Učestvujte u velikom regionalnom takmičenju i osvojite čak €10.000!

Učestvujte u velikom regionalnom maratonu inovacija i osvojite čak €10.000!

Intesa Sanpaolo Grupa krajem septembra dovodi u Zagreb svoj Novathon - 24-časovni regionalni programerski maraton koji organizuje u saradnji sa Privrednom bankom Zagreb. Događaj ima za cilj da okupi programere, web dizajnere, stručnjake za marketing i studente koji će raditi na kreiranju web ili mobilne aplikacije na određenu temu iz finansijskog sveta dok će pobednička ideja tj. tim iza nje, kući odneti čak 10.000 evra nagrade!

Nakon prvog Novatona koji je prošle godine premijerno održan u Budimpešti, Intesa Sanpaolo Grupa ovog puta čitavo takmičenje dovodi u Zagreb gde će se 23. i 24. septembra u galeriji Lauba održati celodnevni programerski maraton.

Takmičenje je otvoreno za sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja koji će sa svojim timovima raditi na web ili mobilnoj aplikaciji sa ciljem da se prevaziđe neki od izazova iz bankarskog sektora. Ovoga puta, zadatak je razviti aplikaciju na jednu od sledećih tema:

  • pametno plaćanje
  • digitalno upravljanje imovinom
  • pametna poslovnica
  • bridge solutions
  • bankarstvo izvana prema unutra
  • finansijski Big Data

Iz organizacije napominju da je Novaton regionalnog tipa i kako kažu, očekuju prijave i iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ali i Slovenije i Makedonije, te drugih zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kao podrška u radu, timovi će imati priliku da svoje ideje usavršavaju uz pomoć stručnih mentora iz Privredne banke Zagreb i Intesa Sanpaolo grupe.

Brže, lakše i efikasnije bankarstvo

Član uprave PBZ-a, Dinko Lucić, pozvao je timove na ovogodišnji Novathon poručivši da ovaj maraton inovacija – fokusiran na fintech – savršeno odgovara inovativnoj viziji PBZ-a i Intese Sanpaolo. Jedno ovakvo takmičenje odličan je pogled na najnovije potrebe i očekivanja klijenata, dok je primenja njihovih rešenja ujedno i put do boljeg bankarstva, izjavio je Lucić, uputivši poziv timovima da se prijave i svojim vrhunskim digitalnim rešenjima učine bankarstvo zaista jednostavnijim i modernijim.

Prošlogodišnji Novathon održan je u Budimpešti gde su učesnici imali priliku da čuju i predavanje nagrađivanog autora, Bretta Kinga.

Značaju događaja doprineće i međunarodno priznati govornici iz područja Financial Technologies (skraćeno fintech) koji će imati zadatak da motivišu učesnike i podstaknu razmišljanje o njihovim idejama. Poseban gost Novathon #withPBZ takmičenja tako će biti Chris Skinner, jedan od najuticajnijih pojedinaca na području finansijskih tehnologija te autor knjiga Digital Bank i ValueWeb.

Svoja predavanja na događaju održaće i Matteo Rizzi koji se inovacijama na polju finansija bavi već duže od 20 godina, a koji je suosnivač swiftcommunity.net i fintechstage.com. Čak tri godine uzastopno Financial News proglasio ga je za jednog od 40 najuticajnijih direktora u Evropi na polju finansijske tehnologije. Njemu će se pridružiti i hrvatski preduzetnik Nenad Bakić kao osnivač IRIM-a, vodeće kompanije u uvođenju STEM edukacije u regionu.

Prijave otvorene do 8. septembra!

Iz organizacije poručuju da su prijave za Novathon #withPBZ takmičenje već uveliko otvorene, ali i da je usled velike zainteresovanosti ostalo još svega nekoliko mesta! Zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta i to do 8. septembra u 12 sati. Iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe pozivaju sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja da se prijave i ostave svoj doprinos na ovogodišnjem Novathonu!

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kojih 12 grešaka prave osnivači startapa?

U 181. epizodi Office Talks podkasta, ugostili smo Milenu Milić i Miljana Tekića koji su s nama analizirali prvi Garaža report i otkrili 12 najčešćih grešaka kojima domaći startapi odbijaju investitore!

Startapi i poslovanje

Garaža report: Greške kojima srpski startap osnivači odbijaju VC fondove

U razgovoru sa Milenom Milić analizirali smo razloge zbog kojih je došlo do stagnacije u rastu domaćih startapa, objavljene u reportu zajednice Garaža.

Kultura 2.0

Da li u jeku veštačke inteligencije zaboravljate “Kako vaš mozak radi”?

Američki neuronaučnik i TED govornik Greg Gejdž, posetio je Srbiju tokom Nedelje svesti o mozgu i predstavio dopunjeno izdanje svoje knjige "Kako vaš mozak radi – neuronaučni eksperimenti za svakoga".

Propustili ste

Intervju

Domaća kompanija Vega IT nastavlja globalno širenje otvaranjem kancelarije u Londonu

Tokom prošle godine postali smo svedoci značajnih turbulencija u IT industriji. Dok se mnoge globalne kompanije fokusiraju na optimizaciju troškova, zamrzavanje plata i masovna otpuštanja, Vega IT, kao domaći igrač, nastavlja sa širenjem na globalno tržište.

Startapi i poslovanje

LavitFlow je ‘alat za sve’ koji koristi 180 programera, product menadžera i web dizajnera

U pitanju je proizvod kompanije Lav IT Solutions koji ubrzava radne procese zaposlenih u savremenom poslovnom svetu. A kako? Pitali smo Miroslava Ostojića, osnivača pomenute kompanije.

Office Talks Podcast

Prodaja IT usluga : Saveti direktora prodaje Hooloova

Gost 185. epizode Office Talks podkasta bio je Đorđe Vukotić, prodajni direktor u kompaniji Hooloovoo koji nam je objasnio kako izgraditi uspešan sales tim u domenu IT industrije.

Startapi i poslovanje

‘Fundraising’ za startape iz ljudske perspektive

Pre nego što započnemo ovaj razgovor, želeo bih da zamislite da smo na jednoj prijateljskoj kafi i sve što ćete čuti tj. pročitati je nešto što bih, lično, voleo da je meni neko ispričao (mnogo grešaka i pristupa) ranije.

Karijere

Social Impact Award program pomaže 10.000 mladih preduzetnika godišnje

Nevladina organizacija Razlivalište već devet godina uspešno sprovodi globalni Social Impact Award (SIA) program podrške društvenom preduzetništvu. Ukoliko imate između 15 i 30 godina i želite da uplovite u preduzetničke vode, sve o programu pročitajte u tekstu koji sledi!

Internet marketing

Anka Gorgiev: 95% novih proizvoda ne uspe, zato je tu neuromarketing da razume korisnike

DigiTalk konferencija u Zrenjaninu nam se bliži, a publika će pored mnogih predavača imati priliku da posluša predavanje Anke Gorgiev koja je stručnjak iz oblasti neuromarketinga, a sa kojom smo imali priliku da detaljno porazgovaramo u intervjuu koji sledi.