Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Iz Facebooka su rešili da korisnicima širom sveta obezbede novo 'gaming' iskustvo i to u svakom trenutku - gde god se oni nalazili. Zahvaljujući Instant Game platformi neke od najpopularnijih igara za naše pametne telefone postaće deo Messenger-a i News Feed-a.

instant-games-1

Gledano sa tehnološke strane, Instant Games platforma zasniva se na HTML5 tehnologiji zahvaljujući kojoj bi korisnici, bez prethodnog preuzimanja, mogli da igraju različite igre na Facebook-u i Messenger-u – kako u okviru aplikacije, tamo i na webu. Štaviše, ovo nije prvi put da su igre dostupne na Messenger servisu. Ukoliko se vratimo nešto više od godinu dana unazad, setićemo se prve igre na ovoj platformi pod nazivom Doodle Draw, dok su se kasnije pojavile i nove igre poput fudbala i košarke, a koje je i sam Zuckerberg igrao!

Kako prenosi The Verge, Instant Games će u početnoj fazi ponuditi čak sedamnaest različitih naslova, među kojima su Pac-Man, Galaga, Space Invaders i drugi. Iako se Messenger još ranije susreo sa svetom gejminga zahvaljujući pomenutim igrama, nova platforma ipak predstavlja značajno veća ulaganja i napor Facebooka kako bi ovaj segment zabave postao standardna i kvalitetna ponuda ove mreže.

Stvar koja nas sve spaja

Kada je reč o pokretanju samih igara, na iz Facebook-a navode da je potrebno otvoriti novu konverzaciju sa svojim prijateljima, gde se nalazi posebna ikonica džojstika u odeljku u kom se pišu poruke. Nakon što završite sa igranjem, vaš učinak mogu da vide prijatelji čiji je zadatak da obore vaš rekord! Iz Facebook ističu da čak jedna milijarda korisnika pristupa aplikaciji Messenger svakog meseca, te da se konverzacija svakodnevno obogaćuje zahvaljujući brojnim fotografijama, stikerima, videima – a uskoro i video igrama.

Sa razvijanjem nove platforme, različitih igara biće sve više dok će korisnici najnovije naslove moći da pronađu i putem svojih prijatelja koji mogu deliti nove rekorde i dostignuća na News Feed-u. Nema sumnje da je Facebook napravio veliki korak napred – zadvoljavajući potrebe korisnika da se kroz video igre i zabavu još bolje povežu.

Molimo vas da prihvatite sve kolačiće kako biste mogli da vidite ovaj sadržaj

Želiš da podeliš svoje mišljenje o ovoj temi? Komentari su otvoreni na našoj Facebook i LinkedIn stranici!

Popularno

Office Talks Podcast

Kako doći do investicije za vaš startap?

Gost 195. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Rakčević koji je sa nama podelio svoj preduzetnički put i iskrene savete za sve koji planiraju da osnuju startap u Web3 ili nekom drugom sektoru IT industrije.

Startapi i poslovanje

Kako je Slobodan pobegao iz Beograda na Rtanj gde spaja IT i poljoprivredu?

U podnožju planine Rtanj, zajedno sa svojom porodicom pobegao je od gradske vreve i stresnog života. Tamo uzgajaju lekovito bilje od kojeg proizvode preparate dostupne na portalu Royal Balm.

Startapi i poslovanje

Srpsko-američki Lupa Technology osigurao investiciju od $1,8 miliona – sledi širenje poslovanja

Lupa Technology je na misiji da značajno unapredi upravljanje podacima u građevinskoj industriji. Ova srpsko-američka platforma, sa sedištem u Njujorku i Beogradu, upravo je zatvorila rundu ulaganja od $1,8 miliona kako bi podstakla svoju ekspanziju.

Propustili ste

Takmičenje

Predstavljen žiri SoMo Borca: Evo ko će odabrati najbolje digitalne projekte u regionu

Prijave se zatvaraju 25. septembra, a 'early bird' prijave otvorene su do 1. septembra 2024. godine!

Sponzorisano

Endava: Program dualnog obrazovanja stvara IT budućnost Srbije

 Ukoliko nastojimo da razvijamo IT industriju i digitalnu ekonomiju u Srbiji, jedan od temelja za to jeste obrazovanje i dolazak novih mladih talentovanih ljudi. Velike IT kompanije, poput Endave, igraju važnu ulogu u procesu izgradnje i edukacije budućih stručnjaka.

Karijere

Učenike u Srbiji više ne zanima IT: Istina ili medijski spin?

'Đaci neće u programere' odjeknulo je u svim medijima nakon završenog prijemnog za srednje škole i gimnazije. Da li je zaista tako i zbog čega ove godine ima manje upisanih đaka na IT smerove u gimnazijama, pročitajte u analizi koja sledi.

Office Talks Podcast

Mily Tech: Startap koji pomaže da vam paketi stižu na vreme

Gost 197. epizode Office Talks podkasta bio je Miloš Zlatković, osnivač i CEO kompanije Mily Technologies. On nam je predstavio razvojni put kompanije — od osnivanja do milionske investicije i planova za budućnost!

Intervju

Mastercard lansirao alat ‘Shopping Muse’ za jednostavnu i personalizovanu kupovinu

Kompanija Mastercard je razvila novi alat 'Shopping Muse' koji je zasnovan na AI tehnologiji a sve u cilju da se napravi veliki korak ka interaktivnijoj i angažovanijoj trgovini u budućnosti. 

Karijere

Kako strani eksperti iz kompanije ABBYY ocenjuju IT tržište rada u Srbiji?

Predviđaju da će Srbija od 'outsourcing' regrutnog centra postati atraktivna tehnološka lokacija na globalnom tržištu, ali je prethodno potrebno preduzeti određene korake ka ostvarivanju tog cilja.