Nakon 'Wirecard' skandala Payonner presekao i postao izdavač kartica

Nakon ‘Wirecard’ skandala Payonner presekao i postao izdavač kartica

Kompanija Payonner danas je izašla sa informacijom da je postala izdavač Mastercard kartica čime se ovaj servis dodatno distancirao od nedavnog skandala sa kompanijom Wirecard kada su sredstva velikog broja korisnika ostala zamrznuta.

Krajem juna izbio je skandal sa kompanijom Wirecard čije je kartičarske usluge koristio i sam Payoneer. Kao rezultat dobili smo stotinak hiljada nezadovoljnih korisnika čija su sredstva ostala zamrznuta, ali i veliki znak pitanja iznad payment servisa koji koriste mnogobrojni radnici u okviru digitalne ekonomije – kako u svetu, tako i u Srbiji.

Iako su kartice vremenom odblokirane i sredstva korisnika odmrznuta, ostalo je pitanje koja je budućnost za Payonner i da li će se servis nakon toga oporaviti. Kako danas vidimo, prvi koraci ka boljitku krenuli su da se prave gotovo istog trenutka, a menadžment kompanije danas je objavio da je Payonner platforma za plaćanja konačno počela da izdaje sopstvene Payoneer Prepaid Mastercard platne kartice.

Iz kompanije dodaju da Payonner platne kartice omogućavaju korisnicima ove platforme da nastave da koriste postojeće kartice koje su sada prebačene na licenciranog partnera po imenu Payoneer Europe Limited, navodi se u saopštenju.

U prevodu, sve izdate kartice koje su bile zahvaćene Wirecard skandalom automatski postaju deo novog sistema, ističe se u blog postu kompanije Payoneer. Džejms Alum, potpredsednik kompanije Payoneer za Evropu, izjavio je u obraćanju medijima:

Ispunjavamo obećanje i preuzimamo odgovornost uz garanciju da su sva sredstva naših klijenata zaštićena i bezbedna od trenutka kada su deponovana. Mi tu odgovornost shvatamo veoma ozbiljno. Ovaj poslovni potez je od nas zahtevao da mobilišemo sve svoje resurse. Uspeli smo da proširimo Payoneerovu infrastrukturu u izuzetno kratkom roku tako da ova promena prođe bez ikakvih problema i dodatnih zahteva za klijente.

U zvaničnom saopštenju naglašeno je i to da je ovo značajan korak koji obezbeđuje veću sigurnost korisnicima kartica jer će od sada Payoneer čuvati sva njihova sredstva, koja će biti na zaštićenim računima kojima upravlja Payoneer Europe. “Ovi bankovni računi se koriste samo za čuvanje novca klijenata i razdvojeni su od Payoneerovih sopstvenih računa”, dodaju iz kompanije, ističući kako Payoneer Europe ima ovlašćenje Centralne banke Irske da posluje kao institucija za poslovanje sa e-novcem, a sredstva se čuvaju u banci Barclays u Irskoj.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Office Talks Podcast

Matorci vs. Milenijalci – problem generacijskog jaza

Glavna tema 44. epizode Office Talks podcasta bila je diskusija o problemu koji sve vidljiviji generacijski jaz nosi sa sobom. Može li se životno iskustvo naših roditelja primeniti u eri digitalizacije i pandemije?

Karijere

Jovan Jovanović otkriva šta čeka domaće IT-jevce koji žele posao u norveškoj tehnološkoj industriji

Jovan Jovanović, QA inženjer u kompaniji Tidal, u Oslu živi već tri godine i kao aktivan učesnik u tom sektoru veoma je dobro upoznao norvešku tehnološku industriju. O njoj razgovaramo u nastavku teksta.

Startapi i poslovanje

Novosadski Anari AI dobio investiciju od $2.000.000 za proizvodnju AI čipova u cloudu

Ova srpsko-američka kompanija je za dva meseca zatvorila investicionu 'seed' rundu vođenu od strane nemačkog fonda Earlybird VC, koji je po prvi put investirao u jedan srpski startap. U investiciji su učestvovali i fondovi Acequia Capital i Serbian Entrepreneurs kao i Erica Ries, osnivač Lean Startup-a.

Propustili ste

Netokracija

Predstavljamo vam ‘Employer Branding Belgrade’ – online konferenciju koja otkriva nova pravila u IT industriji

Pravila za regrutovanje top talenta u IT-ju su se promenila… I zato organizujemo Employer Branding Belgrade - besplatni online događaj koji će pokušati da odgovori na pitanje šta zaposleni u tehnološkoj industriji danas traže kod svog poslodavca!

E-commerce

Pošta Srbije i eCommerce Asocijacija potpisale Memorandum o razumevanju

Saradnja sa Poštom Srbije u programskim sadržajima eCommerce Asocijacije ključna je za razvoj i unapređenje internet poslovanja u Srbiji - pre svega kroz razmenu iskustva radi edukacije mikro i malih preduzeća.

Kultura 2.0

Kako da ne budete Dositej Obradović u Employer Brandingu?

IT kompanije jesu u fokusu ovog članka, jer je interesovanje za ovu temu u toj industriji najveće. Ali često, Employer Branding jednostavno ne radi ono što bi zaista trebalo.

Office Talks Podcast

Kako prodati vaš proizvod? (gost Ilija Ćosić)

Tema 45. epizode Office Talks podcasta bila je prodaja putem digitalnih kanala tj. kako efikasno prodavati proizvode putem interneta. Naš gost bio je Ilija Ćosić, Head of Sales u startapu Skylead koji se bavi automatizacijom prodajnih procesa. 

Kultura 2.0

Takmičenje FIRST LEGO League dolazi u Srbiju – 23. maja u Prvoj kragujevačkoj gimnaziji

Takmičenje 'FIRST LEGO League' za decu i mlade ima za cilj da učesnicima obezbedi iskustvo u rešavanju stvarnih problema kroz vođeni globalni program robotike.

Karijere

Mihailo Ponjavić imenovan za direktora prodaje Euronews mreže u Srbiji

Nakon skoro tri godine u e-commerce sektoru, Mihailo Ponjavić vraća se u medijski biznis i staje na čelo prodajnog sektora televizijske mreže Euronews u Srbiji koja uskoro kreće sa radom.