Učestvujte u velikom regionalnom takmičenju i osvojite čak €10.000!

Učestvujte u velikom regionalnom maratonu inovacija i osvojite čak €10.000!

Intesa Sanpaolo Grupa krajem septembra dovodi u Zagreb svoj Novathon - 24-časovni regionalni programerski maraton koji organizuje u saradnji sa Privrednom bankom Zagreb. Događaj ima za cilj da okupi programere, web dizajnere, stručnjake za marketing i studente koji će raditi na kreiranju web ili mobilne aplikacije na određenu temu iz finansijskog sveta dok će pobednička ideja tj. tim iza nje, kući odneti čak 10.000 evra nagrade!

Nakon prvog Novatona koji je prošle godine premijerno održan u Budimpešti, Intesa Sanpaolo Grupa ovog puta čitavo takmičenje dovodi u Zagreb gde će se 23. i 24. septembra u galeriji Lauba održati celodnevni programerski maraton.

Takmičenje je otvoreno za sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja koji će sa svojim timovima raditi na web ili mobilnoj aplikaciji sa ciljem da se prevaziđe neki od izazova iz bankarskog sektora. Ovoga puta, zadatak je razviti aplikaciju na jednu od sledećih tema:

  • pametno plaćanje
  • digitalno upravljanje imovinom
  • pametna poslovnica
  • bridge solutions
  • bankarstvo izvana prema unutra
  • finansijski Big Data

Iz organizacije napominju da je Novaton regionalnog tipa i kako kažu, očekuju prijave i iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ali i Slovenije i Makedonije, te drugih zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kao podrška u radu, timovi će imati priliku da svoje ideje usavršavaju uz pomoć stručnih mentora iz Privredne banke Zagreb i Intesa Sanpaolo grupe.

Brže, lakše i efikasnije bankarstvo

Član uprave PBZ-a, Dinko Lucić, pozvao je timove na ovogodišnji Novathon poručivši da ovaj maraton inovacija – fokusiran na fintech – savršeno odgovara inovativnoj viziji PBZ-a i Intese Sanpaolo. Jedno ovakvo takmičenje odličan je pogled na najnovije potrebe i očekivanja klijenata, dok je primenja njihovih rešenja ujedno i put do boljeg bankarstva, izjavio je Lucić, uputivši poziv timovima da se prijave i svojim vrhunskim digitalnim rešenjima učine bankarstvo zaista jednostavnijim i modernijim.

Prošlogodišnji Novathon održan je u Budimpešti gde su učesnici imali priliku da čuju i predavanje nagrađivanog autora, Bretta Kinga.

Značaju događaja doprineće i međunarodno priznati govornici iz područja Financial Technologies (skraćeno fintech) koji će imati zadatak da motivišu učesnike i podstaknu razmišljanje o njihovim idejama. Poseban gost Novathon #withPBZ takmičenja tako će biti Chris Skinner, jedan od najuticajnijih pojedinaca na području finansijskih tehnologija te autor knjiga Digital Bank i ValueWeb.

Svoja predavanja na događaju održaće i Matteo Rizzi koji se inovacijama na polju finansija bavi već duže od 20 godina, a koji je suosnivač swiftcommunity.net i fintechstage.com. Čak tri godine uzastopno Financial News proglasio ga je za jednog od 40 najuticajnijih direktora u Evropi na polju finansijske tehnologije. Njemu će se pridružiti i hrvatski preduzetnik Nenad Bakić kao osnivač IRIM-a, vodeće kompanije u uvođenju STEM edukacije u regionu.

Prijave otvorene do 8. septembra!

Iz organizacije poručuju da su prijave za Novathon #withPBZ takmičenje već uveliko otvorene, ali i da je usled velike zainteresovanosti ostalo još svega nekoliko mesta! Zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta i to do 8. septembra u 12 sati. Iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe pozivaju sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja da se prijave i ostave svoj doprinos na ovogodišnjem Novathonu!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.