Nova Energija svečano otvorena

Nova Energija svečano otvorena, narednih tri dana o Internet ekonomiji Srbije i regiona

U prostorijama hotela Angella na Kopaoniku, zvanično je otvorena dugo očekivana konferencija Nova Energija. Tokom naredna tri dana, koliko traje ovaj događaj, preko 120 predavača govoriće o e-Upravi, medijima na Internetu, digitalnom oglašavanju i prilikama za zaradu putem weba, te implementaciji PayPal-a i ostalih platnih sistema.

nova-energija-1

Nakon kratkog uvoda i predstavljanja osnovnih informacija o konferenciji, publici se obratio Zoran Torbica, direktor ovog događaja. Tom prilikom, on je prisutnima otkrio nastanak ideje za organizaciju Nove Energije koju je pokrenuo sa Robertom Čobanom, inače programskim direktorom konferencije.

Torbica je izjavio da ovaj događaj ima za cilj da probudi svest u digitalnom društvu Srbije i procesom edukacije učvrsti nadu da i naša zemlja može dosta da učini na polju IT industrije, vođena primerima najboljih.

Sa druge strane, Robert Čoban nas je podsetio da je put tranzicije i usavršavanja dug, te da treba iz korena promeniti neke socijalne navike, počev od strukturiranja osnovnog školskog obrazovanja – na primer uvođenja informatike kao osnovng predmeta, poput matematike i srpskog jezika. Nakon toga, Čoban je prisutne upznao sa programom konferencije i predavačima, među kojima će biti i specijalna gošća iz Estonije.

‘Srbija mora da bude svesna svojih potencijala’

Čast da i zvanično započne niz edukativnih predavanja, imao je ambasador Izraela u Srbij Yossi Levi, koji je prisutnima govorio o razvoju Izraela i putu tranzicije kojim je ta zemlja dugo koračala. Yossi je zaključio da Srbija sama mora iskoristiti ogromne potencijale koje ima, te da ovdašnje društvo već „drži ključeve uspeha“, samo ih treba na vreme upotrebiti.

Ukoliko ovoga puta niste u prilici da posetite Kopaonik, detaljne izveštaje sa najzanimljivjih predavanja i panel diskusija moći ćete da pronađete upravo na Netokraciji.

Popularno

Startapi i poslovanje

Car:go testira električne trotinete: 999 dinara za poslovne korisnike, uskoro i za ostale članove Udruženja

Električni trotineti najpre će biti na raspolaganju samo kompanijskim Car:Go klijentima i test faza ovog projekta trajaće mesec dana. Nakon toga sledi ekspanzija ove usluge.

Karijere

Kako dobiti posao u Guglu na poziciji programera – otkriva nam Darinka Zečević

Profesionalni put i potraga za poslom može nas odvesti na različite krajeve sveta. Međutim, kako izgleda razvijati karijeru i život u Irskoj, zemlji koja važi za drugu državu na svetu po izvozu softverskih usluga?

Ekskluzivno

Francuski Groupe Up kupio manjinski udeo u kompaniji FitPass – u startu ekspanzija na 5 novih tržišta

Domaća kompanija FitPass upravo je ekskluzivno za Netokraciju objavila prodaju udela u kapitalu ovoj francuskoj multinacionalnoj kompaniji i partnerstvo koje je tom prilikom sklopljeno.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Želite nekog ko će se brinuti o vašem domu? Podržite ‘crowdfunding’ kampanju domaćeg startapa Uradi-zaradi

Tim iza startapa Uradi-zaradi pokrenuo je 'crowdfunding' kampanju na sajtu Indiegogo u okviru koje potražuju sredstva za unapređenje projekta Home Managera - kako bi do kraja godine zaposlili 20 mladih samohranih majki u Beogradu. 

Gaming

Sport Klub Esports novi je TV kanal koji će popularizovati regionalni gejming – kod ‘offline’ publike

Pitali smo osnivača Fortune Esports zašto su pokrenuli televizijski kanal i kako će on pomoći u razvoju regionalne esport scene.

Startapi i poslovanje

Život posle hakatona

Hakatoni se u domaćoj IT zajednici percipiraju kao prilika za mlade i talentovane timove da pokažu svoje tehničko i biznis znanje prilikom kreiranja novih proizvoda. Međutim, da li je život posle hakatona jednostavan ili pravi izazovi slede tek nakon što tim primi 'veliki ček'?

Digitalni mediji

Instagram dominira – sa njim i želja domaćih izdavača da se približe publici i Generaciji Z

Na koji način domaći mediji koriste Instagram i druge kanale kako bi informisali, zabavili i edukovali mlađu publiku?

Kultura 2.0

Jedan klik u Photoshopu i već smo spremni za Evropu!

Zašto je sve oko nas postalo jednolično, unificirano, predvidljivo i nimalo autentično?

E-commerce

Boban ranac osvojio je Srbiju zahvaljujući Oskaru koji je u e-commerce ušao – slučajno

Jedan Novosađanin, potraga za praktičnim rancem i slučajni susret sa Kickstarter kampanjom neke holandske firme bili su dovoljni da Srbija dobije Bobana.