Rad na sopstvenim proizvodima iz ugla programera

Rad na sopstvenom proizvodu iz ugla programera

Na koji način senior programeri vide rad na sopstvenom proizvodu u jednoj IT kompaniji? Odgovore na ova i druga pitanja otkrivamo u 74. epizodi Office Talks podkasta u kojoj nam gosti dolaze iz kompanije LearnUpon.

Vladimir Gavrilović (Group Engineering Manager) i Dejan Dimitrijević (Senior Ruby on Rails Developer), iskreno su nam otkrili njihov put do sveta programiranja, a samim tim i do IT industrije, te kako su se uopšte zainteresovali za ovu oblast. Objašnjavajući nam na koji način je osnovana i šta radi kompanija LearnUpon, naši gosti su govorili i na temu razvoja sopstvenog proizvoda u okviru jedne IT kompanije.

Na ovaj način smo imali priliku da saznamo kako izgledaju uloge Dejana i Vladimira u pomenutoj kompaniji, koje su njihove pozicije i na kakvim rešenjima rade, a koji pomažu korisnicima i klijentima širom sveta. Kako je pandemija i dalje aktuelna, ovo je bila idealna prilika da porazgovaramo i na koji način su iz LearnUpona rešili rad na daljinu, uz osvrt na negovanje zdrave kompanijske kulture u kojoj kolege podržavaju jedni druge.

S obzirom na to da je tema product vs outsource kompanije jedna od najaktuelnijih u IT industriji, sa našim sagovornicima smo govorili i o tome koliko se stvarno razlikuje rešavanje tehničkih stvari (u zavisnosti od vrste kompanije) ili to više zavisi od samog proizvoda na kojem tim radi. Ukoliko je reč o product kompanijama, vrlo je važan feedback klijenta i uspostavljanje dobrog poslovnog odnosa, što su nam Dejan i Vladimir detaljno objasnili.

Ono što će mnoge zanimati, ukoliko ostanu do kraja epizode, jeste način razvoja zdrave interne kulture u jednoj IT kompaniji, koja je vrlo važna uz obavezno pružanje benefita zaposlenima kao što su recimo akcije firme. Ostanite sa nama do kraja i saznajte više o već navedenim temama, uz osvrt na to koji su naredni planovi za LearnUpon u periodu koji dolazi.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Karijere

Jovan Krička živi i radi u Amsterdamu i otkriva šta čeka programere koji žele da nastave karijeru u Holandiji

Kako funkcioniše IT industrija u Holandiji i šta može da ponudi domaćim developerima?

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Kako voditi korisničku podršku ako se vaš tim sastoji od samo nekoliko ljudi?

Iako ste mali tim, veoma je bitno obratiti pažnju na 'feedback' koji vam daju korisnici i postarati se da ste zaista tu za njih. Zato je segment korisničke podrške ponekada presudan.

Tehnologija

Srpski HTEC Group podigao $140 miliona za dalje širenje kompanije

Srpska IT kompanija koja radi na razvoju softverskih rešenja HTEC Group, a koja ima sedište u SAD-u, saopštila je da je obezbedila 140 miliona dolara od investicione kompanije Brighton Park Capital u ugovoru o vlasničkom kapitalu kako bi ubrzala svoju globalnu ekspanziju.

Intervju

Symphony organizuje interne tehničke zajednice za razmenu znanja – a uskoro i eksternu konferenciju ‘TechNote’

Ova kompanija je za svoje zaposlene organizovala tehničke zajednice čiji je cilj podela znanja i iskustva među članovima tima (QA, DevOps i Front-End community), a to je preraslo i u eksternu konferenciju 'TechNote' koja startuje od marta.

Tehnologija

Šta je to ‘bear market’ i kako se povezuje sa drastičnim padom kriptovaluta?

U prethodnim danima Bitcoin je doživeo nagli pad vrednosti, spustivši se na ispod 35.000 dolara. Štaviše, kompletno 'crypto' tržište je u padu, smanjujući vrednost gotovo svih kriptovaluta. Šta je uzrok ovom problemu i koji uticaj u svemu tome ima termin 'bear market'?

Office Talks Podcast

Prvi superklasteri u Srbiji i osvrt na Web3

Sa Aleksandrom Popović i Pavlom Batutom razgovarali smo o tome kako se zainteresovani startapi, predstavnici akademske zajednice i privrede mogu ujediniti u prve srpske superklastere.

Kultura 2.0

Inviggo svojim zaposlenima nudi stalnu podršku psihoterapeuta i time demistifikuje psihoterapiju

Kompanija Inviggo svojim zaposlenima omogućila je opciju da, ukoliko žele, mogu imati redovne razgovore sa psihoterapeutom. O tome, ali i značaju mentalnog zdravlja, razgovaramo sa direktorkom ove kompanije.