OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

OTP Grupa ponovo traži inovativne startape za svoj Startap Partnerski program

Ovaj program održava se po četvrti put i predstavlja priliku za sve inovativne kompanije koje žele da testiraju primenjivost svog proizvoda u bankarskom sektoru Centralne i Istočne Evrope.

Četvrti OTP Startap Partnerski Program predstavlja najopsežniji program inovacija ove grupe do sada jer osim sedišta iste, sve njene strane podružnice su takođe u potrazi za startap partnerima koji podržavaju njihove poslovne ciljeve. Prijavljene startap kompanije imaju priliku da realizuju pilot projekte u 12 zemalja Centralne i Istočne Evrope, od Slovenije do Rusije. U Srbiji učestvuju oba supsidijara – OTP banka Srbija i Vojvođanska banka.

Program je zasnovan na saradnji koja podrazumeva sledeće: od definisanja opsega pilot projekta do lansiranja uzajamno razvijenih rešenja uživo. Pritom, odabrane startap kompanije dobijaće podršku grupe stručnjaka i mentora iz sveta bankarstva. Kohortne kompanije imaće priliku da prisustvuju višestrukim događajima koji podržavaju međunarodno umrežavanje i mogu se predstaviti renomiranim nacionalnim i međunarodnim korporacijama, proširujući na taj način svoje mogućnosti za razvoj poslovanja.

OTP Startap Partnerski Program traži razvijene startap i scale-up kompanije iz sledećih 5+1 kategorija:

  • Napredna analitika podataka (Advanced Data Analytics);
  • Korisničko iskustvo i pružanje usluge (Customer experience & servicing);
  • Interna efikasnost (Internal efficiency);
  • Inovacije proizvoda u poslovanju sa stanovništvom (Product Innovations in Retail Banking);
  • Inovacije proizvoda u poslovanju sa malim i srednjim preduzećima i privredom (Product Innovations in SME and Corporate Banking);
  • Potpuno inovativna i disruptivna rešenja, koje ne spadaju u nijednu od gore navedenih kategorija, ali se odnose na bankarski sektor.

U rollout fazu ulaze najperspektivniji projekti

Povodom predstojećeg programa, oglasio se Andras Fišer, šef odeljenja za inovaciju u poslovanju sa stanovništvom OTP Banke, koji je tom prilikom istakao:

Pilot period našeg prethodnog programa poklopio se sa pandemijom korona virusa u Evropi. Posvećenost OTP Grupe inovacijama jasno je dokazana činjenicom da smo, uprkos ovoj situaciji, uspeli da uspešno završimo sve prethodno započete pilot projekte.

Za program je vladalo ogromno interesovanje: na primer, naš online Demo Dan pratilo je preko 1.100 gledalaca. Ponosan sam što je OTP Startap Partnerski Program prerastao u inovacionu inicijativu koja uključuje celu Grupu. Pored toga, iz godine u godinu smo u mogućnosti da sve veći broj kohortnih kompanija pretvorimo u dugoročne partnere.

Kompanije koje se prijavljuju za program učestvovaće u tromesečnom procesu online selekcije: nakon popunjavanja prijave na Internetu, kandidati koji pokažu dobru poslovnu sposobnost biće pozvani na online intervju i konačno, najbolji kandidatiprisustvovaće dvodnevnim danima selekcije početkom decembra. Na tom događaju predstavnici preduzeća imaće priliku da pred bankarskim stručnjacima dokažu relevantnost svojih rešenja.

Tromesečni pilot period, uz mentorstvo za razvoj poslovanja, odvijaće se između marta i maja 2021. godine, uglavnom putem online kanala. Pilot period se završava Demo Danom, gde kohortne kompanije mogu predstaviti rezultate pilot projekata kako rukovodstvu grupe, tako i predstavnicima nekoliko mađarskih i međunarodnih korporativnih partnera i investitora.

Nakon toga, kompanije sa najperspektivnijim pilot rezultatima biće primljene u šestomesečnu rollout fazu programa, u kojoj mogu odmah započeti aktivnu primenu svog rešenja unutar OTP Grupe.

Više informacija o pomenutom programu možete pronaći na zvaničnom sajtu.


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Regruteri nam otkrivaju koje su trenutno najtraženije pozicije u IT-ju

Kako bismo saznali koji kadrovi su trenutno najpotrebniji domaćoj tehnološkoj industriji kontaktirali smo predstavnike agencija FatCat Coders, ManpowerGroup i Omnes Group. U nastavku teksta slede njihova iskustva.

Startapi i poslovanje

Poreska uprava poziva građane da prijave svoje inostrane prilive – posebno ističu programere i influensere

Poreska uprava Republike Srbije poziva sva fizička lica koja su propustila da podnesu poreske prijave priliva iz inostranstva, da to samoinicijativno urade kako bi izbegli prekršajnu odgovornost.

Kultura 2.0

Stiže nam nova Vlada – koliko će se ona baviti digitalizacijom i IT industrijom u Srbiji?

Mnogo je toga urađeno u protekle četiri godine, mahom zbog kontinuiteta prethodne Vlade sa kojim se one pre nje i ne mogu baš pohvaliti. Analiziramo koje su to stvari koje bi se mogle naći u novom ekspozeu, a koje se tiču digitalizacije i IT industrije u Srbiji.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Pobednici OTP Generator konkursa Zanateria i Your Pet World otkrivaju dalje svoje poslovne planove

Pre nešto više od nedelju dana završen je još jedan Generator Gamechanger konkurs, ovaj put u 'online' izdanju. Žiri je i ove godine izabrao najbolje digitalne projekte, a njihove priče vam otkrivamo u nastavku.

Internet marketing

Budućnost digitalnog marketinga se ‘kladi’ na mlade ljude – i zato pazite kako birate praktikante

Da li zaista mladima više nije toliko sexy raditi u marketing agencijama ili situacija nije toliko tragična kakvom je predstavljaju?

Startapi i poslovanje

Kanadski startap Autoklose sa kancelarijama u Beogradu akviziran od strane kompanije VanillaSoft

Autoklose nastaviće svoje poslovanje kao deo kompanije VanillaSoft, jedne od vodećih 'sales engagement' tehnoloških kompanija na svetu.

Startapi i poslovanje

LearnUpon sa kancelarijama u Beogradu osigurao $56 miliona investicije

LearnUpon, kompanija koja u Beogradu zapošljava preko 40 developera, osigurala je manjinsku investiciju od 56 miliona dolara od kompanije za globalni rast Summit Partners.

Gaming

Gejming studio Miracle Dojo ušao u svet gejmifikacije likova igrom PopStar Adventure – glavni junak je Željko Joksimović

Miracle Dojo, beogradski gejming studio, uspešno je objavio svoju drugu video igru - PopStar Adventure. Ovaj poduhvat realizovan je u saradnji sa producentom i pevačem Željkom Joksimovićem, o čemu smo razgovarali sa osnivačem ovog studija. 

Kultura 2.0

Spotify imenovao Httpool kao ekskluzivnog zastupnika za oglasna rešenja na Balkanu

Ova agencija biće na raspolaganju brendovima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Severne Makedonije, Crne Gore, Albanije i BiH koji žele da se oglašavaju na platformi Spotify.