Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Instant Games: Facebookov odgovor industriji video igara

Iz Facebooka su rešili da korisnicima širom sveta obezbede novo 'gaming' iskustvo i to u svakom trenutku - gde god se oni nalazili. Zahvaljujući Instant Game platformi neke od najpopularnijih igara za naše pametne telefone postaće deo Messenger-a i News Feed-a.

instant-games-1

Gledano sa tehnološke strane, Instant Games platforma zasniva se na HTML5 tehnologiji zahvaljujući kojoj bi korisnici, bez prethodnog preuzimanja, mogli da igraju različite igre na Facebook-u i Messenger-u – kako u okviru aplikacije, tamo i na webu. Štaviše, ovo nije prvi put da su igre dostupne na Messenger servisu. Ukoliko se vratimo nešto više od godinu dana unazad, setićemo se prve igre na ovoj platformi pod nazivom Doodle Draw, dok su se kasnije pojavile i nove igre poput fudbala i košarke, a koje je i sam Zuckerberg igrao!

Kako prenosi The Verge, Instant Games će u početnoj fazi ponuditi čak sedamnaest različitih naslova, među kojima su Pac-Man, Galaga, Space Invaders i drugi. Iako se Messenger još ranije susreo sa svetom gejminga zahvaljujući pomenutim igrama, nova platforma ipak predstavlja značajno veća ulaganja i napor Facebooka kako bi ovaj segment zabave postao standardna i kvalitetna ponuda ove mreže.

Stvar koja nas sve spaja

Kada je reč o pokretanju samih igara, na iz Facebook-a navode da je potrebno otvoriti novu konverzaciju sa svojim prijateljima, gde se nalazi posebna ikonica džojstika u odeljku u kom se pišu poruke. Nakon što završite sa igranjem, vaš učinak mogu da vide prijatelji čiji je zadatak da obore vaš rekord! Iz Facebook ističu da čak jedna milijarda korisnika pristupa aplikaciji Messenger svakog meseca, te da se konverzacija svakodnevno obogaćuje zahvaljujući brojnim fotografijama, stikerima, videima – a uskoro i video igrama.

Sa razvijanjem nove platforme, različitih igara biće sve više dok će korisnici najnovije naslove moći da pronađu i putem svojih prijatelja koji mogu deliti nove rekorde i dostignuća na News Feed-u. Nema sumnje da je Facebook napravio veliki korak napred – zadvoljavajući potrebe korisnika da se kroz video igre i zabavu još bolje povežu.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.

Startapi i poslovanje

3Lateral kupio parcelu u Novom Sadu vrednu €7,7 miliona evra – da li je na pomolu izgradnja njihovog kampusa?

3Lateral kupio je plac u Novom Sadu od skoro 6.500 m2, a koji je plaćen više od 7,7 miliona evra. Znači li to da ova kompanija planira gradnju kampusa?

Gaming

Ovi momci su vicešampioni eEuro 2020 i profesionalni PES igrači u Srbiji

Većina muške populacije je u školskim danima provodila vreme igrajući čuveni PES sa svojim drugarima. Još tada se znalo ko je glavni u kraju, ko ima talenta za ovu igru i ko 'puni mreže' protivnicima. Upravo taj 'PES talenat', Marko Roksić Roksa i Stefan Slavković Kepa podigli su na profesionalni nivo igranja ove igre, napravivši sjajne individualne i reprezentativne rezultate na svetskom nivou.

Propustili ste

Startapi i poslovanje

Upoznajte Stefana Feješa, najmlađeg programera koji radi u GitHubu i jedinog koji dolazi iz Srbije

Stefan Feješ ima 20 godina, fakultet bi trebalo da završi 2022. godine, a već je kreirao šesti najbrže rastući 'open source' projekat u 2018. godini, govorio na nekim od najpoznatijih 'tech' konferencija širom sveta, a prošlog meseca postao je i najmlađi član GitHub tima.

Kultura 2.0

Kako ste danas?

Pre nekoliko godina jedan lanac privatnih zdravstvenih ustanova preplavio je Beograd bilbordima sa ovim pitanjem. I nikome ko je video nije bilo svejedno. 'Struka' se obrušila na kampanju, a suštinski ni tada ni danas nije bilo jasno koji je tačno problem sa tim što je komunicirano.

Startapi i poslovanje

ICT Hub Venture investirao u beogradski startap Trickest sa ciljem da se podrži razvoj rešenja u oblasti ‘cyber’ bezbednosti

ICT Hub Venture, investicioni fond sa sedištem u Beogradu koji ulaže u startape u ranoj fazi razvoja, investirao je u Trickest, beogradski startap koji se bavi 'cyber' bezbednošću. Cilj je da se podrži razvoj 'cloud-based' platforme koja će omogućiti dinamično testiranje radi pronalaska slabih tačaka i ranjivosti svakog sistema.

Gaming

Kako sam sa C# prešao na C++ i zašto to ne bih uspeo bez mentora?

Industrija video igara definitivno napreduje - kako na svetskoj tako i na domaćoj sceni. Ono što doprinosi njenoj ekspanziji je prisustvo raznih besplatnih 'subscription' ili 'premium game engine'-a, među kojima se najčešće nailazi na rešenja koja koriste C# ili C++. Ovo je moja priča kako sam sa prvog programskog jezika prešao na drugi.

Startapi i poslovanje

Payoneer potvrdio: Kartice su ponovo aktivne za sve korisnike

Kompanija Payoneer upravo je potvrdila da su njihove Prepaid Mastercard kartice ponovo aktivne nakon što je prošle nedelje 'fintech' kompanija Wirecard, njihov provajder, proglasila bankrot.

E-commerce

Gde je nestala besplatna poštarina i da li će AliExpress ikada vratiti ‘Free Shipping’ za Srbiju?

Pisanja medija s početka meseca o tome da AliExpress izbacuje 'free shipping' određenih proizvoda unelo je paniku među mnogima koji kupuju u ovoj online prodavnici. Mi smo analizirali šta je uzrok ovoj promeni i da li uskoro možemo očekivati da se stvari vrate u normalu.