Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

50. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor o vođenju timova. Naš gost bio je Miroslav Grbić, Principal Engineering Manager u Microsoft Development Center Serbia.

Naš gost nam je približio kako je od inženjera došao do Team Lead pozicije. Za deset godina koliko radi u MDCS, Miroslav je stekao značajno iskustvo koje sada nastoji da prenese na tim koji vodi, sa ciljem povećanja efikasnosti u procesu razvoja proizvoda.

Sa našim sagovornikom imali smo priliku da razgovaramo o tome na čemu sve radi njegov tim u Beogradu, posebno kada je reč o razvoju softvera baziranog na veštačkoj inteligenciji koji bi mogao da donese revoluciju u konuzumiranje video sadržaja (izvlačenje najkorisnijih segmenata, bez gledanja celog snimka). Upravo zato, Miroslav je sa nama podelio kako se postaje vođa tima u velikoj kompaniji i koliko je u tom slučaju važno verovati ljudima i osloniti se na njih.

Između ostalog, kroz ovaj razgovor smo se dotakli toga zašto je praksa u jednoj velikom sistemu kao što je Microsoft važna za sve buduće programere i inženjere, uz osvrt na važnost kompanijske kulture koju konstantno treba negovati – posebno u kompaniji koja zapošljava 400 ljudi. Na samom kraju, govorili smo o tome kako napraviti balans između privatnog i poslovnog života, dok nam je Miroslav otkrio i svoje naredne planove u profesionalnoj karijeri.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Ostavi komentar

  1. Nenad Stevanovic

    Nenad Stevanovic

    10. 6. 2021. u 20:50 Odgovori

    Kako ja sada da dobijem celu emisiju kao tekstualni dokument koji cu moci da pregledam, obojim neke delove teksta i povucem neku recenicu u tekstualnom i audio formatu. Mislite i o tome.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Karijere

Programeri dugih jezika – ima li mesta ličnim stavovima na LinkedInu?

Jedna od tema na nedavno završenoj Netokracijinoj Employer Branding konferenciji bila je o upitnim nastupima zaposlenih na LinkedIn-u, koje rizike po kompaniju i pojedinca bi to moglo da donese i kako bi ovi problemi mogli da se izbegnu.

Startapi i poslovanje

Novosadski Continental najavio novo razvojno odeljenje koje će do 2024. godine zaposliti još 200 inženjera

'Human Machine Interface' ime je nove visokotehnološke poslovne jedinice koja postaje deo R&D centra u Novom Sadu. Novo odeljenje baviće se razvojem 'head-up display' tehnologije za potrebe automobilske industrije.

Startapi i poslovanje

Američki LotusFlare najbrojniji tim ima u Beogradu i radi na proizvodima koji menjaju ‘telco’ industriju

Beogradska kancelarija kompanije LotusFlare trenutno okuplja oko 60 IT stručnjaka i aktivno širi tim. O proizvodima na kojima rade i planovima za budućnost sa njihovim predstavnicima razgovaramo u tekstu koji sledi.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Nakon $100 miliona Series C investicije, američki Embroker nastavlja da razvija nove proizvode i širi svoj tim u Beogradu

Generalni menadžer kancelarije u Beogradu i globalni VP Engineering-a za Netokraciju govori o proizvodima koje Embroker razvija, o sektoru digitalnog osiguranja malih biznisa, ali i o daljim planovima za proširenje tima u srpskoj prestonici.

Startapi i poslovanje

Celsius, jedna od vodećih kripto platformi, kupio deo srpskog MVP Workshopa

Dva blockchain jednoroga od sada razvijaju svoje proizvode upravo iz Beograda.

Office Talks Podcast

Porezi, paušalci, test samostalnosti

Gost 52. epizode Office Talks podcasta bio je Svetislav Kostić, profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu i stručnjak za fiskalizaciju i poreze. Sa njim smo razgovarali o novom predlogu poreskih mera za brži rast IKT sektora.

Startapi i poslovanje

Peti rođendan u Beogradu Symphony slavi uz tim koji broji 90 zaposlenih – najavljeno dalje širenje poslovanja

Povodom pete godišnjice kompanije Symphony u Beogradu sa njenim predstavnicima pravimo retrospektivu poslovanja: koliko je firma porasla, koliko trenutno ima zaposlenih i na kojim tipovima projekata danas rade njihovi timovi?

Gaming

Hendrik Lesser razvijao je igre GTA i Angry Birds, a nama otkriva kako game dev industrija u Srbiji može brže da napreduje

Na edukativnom programu Playing Narratives koji organizuju Francuski i Goethe instituti u Srbiji u saradnji sa SGA, publika je imala priliku da čuje Hendrika Lessera, čoveka koji ima značajno ime u evropskoj i svetskoj industriji razvoja video igara. Upravo sa njim smo imali priliku da detaljno razgovaramo o video igrama kao novoj i važnoj kulturi.

Startapi i poslovanje

DSI i Digitalna Zajednica objavile predlog poreskih mera za brži rast srpskog IT-ja

Predlog od 11 mera tiče se podrške ekonomiji inovacija i razvoja, a posebno se ističe produžetak roka poreskih subvencija za sve paušalce koji su zaposleni od uvođenja Testa samostalnosti.