Microsoft 'krupnim korakom' ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Microsoft ‘krupnim korakom’ ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Iako im mobilni telefoni nisu doneli baš nikakvu slavu, iz Microsofta su rešili da okrenu novi list i svoju ponudu hardverskih proizvoda obogate novim modelom. Prema rečima CEO-a ovog tehnološkog giganta, Satye Nadelle, kompanija bi u narednom periodu mogla da lansira ultimativni mobilni uređaj kao predvodnika nove generacije na tržištu.

nadella
Y-Axis

Da su namere kompanije i više nego ozbiljne ako govorimo o izradi naprednog mobilnog uređaja, dokazuje nam intervju koji je Nadella dao za australijski list Financial Review, potvrdivši tom prilikom da Microsoft neće tako lako dići ruke od ovog tržišta. Kako bi svoju, za sada slabu konkurentnost na ovom tržištu podigli na nivo dostojan renomea kompanije, iz Redmonda najavljuju da će uložiti sve svoje resurse i znanje inženejra kako bi kreirali najbolji mogući proizvod – prenosi Digital Trends.

Sa druge strane, jasno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak, ukoliko se setimo da je ogranak kompanije pod nazivom Microsoft Mobile sa svojim uređajima prolazio neslavno na pomenutom tržištu, a koji je nastao akvizicijom finske Nokie 2014. godine. Čak ni partnerstvo sa poznatom firmom, Windows telefone nije moglo da približi neprikosnovenim Android i iOS operativnim sistemima, što je samo rezultovalo slabom prihvaćanju prvih brendiranih Microsoft uređaja sa oznakom Lumia, koji su stigli na tržište nešto kasnije

Na putu uspeha stoje veliki igrači

Iako su tiho ušli u svet hardvera predstavivši liniju Surface računara i tableta, o Microsoftu se glasno priča širom sveta, posebno nakon prezentacije novog Surface Studia, a ukoliko pogledamo brojke, cela serija beleži i više nego dobre rezultate kada je reč o prodaji. Upravo ovi podaci pokazuju da kalifornijska kompanija stiče i učvršćuje poverenje kod korisnika, posebno otkako je na čelo kompanije došao Satya Nadella uvodeći velik broj inovacija i promena koje su se pozitivno odrazile kod korisnika – a što će veoma značiti prilikom lansiranja novog proizvoda.

microsoft
Da li bi nova generacija telefona iz Microsofta mogla da bude primamljivija korisnicima, za razliku od prethodnika? Microsoft

Velika ambicija direktora kompanije iz Redmonda sa sobom donosi i veliki broj zadataka, koji neće biti nimalo jednostavni, s obzirom na to da znamo koja imena za sada vladaju tržištem pametnih telefona, kao i ona koja su u ogromnom zaletu ka uspehu. Iz Microsofta su svakako svesni svojih kapaciteta i mogućnosti, te nema sumnje da će dati sve od sebe kako bi kreirali kvalitetan proizvod. Međutim, treba odabrati pravi trenutak za to – a do tada nam ostaje samo da nagađamo šta se i kada može dogoditi.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Tehnologija

AI menja programiranje iz korena – kako da to okrenete u svoju korist?

Kompanija Tenderly, zajedno sa kompanijom Infobip u Beogradu organizuje meetup posvećen startapima koji žele da implementiraju veštačku inteligenciju u svoje poslovanje. Mi smo razgovarali sa Marinom Šolčić koja će biti predavač na ovom događaju.

Najava

Regionalni ‘open data’ izazov: Napravi aplikaciju koristeći podatke javne uprave

Regionalna škola za javnu upravu (ReSPA) i Program Ujedinjenih nacija za razvoj u Srbiji (UNDP Srbija) raspisuju Regionalni izazov otvorenih podataka 2024.

Startapi i poslovanje

Ingsoftware akvizirao Neopix, sledi ukrupnjavanje niške IT scene

Domaća kompanija Ingsoftware akvizirala je Neopix, tako da ove niške kompanije sa velikim iskustvom u razvijanju digitalnih proizvoda i međusobno veoma kompatibilnim ekspertizama od 25. marta posluju kao jedna.

Propustili ste

Gaming

SGA izveštaj: Video igre kreirane u Srbiji za 2023. godinu prihodovale €175 miliona

Uprkos izazovima koje je donela 2023. godina, gejming industrija Srbije uspela je ne samo da očuva stabilnost, već i da poveća prihode i broj zaposlenih, pokazuje istraživanje Asocijacije industrije video igara Srbije (SGA) koje je u saradnji sa Privrednom komorom Srbije predstavljeno javnosti.

Startapi i poslovanje

Srpski Collabwriting podigao €1,1 milion za AI implementaciju u poslovanje!

Nakon osvojenih €880.000 na prošlogodišnjoj 'How To Web' konferenciji, startap Sandre Iđoški i Ivana Ralića nastavlja da pridobija povrenje investitora.

Novost

Bitcoin Halving je počeo, zašto je on važan za ovu kriptovalutu i njene rudare?

Bitcoin Halving koji se dešava danas je redak događaj u mehanizmu Bitcoina, nakon kog obično uslede značajne promene kada je reč o ovoj kriptovaluti.

Intervju

Ko je zapravo lažna dr Emili Roberts o kojoj je izvestilo preko 50 domaćih medija?

Učesnica ovogodišnjeg Dana internet domena i njeno predavanje na temu 'Borba protiv uznemiravanja u deepfake eri' privukla je ogromnu medijsku pažnju i to s dobrim razlogom!

Office Talks Podcast

Biznis podcasti omladinu kvare?

U 186. epizodi podkasta govorili smo o sve većoj ekspanziji zapaljivog sadržaja o izgradnji biznisa, uspehu i brzom obogaćivanju. Sve to smo uporedili i analizirali sa realnim pričama o izgradnji preduzetništva u Srbiji i gde zapravo u ovom slučaju postoje kontradiktornosti.

Startapi i poslovanje

Otvoren konkurs za StarTech grantove do $50.000

Konkurs je deo šireg projekta kompanije Philip Morris, ukupno vrednog osam miliona evra, koji sprovodi NALED uz podršku Vlade Srbije.