Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

50. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor o vođenju timova. Naš gost bio je Miroslav Grbić, Principal Engineering Manager u Microsoft Development Center Serbia.

Naš gost nam je približio kako je od inženjera došao do Team Lead pozicije. Za deset godina koliko radi u MDCS, Miroslav je stekao značajno iskustvo koje sada nastoji da prenese na tim koji vodi, sa ciljem povećanja efikasnosti u procesu razvoja proizvoda.

Sa našim sagovornikom imali smo priliku da razgovaramo o tome na čemu sve radi njegov tim u Beogradu, posebno kada je reč o razvoju softvera baziranog na veštačkoj inteligenciji koji bi mogao da donese revoluciju u konuzumiranje video sadržaja (izvlačenje najkorisnijih segmenata, bez gledanja celog snimka). Upravo zato, Miroslav je sa nama podelio kako se postaje vođa tima u velikoj kompaniji i koliko je u tom slučaju važno verovati ljudima i osloniti se na njih.

Između ostalog, kroz ovaj razgovor smo se dotakli toga zašto je praksa u jednoj velikom sistemu kao što je Microsoft važna za sve buduće programere i inženjere, uz osvrt na važnost kompanijske kulture koju konstantno treba negovati – posebno u kompaniji koja zapošljava 400 ljudi. Na samom kraju, govorili smo o tome kako napraviti balans između privatnog i poslovnog života, dok nam je Miroslav otkrio i svoje naredne planove u profesionalnoj karijeri.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Ostavi komentar

  1. Nenad Stevanovic

    Nenad Stevanovic

    10. 6. 2021. u 20:50 Odgovori

    Kako ja sada da dobijem celu emisiju kao tekstualni dokument koji cu moci da pregledam, obojim neke delove teksta i povucem neku recenicu u tekstualnom i audio formatu. Mislite i o tome.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Digitalni mediji

Disney+ je konačno dostupan i kod nas, ali evo šta korisnici u Srbiji ne dobijaju

Od ovog meseca, korisnici iz Srbije i regiona konačno imaju priliku da se pretplate na Disney+ striming platformu, ali uz određena ograničenja.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Karijere

Bojana Tomić-Brkušanin novi je ‘Chief of Staff’ u web3 kompaniji Polygon

Nakon skoro dve godine provedene u Inicijativi Digitalna Srbija, Bojana Tomić-Brkušanin svoju karijeru nastaviće u oblasti web3 industrije i to na novoj poziciji u kompaniji Polygon čiji je suosnivač Mihailo Bjelić.

Propustili ste

Web 3.0

Solana x Jump Hacker House konferencija o web3 tehnologiji dolazi u Beograd početkom jula

'Solana x Jump Hacker House Beograd', konferencija za softverske inženjere i tehnološke biznise zainteresovane za blockchain i web3 tehnologije biće održana u Beogradu od 02. do 06. jula.

Gaming

Highwater nova je igra srpskog Demagog studija koja ove godine dolazi na konzole i PC

Nakon uspeha video igre 'Golf Club: Wasteland' i najave igre 'The Cub', srpski game dev studio Demagog najavio je svoj novi naslov 'Highwater' koji bi uskoro trebalo da bude dostupan za gejmere širom sveta.

Web 3.0

Kako započeti karijeru u web3 – saveti programera

Web3 je najbrže rastući ekosistem u Srbiji. Zanimalo nas je kako izgleda karijerni put u ovoj industriji, a to smo otkrili kroz razgovor sa dvojicom web3 programera.

Startapi i poslovanje

Domaći OTA Sync podigao €250.000 – prva investicija Telekomovog VC fonda

Domaći startap OTA Sync podigao je investiciju u vrednosti od skoro 250.000 evra od strane zajedničkih investitora TS Ventures Fonda, DSI grupe poslovnih anđela i Startup Wise Guys fonda iz Estonije.

Tehnologija

Nadomak Barselone zavirili smo u 3 nova električna modela brenda Cupra kojeg vole i auto i tech entuzijasti

U auto industriji Španija nije izgradila ime kakvo je realno mogla da ima. Međutim, nova era traži nove heroje, a ova zemlja na Pirinejima ima važnog igrača koji bi mogao da promeni percepciju države u specifičnom automobilskom svetu.

Analiza

Više od $135 miliona investicija za srpske startape u 2021. godini

Prema godišnjem izveštaju Startup Genome, prošla godina bila je najuspešnija ikada za domaći startap ekosistem, a procentualno gledano u njega je uloženo čak 600% više investicija u odnosu na 2020.