Meerkat stigao i na Android, ali koga zaista briga?

Meerkat stigao i na Android, ali koga zaista briga?

Mobilni ‘live stream’ servis o kome su svi tehnološki mediji pričali proteklog meseca, Meerkat, nakon iOS-a stiže i na Android. Korisnici još većeg broja pametnih telefona sada će moći da uživo prenose svoja dešavanja pratiocima na Twitter-u, a čitav servis je trenutno u Beta fazi, te je za njegovo korišćenje potreban poziv.

Meerkat

Kako prenosi Mashable, korisnici Androida već sada mogu da se registruju Meerkat nalog i tako dobiju pristup Beta verziji ovog servisa koja je u sredu zvanično lansirana. Iz kompanije su potvrdili da je aplikacija za pomenuti OS već bila u izradi, a da je od juče i zvanično u upotrebi.

Podsećanja radi, sa Meerkatom smo se upoznali pre tačno mesec dana, kada je ova zanimljiva aplikacija uvela neku vrstu mini revolucije na Twitter. Ipak, ona je tada bila dostupna samo za iOS, a kako je svoj vrhunac doživela pre svega u medijima, postavlja se pitanje koliko je ona danas popularna i koliko ljudi zapravo prenosi uživo ono što radi u tom trenutku?

Svi koji budu želeli da otpočnu sa korišćenjem Meerkat-a na Android uređajima, moraju se pre svega popuniti na Googl formu. Ovim potezom još nije jasno da li Meerkat želi da ograniče broj korisnika Beta verzije (što inače rade mnoge kompanije prilikom test faze svojih proizvoda), a iz kompanije su odbili da komentarišu svoju strategiju.

Meerkat vs. Periscope: Ko će koga?

Sa druge strane, poznati Meerkat-ov rival Periscope, koji je u vlasništvu Twitter-a i dalje je dostupan samo za iOS, ali je iz kompanije potvrđeno da se užurbano radi na verziji za Android. Sa nedavnim zatvaranjem Twitter Social Graph-a Meerkat-u, ostaje samo da se vidi koji će od ova dva servisa biti omiljeniji kod korisnika – ako ijedan bude.

Odgovori

Tvoja e-mail adresa neće biti objavljena.

Popularno

Tehnologija

Plaćali ste CarGo putem PayPala? NBS će vam poslati sporazum o priznanju krivice

Zatekla vas je koverta i u prvi mah ne verujete šta čitate. Bez panike, uz sporazumno priznanje krivice ne plaćate nikakvu kaznu.

Karijere

Platforme za zapošljavanje otkrivaju trendove u IT-ju: Ko su najtraženiji kadrovi i tehnologije?

Otkrivamo kako u ovom trenutku u Srbiji izgleda presek stanja na IT tržištu po pitanju zapošljavanja.

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Propustili ste

Gaming

Kako je gejming promenio svet: Od arkadnih mašina do veštačke inteligencije i online igranja

Na nedavno završenom Weekend Media Festivalu održan je panel o globalno sve zanimljivijoj temi 'Kako je gejming promenio svet'. Panelisti su u najvećoj meri govorili o istorijatu i budućnosti ove industrije u regionu ali i šire.

Karijere

Huawei poziva studente iz Srbije da upoznaju 5G i AI iz prve ruke kroz edukativni program

Studenti tehničkih fakulteta i informacionih tehnologija u Srbiji do 7. oktobra mogu da se prijave za učešće u programu za mlade talente kompanije Huawei. U sklopu programa studenti će imati priliku iz prve ruke da uče o novim tehnologijama koje aktivno menjaju svet oko nas.

Karijere

Razgovori sa seniorima: Kako domaću IT industriju vidi Delivery direktor?

Nikola Đorđević iz kompanije Levi9 deli svoja razmišljanja.

Startapi i poslovanje

Za domaći Alt Labs stiže milionska investicija u tokenima za dalju decentralizaciju data centara

Ovaj tim dobio je prvi finansijski doprinos prikupljanjem vrednosti od preko milion dolara od Protocol Labs-a za razvoj svog ekosistema Filmine čiji je krajnji cilj decentralizacija data centara.

Office Talks Podcast

U čemu je tajna najboljih IT poslodavaca?

O brendiranju poslodavaca sve se više priča u korporativnom i IT svetu u Srbiji. Čini se da je ovo jedna od retkih oblasti gde naša zemlja ne kaska mnogo za razvijenim državama. Upravo o ovoj oblasti i dobrim praksama razgovaramo sa Katarinom Šonjić - Employer Branding konsultantom.

Startapi i poslovanje

Domaći Tapni osigurao €200.000 investicije od investitora okupljenih oko Inicijative Digitalna Srbija

Poslovni anđeli koja okuplja DSI investirali su 200.000 evra u domaći startap Tapni koji nudi rešenje za digitalizovanje vizit karti tj. razmenu poslovnih kontakata.