Payoneer kartice su ponovo aktivne za sve korisnike širom sveta

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

Finansijski regulator Velike Britanije FCA (Financial Conduct Authority) danas je ukinuo ograničenja kompaniji Wirecard koja je, podsetimo, prošle nedelje objavila bankrot. Inače, ova nemačka fintech kompanija je digitalnim bankama i drugim fintech startapima (kao što su Revolut, Curve, Crypto.com) pružala usluge izdavanja kreditnih kartica za njihove korisnike i za njih obavljala usluge platnog prometa.

Među korisnicima koji su osetili posledice ove krize, našli su se i korisnici Payoneer kartica (čiji je Wirecard provajder), koji od petka prošle nedelje nisu mogli da koriste novčana sredstva sa svog računa i samim tim nisu mogli da plaćaju Payoneer karticama.

Međutim, kako je upravo potvrdila Keren Levi, COO u kompaniji Payoneer, korisnici ponovo bez ikakvih smetnji mogu da koriste svoje kartice:

U ovom trenutku sredstva sa svog računa naši korisnici mogu da podignu na bankomatima ili da ih na bilo koji način potroše online.

Trenutno smo u procesu omogućavanja korisnicima da ponovo mogu da prebace svoja sredstva na svoj lokalni bankovni račun i koriste svoj saldo za uplate. Ove usluge biće ponovo dostupne u ponedeljak 6. jula, a do tada neće biti naknada za podizanje novca na bankomatima.

Ona takođe dodaje da u ovom trenutku sve dolazeće uplate će biti primljene na Payoneer currency balance-u, ne na vašoj kartici. Ova sredstva, dodaje ona, odmah mogu biti prebačena na vaš lokalni bankovni račun. Keren za kraj dodaje sledeće:

Znamo da je ovo bio težak period za naše korisnike. Cenimo njihovo strpljenje i nastavljamo da vršimo pritisak na FCA i Wirecard kako bismo rešili ovu situaciju.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Startapi i poslovanje

Domaći OTA sync obezbedio €1,3 miliona seed investicije

Srpski OTA Sync podigao je dodatna sredstva u svojoj €1,3m seed rundi investicija predvođenih češkim investitorima Presto Ventures.

Novost

Intelisale kroz reorganizaciju timova nastavlja da unapređuje svoje proizvode i usluge

Šta se dešava kada kompanija dobije veći broj klijenata i prepozna nove potrebe tržišta kao priliku za razvoj? O ovim temama razgovaramo sa Novakom Cvjetanom, novim Head of Engineering u kompaniji Intelisale.

Startapi i poslovanje

OTP banka pokreće OTP Connect – program za saradnju, razvoj i podsticaj inovacija kod startapa

Ovaj program pokrenut je sa ciljem da podstakne dalje unapređenje inovacionog ambijenta i formira jednostavan okvir za rast i umrežavanje startap i tehnološke zajednice, i finansijskog sektora.

Propustili ste

Intervju

Udruženje HUB21 u Srbiji započinje obrazovanje šire javnosti i profesionalaca u vezi sa Bitcoin tehnologijom

U Beogradu je otvoren HUB21 sa ciljem obrazovanja šire javnosti o tehnologijama u vezi sa Bitkoin. HUB21 će se pretežno baviti istraživanjem i unapređenjem poslovnih mogućnosti za lokalne IT profesionalace u Bitkoin ekosistemu. O svemu tome razgovaramo u velikom intervjuu sa osnivačima ove organizacije.

Startapi i poslovanje

Startup Shower: Prijavi svoju ideju i osvoji 1.000.000 RSD

U cilju podrške razvoju preduzetničke kulture i inovacija u poslovanju, Business Intelligence Institute raspisuje konkurs za projekat "Start up Shower" pružajući finansijsku podršku od 1.000.000 dinara bespovratnih sredstava.

Gaming

Da li je globalna kriza pogodila i domaću ‘game dev’ industriju ili je to samo prolazni period?

Prethodnih meseci bili smo svedoci velikih otpuštanja u IT industriji usled globalne krize koja i dalje traje. Ovom talasu otkaza nije ostala imuna ni game dev scena, a mi smo analizirali šta su glavni razlozi za smanjenje broja kadrova u industriji razvoja video igara i da li je ovo samo prolazni krizni period.

Kultura 2.0

Ko su najzadovoljniji radnici u Srbiji? Istraživanje pokazuje da su to programeri

Kakvo je opšte stanje zadovoljstva i angažovanja zaposlenih na tržištu rada u Srbiji? Luppa i HR fabrika napravile su veliku analizu koja daje odgovore.

Startapi i poslovanje

Srpske kompanije Factory World Wide i EM Analytic među najbrže rastućim u Centralnoj Evropi

Na ovogodišnjem Deloitte Technology Fast 50 Central Europe 2023 konkursu tehnološke kompanije Factory World Wide i EM Analytic Solutions iz Srbije uvrštene su među 50 najbrže rastućih kompanija u Evropi.

Vodič

Izabrali smo top 10 gedžeta koje možete kupiti na popustu za ‘Crni petak’

Black Friday je zvanično stigao, a sa njim i sniženja u mnogim prodavnicama širom sveta. Kao i uvek, odlučili smo da vam predstavimo najzanimljivije gedžete koje možete kupiti u toku ovog 'praznika' sniženja.