Payoneer sve popularniji među domaćim frilenserima

Payoneer sve popularniji među domaćim frilenserima – i nakon 10 godina u Srbiji

Kompanija Payoneer proslavila je početkom aprila deset godina uspešnog poslovanja u Srbiji i upravo to sa svojim najvernijim korisnicima. U prijatnoj amosferi, oni su razmenjivali svoja iskustva sa uslugama kompanije čija je primarna delatnost rešenje isplata na globalnom nivou kao i transfer novca, dok je generalni zaključak da se sve veći broj domaćih frilensera okreće ovom servisu.

payoneer

Obrativši se publici koju su mahom činili frilenseri, programeri i dizajneri, predstavnici servisa Payoneer otvorili su događaj istakavši brojne prednosti koje ovaj servis nudi slobodnjacima, a koje se pre svega vezuju za jednostavnu naplatu i upravljanje sredstvima – iz bilo kojeg dela sveta.

Ambasador za Srbiju, Saša Suša, zahvalio se prisutnima na okupljanju te istakao da je Payoneer jedan od najpopulanrijih servisa ovog tipa u Srbiji ali i šire, te da već 10 godina služi digitalcima i frilenserima za prebacivanje novca – sa ljudima koji posluju globalno, radeći upravo iz Srbije:

Posebno smo ponosni što je upravo ovaj servis deo vaših života i poslovanja, te ćemo uvek u prvi plan stavljati korisničko iskustvo, kako bi kvalitet naših usluga bio na zadovoljavajućem nivou.

Transakcije dostupne u više od 200 zemalja

Ko su zapravo korisnici ovog servisa u Srbiji i kako ga oni koriste? Kako bismo odgovorili na ovo pitanje, porazgovarali smo sa dizajnerom zvuka Damjanom Ćirilovićem koji nam je tom prilikom rekao:

Payonner kao sredstvo plaćanja za mene je veoma zgodno, prevashodno zbog toga što direktno sa kartice mogu da plaćam usluge – kako u zemlji tako i u inostranstvu. Još jedna od prednosti ovog servisa jesu male provizije – sve je u potpunosti prilagođeno frilenserima i to je ujedno i najveći razlog zbog kojeg se sve više slobodnjaka okreće upravo njemu.

Podsećanja radi, Payoneer je osnovan još 2005. godine u SAD-u i pored PayPala istakao se kao jedan od popularnijih serisa za novčane transakcije. Njegova primarna delatnost jeste osnaživanje globalne trgovine povezivanjem preduzetnika i profesionalaca iz različitih zemalja koji putem ove platforme na jednostavan način nastavljaju da vrše novčane transakcije, i to u više od 200 zemalja širom sveta.

Ispravka: U prethodnoj verziji članka objavljeno je da se Payoneer prethodno zvao Skrill. Ta informacija je pogrešna i odnosi se na drugi servis Moneybookers koji je u međuvremenu promenio svoj naziv u Skrill.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Nova era digitalne televizije i interneta

Gosti 174. epizode Office Talks podkasta bili su Vojin Kličković i Peđa Janković iz kompanije Yettel sa kojima smo razgovarali o razvoju Hipernet usluge optičkog interneta i digitalne televizije tokom dve godine postojanja ovog servisa.

Startapi i poslovanje

Startap inloodis iz Srbije menja način na koji se trenira košarka — uz pomoć holograma!

U intervjuu sa osnivačem Markom Gojakom, pročitajte priču o nastanku 'inloodis Basketball Spatial Computing Platform' jedinog AR sistema za asistenciju na košarkaškom treningu na svetu.

Karijere

Koliko zarađuju programeri u Srbiji? Odgovor nam daje nova anketa o platama u IT industriji

Objavljeni su rezultati Fishingbooker ankete o platama za 2023. godinu, koji obuhvataju sedam sektora IT industrije. Više o rezultatima ankete, pročitajte u narednom tekstu.

Propustili ste

Tehnologija

Open AI Sora oživljava filmsko platno, dok je Google Gemini isuviše ‘woke’

Donosimo vam osvrt na najnovija dostignuća tehnoloških giganata, kada je u pitanju razvoj alata zasnovanih na veštačkoj inteligenciji.

Office Talks Podcast

Kako je web3mine Vukašina Vukoja podigao $6 miliona investicije?

Vukašina smo ponovo ugostili u 178. epizodi Office Talks podkasta, kako bi nam rekao nešto više o svom novom projektu i o tome kako je pridobio poverenje vodećih web3 investitora.

Intervju

Hipernet nakon dve godine: 100.000 korisnika i dolazak mobilnih TV aplikacija

Hipernet usluga digitalne televizije i optičkog interneta kompanije Yettel na tržištu je prisutna već više od dve godine. Broj korisnika ovog servisa se povećava, a početak godine je bila idealna prilika da o Hipernetu ponovo razgovaramo sa Nenadom Hasurom, direktorom segmenta za fiksne i digitalne usluge u kompaniji Yettel.

Gaming

‘Ludo: Animal Heroes’ – nova je igra domaćeg Oxyverse studija dostupna za iOS i Android korisnike

Još jedan gaming naslov iz Srbije osvanuo je na App Store i Google Play prodavnici za globalno tržište. Reč je o video igri 'Ludo: Animal Heroes' iza koje stoji domaći game dev studio Oxyverse - sa čijim smo suosnivačem Jovanom Jaramazom razgovarali u intervjuu koji sledi.

Office Talks Podcast

Istina o platama programera

Novu epizodu Office Talks podkasta posvetili smo FishingBooker anketi o platama u IT industriji i tim povodom ugostili Dina Delića, koji je COO u pomenutoj kompaniji.

Tehnologija

Ivan Marković: Hakerski napad na EPS uspeo je zbog korupcije

Ne dozvoljavamo da se hakerski napad i krađa podataka iz baze Elektroprivrede Srbije olako zaboravi, a u tome nam pomaže pokretač foruma 'Bezbedni Balkan'.