Microsoft 'krupnim korakom' ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Microsoft ‘krupnim korakom’ ka novoj generaciji mobilnih uređaja

Iako im mobilni telefoni nisu doneli baš nikakvu slavu, iz Microsofta su rešili da okrenu novi list i svoju ponudu hardverskih proizvoda obogate novim modelom. Prema rečima CEO-a ovog tehnološkog giganta, Satye Nadelle, kompanija bi u narednom periodu mogla da lansira ultimativni mobilni uređaj kao predvodnika nove generacije na tržištu.

nadellaY-Axis

Da su namere kompanije i više nego ozbiljne ako govorimo o izradi naprednog mobilnog uređaja, dokazuje nam intervju koji je Nadella dao za australijski list Financial Review, potvrdivši tom prilikom da Microsoft neće tako lako dići ruke od ovog tržišta. Kako bi svoju, za sada slabu konkurentnost na ovom tržištu podigli na nivo dostojan renomea kompanije, iz Redmonda najavljuju da će uložiti sve svoje resurse i znanje inženejra kako bi kreirali najbolji mogući proizvod – prenosi Digital Trends.

Sa druge strane, jasno je da ovo neće biti nimalo lak zadatak, ukoliko se setimo da je ogranak kompanije pod nazivom Microsoft Mobile sa svojim uređajima prolazio neslavno na pomenutom tržištu, a koji je nastao akvizicijom finske Nokie 2014. godine. Čak ni partnerstvo sa poznatom firmom, Windows telefone nije moglo da približi neprikosnovenim Android i iOS operativnim sistemima, što je samo rezultovalo slabom prihvaćanju prvih brendiranih Microsoft uređaja sa oznakom Lumia, koji su stigli na tržište nešto kasnije

Na putu uspeha stoje veliki igrači

Iako su tiho ušli u svet hardvera predstavivši liniju Surface računara i tableta, o Microsoftu se glasno priča širom sveta, posebno nakon prezentacije novog Surface Studia, a ukoliko pogledamo brojke, cela serija beleži i više nego dobre rezultate kada je reč o prodaji. Upravo ovi podaci pokazuju da kalifornijska kompanija stiče i učvršćuje poverenje kod korisnika, posebno otkako je na čelo kompanije došao Satya Nadella uvodeći velik broj inovacija i promena koje su se pozitivno odrazile kod korisnika – a što će veoma značiti prilikom lansiranja novog proizvoda.

microsoftMicrosoft
Da li bi nova generacija telefona iz Microsofta mogla da bude primamljivija korisnicima, za razliku od prethodnika?

Velika ambicija direktora kompanije iz Redmonda sa sobom donosi i veliki broj zadataka, koji neće biti nimalo jednostavni, s obzirom na to da znamo koja imena za sada vladaju tržištem pametnih telefona, kao i ona koja su u ogromnom zaletu ka uspehu. Iz Microsofta su svakako svesni svojih kapaciteta i mogućnosti, te nema sumnje da će dati sve od sebe kako bi kreirali kvalitetan proizvod. Međutim, treba odabrati pravi trenutak za to – a do tada nam ostaje samo da nagađamo šta se i kada može dogoditi.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

E-prime povećao proizvodnju električnih bicikala i proširio proizvodni pogon – sledi dalji izvoz u EU

Priču kompanije E-prime pratimo gotovo od samog početka njihovog poslovanja, od pre nešto više od dve godine kada smo prvu put uradili intervju o ovim e-biciklima. U međuvremenu, kompanija je znatno porasla, zaposlila nove ljude, proširila proizvodnju i počela da izvozi svoje proizvode, a to je bio dovoljan razlog da se sa osnivačima opet nađemo na kafi i popričamo o novitetima.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Office Talks Podcast

Šta najbolji programeri traže pored plate?

Kako se kompanije danas trude da privuku kvalitetan kadar, šta podrazumeva presonalizacija benefita i kako tokom pandemije izgleda proces zadržavanja zaposlenih? O ovim temama razgovaramo sa Tanjom Mladenović iz kompanije Nutanix u desetoj epizodi Office Talks podcasta.

Propustili ste

Office Talks Podcast

Kako napraviti uspešan biznis od trčanja? (gost Veroljub Zmijanac)

Sa osnivačem sajta trcanje.rs, Belgrade running klub i organizacije Serbia Business Run razgovaramo o tome kako je ušao u svet trčanja i zašto su svi njegovi poduhvati na preseku tehnologije, sporta i preduzetništva.

Startapi i poslovanje

Lokalnim biznisima Visa nudi besplatnu edukaciju, marketinšku podršku i održavanje web prodavnice

Početkom jula kompanija Visa je lansirala kampanju #PodržimoLokalno sa namerom da malim i srednjim porodičnim i lokalnim biznisima pomogne u neizvesnim vremenima. Sa Vladimirom Đorđevićem, generalnim direktorom kompanije Visa za jugoistočnu Evropu, detaljnije razgovaramo o nastavku i proširenju ove inicijative.

Društvene mreže

Zašto Facebook preti obustavom poslovanja u Evropi i šta to znači za digitalne biznise?

Tehnološka kompanija iz Menlo Parka zapretila je da će zaustaviti i povući svoje poslovanje u Evropi ukoliko se ne povuče odluka regulatorne komisije o zabrani transfera podataka korisnika sa Starog kontinenta ka SAD-u.

Gaming

Kako je RUR od lokalne ekipe iz igraonice postao uticajni regionalni gejming medij

Već dvadeset godina organizacija RUR bavi se popularizacijom video igara u Srbiji. Njeni osnivači u velikom intervjuu za Netokraciju otkrivaju kako je RUR postao jedna od najvažnijih esports baza u našoj zemlji i šta novo spremaju ljubiteljima gejminga.

Startapi i poslovanje

Vladimir Vulić: Inovacije predstavljaju jedini ‘protivotrov’ za sve jaču konkurenciju i moraju postati DNK vaše kompanije

Uoči #CIC2020 sa Vladimirom Vulićem, menadžment konsultantom i suosnivačem Digitalizuj.Me, razgovaramo o tome kako napraviti 'revoluciju' u menadžmentu koji treba da podstanke na inovacije u svom timu.

Startapi i poslovanje

Predstavite svoj ‘fintech’ projekat na takmičenju Elevator Lab Challenge 2020 i osvojite i do €10.000

Raiffeisen banka i Startit pozivaju sve zainteresovane startape da se prijave na Elevator Lab Challenge 2020. Timovi koji se uključe u takmičenje imaće priliku da predstave svoje inovacije i najnovija rešenja iz oblasti finansijskih tehnologija pred stručnjacima iz industrije i startap ekosistema.