Kako je Metalac 'pokidao' Twitter?

Kako je Metalac ‘pokidao’ Twitter?

Koja li je tajna kvalitetnog digitalnog marketinga? Odgovor na ovo pitanje smo potražili u 92. epizodi Office Talks podcasta od predstavnika brenda Metalac i kreativne agencije Pioniri Communications koji već nekoliko godina rade sjajan posao u komunikaciji sa ciljnom grupom na društvenim mrežama.

Bojan Šaptović, kreativni direktor agencije Pioniri Communications i Jelena Mijatović, direktorka Metalac digitala u okviru Metalac grupe, bili su naši gosti u studiju koje već neko vreme planiramo da ugostimo s obzirom na to da kompanija Metalac radi vrlo kvalitetan posao kada je reč o digitalnom marketingu. Dokaz za to je i njihov Twitter ali i Instagram profil.

Poslednji u nizu odličnih marketinških poteza i iniciranja komunikacije sa publikom na internetu bilo je javno poklanjanje Metalac lavora Konstrakti, srpskoj predstavnici na Evroviziji koja u svom muzičkom i scenskom performansu koristi upravo lavor. Ovaj potez je izazvao oduševljenje među svima onima koji prate Metalac na društvenim mrežama ali i šire.

O pozadini nastanka ove kreativne ideja govore nam naši sagovornici, uz osvrt na to kako je jedna tradicionalna kompanija koja traje već 63 godine uspela da izgradi respektabilnu reputaciju na online sceni, gde imaju oko 450.000 pratilaca ukupno na svim društvenim mrežama. Pored toga, Bojan i Jelena su nam govorili o tome koji su konkretni benefiti Twittera za jedan brend i šta se u tom slučaju podrazumeva pod real time marketingom.

Između ostalog, sa njima smo imali priliku da govorimo o tome na koji način izgleda odnos na relaciji klijent – agencija i da li se na tom putu nalaze određene prepreke i ako da, kako ih prevazići. Ostanite sa nama do kraja epizode kako biste saznali više o tome koje su to metrike potrebne za uspeh na društvenim mrežama jednog brenda i da li bi Metalac u doglednom periodu mogao da postane aktivan na TikTok-u – koji donosi jedan sasvim novi vid komunikacije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Šta je ‘destination’ marketing i kako kreirati strategiju koja privlači turiste?

Turizam jedne države danas i te kako zavisi od digitalnog oglašavanja. O tome šta predstavlja termin 'destinacionog marketinga' i kako Srbija i Crna Gora mogu da sebe bolje brendiraju kao turističke destinacije, govorimo u 93. epizodi Office Talks Podcasta.

Startapi i poslovanje

Srpski Eat Me App rešava problem viška hrane koja se baca – čuvajući našu okolinu

Otpad od hrane je treći najveći emiter gasova staklene bašte na svetu. Globalno, 30% ili 1,8 milijardi tona sve proizvedene hrane na globalnom nivou se pokvari zbog loše planiranje resursa duž linije lanca snabdevanja. Srpski startap Eat Me App sa svojom aplikacijom nastoji da stane na put ovom problemu i globalnom društvu ponudi jedno od rešenja za ovaj veliki problem.

Propustili ste

Karijere

Relax Gaming otvorio studio u Novom Sadu uz aktivno širenje tima

Rast iGaming industrije primetan je i na domaćem tržištu. Nakon četiri godine poslovanja u Srbiji, kompanija Relax Gaming otvorila je novi studio i najavila aktivno širenje tima.

Intervju

Vladimir Lelićanin: Pokrenuli smo 3327 kao mesto gde će domaći developeri slobodno raditi na web 3.0 projektima

Direktor razvojnog centra pri kompaniji MVP Workshop otkriva u razgovoru za Netokraciju kako je nastao 3327, kako se razvijaju inovativni web 3.0 projekti u Srbiji, ali i šta je potrebno kako bi se izgradila još jača web 3.0 zajednica na ovim prostorima.

Startapi i poslovanje

Da li ženski pristup pravi uspešne biznise?

Filozof Soren Kierkegaard kaže da se život može razumeti samo iz retrospektive, ali da se mora živeti unapred. Kažu i da preduzetnici imaju odlične instinkte za snalaženje, ali da ih pitate da objasne kako su nešto znali, možete da očekujete odgovor koji je u suštini glasi - nemoj da me pitaš gluposti, ne znam.

Office Talks Podcast

Gradovi budućnosti grade se iz Srbije (Nortal)

Gost 94. epizode Office Talks podcasta bio je Dragan Gajić, globalni CTO estonske kompanije Nortal koja i u Srbiji poseduje razvojni centar - isti onaj iz kojeg se upravo kreiraju rešenja za gradove budućnosti.

Startapi i poslovanje

Lansiran Founder Institute Serbia akcelerator program

Domaći i regionalni ekosistem neprestano se razvija poslednjih godina i sve je više startap timova koji nude rešenja za brojne lokalne, ali i globalne probleme.

Društvene mreže

Instagram uvodi ‘Show NFT’ opciju kroz Polygon blockchain Mihaila Bjelića

Šef Instagrama Adam Moseri najavio je da će popularna društvena mreža ove nedelje početi da testira NFT sa odabranim kreatorima u Sjedinjenim Američkim Državama.