Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

50. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor o vođenju timova. Naš gost bio je Miroslav Grbić, Principal Engineering Manager u Microsoft Development Center Serbia.

Naš gost nam je približio kako je od inženjera došao do Team Lead pozicije. Za deset godina koliko radi u MDCS, Miroslav je stekao značajno iskustvo koje sada nastoji da prenese na tim koji vodi, sa ciljem povećanja efikasnosti u procesu razvoja proizvoda.

Sa našim sagovornikom imali smo priliku da razgovaramo o tome na čemu sve radi njegov tim u Beogradu, posebno kada je reč o razvoju softvera baziranog na veštačkoj inteligenciji koji bi mogao da donese revoluciju u konuzumiranje video sadržaja (izvlačenje najkorisnijih segmenata, bez gledanja celog snimka). Upravo zato, Miroslav je sa nama podelio kako se postaje vođa tima u velikoj kompaniji i koliko je u tom slučaju važno verovati ljudima i osloniti se na njih.

Između ostalog, kroz ovaj razgovor smo se dotakli toga zašto je praksa u jednoj velikom sistemu kao što je Microsoft važna za sve buduće programere i inženjere, uz osvrt na važnost kompanijske kulture koju konstantno treba negovati – posebno u kompaniji koja zapošljava 400 ljudi. Na samom kraju, govorili smo o tome kako napraviti balans između privatnog i poslovnog života, dok nam je Miroslav otkrio i svoje naredne planove u profesionalnoj karijeri.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Ostavi komentar

  1. Nenad Stevanovic

    Nenad Stevanovic

    10. 6. 2021. u 20:50 Odgovori

    Kako ja sada da dobijem celu emisiju kao tekstualni dokument koji cu moci da pregledam, obojim neke delove teksta i povucem neku recenicu u tekstualnom i audio formatu. Mislite i o tome.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Kultura 2.0

9 razloga zašto žene ne (p)ostaju preduzetnice

Čula sam više puta da žene preduzetnice njihove kolege muškarci doživljavaju 'neozbiljno' i 'da se ne bave pravim biznisima'. Zašto postoji takva reputacija, i da li je zaista tako? 

Gaming

$12,7 milijardi vredna je akvizicija Zynge od strane Take-Two Interactive čiji je Nordeus ključan deo

Take Two Interactive, jedna od najvećih kompanija u globalnoj game dev industriji, najavila je akviziciju kompanije Zynga za 12,7 milijardi dolara. Na ovaj način pomenuti gigant bi mogao da proširi svoj već bogati portfolio firmi u sklopu kog se nalazi i srpski Nordeus.

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Novi Zakon o inovacionoj delatnosti bitan je za osnivače startapa – ali i za investitore

Startap kao pojam po prvi put je prepoznat jednim zakonom Republike Srbije. O pravnom okviru za dalji razvoj srpskog startap sistema razgovaramo sa direktorom Inicijative „Digitalna Srbija“.

Kultura 2.0

Roditelji, Snapchat nije samo aplikacija za filtere – vodite računa koje opcije su uključene vašoj deci

Ako imate dete uzrasta osnovne škole, velika je verovatnoća da ima instaliran Snapchat u telefonu (ako poseduje telefon) i da skuplja 'vatrice' sa drugarima. Ipak, morate preduzeti određene korake da ih zaštitite.

Startapi i poslovanje

Američki Rho sa novih $75 miliona zaposlio više od 30 ljudi u Beogradu i najavio novo širenje

Njujorški 'fintech' nedavno je zatvorio Series B investiciju, a kompanija je od letos prisutna u srpskoj prestonici gde aktivno radi na razvoju lokalnog tima. Cilj je zaposliti top talenat, pri čemu iz kompanije kažu da nude plate u rangu globalnih razvojnih centara i druge benefite.

Gaming

Boško Đorđević je pozorišni reditelj koji stoji iza najvećeg regionalnog sajma video igara GamesCon

Ako pomislite na igranje video igara, prosto je nemoguće a da vam jedna od asocijacija ne bude GamesCon. Ovo je jedan od najvećih domaćih i regionalnih događaja posvećen gejming industriji, a sa njegovim osnivačem imali smo priliku da popričamo.

Office Talks Podcast

Gde je Novak Đoković pogrešio?

Tenzije u vezi čitave situacije oko Novaka Đokovića se ne smiruju. Prvu epizodu u novoj godini otvaramo pričom o tome zašto je ova tema podelila Srbiju i svet, gde je zakazao krizni PR i da li ga je u početku uopšte i bilo, ali i koji su nam najdraži mimovi.

Startapi i poslovanje

Quantox akvizirao beogradski Bstorm – stiže pojačanje iz ‘mobile dev’ i startap redova

Trideset novih kolega pridružuje se Quantox-u. Iz kompanije najavljuju i dve nove akvizicije u toku 2022. godine.