Kako je Metalac 'pokidao' Twitter?

Infobip ❤️ Netokracijašta akvizicija znači za vas i za nas?

Kako je Metalac ‘pokidao’ Twitter?

Koja li je tajna kvalitetnog digitalnog marketinga? Odgovor na ovo pitanje smo potražili u 92. epizodi Office Talks podcasta od predstavnika brenda Metalac i kreativne agencije Pioniri Communications koji već nekoliko godina rade sjajan posao u komunikaciji sa ciljnom grupom na društvenim mrežama.

Bojan Šaptović, kreativni direktor agencije Pioniri Communications i Jelena Mijatović, direktorka Metalac digitala u okviru Metalac grupe, bili su naši gosti u studiju koje već neko vreme planiramo da ugostimo s obzirom na to da kompanija Metalac radi vrlo kvalitetan posao kada je reč o digitalnom marketingu. Dokaz za to je i njihov Twitter ali i Instagram profil.

Poslednji u nizu odličnih marketinških poteza i iniciranja komunikacije sa publikom na internetu bilo je javno poklanjanje Metalac lavora Konstrakti, srpskoj predstavnici na Evroviziji koja u svom muzičkom i scenskom performansu koristi upravo lavor. Ovaj potez je izazvao oduševljenje među svima onima koji prate Metalac na društvenim mrežama ali i šire.

O pozadini nastanka ove kreativne ideja govore nam naši sagovornici, uz osvrt na to kako je jedna tradicionalna kompanija koja traje već 63 godine uspela da izgradi respektabilnu reputaciju na online sceni, gde imaju oko 450.000 pratilaca ukupno na svim društvenim mrežama. Pored toga, Bojan i Jelena su nam govorili o tome koji su konkretni benefiti Twittera za jedan brend i šta se u tom slučaju podrazumeva pod real time marketingom.

Između ostalog, sa njima smo imali priliku da govorimo o tome na koji način izgleda odnos na relaciji klijent – agencija i da li se na tom putu nalaze određene prepreke i ako da, kako ih prevazići. Ostanite sa nama do kraja epizode kako biste saznali više o tome koje su to metrike potrebne za uspeh na društvenim mrežama jednog brenda i da li bi Metalac u doglednom periodu mogao da postane aktivan na TikTok-u – koji donosi jedan sasvim novi vid komunikacije.

Ovaj podcast, kao i uvek, možete pratiti na sledećim platformama: YouTubeApple PodcastsPocket CastsSpotify i Google Podcasts. Do sledećeg slušanja!


Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Društvene mreže

Quiet Quitting: Kako je TikTok trend pokrenuo revoluciju na radnom mestu?

Ukoliko ste aktivni na TikTok-u, sigurno vam nije promakao trend o 'tihom otkazu' koji u proteklom periodu preplavljuje svačiji #fyp na ovoj društvenoj mreži.

Gaming

FDU pokrenuo Game Art katedru ― šta to znači za srpsku gejming industriju?

Fakultet dramskih umetnosti, koji je član superklastera Creative Tech Serbia, ove godine prvi put je upisao studente na novi studijski program: Vizuelni efekti, animacija i gejm art. Sve o novom studijskom programu i mogućnostima koje pruža, pročitajte u našem tekstu.

Karijere

Veljko je više od deset godina Java programer u Mozzartu – otkriva nam izazove IT odeljenja u ‘gambling’ industriji

Ukoliko se baviš programiranjem i tragaš za novim profesionalnim izazovima, kako ti se čini mogućnost da razvijaš vlastiti proizvod i da možeš da vidiš svoj kod u produkciji u rekordno kratkom roku?

Propustili ste

Tehnologija

Search On 22: SEO relevantniji nego ikada pre

U nameri da privuče generaciju Z, Google je na 'Search On 22' događaju predstavio novitete u pretrazi, koji su rezultat dugogodišnjeg razvijanja AI tehnologija.

Društvene mreže

TikTok će pokoriti najveće igrače u industriji zabave

U okviru 15. izdanja Weekend Media Festivala, održan je panel 'TikTok – the platform that will bring the biggest players on the market to its knees'.

Karijere

Nakon 3 godine pauze, DaFED okupljanja ponovo u Novom Sadu!

Novosadska zajednica ima razloga za slavlje - DaFED ekipa ponovo je na okupu. Oslobodite kalendare jer prvi meetup je već zakazan, a mi otkrivamo planove za konferenciju i druge edukacije koje DaFED već uveliko planira.

Novost

LotusFlare otvorio novu kancelariju u Beogradu sa ciljem da proširi programerski tim

Softverska kompanija LotusFlare sa sedištem u Silicijumskoj dolini otvorila je novu kancelariju u Beogradu, dok nastavlja da širi svoj tim u Srbiji i drugim lokacijama širom sveta.

Office Talks Podcast

Marketing za web 3.0 zajednicu

U 111. epizodi Office Talks podkasta ugostili smo Nikolu Jankovića i Nikolu Milinkovića iz kompanije Decenter. Sa njima smo razgovarali o kreiranju efikasnog marketinga u web 3.0 industriji, uz osvrt na važnost izgradnje jake web 3.0 zajednice.

Izveštaj

Kripto vodič: Kako da skalirate Ethereum uz ‘Zero knowledge’ metodologiju?

Na ovogodišnjoj Infobip Shift konferenciji, u okviru predavanja 'Scaling Ethereum with Zero-Knowledge magic' na Web3 stejdžu predstavljena su rešenja koja mogu da pojednostave i ubrzaju skaliranje na Ethereumu.