Pokémon Go rešio sigurnosne probleme, ali serveri i dalje padaju

Pokémon Go rešio sigurnosne probleme, ali serveri i dalje padaju

Video igra za mobilne uređaje koja je prethodnih dana osvojila svet, nateravši veliki broj korisnika da krenu u potragu za Pokémonima na ulicama svog grada, dobila je novo ažuriranje za iOS operativni sistem koje je sa sobom donelo i određene probleme i propuste. Tako pojedini korisnici iPhone uređaja imaju probleme sa pokretanjem igre na svom telefonu usled serverskih problema - a manje vremena za igre znači i manje uhvaćenih Pokémona!

poke1

Kako piše The Verge, nova verzija planetarno popularne igre koja nosi oznaku 1.01 zabranjuje pojedinim iOS korisnicima da se konektuju na servere Niantic Labs-a koristeći „Pokémon Trainer Club“ naloge pre nego one sa Google-a. Pomenuti bug koji stiže sa novim ažuriranjem sprečava aplikaciju da šalje HTTP zahteve kada korisnici pokušavaju da se prijave putem pomenutog Pokémon naloga, te na taj način ostaju zaključani, bez mogućnosti da igraju ovu igru.

Štaviše, pojedini iOS korisnici dobili su savet da ne ažuriraju igru ukoliko su već prijavljeni putem navedenih „Pokémon Trainer Club“ naloga. Da uvek postoji i ona druga strana medalje, dokazuje nam činjenica kako je popularna igra već zašla u segment sigurnosti i pristupa korisničkim podacima, tačnije Google nalozima korisnika – te su iz studija Niantic Labs istakli da aplikacija na iOS uređajima pristupa isključivo osnovnim podacima korisnika kao što su ime i email adresa.

Developeri uveliko rade na otklanjanju grešaka

Sa druge strane, još nije jasno kada bi pomenuti studio mogao da reši probleme sa pomenutim bagovima na verziji 1.01, te je realno očekivati da će developerima biti potrebno nekoliko dana kako bi se otklonile sve prepreke, ali i uskladili svi propisi koji čine sastavni deo App Store prodavnice.

Podsećanja radi, svetski popularna igra zvanično je lansirana početkom ovog meseca i gotovo istog trena je osvojila telefone miliona korisnika širom sveta – među kojima je i naša Mia Biberović koja je detaljno objasnila princip igranja ove igre, te šta korisnici od iste mogu očekivati. Ipak, ukoliko vas i dalje brine zaštita podataka putem Google naloga, a ipak imate veliku želju da jurite Pokemone, onda možete pogledati detaljan vodič koji je objavio 9to5Mac, a koji vam može pomoći da ispravite i rešite probleme sa zaštitom privatnosti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Propustili ste

Gaming

Kako predstaviti vašu igru publici kada su svi događaji otkazani – je li spas u pitchevima na daljinu?

Svetska zdravstvena kriza sa jedne strane doprinela je popularizaciji video igara, ali je druge strane uskratila šansu mnogim gejming studijima da izlažu svoje projekte pred publikom na konferencijama i događajima koji su u potpunosti otkazani.

Društvene mreže

Da se bijem sa policijom ne umem, al’ da gutam suzavac – to mogu

Utorak veče. Poput 9/11 i kula bliznakinja, prilepljen sam za TV i pratim dešavanja o kojima izveštavaju reporteri N1. Uživo, pod suzavcem. Za svojih 30 godina nagledao sam se protesta, stoga ne bih da romantizujem kako su ovi drugačiji i kako je diktaturi konačno došao kraj. Jedini kraj koji se nazire jeste apsolutna propast demokratije u Republici Srbiji... ako je ikada i bilo.

Tehnologija

Šta nam donose srpski AppStore i Apple Pay? (gost Ivan Jelić)

Moglo bi se reći da je ova godina za korisnike Apple uređaja u Srbiji konačno donela lepe stvari poput srpskog App Store-a, ali i drugih servisa ove kompanije. U novoj epizodi Netokracijinog podcasta govorili smo upravo o tome, ali i šta ova 'tech' kompanija sprema od novina za čitav svet.

Kultura 2.0

Serbian Bookers: Turizam je i dalje u lošem stanju, ali izdavači računaju na domaće turiste

Kako su se domaći digitalni iznajmljivači snašli tokom pandemije i kakva su im očekivanja za naredni period? Istraživanje platforme Serbian-Bookers ima odgovor.

Intervju

Kako je pandemija uticala na globalno tržište digitalnih usluga i koje pouke se mogu izvući

Ceo svet se preko noći promenio izbijanjem COVID-19 pandemije, a ovaj virus uticao je na sve segmente poslovanja, posebno na globalno tržište IT usluga. Ono je moralo da se prilagodi novonastaloj situaciji i zaposlenima u ovom sektoru nametne potpuno novi izazov - izgradnju internih resursa u cilju što boljeg odgovora na krizu.

Kultura 2.0

Da li i dalje čitamo stripove ili će ovaj kulturološki fenomen ostati u senci digitalizacije?

Ako želiš pobediti, ne smeš izgubiti! Da li i vi često citirate omiljene junake iz stripova, poput čuvenog Alana Forda i jesu li stripovi i dalje deo pop-kulture koji rado konzumirate? Oni su, zapravo, kult koji se ne da tako lako izgubiti u zaboravu, a mi smo analizirali da li će ove male, crtane knjižice i dalje nalaziti put do korisnika - čak i u vreme digitalizacije pisanog i crtanog sadržaja.