Kako je Metalac 'pokidao' Twitter?

Kako je Metalac ‘pokidao’ Twitter?

Koja li je tajna kvalitetnog digitalnog marketinga? Odgovor na ovo pitanje smo potražili u 92. epizodi Office Talks podcasta od predstavnika brenda Metalac i kreativne agencije Pioniri Communications koji već nekoliko godina rade sjajan posao u komunikaciji sa ciljnom grupom na društvenim mrežama.

Bojan Šaptović, kreativni direktor agencije Pioniri Communications i Jelena Mijatović, direktorka Metalac digitala u okviru Metalac grupe, bili su naši gosti u studiju koje već neko vreme planiramo da ugostimo s obzirom na to da kompanija Metalac radi vrlo kvalitetan posao kada je reč o digitalnom marketingu. Dokaz za to je i njihov Twitter ali i Instagram profil.

Poslednji u nizu odličnih marketinških poteza i iniciranja komunikacije sa publikom na internetu bilo je javno poklanjanje Metalac lavora Konstrakti, srpskoj predstavnici na Evroviziji koja u svom muzičkom i scenskom performansu koristi upravo lavor. Ovaj potez je izazvao oduševljenje među svima onima koji prate Metalac na društvenim mrežama ali i šire.

O pozadini nastanka ove kreativne ideja govore nam naši sagovornici, uz osvrt na to kako je jedna tradicionalna kompanija koja traje već 63 godine uspela da izgradi respektabilnu reputaciju na online sceni, gde imaju oko 450.000 pratilaca ukupno na svim društvenim mrežama. Pored toga, Bojan i Jelena su nam govorili o tome koji su konkretni benefiti Twittera za jedan brend i šta se u tom slučaju podrazumeva pod real time marketingom.

Između ostalog, sa njima smo imali priliku da govorimo o tome na koji način izgleda odnos na relaciji klijent – agencija i da li se na tom putu nalaze određene prepreke i ako da, kako ih prevazići. Ostanite sa nama do kraja epizode kako biste saznali više o tome koje su to metrike potrebne za uspeh na društvenim mrežama jednog brenda i da li bi Metalac u doglednom periodu mogao da postane aktivan na TikTok-u – koji donosi jedan sasvim novi vid komunikacije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj


Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Intervju

Pulsar istraživanje: Do sada uloženo €1,7 milijardi u ‘fintech’ startape na Balkanu

Uspešni 'fintech' startapi privlače investicije na balkanski region, što doprinosi ekonomskom rastu. Istraživanje ovog tržišta na Balkanu analizirao je Pavel Korolev, CEO Pulsar VC fonda.

Tehnologija

Heapcon 2024 o tehnološkim inovacijama koje oblikuju budućnost

Heapcon, vodeća međunarodna tehnološka konferencija u Balkanskom regionu, vraća se u Beograd sa još boljim sadržajem iz tech industrije.

Novost

Google Street View automobili ponovo na putevima Srbije

Njihova misija je ažuriranje Google Street View fotografija srpskih gradova, arhitektonskih i prirodnih dobara na Google mapama.

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.