Payoneer kartice su ponovo aktivne za sve korisnike širom sveta

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

Finansijski regulator Velike Britanije FCA (Financial Conduct Authority) danas je ukinuo ograničenja kompaniji Wirecard koja je, podsetimo, prošle nedelje objavila bankrot. Inače, ova nemačka fintech kompanija je digitalnim bankama i drugim fintech startapima (kao što su Revolut, Curve, Crypto.com) pružala usluge izdavanja kreditnih kartica za njihove korisnike i za njih obavljala usluge platnog prometa.

Među korisnicima koji su osetili posledice ove krize, našli su se i korisnici Payoneer kartica (čiji je Wirecard provajder), koji od petka prošle nedelje nisu mogli da koriste novčana sredstva sa svog računa i samim tim nisu mogli da plaćaju Payoneer karticama.

Međutim, kako je upravo potvrdila Keren Levi, COO u kompaniji Payoneer, korisnici ponovo bez ikakvih smetnji mogu da koriste svoje kartice:

U ovom trenutku sredstva sa svog računa naši korisnici mogu da podignu na bankomatima ili da ih na bilo koji način potroše online.

Trenutno smo u procesu omogućavanja korisnicima da ponovo mogu da prebace svoja sredstva na svoj lokalni bankovni račun i koriste svoj saldo za uplate. Ove usluge biće ponovo dostupne u ponedeljak 6. jula, a do tada neće biti naknada za podizanje novca na bankomatima.

Ona takođe dodaje da u ovom trenutku sve dolazeće uplate će biti primljene na Payoneer currency balance-u, ne na vašoj kartici. Ova sredstva, dodaje ona, odmah mogu biti prebačena na vaš lokalni bankovni račun. Keren za kraj dodaje sledeće:

Znamo da je ovo bio težak period za naše korisnike. Cenimo njihovo strpljenje i nastavljamo da vršimo pritisak na FCA i Wirecard kako bismo rešili ovu situaciju.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Intervju

Neubase olakšava online otvaranje firme u SAD-u za nerezidente uz prilagođene cene

Kompanija Neubase bavi se osnivanjem LLC preduzeća u SAD-u za nerezidente, sa posebnim fokusom na preduzetnike sa Balkana. Mi smo imali priliku da u velikom intervjuu razgovaramo sa osnivačima ove kompanije.

Office Talks Podcast

Da li je novi Hladni rat u toku?

Šta se dešava u odnosu SAD-a i Kine i da li se Rusija meša u izbore u Americi? Samo su neka od pitanja na koja smo dali odgovor u 187. epizodi Office Talks podkasta!

Gaming

Legende gejming industrije na ovogodišnjoj For the Win! konferenciji

SGA će 29. i 30. maja u Beogradu domaćoj i evropskoj gejming zajednici ponuditi uzbudljiv program sa više od 40 govornika, istaknutih predstavnika vodećih globalnih kompanija.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Trickest: Etičko hakovanje i ofanzivni cybersecurity

U 190. epizodi Office Talks podkasta razgovarali smo sa Nenadom Zarićem i Mihailom Tomićem, osnivačima startapa Trickest, koji su nam govorili o njegovom nastanku, cybersecurity industriji i etičkom hakovanju.

Startapi i poslovanje

Američki Autodesk akvizirao je novosadski Wonder Dynamics!

Wonder Dynamics akviziran je od strane američkog giganta za 3D animaciju, koji je ovaj potez objavio u jučerašnjem saopštenju na svom zvaničnom sajtu.

Internet marketing

AdEx 2023: Na digitalno oglašavanje u Srbiji potrošeno je €106,6 miliona

U sklopu Digital Day konferencije koju organizuje IABSerbia tradicionalno su predstavljeni rezultati AdEx istraživanja za 2023. godinu.

Intervju

NextSilicon razvija moćni čip za mnoge industrije i zapošljava nove IT stručnjake u Srbiji

Današnji svet počiva na hardverskim i softverskim sistemima i sigurno je da će budućnost modernog društva nastaviti da se bazira na sofisticiranim čipovima koji će pokretati globalnu industriju. Jedno od takvih rešenja razvija se i u Srbiji, tačnije u kompaniji NextSilicon.

Novost

Druga ETH Belgrade konferencija: Srbija ponovo centar okupljanja Web3 zajednice

Nakon velikog uspeha prve konferencije održane 2023. godine, druga po redu konferencija ETH Belgrade će se održati od 3. do 5. juna 2024.

Ekskluzivno

TS Ventures uložio u Reputeo i Mindsmiths — vodeće regionalne AI startape

Srpski investicioni fond Telekom Ventures podržao je domaći Reputeo i hrvatski Mindsmiths, prepoznavši njihov potencijal za globalni rast na polju veštačke inteligencije.