Pokémon Go rešio sigurnosne probleme, ali serveri i dalje padaju

Pokémon Go rešio sigurnosne probleme, ali serveri i dalje padaju

Video igra za mobilne uređaje koja je prethodnih dana osvojila svet, nateravši veliki broj korisnika da krenu u potragu za Pokémonima na ulicama svog grada, dobila je novo ažuriranje za iOS operativni sistem koje je sa sobom donelo i određene probleme i propuste. Tako pojedini korisnici iPhone uređaja imaju probleme sa pokretanjem igre na svom telefonu usled serverskih problema - a manje vremena za igre znači i manje uhvaćenih Pokémona!

poke1

Kako piše The Verge, nova verzija planetarno popularne igre koja nosi oznaku 1.01 zabranjuje pojedinim iOS korisnicima da se konektuju na servere Niantic Labs-a koristeći “Pokémon Trainer Club” naloge pre nego one sa Google-a. Pomenuti bug koji stiže sa novim ažuriranjem sprečava aplikaciju da šalje HTTP zahteve kada korisnici pokušavaju da se prijave putem pomenutog Pokémon naloga, te na taj način ostaju zaključani, bez mogućnosti da igraju ovu igru.

Štaviše, pojedini iOS korisnici dobili su savet da ne ažuriraju igru ukoliko su već prijavljeni putem navedenih “Pokémon Trainer Club” naloga. Da uvek postoji i ona druga strana medalje, dokazuje nam činjenica kako je popularna igra već zašla u segment sigurnosti i pristupa korisničkim podacima, tačnije Google nalozima korisnika – te su iz studija Niantic Labs istakli da aplikacija na iOS uređajima pristupa isključivo osnovnim podacima korisnika kao što su ime i email adresa.

Developeri uveliko rade na otklanjanju grešaka

Sa druge strane, još nije jasno kada bi pomenuti studio mogao da reši probleme sa pomenutim bagovima na verziji 1.01, te je realno očekivati da će developerima biti potrebno nekoliko dana kako bi se otklonile sve prepreke, ali i uskladili svi propisi koji čine sastavni deo App Store prodavnice.

Podsećanja radi, svetski popularna igra zvanično je lansirana početkom ovog meseca i gotovo istog trena je osvojila telefone miliona korisnika širom sveta – među kojima je i naša Mia Biberović koja je detaljno objasnila princip igranja ove igre, te šta korisnici od iste mogu očekivati. Ipak, ukoliko vas i dalje brine zaštita podataka putem Google naloga, a ipak imate veliku želju da jurite Pokemone, onda možete pogledati detaljan vodič koji je objavio 9to5Mac, a koji vam može pomoći da ispravite i rešite probleme sa zaštitom privatnosti.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

B-Fresh: Nakon pobede na Generator ZERO konkursu, krećemo sa aktivnom prodajom!

Domaći startap ekosistem možda ne obiluje sa previše uspešnih agrotech rešenja. Ipak, Generator Zero konkurs OTP banke predstavio nam je talentovane timove iz oblasti ekologije i poljoprivrede. Pobedu na ovom takmičenju odneo je tim B-Fresh sa proizvodom za produženje roka trajanja voća i povrća.

Gaming

Novo poglavlje Tetrisa piše se u Beogradu i Tel Avivu – razvijaće ga Playstudios

Kompanija Playstudios kupila je krajem prošle godine prava za razvoj Tetris franšize na mobilnim platformama. Dalji razvoj ovog legendarnog naslova poveren je timu Playstudios Europe iz Beograda na kome će zajedno raditi sa kolegama iz Playstudios Israel u Tel Avivu.

Office Talks Podcast

Zašto Elon Musk kupuje Twitter?

Twitter - hoće li ostati kakvog ga znamo ili sa akvizicijom Elona Muska dolazi neka nova era? O kupovini ove društvene mreže razgovaramo u 95. epizodi Office Talks podcasta.

Startapi i poslovanje

Londonski Qudo sa osnivačem iz Srbije uzeo investiciju od $3,5 miliona – razmišlja se o razvojnom centru u Beogradu

Questionardo, firma koja razvija platformu Qudo za agilno ispitivanje potrošača i preciznu digitalnu aktivaciju vođenu podacima, nedavno je dobila i investiciju od 3,5 miliona dolara. Jedan od osnivača ovog startapa dolazi iz Srbije i sa njim razgovaramo o daljem poslovanju i razvoju proizvoda.

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.