Nakon 'Wirecard' skandala Payonner presekao i postao izdavač kartica

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Nakon ‘Wirecard’ skandala Payonner presekao i postao izdavač kartica

Kompanija Payonner danas je izašla sa informacijom da je postala izdavač Mastercard kartica čime se ovaj servis dodatno distancirao od nedavnog skandala sa kompanijom Wirecard kada su sredstva velikog broja korisnika ostala zamrznuta.

Krajem juna izbio je skandal sa kompanijom Wirecard čije je kartičarske usluge koristio i sam Payoneer. Kao rezultat dobili smo stotinak hiljada nezadovoljnih korisnika čija su sredstva ostala zamrznuta, ali i veliki znak pitanja iznad payment servisa koji koriste mnogobrojni radnici u okviru digitalne ekonomije – kako u svetu, tako i u Srbiji.

Iako su kartice vremenom odblokirane i sredstva korisnika odmrznuta, ostalo je pitanje koja je budućnost za Payonner i da li će se servis nakon toga oporaviti. Kako danas vidimo, prvi koraci ka boljitku krenuli su da se prave gotovo istog trenutka, a menadžment kompanije danas je objavio da je Payonner platforma za plaćanja konačno počela da izdaje sopstvene Payoneer Prepaid Mastercard platne kartice.

Iz kompanije dodaju da Payonner platne kartice omogućavaju korisnicima ove platforme da nastave da koriste postojeće kartice koje su sada prebačene na licenciranog partnera po imenu Payoneer Europe Limited, navodi se u saopštenju.

U prevodu, sve izdate kartice koje su bile zahvaćene Wirecard skandalom automatski postaju deo novog sistema, ističe se u blog postu kompanije Payoneer. Džejms Alum, potpredsednik kompanije Payoneer za Evropu, izjavio je u obraćanju medijima:

Ispunjavamo obećanje i preuzimamo odgovornost uz garanciju da su sva sredstva naših klijenata zaštićena i bezbedna od trenutka kada su deponovana. Mi tu odgovornost shvatamo veoma ozbiljno. Ovaj poslovni potez je od nas zahtevao da mobilišemo sve svoje resurse. Uspeli smo da proširimo Payoneerovu infrastrukturu u izuzetno kratkom roku tako da ova promena prođe bez ikakvih problema i dodatnih zahteva za klijente.

U zvaničnom saopštenju naglašeno je i to da je ovo značajan korak koji obezbeđuje veću sigurnost korisnicima kartica jer će od sada Payoneer čuvati sva njihova sredstva, koja će biti na zaštićenim računima kojima upravlja Payoneer Europe. “Ovi bankovni računi se koriste samo za čuvanje novca klijenata i razdvojeni su od Payoneerovih sopstvenih računa”, dodaju iz kompanije, ističući kako Payoneer Europe ima ovlašćenje Centralne banke Irske da posluje kao institucija za poslovanje sa e-novcem, a sredstva se čuvaju u banci Barclays u Irskoj.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Mobilno

Mastercard omogućio korišćenje Google Pay servisa u Srbiji – za Android i WearOS korisnike

Trend beskontaktnog plaćanja pametnim telefonima odavno je postao zastupljen u razvijenijim državama Evrope ali i sveta. Sada je zahvaljujući zvaničnom dolasku Google Pay servisa u Srbiju korisnicima Mastercard platnih kartica omogućeno da plaćaju svojim pametnim telefonima ili satovima.

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.