Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Iz Facebooka su rešili da korisnicima širom sveta obezbede novo 'gaming' iskustvo i to u svakom trenutku - gde god se oni nalazili. Zahvaljujući Instant Game platformi neke od najpopularnijih igara za naše pametne telefone postaće deo Messenger-a i News Feed-a.

instant-games-1

Gledano sa tehnološke strane, Instant Games platforma zasniva se na HTML5 tehnologiji zahvaljujući kojoj bi korisnici, bez prethodnog preuzimanja, mogli da igraju različite igre na Facebook-u i Messenger-u – kako u okviru aplikacije, tamo i na webu. Štaviše, ovo nije prvi put da su igre dostupne na Messenger servisu. Ukoliko se vratimo nešto više od godinu dana unazad, setićemo se prve igre na ovoj platformi pod nazivom Doodle Draw, dok su se kasnije pojavile i nove igre poput fudbala i košarke, a koje je i sam Zuckerberg igrao!

Kako prenosi The Verge, Instant Games će u početnoj fazi ponuditi čak sedamnaest različitih naslova, među kojima su Pac-Man, Galaga, Space Invaders i drugi. Iako se Messenger još ranije susreo sa svetom gejminga zahvaljujući pomenutim igrama, nova platforma ipak predstavlja značajno veća ulaganja i napor Facebooka kako bi ovaj segment zabave postao standardna i kvalitetna ponuda ove mreže.

Stvar koja nas sve spaja

Kada je reč o pokretanju samih igara, na iz Facebook-a navode da je potrebno otvoriti novu konverzaciju sa svojim prijateljima, gde se nalazi posebna ikonica džojstika u odeljku u kom se pišu poruke. Nakon što završite sa igranjem, vaš učinak mogu da vide prijatelji čiji je zadatak da obore vaš rekord! Iz Facebook ističu da čak jedna milijarda korisnika pristupa aplikaciji Messenger svakog meseca, te da se konverzacija svakodnevno obogaćuje zahvaljujući brojnim fotografijama, stikerima, videima – a uskoro i video igrama.

Sa razvijanjem nove platforme, različitih igara biće sve više dok će korisnici najnovije naslove moći da pronađu i putem svojih prijatelja koji mogu deliti nove rekorde i dostignuća na News Feed-u. Nema sumnje da je Facebook napravio veliki korak napred – zadvoljavajući potrebe korisnika da se kroz video igre i zabavu još bolje povežu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Startapi i poslovanje

Vlada najavila kraj angažovanju paušalaca na puno radno vreme – kompanijama koje ih zaposle slede olakšice od 70%

Angažovanje preduzetnika za poslove koji bi suštinski trebalo da spadaju u domen klasičnog radnog odnosa predmet je upravo predstavljenih izmena Zakona o porezu na dohodak građana i Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje. Izmene stupaju na snagu 1. januara 2020. godine.

Karijere

Pripadnici Generacije Z u Srbiji otkrivaju šta je za njih posao iz snova i koliko rizikuju da dođu do njega

Šta je za mlade karijera? Da li maštaju o poslu u korporaciji i velikoj plati ili pre biraju projekte na kojima mogu da uče i da budu nezavisni? Koliko su zaista spremni da izađu iz zone komfora kada je posao u pitanju i šta je to što poslodavci moraju da znaju o Generaciji Z?

Internet marketing

Za srpske agencije jedan SoMo Borac – McCann osvojio nagradu u kategoriji Digitalni Mix

Dobitnici nagrade SoMo Borac za najbolje marketinške kampanje proglašeni su tokom drugog dana Weekend Media Festivala. Predstavnici iz Srbije pobedili su samo u kategoriji Digital Mix, gde su pobedu odneli Drive i McCann Beograd, dok su finalisti u drugim kategorijama bili i Communis i Fullhouse Ogilvy.

Propustili ste

Gaming

Kako je tim beogradskog Ubisofta razvijao ‘Ghost Recon Breakpoint’ – za milione ljudi širom sveta

'Ghost Recon Breakpoint' je nova igra kompanije Ubisoft koja je u globalnoj 'gaming' zajednici već prikupila veliki broj pozitivnih reakcija igrača širom planete. U razgovoru sa jednim od članova tima koji je radio na razvoju ove igre otkrivamo kako je proces tekao 'iza kulisa'.

Startapi i poslovanje

Osnovano udruženje ‘Novi Taksi’ čiju će aplikaciju napraviti kompanija CarGo – nazire li se rešenje spora?

Kompanija CarGo Technologies i predsednik novoformiranog udruženja 'Novi taksi' potpisali su danas memorandum kojim se ova tehnološka kompanija obavezala da će napraviti aplikaciju za novu taksi firmu u Srbiji.

Tehnologija

Kosta Andrić: Vreme novih poslovnih modela za domaće kompanije nije nešto što se čeka – već je tu

Koji su to alternativni biznis modeli koji će kompanije koje posluju na domaćem tržištu učiniti relevantnim u budućnosti? Da li su one uopšte spremne na taj korak? Odgovore nam daje Kosta Andrić, Managing Partner organizacije ICT Hub, koja i ove godine 22. oktobra organizuje Corporate Innovation Conference.

E-commerce

Aplikacija 60seconds omogućava vam da kupujete u omiljenim prodavnicama – po cenama koje sami odredite

Ako bismo vam rekli da određeni proizvod možete kupiti 'online' po ceni koju sami dogovorite sa brendom mislili biste da vas lažemo, zar ne? Ipak, aplikacija 60seconds nudi upravo tu mogućnost, a o čemu se zapravo radi i kako ona funkcioniše, razgovarali smo sa suosnivačem ovog servisa.

Kolumna

Digitalna transformacija banaka nije samo kreiranje aplikacije – to je promena načina razmišljanja

Kada se u jednoj rečenici nađu reči digitalizacija i banka, prva asocijacija je, naravno, Internet bankarstvo. I Internet zaista jeste možda i najznačajniji deo infrastrukture digitalizacije. Da li u tim uslovima tradicionalno bankarstvo uopšte može da opstane?

Netokracija

OMGcommerce ponovo u Beogradu: 20. novembra odgovaramo na pitanja koja najviše muče domaće e-trgovce

Treću godinu zaredom Netokracija Srbija organizuje OMGcommerce Beograd. Ove godine bavimo se novom regulativom koja bi trebalo da unapredi poslovanje web trgovaca u Srbiji, ali i novim digitalnim proizvodima koji aktivno oblikuju našu digitalnu ekonomiju.