Polovni automobili omogućili su plaćanje usluga putem IPS QR kodova

Polovni automobili omogućili su plaćanje usluga na sajtu putem IPS QR kodova

Svi korisnici sajta Polovni automobili odnedavno imaju mogućnost da usluge na sajtu plaćaju putem IPS QR koda Narodne banke Srbije, čime je ovaj servis postao prvi oglasnik u Srbiji koji je uveo i ovu mogućnost plaćanja.

Na ovaj način iz Polovnih automobila želeli su da svima onima koji odluče da oglase prodaju automobila preko ovog sajta omoguće jednostavan, brz i siguran način plaćanja usluga promocija, bilo da se radi o isticanju oglasa u pretrazi, na naslovnoj strani, XL-a ili kupovine dodatnog oglasa.

Plaćanje QR kodom veoma je jednostavno. Nakon što se korisnik odluči za određeni vid dodatne promocije oglasa, on će dobiti, pored već postojećih načina plaćanja, i mogućnost da uslugu plati QR kodom.

Dovoljno je da jednokratni QR kod koji će mu se pojaviti na ekranu skenira Mbanking aplikacijom njegove banke i tako odmah izvrši plaćanje, a željena usluga će mu odmah biti dostupna. Pored toga što je plaćanje QR kodom brzo i jednostavno, ono je i veoma bezbedno. Naime, koristeći ovu opciju plaćanja, korisnik ne ostavlja nijedan lični podatak sa svoje kartice ili računa.

Kako plaćanje QR kodom funkcioniše u praksi?

Za plaćanje QR kodom dovoljno je da na svom telefonu imate instaliranu Mbanking aplikaciju vaše banke, a plaćanje možete da izvršite ako je vaš oglas već aktivan na sajtu polovniautomobili.com ili u trenutku kada postavljate oglas.

Zbog praktičnosti primene, tj. skeniranja koda za koji je potreban mobilni telefon, ova usluga je za sada dostupna samo na desktop verziji sajta. Iz Polovnih automobila očekuju da će i na tom polju doći do unapređenja, pa će ova opcija biti omogućena i na mobilnoj verziji i aplikaciji.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

Nenad Milanović (COING): Domaće IT kompanije moraju se boriti za prava LGBTQ+ populacije

Direktor kompanije COING za Netokraciju objašnjava zašto IT kompanije treba da se bore protiv diskriminacije LGBTQ+ populacije u Srbiji i diskriminišu diskriminatore.

Kultura 2.0

Usvojen Zakon o digitalnoj imovini! Šta dalje?

Nakon javno održane rasprave, Narodna skupština je usvojila Zakon o digitalnoj imovini, čime se Srbija svrstala u krug retkih država koje su zakonski regulisale oblast digitalne imovine. U nastavku otkrivamo šta nam to Zakon donosi u odnosu na Nacrt i šta možemo očekivati u budućnosti.

Analiza

Prevare na Internetu naša su svakodnevica – a sada je obogaćena i crypto prevarom koju promovišu domaći YouTuberi

Internet je slobodno mesto i vremenom je postao do te mere slobodan da već par godina unazad ne možemo da razlikujemo istinu od laži i prevaru od realne situacije.

Propustili ste

Novost

Održan prvi sastanak frilensera i države: Situacija je kompleksna i pregovori se nastavljaju

Počeli su pregovori predstavnika vlasti i frilensera, a danas je održan prvi sastanak na kome će se odlučivati o zahtevima koje su u proteklim mesecima državi uputili frilenseri.

Ekskluzivno

E-uprava ekskluzivno za Netokraciju otkriva zašto prati kako građani koriste njene usluge

Kako tačno funkcioniše ova platforma i da li (i zašto) prati ponašanje svojih korisnika?

Startapi i poslovanje

Deceniju kasnije i Centili platformu za digitalna plaćanja koristi 4 milijarde korisnika dok se kompanija sprema za novo poglavlje

Prvi put na Netokraciji predstavljamo kompaniju Centili koja je nastala iz Infobipa, koja u Beogradu zapošljava 50 inženjera i koja aktivno posluje na 80 tržišta širom sveta. Centili ovih dana obeležava 10 godina poslovanja, a sa menadžmentom razgovaramo o daljim planovima i procesu reorganizacije.

Tehnologija

Šta nam je sve od tehnoloških novina doneo ovogodišnji digitalni CES?

I ove godine najveći globalni sajam potrošačke elektronike CES oduševio je sve ljubitelje gedžeta i tehnike, dokazavši da za tehnološki napredak jednostavno nema granica.

Novost

Vučić: Ne pregovara se o tome da li će frilenseri da plate porez ili ne – već od kada

Predsednik se ponovo izjasnio po pitanju frilensera i najavljenih protesta.

Društvene mreže

Facebook u 2020. izbrisao 1,3 milijarde naloga radi suzbijanja lažnih informacija

Full Fact, britanska nezavisna organizacija za proveru informacija i nezavisni partner Faceboka, sprovela je istraživanje glavnih izazova sa kojima se suočavaju 'fekt-čekeri širom sveta prilikom pronalaženja i provere informacija koje se pojavljuju na ovoj društvenoj mreži.