Učestvujte u velikom regionalnom takmičenju i osvojite čak €10.000!

Učestvujte u velikom regionalnom maratonu inovacija i osvojite čak €10.000!

Intesa Sanpaolo Grupa krajem septembra dovodi u Zagreb svoj Novathon - 24-časovni regionalni programerski maraton koji organizuje u saradnji sa Privrednom bankom Zagreb. Događaj ima za cilj da okupi programere, web dizajnere, stručnjake za marketing i studente koji će raditi na kreiranju web ili mobilne aplikacije na određenu temu iz finansijskog sveta dok će pobednička ideja tj. tim iza nje, kući odneti čak 10.000 evra nagrade!

Nakon prvog Novatona koji je prošle godine premijerno održan u Budimpešti, Intesa Sanpaolo Grupa ovog puta čitavo takmičenje dovodi u Zagreb gde će se 23. i 24. septembra u galeriji Lauba održati celodnevni programerski maraton.

Takmičenje je otvoreno za sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja koji će sa svojim timovima raditi na web ili mobilnoj aplikaciji sa ciljem da se prevaziđe neki od izazova iz bankarskog sektora. Ovoga puta, zadatak je razviti aplikaciju na jednu od sledećih tema:

  • pametno plaćanje
  • digitalno upravljanje imovinom
  • pametna poslovnica
  • bridge solutions
  • bankarstvo izvana prema unutra
  • finansijski Big Data

Iz organizacije napominju da je Novaton regionalnog tipa i kako kažu, očekuju prijave i iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine ali i Slovenije i Makedonije, te drugih zemalja Centralne i Istočne Evrope. Kao podrška u radu, timovi će imati priliku da svoje ideje usavršavaju uz pomoć stručnih mentora iz Privredne banke Zagreb i Intesa Sanpaolo grupe.

Brže, lakše i efikasnije bankarstvo

Član uprave PBZ-a, Dinko Lucić, pozvao je timove na ovogodišnji Novathon poručivši da ovaj maraton inovacija – fokusiran na fintech – savršeno odgovara inovativnoj viziji PBZ-a i Intese Sanpaolo. Jedno ovakvo takmičenje odličan je pogled na najnovije potrebe i očekivanja klijenata, dok je primenja njihovih rešenja ujedno i put do boljeg bankarstva, izjavio je Lucić, uputivši poziv timovima da se prijave i svojim vrhunskim digitalnim rešenjima učine bankarstvo zaista jednostavnijim i modernijim.

Prošlogodišnji Novathon održan je u Budimpešti gde su učesnici imali priliku da čuju i predavanje nagrađivanog autora, Bretta Kinga.

Značaju događaja doprineće i međunarodno priznati govornici iz područja Financial Technologies (skraćeno fintech) koji će imati zadatak da motivišu učesnike i podstaknu razmišljanje o njihovim idejama. Poseban gost Novathon #withPBZ takmičenja tako će biti Chris Skinner, jedan od najuticajnijih pojedinaca na području finansijskih tehnologija te autor knjiga Digital Bank i ValueWeb.

Svoja predavanja na događaju održaće i Matteo Rizzi koji se inovacijama na polju finansija bavi već duže od 20 godina, a koji je suosnivač swiftcommunity.net i fintechstage.com. Čak tri godine uzastopno Financial News proglasio ga je za jednog od 40 najuticajnijih direktora u Evropi na polju finansijske tehnologije. Njemu će se pridružiti i hrvatski preduzetnik Nenad Bakić kao osnivač IRIM-a, vodeće kompanije u uvođenju STEM edukacije u regionu.

Prijave otvorene do 8. septembra!

Iz organizacije poručuju da su prijave za Novathon #withPBZ takmičenje već uveliko otvorene, ali i da je usled velike zainteresovanosti ostalo još svega nekoliko mesta! Zainteresovani se mogu prijaviti putem zvaničnog sajta i to do 8. septembra u 12 sati. Iz PBZ-a i Intesa Sanpaolo Grupe pozivaju sve programere, web dizajnere, marketing stručnjake i studente srodnih područja da se prijave i ostave svoj doprinos na ovogodišnjem Novathonu!

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Gaming

Kako objaviti video igru ili aplikaciju na Google Play i AppStore – korak po korak

Imate ideju za video igru na pametnim telefonima, razradili ste biznis plan, krenuli u razvoj, došli do finalne verzije i sledeći korak je plasiranje proizvoda na AppStore i Google Play. U nastavku vam objašnjavamo kako da prevaziđete poslednji izazov i uspešno lansirate svoju igru ili aplikaciju u 'svet'.

SEO i pretraga

Stiže Netokracijina edukacija o SEO trikovima – promo cene karata do 22. septembra!

Netokracija Srbija nastavlja sa organizacijom edukacija, a na red je došla ona o SEO trikovima. Želite da naučite tehnike koje garantuju uspeh na rezultatima pretraga? Čekamo vas 30. septembra u Beogradu!

Propustili ste

Internet marketing

Zašto je Jala Brat bolji u marketingu od 97% balkanskih kompanija?

Šta znači kad neko na Balkanu u samo 24 sata nakon objavljivanja albuma uspije skupiti preko 1.000.000 pregleda na svih 6 pjesama? Znači da je razvalio - ili da se Justin Bieber preselio nama?

Startapi i poslovanje

Google bi mogao da akvizira Nutanix – šta to znači za Srbiju?

Poslednjih dana u svetskim medijima kruže glasine kako bi kompanija Alphabet koja stoji iza Google-a mogla akvizirati Nutanix kao deo strategije za dalje unapređenje svoje 'cloud' platforme. Da li će se to odraziti na srpski ogranak ove kompanije?

Mobilno

Da li je Apple i dalje inovativan ili mi to samo ne vidimo?

Teatar nazvan po jednom od najvećih tehnoloških genija pre dva dana bio je svedok još jednog Apple događaja - verovatno i najdosadnijeg do sada.

Tehnologija

Gežeti sa platforme Aliexpress koji vam mogu olakšati život, a pristupačni su svima

Škola je počela, od povratka u amfiteatre fakulteta ima još tri nedelje, te je ovo prava prilika da vam predstavimo vodič sa nekoliko pristupačnih Aliexpress gedžeta sa koji vam mogu olakšati svakodnevicu.

Gaming

Nordeus Hub: Počinje sa radom besplatan ‘co-working’ za potrebe gejming zajednice i studente

Danas počinje sa radom Nordeus Hub, besplatan 'co-working' prostor na Novom Beogradu koji je specijalno kreiran za potrebe gejming industrije, a namenjen razvoju indie gejm timova, startapova i osnaživanju talenata sa ciljem unapređenja ekosistema igara u Srbiji.

Internet marketing

Webiz edukacija konačno stiže u Niš i to na temu DIGITALNE EKONOMIJE

Vladimir Kovač za Netokraciju govori o Webiz edukaciji u Nišu i programu koji će se tokom dvodnevnog događaja baviti različitim aspektima digitalne ekonomije.