Microsoft 'krupnim korakom' ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Microsoft ‘krupnim korakom’ ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Iako im mobilni telefoni nisu doneli baš nikakvu slavu, iz Microsofta su rešili da okrenu novi list i svoju ponudu hardverskih proizvoda obogate novim modelom. Prema rečima CEO-a ovog tehnološkog giganta, Satye Nadelle, kompanija bi u narednom periodu mogla da lansira ultimativni mobilni uređaj kao predvodnika nove generacije na tržištu.

nadella
Y-Axis

Da su namere kompanije i više nego ozbiljne ako govorimo o izradi naprednog mobilnog uređaja, dokazuje nam intervju koji je Nadella dao za australijski list Financial Review, potvrdivši tom prilikom da Microsoft neće tako lako dići ruke od ovog tržišta. Kako bi svoju, za sada slabu konkurentnost na ovom tržištu podigli na nivo dostojan renomea kompanije, iz Redmonda najavljuju da će uložiti sve svoje resurse i znanje inženejra kako bi kreirali najbolji mogući proizvod – prenosi Digital Trends.

Sa druge strane, jasno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak, ukoliko se setimo da je ogranak kompanije pod nazivom Microsoft Mobile sa svojim uređajima prolazio neslavno na pomenutom tržištu, a koji je nastao akvizicijom finske Nokie 2014. godine. Čak ni partnerstvo sa poznatom firmom, Windows telefone nije moglo da približi neprikosnovenim Android i iOS operativnim sistemima, što je samo rezultovalo slabom prihvaćanju prvih brendiranih Microsoft uređaja sa oznakom Lumia, koji su stigli na tržište nešto kasnije

Na putu uspeha stoje veliki igrači

Iako su tiho ušli u svet hardvera predstavivši liniju Surface računara i tableta, o Microsoftu se glasno priča širom sveta, posebno nakon prezentacije novog Surface Studia, a ukoliko pogledamo brojke, cela serija beleži i više nego dobre rezultate kada je reč o prodaji. Upravo ovi podaci pokazuju da kalifornijska kompanija stiče i učvršćuje poverenje kod korisnika, posebno otkako je na čelo kompanije došao Satya Nadella uvodeći velik broj inovacija i promena koje su se pozitivno odrazile kod korisnika – a što će veoma značiti prilikom lansiranja novog proizvoda.

microsoft
Da li bi nova generacija telefona iz Microsofta mogla da bude primamljivija korisnicima, za razliku od prethodnika? Microsoft

Velika ambicija direktora kompanije iz Redmonda sa sobom donosi i veliki broj zadataka, koji neće biti nimalo jednostavni, s obzirom na to da znamo koja imena za sada vladaju tržištem pametnih telefona, kao i ona koja su u ogromnom zaletu ka uspehu. Iz Microsofta su svakako svesni svojih kapaciteta i mogućnosti, te nema sumnje da će dati sve od sebe kako bi kreirali kvalitetan proizvod. Međutim, treba odabrati pravi trenutak za to – a do tada nam ostaje samo da nagađamo šta se i kada može dogoditi.

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

IT otkazi u Srbiji (gost Marko Vučetić)

Ove i prošle nedelje saznali smo da su pojedine IT kompanije u Srbiji krenule da smanjuju svoje timove - tehničke i netehničke pozicije.

Intervju

50 miliona pošiljaka obradio je srpski Mily Technologies – startap koji nastoji da unapredi logistiku širom sveta

Industrija logistike i dostave proizvoda i te kako ima potencijal za veći rast i razvoj zahvaljujući modernim tech rešenjima. Jedno od takvih rešenja razvija i srpski startap Mily Technologies sa čijim smo osnivačima imali priliku da razgovaramo, a koji su se vratili iz Danske i Nemačke u Srbiju da pokrenu svoj biznis.

Karijere

Studenti ETF-a najavljuju protest: Školarina za Softversko inženjerstvo povećana na 280.000 RSD

Nezadovoljni cenama školarine na nekim od najtraženijih i najskupljih smerova, studenti ETF-a pridružuju se kolegama sa arhitekture u blokadi zgrade tehničkih fakulteta.

Propustili ste

Analiza

Kako obračunati ‘ekstra porez’ za 2022. godinu i na koga se on primenjuje?

U tekstu koji sledi, donosimo vam odgovore na sva pitanja koja imate u vezi sa godišnjim porezom na dohodak građana, te vašim obavezama prilikom oporezivanja.

Novost

Pet razloga zbog kojih ćete želeti da koristite mobilnu aplikaciju UniCredit Banke

Mobilna aplikacija UniCredit Banke Srbija ocenjena je od strane svojih korisnika najvišim ocenama na tržištu, u onlajn prodavnicama App Store i Google Play, u kategoriji mobilne bankarske aplikacije.

Karijere

Koja su prava radnika u slučaju otkaza i gde kompanije najčešće greše?

Poslednjih nekoliko nedelja u IT zajednici sve češće slušamo o otkazima i zamrzavanju zapošljavanja. To nas je nateralo da se zapitamo kako su u Srbiji regulisani otkazi usled smanjenja obima posla, te koja prava radnici mogu da ostvare ukoliko ostanu bez posla?

Internet marketing

DigiTalk u Zrenjaninu i ovog aprila o razvoju digitalne ekonomije u Srbiji

Digitalk, organizacija koju čine Vladimir Kovač, Ivan Minić i Vitomir Ognjanović, najavljuje dva vezana događaja u aprilu posvećena digitalnoj ekonomiji u Srbiji: Digitalk e-Commerce Days i Digitalk Konferenciju 2023. 

Upoznajte poslodavce

ABBYY razvojni centar u Srbiji zapošljava domaće inženjere, ali i netehničke kadrove

Multinacionalna kompanija ABBYY, koja razvija inteligentna rešenja za obradu dokumentacije, planira da do 2023. godine udvostruči broj domaćih stručnjaka s ciljem širenja poslovanja i stvaranja snažne tehnološke zajednice u Srbiji.

Tehnologija

Posetili smo Bugatti Rimac: Zavirite kako nastaje najbrži serijski električni auto na svetu

Redakcija Netokracije imala je ove nedelje posebnu priliku da poseti fabriku kompanije Rimac Automobili u Zagrebu. U tekstu koji sledi prenosimo vam naše utiske i informacije o kompaniji koja postavlja neke nove standarde u svetu automobilizma i tehnologije.