo i na koji način su iz LearnUpona rešili rad na daljinu, uz osvrt na negovanje zdrave kompanijske kulture u kojoj kolege podržavaju jedni druge.

S obzirom na to da je tema product vs outsource kompanije jedna od najaktuelnijih u IT industriji, sa našim sagovornicima smo govorili i o tome koliko se stvarno razlikuje rešavanje tehničkih stvari (u zavisnosti od vrste kompanije) ili to više zavisi od samog proizvoda na kojem tim radi. Ukoliko je reč o product kompanijama, vrlo je važan feedback klijenta i uspostavljanje dobrog poslovnog odnosa, što su nam Dejan i Vladimir detaljno objasnili.

Ono što će mnoge zanimati, ukoliko ostanu do kraja epizode, jeste način razvoja zdrave interne kulture u jednoj IT kompaniji, koja je vrlo važna uz obavezno pružanje benefita zaposlenima kao što su recimo akcije firme. Ostanite sa nama do kraja i saznajte više o već navedenim temama, uz osvrt na to koji su naredni planovi za LearnUpon u periodu koji dolazi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Dejan Milošević: Istraživanje i rad na sebi sastavni su deo karijere svakog uspešnog developera

Prethodnih 20 godina Dejan Milošević radi u IT industriji, gde je imao priliku da se susretne sa različitim programskim jezicima i stručnim pozicijama. Sada je član kompanije HTEC, a on nam je otkrio kako je izgledala njegova karijera na 'tech' sceni i šta tačno podrazumeva pozicija Tech Excellence Specialist na kojoj trenutno radi.

Gaming

Gejming u 2022. godini: PC, konzole ili mobilni telefoni – pitanje je sad?

Gejming je iz godine u godinu sve popularniji deo pop kulture širom sveta. Izrada video igara novijih generacija dostigla je jedan sasvim novi nivo, pa se danas više nego ikada pre postavlja pitanja da li su primat u ovom svetu uzeli PC mašine ili gejming konzole.

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.

Propustili ste

Gaming

Playstudios sa fondom od $10 miliona i osnivanjem novog blockchain tima ulazi u web3

Kompanija Playstudios, kreator revolucionarne platforme lojalnosti 'playAWARDS' i brojnih nagrađivanih mobilnih igara, juče je najavila pokretanje novog blokchain departmana pod nazivom 'playBLOCKS'.

Karijere

HelloWorld i ove godine ispituje ‘Puls srpske IT zajednice’: IT-jevci, popunite anketu i podržite istraživanje

Sajt za zapošljavanje IT kadrova HelloWorld.rs i međunarodna istraživačka agencija MASMI trenutno sprovode istraživanje o iskustvima na poslu u IT sektoru.

Web 3.0

Solana blockchain je najnovija žrtva hakerskog napada – šta ovo znači za budućnost crypto tržišta?

Čelnici kompanije navode da su nepoznati napadači do sada opljačkali oko 8.000 crypto novčanika, a da korisnici broje štetu od 8 miliona dolara.

Office Talks Podcast

$60 miliona investicije za razvoj web3 alata

Gosti 104. epizode Netokracijinog Office Talks podcasta bili su Miljan Tekić (COO) i Nebojša Urošević (suosnivač) iz kompanije Tenderly. Sa njima smo imali priliku da razgovaramo o trenutnom razvoju kompanije, širenju tima i investiciji, uz osvrt na sadašnju situaciju u globalnoj web3 industriji.

Internet marketing

Google odlaže ukidanje ‘third party’ kolačića do 2024. godine – šta to znači za oglašivače?

Kako se domaće kompanije i marketinške agencije prilagođavaju najavljenim promenama i da li će biti spremne kada do njih dođe?

Karijere

Kako je Miljan od pozicije praktikanta došao do posla softver inženjera u Microsoft razvojnom centru

Microsoft i ove godine organizuje plaćenu studentsku praksu u svom razvojnom centru, a svi zainteresovani studenti mogu da se prijave do 7. avgusta.