Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

Kako voditi tim u Microsoftu? (gost Miroslav Grbić)

50. epizodu Office Talks podcasta obeležio je razgovor o vođenju timova. Naš gost bio je Miroslav Grbić, Principal Engineering Manager u Microsoft Development Center Serbia.

Naš gost nam je približio kako je od inženjera došao do Team Lead pozicije. Za deset godina koliko radi u MDCS, Miroslav je stekao značajno iskustvo koje sada nastoji da prenese na tim koji vodi, sa ciljem povećanja efikasnosti u procesu razvoja proizvoda.

Sa našim sagovornikom imali smo priliku da razgovaramo o tome na čemu sve radi njegov tim u Beogradu, posebno kada je reč o razvoju softvera baziranog na veštačkoj inteligenciji koji bi mogao da donese revoluciju u konuzumiranje video sadržaja (izvlačenje najkorisnijih segmenata, bez gledanja celog snimka). Upravo zato, Miroslav je sa nama podelio kako se postaje vođa tima u velikoj kompaniji i koliko je u tom slučaju važno verovati ljudima i osloniti se na njih.

Između ostalog, kroz ovaj razgovor smo se dotakli toga zašto je praksa u jednoj velikom sistemu kao što je Microsoft važna za sve buduće programere i inženjere, uz osvrt na važnost kompanijske kulture koju konstantno treba negovati – posebno u kompaniji koja zapošljava 400 ljudi. Na samom kraju, govorili smo o tome kako napraviti balans između privatnog i poslovnog života, dok nam je Miroslav otkrio i svoje naredne planove u profesionalnoj karijeri.

Office Talks pratite na sledećim kanalima: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotifyGoogle Podcasts i… ma šta će vam više, realno?


Ostavi komentar

  1. Nenad Stevanovic

    Nenad Stevanovic

    10. 6. 2021. u 20:50 Odgovori

    Kako ja sada da dobijem celu emisiju kao tekstualni dokument koji cu moci da pregledam, obojim neke delove teksta i povucem neku recenicu u tekstualnom i audio formatu. Mislite i o tome.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Startapi i poslovanje

TS Ventures ime je Telekomovog fonda vrednog 25 miliona evra – vodiće ga Davor Sakač

Novi fond poslovaće nezavisno od matične kompanije, a odluku o investiranju donosiće panel domaćih i inostranih eksperata. Prvi čovek TS Ventures fonda otkriva nam više detalja o novom poduhvatu.

Office Talks Podcast

Društvena igra iz Srbije koja osvaja svet

U 60. epizodi Office Talks podcasta imali smo zanimljive goste, tačnije Dušana Jovčića i Davida Bilobrka koji su osnivači studija za razvoj društvenih igara, Kerber Games.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.

Startapi i poslovanje

Joberty osigurao $350.000 investicije za dalje širenje – sledi beta verzija u Hrvatskoj, a potom i testiranje u Kaliforniji

Joberty, online platforma IT poslova koja povezuje poslodavce i kandidate, obezbedila je investiciju u ranoj fazi razvoja od strane anđela investitora Kroog Ventures. Nikola Mijailović, direktor i jedan od osnivača, otkriva buduće planove.

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Kultura 2.0

Grafička novela o Nikoli Tesli beleži uspeh na Kickstarteru – za početak planirano štampanje 2.000 primeraka

Crowdfunding kampanja pokrenuta u Srbiji za štampu grafičke novele 'Tesla: čovek koji je definisao budućnost' čiji je autor Danijele Meuči, postigla je uspeh za samo 48 sati. Ovaj projekat je podržala publika iz celog sveta, dok će kampanja biti aktivna do 7. oktobra.