Microsoft 'krupnim korakom' ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Microsoft ‘krupnim korakom’ ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Iako im mobilni telefoni nisu doneli baš nikakvu slavu, iz Microsofta su rešili da okrenu novi list i svoju ponudu hardverskih proizvoda obogate novim modelom. Prema rečima CEO-a ovog tehnološkog giganta, Satye Nadelle, kompanija bi u narednom periodu mogla da lansira ultimativni mobilni uređaj kao predvodnika nove generacije na tržištu.

nadellaY-Axis

Da su namere kompanije i više nego ozbiljne ako govorimo o izradi naprednog mobilnog uređaja, dokazuje nam intervju koji je Nadella dao za australijski list Financial Review, potvrdivši tom prilikom da Microsoft neće tako lako dići ruke od ovog tržišta. Kako bi svoju, za sada slabu konkurentnost na ovom tržištu podigli na nivo dostojan renomea kompanije, iz Redmonda najavljuju da će uložiti sve svoje resurse i znanje inženejra kako bi kreirali najbolji mogući proizvod – prenosi Digital Trends.

Sa druge strane, jasno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak, ukoliko se setimo da je ogranak kompanije pod nazivom Microsoft Mobile sa svojim uređajima prolazio neslavno na pomenutom tržištu, a koji je nastao akvizicijom finske Nokie 2014. godine. Čak ni partnerstvo sa poznatom firmom, Windows telefone nije moglo da približi neprikosnovenim Android i iOS operativnim sistemima, što je samo rezultovalo slabom prihvaćanju prvih brendiranih Microsoft uređaja sa oznakom Lumia, koji su stigli na tržište nešto kasnije

Na putu uspeha stoje veliki igrači

Iako su tiho ušli u svet hardvera predstavivši liniju Surface računara i tableta, o Microsoftu se glasno priča širom sveta, posebno nakon prezentacije novog Surface Studia, a ukoliko pogledamo brojke, cela serija beleži i više nego dobre rezultate kada je reč o prodaji. Upravo ovi podaci pokazuju da kalifornijska kompanija stiče i učvršćuje poverenje kod korisnika, posebno otkako je na čelo kompanije došao Satya Nadella uvodeći velik broj inovacija i promena koje su se pozitivno odrazile kod korisnika – a što će veoma značiti prilikom lansiranja novog proizvoda.

microsoftMicrosoft
Da li bi nova generacija telefona iz Microsofta mogla da bude primamljivija korisnicima, za razliku od prethodnika?

Velika ambicija direktora kompanije iz Redmonda sa sobom donosi i veliki broj zadataka, koji neće biti nimalo jednostavni, s obzirom na to da znamo koja imena za sada vladaju tržištem pametnih telefona, kao i ona koja su u ogromnom zaletu ka uspehu. Iz Microsofta su svakako svesni svojih kapaciteta i mogućnosti, te nema sumnje da će dati sve od sebe kako bi kreirali kvalitetan proizvod. Međutim, treba odabrati pravi trenutak za to – a do tada nam ostaje samo da nagađamo šta se i kada može dogoditi.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Kako paušalci mogu pristupiti svom eSandučetu i poreskom rešenju za 2020. godinu?

Januar 2020. za preduzetnike paušalce doneo je još jednu novost – rešenje o porezu direktno u njihovo eSanduče. Međutim, sudeći po reakcijama preduzetnika, taj proces nije jednostavan kao što izgleda. O tome šta vam je sve potrebno kako biste pristupili rešenju o prispelim obavezama analiziramo u nastavku teksta.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Kultura 2.0

Da li je vaša AliExpress porudžbina bezbedna od korona virusa?

Sve oči svetske javnosti okrenute su ka Kini koja se, u ovom trenutku, bori sa širenjem smrtonosnog korona virusa. I dok čekamo da saznamo da li postoji rešenje za ovaj ozbiljan globalni zdravstveni problem, zapitali smo se - da li virus koji je par hiljada kilometara daleko može da se prenese i robom sa AliExpress-a?

Propustili ste

Kultura 2.0

4 poslovne lekcije koje sam naučio iz druge sezone Narcos Mexico

Oni su trgovci narkoticima, nemaju visoko obrazovanje i fensi MBA programe u svojim CV-jevima. Prodaju 'bijelo' za život, odrasli su na ulicama, nemaju stvarni dodir sa poslovnim svijetom i njegovim trendovim. Ili to samo tako izgleda?

Startapi i poslovanje

Nakon 10 godina u advertajzingu odlučili su da pokrenu restoran u Beogradu – zašto?

Tehnologija i hrana danas su nerazdvojni - kao meso i kiseli kupus. U priči koja sledi, otkrivamo kako je jedna beogradska agencija završila u food-tech vodama i upoznajemo vas sa novim konceptom restorana koji preti da u potpunosti promeni ovu industriju.

Kultura 2.0

Predstavljamo rezultate istraživanja: Koliko srpske IT-jevce košta sedenje za računarom?

Rezultati naše online ankete u kojoj je učestvovalo ravno 700 profesionalaca koji rade u srpskom IT sektoru potvrđuju da dugo sedenje za računarom i savremen stil života ostavljaju posledice po zdravlje. Fokus ankete bio je na ispitivanju uticaja na koštano-mišićni sistem i prikupljanju informacija o najzastupljenijim načinima lečenja, prosečnim troškovima koje lečenje iziskuje, kao i o prevenciji u vidu fizičke aktivnosti.

Tehnologija

Zašto je AI za nas i dalje kao tinejdžerski seks?

U misiji da demistifikujemo AI i konačno isteramo na čistac realne probleme i obesmislimo sav taj AI 'hype' organizujemo prvi internacionalni Brain Summit. Do tada, koje predrasude u vezi veštačke inteligencije vi imate?

Startapi i poslovanje

Beogradski Workpuls analizira efikasnost zaposlenih za preko 1.000 klijenata širom sveta

U trenutku kada se u mnogim kompanijama javlja dodatna potreba za optimizacijom radnih procesa i povećanjem efikasnosti, nameće se i potreba za savremenim alatima koji im u tome mogu pomoći. Jedan od njih je i Workpuls.

Startapi i poslovanje

Oh Monday poslaće vam svakog ponedeljka spisak ‘remote’ poslova u inostranim kompanijama

Usvajanje novih zakonskih odluka o paušalnom oporezivanju podiglo je ogromnu prašinu u IT zajednici. I dok jedni polako počinju da se prilagođavaju, drugi razmišljaju da li postoji način da ostanu u Srbiji a da rade za inostranu kompaniju - u čemu im može pomoći domaći projekat Oh Monday - nedeljni pregled poslova 'na daljinu' direktno u inbox.